Virtueel naar Nepal met MyNepal.online
MyNepal.online

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om naar Nepal te reizen. De meeste Nepalezen die werkzaam in het toerisme of afhankelijk zijn van het toerisme, hebben slechts een gedeeltelijk of zelfs helemaal geen inkomen. Bardia Homestay en travel Nepal zijn samen een initiatief gestart om de Nepalezen die werkzaam zijn de ondersteunen door middel van virtuele tours.

Virtuele tours

Op dit moment zijn er 5 verschillende virtuele tours, webinars en workshops in West Nepal. Een virtuele tours zijn live. Dat wil zeggen dat je live met een gids (host) op pad gaat en interactie hebt. Via de chat kun je vragen stellen en je host beantwoordt ze live. 

Jouw impact

De virtuele tours geven de hosts de mogelijkheid om in contact met de gasten te blijven en hun passie en kennis te blijven delen. Ook nu het reizen zelf even niet kan. En ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden, zoals presenteren en omgaan met een computer. Terwijl jij een indruk krijgt van het land, de mensen en cultuur en tegelijkertijd de lokale community ondersteunt.

Ons belangrijkste doel is om de Nepalezen te ondersteunen in deze lastige tijd zonder werk. Van elke euro gaat 58% naar de host, gaat 20% naar de lokale community en 22% gaat op aan kosten om het platform te runnen, zoals dataverbindingen maar ook marketing, training van hosts en belastingen.

Rijst plant seizoen

Op dit moment wordt de rijst op het land gepland. Iedereen helpt elkaar en dit is bijzonder om mee te maken. In de Tharu Farming Virtual Tour neemt de host je live mee op het platteland en geeft uitleg over het proces van rijst planten. Het rijst planten wordt alleen in deze tijd van het jaar gedaan. Nu de moesson net is begonnen.

Heb je inmiddels trek gekregen van alle rijst? En lijkt het je leuk om zelf dal bhat te bereiden? In de kookworkshop Nepalese Cooking class Dal Bhat kook je samen met de kok en leer je ondertussen alle nodige vaardigheden.

Privé tours

Doe je de virtuele tour liever alleen of met vrienden, familie, kennissen of collega’s? Je kunt de tours in een privĂ© groep boeken. Samen gaan jullie virtueel op pad of bijvoorbeeld koken. Neem hiervoor contact met ons op.

Dream now, travel later

travel Nepal vindt sociaal en verantwoord ondernemen erg belangrijk. We zorgen zo goed als mogelijk voor het lokale personeel. In goede tijden, maar ook in minder goede tijden, zoals nu. Met MyNepal.online kunnen we de gidsen blijven ondersteunen, die normaal met jullie op pad gaan. En kunnen jullie virtueel blijven genieten van het prachtige Nepal. Dus eigenlijk “Dream now, support now and travel later”.

Bekijk en boek je virtuele tour op MyNepal.online.