Een trekking in Nepal. De Himalaya is bij uitstek geschikt voor een prachtige wandelreis. Geniet van de prachtige vergezichten op de besneeuwde bergtoppen. De meerdaagse wandelingen worden ook wel trekkingen genoemd. Het zijn echte wandelreizen. Touwen of ander klimgerei is niet nodig. Wij bieden lichte tot zeer uitdagende trekkingen aan. En overweg overnacht je in eenvoudige theehuizen. Ook bieden wij kampeertrekkingen aan.

Onze wandelreizen worden altijd begeleid door een ervaren gekwalificeerde Engelssprekende gids. Wij regelen alle benodigde permits en leggen de overnachtingsplaatsen vast. Ook kunnen wij dragers voor je bagage regelen. En wij zorgen voor een eerlijke beloning en verzekering voor de gidsen, dragers en overig personeel.

Bekijk direct ons aanbod wandelreizen / trekking Nepal

Wat is een trekking

Het woord ‘trek’ is een Engels woord uit Zuid-Afrika en betekent ‘rondtrekken’. Het is gewoon wandelen. Op je eigen tempo meerdere dagen wandelen in de mooiste berggebieden ter wereld. De Engelse klimmer-avonturier Bill Tilman geldt als de eerste buitenlandse trekker in 1949 in Nepal¹. Onder streng toezicht van de Maharadja.

Je gaat samen met een ervaren en gekwalificeerde Engelssprekende gids de bergen in. Eventueel gaat er een drager of Sherpa mee om je bagage te dragen.

Soorten trekkingen

Er zijn twee verschillende soorten trekkingen: camping of teahouse/lodge trekking. Tegenwoordig zijn op veel trekkingsroutes eenvoudige theehuizen of lodges te vinden. Het voordeel van een overnachting in een theehuis tijdens een trekking is dat het voordeliger is dan kamperen.

Beste tijd voor een trekking

De eerste twee maanden van het droge seizoen, oktober en november, zijn de beste maanden voor een trekking. Dit is het hoogseizoen. De moesson heeft de stof weggespoeld, waardoor de uitzichten op de besneeuwde toppen van de Himalaya fenomenaal zijn. De temperatuur is aangenaam overdag tijdens het wandelen. De maanden december tot en met februari zijn over het algemeen ook goede maanden om een trekking te doen in de lager gelegen gebieden. Op hoogte is het koud, zijn de lodge-eigenaren naar het dal en kunnen passen afgesloten zijn door sneeuwval. Na februari begint het warmer te worden. In maart en april zijn de temperaturen aangenaam, maar in de middag ontstaan vaak wolken en door de vochtige lucht zijn de uitzichten minder goed. De maanden maart tot mei vallen in het tweede hoogseizoen. In deze periode staan de rhododendrons in bloei en de bergen rood/rose gekleurd zijn. De zomer is het regenseizoen. De uitzichten zijn minder goed en er moet rekening gehouden worden met gladde paden en jukha (bloedzuigers) in de lagere gelegen gebieden.

Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen de dag vroeg rond een uur of zes. Hierna ontbijten we in de lodge en maken we ons klaar voor de wandeling. Afhankelijk van de hoogte en zwaarte van de dag, wandel je gemiddeld tussen 4 en 6 uur op een dag. Rond het middaguur stoppen we voor de lunch bij een lodge. Halverwege de middag kom je aan bij de volgende lodge en kun je de rest van de middag bijkomen van de wandeling. Of de omgeving verkennen. ‘s Avonds eten we in de eetzaal. Dit is de enige ruimte die wordt verwarmd. Gemiddeld is het rond half 9 rustig en ligt iedereen op bed.

Voorbereiding voor een trekkingZwaarte van de trekking

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een trekking zodat je er maximaal van kunt genieten. In onze trekkingen hebben wij rekening gehouden met voldoende acclimatisatiedagen, zodat je kunt wennen aan de hoogte. Je gaat op pad met ervaren gidsen en dragers. Ze weten hoe ze om moeten gaan met vermoeidheid, hoogteziekte en plotselinge verandering van het weer.

Zwaarte van de trekking

Het is belangrijk dat je voor een trekking over een goede basisconditie en uithoudingsvermogen beschikt. Goed ingelopen wandelschoenen zijn een must. Je moet rekening houden met extreme weersomstandigheden.

Een selectie van ons aanbod trekkingen in Nepal

Hieronder tref je een selectie aan van onze trekkingen die wij regelmatig organiseren in Nepal. Staat je trekking niet in dit overzicht of wil je een persoonlijk advies? Bel ons op telefoonnummer +31 85 888 5700 of stuur een e-mail naar info@travelnepal.nl.

Dit is slechts een selectie van de mogelijkheden. Staat je trekking niet in dit overzicht? Neem dan contact op.

Kathmandu Vallei
Trekking in de Kathmandu Vallei (5 dagen)
Eco trekking (8 dagen)
Helambu trekking (8 dagen)
Sanga wandeling (0,5 dag)

Annapurna
Annapurna Base Camp (8-10 dagen)
Annapurna Circuit (16 dagen)
Poon Hill trekking (5 dagen)
Mohare Hill Community trekking (5-6 dagen)
Mardi Himal trekking (6-8 dagen)
Khopra Danda (11 dagen)
Familie trekking (2-5 dagen)

Manaslu
Manaslu Circuit (16 dagen)
Manaslu en Tsum Vallei (18 dagen)

Mustang
Upper Mustang trekking (13-16 dagen)
Annapurna Circuit en Upper Mustang (22 dagen)

Dhaulagiri
Dhaulagiri Base Camp (12-16 dagen)

Everest
Everest Panorama trekking (5 dagen)
Everest Base Camp (13 dagen)
Everest Gokyo trekking (14 dagen)
Everest via de Cho-La pas (19 dagen)
Everest comfort trekking (5 dagen)
Three passes trekking (20 dagen)

Langtang
Langtang trekking (7 dagen)
Langtang Gosaikunda trekking (13 dagen)
Tamang Heritage trail (7 dagen)
Trekking Langtang en Ganja La pas (11 dagen)

West-Nepal
Khaptad trekking (7 dagen)
Trekking Rara Lake (10 dagen)
Babi Vallei (4 dagen)

Dolpo
Trekking Upper Dolpo (16 dagen)

Kanchenjunga
Kanchenjunga Base Camp (20 dagen)