Nepal
Bestemming
19 dagen
Reisduur
Guesthouse, Hotel
Accommodatie

Reisroute Mindful NepalMindful in Nepal. We nemen de tijd om natuur en cultuur met aandacht te ervaren. Workshops dragen bij aan een dieper besef van de, voor ons, ondoorgrondelijke waarnemingen. Met yoga en meditatie in Nepal laten we de ervaringen ‚Äėverstillen‚Äô. Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleidster.

Mindful reizen betekent:

  • jezelf openstellen voor nieuwe ervaringen
  • op een dieper niveau de verbinding met een land ervaren
  • onbevooroordeelde interesse in gebruiken, rituelen en culturen
  • feeling met de omgeving, contact met mensen en jezelf
  • verblijf in kleinschalige hotels met een eigen karakter

‚ÄėMindful in Nepal‚Äô‚Äč

Het straatleven van Nepal is kleurrijk en levendig wat de meeste toeristen fascinerend, maar vaak ook een beetje vreemd vinden. De rituelen en gebruiken van de bevolking, die het meest van hindoe√Įstische en boeddhistische oorsprong zijn, worden met devotie openlijk uitgevoerd. ‚ÄčGedurende de reis worden verschillende workshops gegeven die de kloof tussen onbegrip en onwetendheid over de betekenissen van deze uitingen zal verkleinen. Een uniek onderdeel in deze reis die bij de ge√Įnteresseerde de beleving zal verdiepen, verankeren en meer betekenis aan de reis zal geven.

Workshops Mindful in Nepal - travel Nepal

Rikkie Postema - Adisat

Nederlandse reisbegeleiding

De workshops, yoga, meditatie Nepal en reisbegeleiding is in handen van Rikkie Postema. Ruim twintig jaar geleden is zij begonnen zich te verdiepen in Oosterse filosofie. Vooral de laatste tien jaar heeft zij van diverse traditionele, veelal Tibetaanse, leraren lessen in boeddhistische psychologie, yoga en mindfulness gevolgd. In haar praktijk ADISAT vormen deze lessen een rode draad in begeleiding en training van anderen. ‚ÄčNa diverse rondreizen, trekkingen en vrijwilligerswerk in Nepal kreeg zij van een aantal yogaleerlingen het verzoek hen mee te nemen op reis. Deze vraag was de aanzet voor een loopbaan als reisbegeleider en het ontstaan van het unieke programma in Nepal.

Reisbeschrijving

1

Vertrek naar Nepal

We vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol naar Kathmandu. We stappen een keer over omdat er geen rechtstreekse vluchten naar Nepal gaan.
2

Aankomst Kathmandu

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu staat de chauffeur klaar en rijden we naar het hotel. Daar kun je bijkomen van de vlucht. ‘s middags bezoeken we het Swayambhunath. We sluiten de dag af met een meditatie in het hotel.
3

Kathmandu

We beginnen de dag met yoga en meditatie. Na het ontbijt maken we een wandeling door de wijk Thamel. Deze wijk bestaat uit vele winkeltjes en restaurantjes. Op eigen gelegenheid kun je hier ronddwalen. We verzamelen en wandelen daarna gezamenlijk naar de Garden of Dreams voor de¬†workshop ‘Samatha’. De Garden of Dreams is het rustpunt in de hectische stad Kathmandu. ‘s Avonds staat het welkomstdiner op het programma met traditionele Nepalese gerechten. (O/D)
Workshop ‘Samatha’

De basis van mindfulness is kalmte. De oefening (meditatie) die hiervoor wordt aangewend is de samatha meditatie. Deze techniek bestaat uit negen fasen. Het doel is om alle fasen het hoofd te kunnen bieden en in alle situaties volledig kalm kunnen zijn. Aan de hand van een afbeelding kunnen we de fasen in meditatie duiden. Deze afbeelding komt uit de Tibetaans Boeddhistsche traditie en is volgens zeggen tweehonderd jaar geleden voor het eerst op een kloostermuur geschilderd.

4

Kathmandu

We bezoeken vandaag het nationale museum van Nepal en in de middag Kathmandu Durbar Square. Dit is het koningsplein met oude tempels en het voormalige paleis. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)
5

Kathmandu

Vandaag kun je een rondvlucht maken naar de Mount Everest (optioneel) of met de kabelbaan naar Chandragiri Hills voor een prachtig uitzicht over de Kathmandu Vallei (optioneel). We volgen vandaag de¬†workshop ‘Om Mani Padme Hum’. (O)
Workshop ‘Om Mani Padme Hum’

Op de eerste dag in Kathmandu word je¬†al geconfronteerd met ‚ÄėOm Mani Padme¬†Hum‚Äô. Een mantra die voor mededogen¬†en compassie staat. In eerste instantie¬†zal de muziek je opvallen. Op diverse¬†plaatsen stroomt deze uit verschillende¬†richtingen je gehoorgang binnen. Na¬†deze workshop zal je deze veel¬†gereciteerde mantra ook in andere¬†verschijnselen herkennen. Heel Nepal¬†resoneert mee in deze mantra.

Optioneel: rondvlucht naar de Mount Everest
Vroeg in de ochtend gaan we naar de luchthaven van Kathmandu. Vanaf daar vliegen we met een moderne Beech 1900 met drukcabine en airconditioning in de richting van de Mount Everest. Je zit gegarandeerd bij het raam! De totale vlucht duur ongeveer 45 minuten. Je ziet de top van de Mount Everest op een afstand van ongeveer 30 kilometer. En iedereen mag een voor een foto’s maken door het raam van de cockpit. Hierna keert het vliegtuig weer terug naar de luchthaven van Kathmandu. Transfers zijn inbegrepen.
Optioneel: kabelbaan naar Chandragiri Hills
 We reizen naar de kabelbaan die ons naar de top brengt van Chandragiri Hill. Op de top van deze heuvel staat de bhaleshwor Mahadev (Shiva) tempel. Vanaf de top kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Kathmandu Vallei. Transfers zijn inbegrepen.
6

Kathmandu naar Bhaktapur

We verlaten de hoofdstad van Nepal en rijden naar de koningsstad Bhaktapur. Deze stad ligt op ongeveer een uur rijden van Kathmandu. Het centrum is autovrij en er hangt een middeleeuwse sfeer. We maken een wandeling langs vele bezienswaardigheden in deze authentieke stad. (O)
7

Bhaktapur

We maken een wandeling met een Nepalese gids over het platteland naar het dorpje Panauti. In Panauti staat een van de oudste tempels van Nepal. Onderweg bezoeken we het enorme beeld van de god Shiva. We lunchen bij een lokale familie in Panauti. De¬†workshop ‘Rituelen en Gebruiken’ staat vanavond op het programma. (O)
Workshop ‘Rituelen en gebruiken’

Je ziet dat mensen in de buurt van¬†tempelcomplexen of ‚Äėheilige‚Äô plaatsen¬†allerlei rituelen open en bloot uitvoeren.¬†Voor ons, als buitenstaander, kan het¬†uitvoeren van rituelen een omstreden¬†fenomeen zijn. In Nepal hoort voor het¬†grootste deel van de bevolking het¬†uitvoeren van rituelen bij het dagelijks¬†leven. Wil je de cultuur van Nepal beter¬†leren kennen dan voegt deze workshop¬†zeker wat toe.

8

Bhaktapur via Patan naar Neydo

We verlaten Bhaktapur en rijden naar Patan. Deze koningsstad ligt ten zuiden van Kathmandu. De oorspronkelijke naam van Patan is ‘Lalitpur’, wat mooie stad betekent. We bezoeken Patan Durbar Square, Patan Museum en de Gouden Tempel. Hierna rijden we naar het klooster Neydo Tashi Ch√∂ling, op ongeveer 1,5 uur rijden van Patan. We verblijven in het gastenverblijf dat bij het klooster hoort. Het is een actief klooster. Er wonen en studeren ongeveer 200 monniken in het klooster. We volgen de¬†workshop ‘Tibetaans Levenswiel 1’. (O)
Workshop ‘Het Tibetaanse Levenswiel’

Deze afbeelding is een weerspiegeling van het leven en hoe de geest/mind werkt. De schildering bevat de essentie van het Boeddhistische gedachtegoed wat in de vele verschillende stromingen in het Boeddhisme hetzelfde is. Vanaf het bestaan van deze beeldtaal tot heden wordt de betekenis van generatie op generatie overgedragen. Je vindt de afbeelding, meestal heel erg groot, bij de ingang van Tibetaanse tempels. Door middel van de afbeeldingen kunnen we een vertaalslag maken naar de universele problemen op de wereld.

9

Neydo

We blijven vandaag bij het klooster. Vroeg in de ochtend kunnen we het chanten bijwonen en genieten van de prachtige zonsopkomst vanaf het dak van het klooster. De monniken zijn toegankelijk. Hierna maken we met een gids een wandeling in de omgeving. We bezoeken de dorpen Dollu en Pharping. (O/L)
10

Neydo naar Bandipur

We verlaten het klooster Neydo en rijden via de ring van Kathmandu naar het bergdorpje Bandipur. Vanuit het dorpje heb je bij helder weer een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Bandipur is een voormalig handelsdorp op de route tussen India en Kathmandu. Dit is nog te zien aan de oude koopmanshuizen. ‘s Avonds staat er een gezamenlijk traditioneel Nepalees diner op het programma. (O/D)
11

Bandipur

De dag beginnen we met yoga en meditatie. We maken een wandeling in de omgeving van Bandipur. Hierna staat de workshop ‘Tibetaans Levenwiel 2’ op het programma. (O)
12

Bandipur naar Pokhara

We verlaten het bergdorpje Bandipur en rijden naar de stad Pokhara, gelegen aan het grote Phewa-meer. En aan de voet van de Himalaya. Bij helder weer kun je genieten van het uitzicht op de besneeuwde toppen van de bergen boven de 7.000 meter hoogte. ‘s Middags maken we een wandeling langs het meer. (O)
13

Pokhara

Voor zonsopkomst rijden we naar de World Peace Pagoda en bekijken we de magische zonsopkomst op de toppen van de Himalaya. Na de zonsopkomst is er ruimte voor meditatie en yoga bij de stoepa. Hierna gaan we terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen. We sluiten de dag af met een gezamenlijke yoga en meditatie-sessie. (O)
14

Pokhara

Vandaag stappen we op de fiets en bezoeken met een gids enkele hoogtepunten van Pokhara. We bezoeken onder andere Devi’s Falls, het International Mountain Museum en het Tibetaanse vluchtelingenkamp. We lunchen in het Tibetaanse vluchtelingenkamp. De¬†workshop ‘Bespiegelende Thanka’s’ staat op het programma en sluiten de dag af met yoga en meditatie. (O)
Workshop ‘Bespiegelende Thangka’s’

Vroeger werden thangka’s (rolschilderingen) gebruikt om de meestal analfabetische bevolking te scholen. Maar de afbeeldingen werden ook gebruikt als meditatieobject. Dit is nog steeds zo en het schilderen van thangka’s wordt nog steeds op de traditionele manier gedaan. In de workshop wordt gepresenteerd hoe een thangka opgebouwd wordt, worden enkele betekenissen geduid en ervaren we het effect van het mediteren met behulp van een thangka.

15

Pokhara

Na het ontbijt en de yoga plus meditatie stappen we in de bus en rijden we naar het Begnas-meer. Het tweede grootste meer van de Vallei van Pohara. Een prachtige omgeving en bij helder weer prachtige reflecties van de bergen in het water. Er is tijd om een wandeling te maken. We sluiten de dag af met meditatie en yoga. (O)
16

Pokhara naar Kathmandu

We hebben een lange reisdag in het vooruitzicht. Na het ontbijt verlaten we de Vallei van Pokhara en rijden terug naar Kathmandu. Ongeveer 5 tot 7 uur rijden, afhankelijk van de drukte op de weg. We overnachten vlak bij de stoepa van Bouddhanath. (O)
17

Kathmandu

Na de ochtendsessie yoga en meditatie gaan we naar Pashupatinath. Hier vinden de lijkverbrandingen plaats op de ghats langs de Bagmati-rivier. Een zijtak van de Ganges. Voor hindoes is dit een belangrijke plaats. ‘s Middags staat de¬†workshop ‘Vijf Elementen’ op het programma. (O)
Workshop ‘De vijf Elementen’

Ruimte, aarde, lucht, vuur en water zijn¬†de vijf elementen die in esoterische¬†stromingen beschouwd worden als¬†natuurkrachten waaruit alles is¬†opgebouwd. Volgens de geschriften zijn¬†de energie√ęn van de vijf elementen ook¬†in ons lichaam aanwezig. Yoga,¬†ademhalingsoefeningen, visualisaties¬†en meditaties houden de energie van¬†de elementen in balans. Ieder element¬†is verbonden met een kwaliteit en een¬†valkuil. Je maakt kennis met de¬†betekenis van de elementen en de¬†beweging die aan ieder element is¬†gekoppeld.

18

Kathmandu

We bezoeken de stoepa en hier komt alles van de reis samen. We volgen de¬†workshop ‘Alles komt samen bij de stoepa’. Verder heb je tijd om de laatste souvenirs in te kopen. (O)
Workshop ‘Alles komt samen bij de stoepa’

Op het moment van deze workshop bevinden we ons bij de stoepa van Boudhanath, de grootste boeddhistische stoepa ter wereld die ongeveer 500 jaar oud is. Het uitvoeren van rituelen op deze plaats wordt door Boeddhisten als zeer nuttig gezien. Op deze plek zal veel samenkomen van wat in eerdere workshops aan de orde is gekomen. Het kwartje kan vallen. We laten het geheel op een actieve manier nog eens de revue passeren en voegen nog iets nieuws toe.

19

Vertrek uit Nepal

De laatste dag is Nepal is aangebroken. We rijden naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht naar Nederland en komen vandaag aan op Amsterdam Schiphol. (O)

(O = ontbijt, L = lunch, D = diner)

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Data & prijzen

Vertrekken Beschikbaarheid Prijs vanaf
28 februari 2020 – 17 maart 2020 Vol
12 november 2020 – 30 november 2020 Niet beschikbaar
20 maart 2022¬†– 7 april 2022 Op aanvraag ‚ā¨ 1.684,- p.p.

Inbegrepen in deze reis

Overnachtingen zoals beschreven of gelijkwaardig op basis van een gedeelde kamer (twin room)
Nederlandse reisbegeleiding tijdens de gehele reis
8 workshops
22 yoga/meditatie sessies
Vervoer met eigen voertuig
Beschreven maaltijden
Lokale belastingen en servicetoeslagen

Niet inbegrepen in deze reis

Internationale vluchten
Optionele excursies
Minibar, frisdrank, alcohol en snacks
Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden)
Reis- en/of annuleringsverzekering
Visum kosten Nepal (+/- ‚ā¨ 77,50)
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen
Bijdrage Garantiefonds GGTO (‚ā¨ 7,50 p.p.) en Calamiteitenfonds (‚ā¨ 2,50) per boeking

Internationale vlucht

Wij regelen graag de vlucht vanaf Amsterdam Schiphol, D√ľsseldorf of Brussel naar Kathmandu voor je. De prijs voor het vliegticket is ‚ā¨ 790,00 (Q/T-boekingsklasse). Er zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar per boekingsklasse. Het kan voorkomen dat de stoelen in de boekingsklasse niet meer beschikbaar zijn. We reserveren dan stoelen in een andere boekingsklasse. Per boekingsklasse geldt een ander tarief, waardoor er mogelijk een vluchttoeslag van toepassing is. Wij informeren je binnen 1 werkdag nadat wij je boeking hebben ontvangen als er een toeslag van toepassing is. En je boeking is pas definitief als je akkoord gaat met de vluchttoeslag. Wil je de actuele prijs van het vliegticket weten? Neem dan contact met ons op.

Voorbeeld vluchtschema Turkish Airlines

TK1954 18:05 Amsterdam-Istanbul 23:35
TK726 01:30+1 Istanbul-Kathmandu 11:10
TK727 12:25 Kathmandu-Istanbul 18:20
TK1955 19:20 Istanbul-Amsterdam 21:05

Turkish Airlines

Groepsgrootte en begeleiding

Het minimumaantal deelnemers van deze groepsreis is 08 deelnemers en maximaal 14 deelnemers . Indien het minimumaantal deelnemers niet wordt bereikt 42 dagen voor vertrek kan de reis niet doorgaan of tegen bijbetaling van het verschil in reissom indien alle reisgenoten akkoord gaan. Bij annulering ontvangt de hoofdboeker de reeds betaalde reissom terug (met uitzondering van persoonlijke uitgaven, bijvoorbeeld visa en vaccinaties) en op de vliegtickets zijn de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij van toepassing.

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale aantal deelnemers komt. Houd hier rekening mee als je alleen een landarrangement boekt.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, neem dan contact met ons op. Wij kunnen informatie geven over leeftijden, het aantal mannen/vrouwen en alleenreizende reizigers.

Extra opties

Eenpersoonskamer

De bijkomende kosten voor een 1-persoonskamer bedragen ‚ā¨ 330,00 per persoon.

Aanvullende informatie

Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht, die voldoende dekking biedt voor onder andere repatri√ęring en medische kosten.

Bij je kledingkeuze raden wij je aan om rekening te houden met de lokale gebruiken en respect te tonen voor de lokale cultuur. Schaarse kleding wordt in heel Nepal als aanstootgevend beschouwd, wat kan leiden tot ongemakkelijke situaties. Geen shorts en hemdjes. Om iedereen te vriend te houden raden we je aan om zowel voor vrouwen als mannen, je schouders en bovenbenen tot over de knie√ęn te bedekken. Bij een bezoek aan heilige plaatsen en tempels gelden vaak strengere kledingvoorschriften. De armen en benen moeten volledig bedekt zijn. Op enkele plaatsen wordt er ook verwacht dat vrouwen hun hoofd bedekken door een hoofddoek te dragen.

De munteenheid van Nepal is de Nepalese Roepie (NPR). 100 Rs is ongeveer ‚ā¨ 0,80. Probeer altijd voldoende klein geld op zak te hebben. Het wisselen van een 1000 Rs biljet kan lastig zijn (vooral in de buitengebieden en bergen). Accepteer geen gescheurde of verfrommelde biljetten, omdat je deze moeilijk kwijt raakt.

De meeste grote steden hebben meerdere geldautomaten. In Kathmandu accepteren de meeste geldautomaten buitenlandse bankpassen en creditcards (Visa en Mastercard). In Pohara zijn ook geldautomaten te vinden. Soms is het zoeken naar een werkend apparaat. Wij hebben goede ervaringen met de Nepal Bank Limited en Praphu Bank. De geldautomaten hebben een lage limiet (Rs. 10.000 ~ ‚ā¨ 80,00) voor geldopname per keer.

Misbruik en skimmen van bankpassen is een wereldwijd probleem. Bijna alle Nederlandse banken hebben pinbetalingen buiten Europa standaard uitgeschakeld. Vergeet niet voor vertrek bij je Nederlandse bank het pinnen in Nepal en de landen waar je een overstap maakt te activeren. Informeer hiervoor bij je eigen bank. De banken zijn in Nepal geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Vrijdag tot 13.00 uur. In Kathmandu zijn enkele banken langer geopend.

We adviseren je om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen, zoals vaccinaties. Hoewel deze niet verplicht zijn, raden we je aan om uiterlijk zes weken voor vertrek contact op te nemen met bijvoorbeeld GGD Reisvaccinaties, Thuisvaccinatie of je huisarts voor een persoonlijk advies. Een aantal vaccinaties worden dringend aanbevolen, namelijk vaccinaties tegen tyfus, DTP, meningitis en hepatitis A. Laat je door een specialist adviseren voor actuele advies over inentingen.

Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder op het gebied van reisvaccinatie aan huis. Ze hebben gespecialiseerde artsen in dienst, die ook ’s avonds en in het weekend aan huis komen zonder extra kosten. Naast de vaccinaties geven ze ook allerlei tips en advies om zo beschermd mogelijk op reis te gaan. De kosten worden meestal vergoed door je zorgverzekering.

Voor onze bestemmingen en manier van reizen geldt dat travel Nepal niet kan beoordelen of een reiziger met gezondheidsbeperkingen in staat is om zonder problemen een bepaalde reis te maken. Leg die vraag in geval van twijfel dus altijd voor aan een arts. Wanneer je medicijnen gebruikt, vraag je huisarts of deze medicijnen onder de Opiumwet vallen. In dat geval moet je een offici√ęle verklaring voor de medicijnen aanvragen.

Nepal is een ontwikkelingsland. De kwaliteit van hygi√ęne en de sanitaire voorzieningen zijn niet altijd vergelijkbaar met die van Nederland.

Veel reizigers in Nepal krijgen te maken met de zogenoemde Kathmandu Quickstep, oftewel flinke reizigersdiarree. Dit kan worden veroorzaakt door vermoeidheid en verandering van voedsel. Daarnaast het drinken van ongekookt water of het eten van salades en rauwe groenten die niet zijn gedompeld in kokend water (voedselvergiftiging). Milde diarree zonder andere ernstige klachten moet na een paar dagen (24 tot 48 uur) vanzelf overgaan. Het is belangrijk om wel vocht en zout aan te vullen. Bij ernstige of aanhoudende darmproblemen, of bloed of slijm in de ontlasting, raden we je aan om een arts of ziekenhuis te raadplegen.

Ontsmet bij een beet van een dier direct de wond met zeep en jodium (of alcohol 40-70%). Eventueel kun je de lokale raksi hiervoor gebruiken. Laat je daarna direct in Kathmandu behandelen voor een prik tegen hondsdolheid.

Je hebt een eigen verantwoordelijkheid voor geldige en juiste reisdocumenten, zoals een paspoort en visum. Dit geldt ook voor de plaatsen waar je een overstap maakt.

Voor Nepal heb je met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum nodig. Een toeristenvisum is verkrijgbaar bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam, de ambassade in Brussel of op de luchthaven in Kathmandu. Wij adviseren om het visum voor vertrek bij het Nepalese Consulaat of de Nepalese Ambassade aan te vragen. Het is mogelijk om een visa op de luchthaven aan te vragen. Hiervoor moet je vanaf 15 dagen voor vertrek een online aanvraagformulier invullen en de benodigde documenten meenemen naar de luchthaven.

Er zijn drie verschillende toeristenvisa. Een visum voor 15, 30 en 90 dagen. In Nepal kan het visum verlengd worden tot maximaal 150 dagen per kalenderjaar. Bij vertrek uit Nepal moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. De datum waarop je in Nepal aankomt, mag maximaal zes maanden na uitgifte van het visum liggen.

travel Nepal vraagt je vriendelijk om te helpen vervuiling in de natuurgebieden tegen te gaan. Neem afval met je mee en breng dit naar de aangegeven plekken. Stimuleer de gidsen dit ook te doen.

We willen je vragen om tijdens het wassen/douchen biologisch afbreekbare zeep te gebruiken.

Een goede reis- en annuleringsverzekering zijn essenti√ęle onderdelen voor je vakantie. Zowel voorafgaand als tijdens je vakantie kunnen zich gebeurtenissen voordoen die zonder een goede verzekering vervelende financi√ęle situaties kunnen veroorzaken.

Het afsluiten van een reisverzekering met werelddekking wordt door travel Nepal als voorwaarde gesteld met dekking bij hulpverlening/repatri√ęring. Buiten de EU is de dekking voor medische kosten binnen de Nederlandse zorgverzekering vaak beperkt. Voor vergoeding van de medische kosten in het buitenland heb je een reisverzekering met dekking voor medische kosten nodig. Als je tijdens de reis een bijzondere sport onderneemt (denk o.a. abseilen, bergbeklimmen, bungeejumping, hanggliding) is de dekking bijzondere sporten ook verplicht.

Voor een volledige dekking op de annuleringsverzekering moet je de verzekering binnen 7 dagen na je boeking hebben afgesloten.

Heb je nog geen reisverzekering afgesloten? Neem contact met ons op en wij regelen de reis- en/of annuleringsverzekering voor je.

Accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je in comfortabele middenklasse hotels. Een selectie van de hotels hebben we hieronder weergegeven.

Als je alleen reist, word je standaard ingedeeld op een kamer bij een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Indien je liever een kamer voor jezelf hebt, kun je dit bij je boeking aangeven. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Plaats Accommodaties
Kathmandu International Guest House of Hotel Vajra
Bhaktapur Hotel Heritage Malla
Neydo Neydo Hotel
Bandipur Bandipur Mountain Resort
Pokhara Hotel Sampada Inn
Bouddhanath Bodhi Guest House

Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.

Vervoer ter plaatse

De privévoertuigen die wij tijdens je reis inzetten zijn van hoge kwaliteit en onze lokale partner zorgt dat ze in goede staat verkeren. Een verbanddoos, brandblusser en veiligheidsgordels zijn beschikbaar. Je chauffeur zorgt dat de reis soepel en veilig verloopt.

Nepal is een bergachtig land en ongeveer driekwart van het land is bedekt met heuvels en bergen. Op het zuiden na, zijn de meeste snelwegen kronkelige wegen. In Nepal rijdt men aan de linkerkant van de weg. De meeste verkeersdeelnemers leven de verkeersregels en voorschriften niet na. De werkzaamheden aan de weg kunnen leiden tot grote vertragingen in het verkeer.

Starten vanuit Kathmandu

Ben je al in Kathmandu? Details over hoe je het hotel kunt bereiken, ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek. We bieden je op deze dag een gratis transfer van de luchthaven van Kathmandu naar het hotel aan. Het is je eigen verantwoordelijkheid om op tijd in Kathmandu aan te komen.

Kom je eerder aan in Nepal? Geen probleem. Wij denken graag met je mee over een invulling van deze dagen. Neem hiervoor contact met ons op.

Nepal - Bouddhanath - travel Nepal

Tour reviews

5.00 based on 10 reviews
Inez
15 april 2020

Had het niet willen missen. Ik was heel blij met de combinatie cultuur en natuur. We hebben zoveel gezien!

Elly
15 april 2020

Ik had mij erg verheugd op o.a. de wandelingen. Ze waren geweldig. Dan zie en ervaar je het meeste van Nepal. De yoga en meditaties vond ik héééél prettig. De workshops gaven meer inzicht en informatie. Super!!

Aly
15 april 2020

Nooit gedacht dat ik zo‚Äôn reis zou gaan maken. Het spirituele maakte de reis tot een reis van mijn dromen. Tijdens de informatieavond dacht ik : ‚ÄėDit wil ik heel graag.‚Äô Nou, het is geworden wat ik gehoopt had. Ik vond de combinatie yoga, meditatie en workshops en Nepal in al zijn facetten fantastisch en betekenisvol. Ik hoop dat er iets van de reis doorwerkt in het leven van alle dag. Swayambunath was een hele ervaring. Fantastisch om mee te maken. We hebben 365 treden beklommen. Op de trap hebben we een klankschaal gekocht. Er hing een bijzondere sfeer. Er klonk muziek: Om mani padme hum. Mooi! De spontaniteit om op bepaalde plekken een meditatie te doen vond ik zo fijn! Het waren zulke bijzondere plekken en het maakte de plekken nog meer bijzonder! Ik heb erg genoten van de spontane acties van Rikkie, zoals: ‚Äėzullen we vragen of het vuur in de haard aan mag‚Äô. Ze bedenkt iets en doet het ook.

Sarie
15 april 2020

Deze reis is anders dan een reis met elk ander reisbureau omdat de liefde en bezieling van Rikkie voor Nepal, de workshops, meditaties en yoga momenten het zo bijzonder maakten. Ik vond alle workshops fijn, heb de stof ingedronken en moet nog vaak even terug lezen. Er valt nog veel te leren. De workshop ‚ÄėSamatha‚Äô zal ik nooit vergeten, zeker nu we er een thanka van hebben en ingelijst hebben hangen. Alles viel in de workshop op z‚Äôn plaats. Ik wil mijn grote dank uitspreken aan Rikkie Postema en Helmich van travel Nepal. Zonder hen was deze reis niet zo‚Äôn succesvolle geweldige ervaring geworden.

Thea
15 april 2020

Buddhanath Stupa, ik zou willen zeggen: ‚Äėonze‚Äô¬† Stupa, waar ik een prachtige ervaring heb beleefd. De loopmeditatie, die bij vele mensen niet onopgemerkt is gebleven. Voor mij een prachtige, waardevolle¬†herinnering! De meditaties en yoga waren de echte hoogtepunten van mijn reis. Het heeft mij de rust gebracht die ik wenste. De interessante inhoud van de workshops¬†waren zeer wezenlijk. Dankzij de documentatie kan ik de inhoud van de workshops nog nalezen. Ik kon heerlijk uitrusten in de geplande hotels. Iedere keer weer een verrassing, soms in de stad, dan weer hoog in de bergen, maar altijd fijn om te vertoeven. Dit was de reis van mijn leven met als ultiem hoogtepunt mijn Duo Deltavliegen in Pokhara. De wandeling naar Panauti heb ik beleefd alsof ik midden tussen de bewoners mocht vertoeven, die zwaaiden vanaf de velden. De ontvangst van de vrouwen in Panauti was hartverwarmend. Wat een motivatie met als hoogtepunt de lunch bij √©√©n van hen. Wat een gastvrij gebaar om bij haar aan de keukentafel haar eigen bereide maaltijd te eten.

vorige
1

Alleen kopers van dit product kunnen een beoordeling achterlaten.