travel Nepal viert 5 jarig jubileum
5 jaar jubileum travel Nepal

Op 18 april 2019 bestaat travel Nepal exact 5 jaar. Een bijzonder jubileumjaar en ik neem je graag mee naar het ontstaan en de ontwikkelingen door de jaren heen.

Terug in de tijd

Na een lang verblijf in verschillende landen in Azië in 2011-2012, heeft Nepal toch echt mijn hart gestolen. Het bijna onwerkelijke contrast tussen het hoog- en laagland, de kleuren en geuren, maar vooral de warmte en oprechtheid van de lokale bevolking maken het land bijzonder. Tijdens een wandeling naar Annapurna Base Camp ontstond het idee dat ik Nepal met anderen wil delen. Wel op een andere manier. Buiten de gebaanden en niet alleen de toeristische hoogtepunten. En vooral het contact met de lokale bevolking en het oosten en westen van het land. Maar met respect voor behoud van cultuur en natuur en eerlijk toerisme.

Notitieboekje

In die tijd was er nog amper bereik in de bergen en wifi al helemaal niet. Ik had naast mijn noodzakelijke spullen voor de trek, een notitieboekje meegenomen. Elke dag heb ik na het wandelen mijn plannen op papier gezet. Het logo van travel Nepal heb ik tijdens een rustpauze, zittend op een steen, getekend. Op dat moment keek ik uit op de berg Machhapucchre (Fishtail). Het is voor de Nepalezen een heilige berg, maar ook voor mij nu een bijzondere berg.

De start

Je eerste klant vergeet je nooit meer, heb ik andere ondernemers horen zeggen. Dat klopt volledig. Een gezonde spanning of alles goed verloopt. Op dat moment moeten alle puzzelstukjes na de voorbereiding op z’n plek vallen. Ik volgde de vlucht en de reis. Heb meerdere malen met de lokale agenten gebeld om te horen of alles goed verliep. En bij thuiskomst de klanten direct gebeld om hun ervaringen te horen. Een zucht van verlichting viel van mijn schouders toen ze vertelden een fantastische reis te hebben gehad en dat alles meer dan naar wens was verlopen. Op dat moment realiseerde ik dat ik klaar was voor meer klanten. De verwoestende aardbeving in 2015 zorgde dat travel Nepal praktisch driekwart jaar stil heeft gelegen. Ik ben zelf zes maanden na de aardbeving weer naar Nepal gereisd en heb mogen ervaren hoe veerkrachtig de Nepalezen zijn. Ze hadden de toeristen hard nodig en veel van het puin was al opgeruimd. Extra gemotiveerd ben ik weer aan de slag gegaan. En begin 2016 vertrokken de eerste klanten weer.

Groei

travel Nepal is gestart met het aanbieden van de bestemming Nepal. Al snel kwamen daar Bhutan, China, India en Tibet bij. Deze bestemmingen sluiten goed op elkaar aan. En bieden ook voldoende afwisseling om nog eens terug te gaan. Het aantal klanten dat met travel Nepal reist naar Nepal, Bhutan, India en Tibet stijgt jaarlijks. En 95% van de reizigers zegt ons met de volle overtuiging aan te bevelen bij anderen. Een cijfer waar we erg gelukkig van worden en ons uiterste best doen om dit te behouden.

Toekomst travel Nepal

Ondernemen is vooruitkijken en nieuwe plannen maken. Plannen liggen er genoeg. Bijvoorbeeld de website toegankelijker maken. Met meer reizen in Nepal, maar ook in de omliggende landen. We compenseren we nu al standaard de CO2-uitstoot van de vliegreizen bij elke boeking, vragen we onze klanten om het gebruik van plastic flessen te verminderen en afval uit de bergen weer terug mee te nemen. Maar dat is niet genoeg. We willen onderzoeken hoe we de footprint die we achterlaten met reizen nog verder kunnen verkleinen en toch de schoonheid van het land kunnen blijven delen.

Ben je enthousiast geworden van ons verhaal? Neem contact met ons op en we organiseren graag jouw reis naar Nepal, Bhutan, China, India en/of Tibet.

travel Nepal - HelmichNamaste!

Helmich Riezebos
Eigenaar travel Nepal

 

 

We vieren ons jubileum met een bijzondere 14-daagse jubileum groepsreis naar Nepal. Bekijk het speciale aanbod.

Reacties

Geef een antwoord