India
Bestemming
10 dagen
Reisduur
juni – oktober
Beste reisperiode
Licht
Zwaarte

Diep in het hart van de Himalaya ligt de spectaculaire “Valley of Flowers”. Een prachtige weide op een hoogte van 3.500 meter. Ontdekt in 1931 door Frank Smythe. In de maanden augustus en september verandert de vallei in een kleurrijk geheel met vele soorten bloemen, struiken, orchideeën en planten. Met haar gevarieerde flora en fauna met op de achtergrond de schitterende besneeuwde toppen van de Himalaya, is de Valley of Flowers een waar genot voor de natuurliefhebber en wandelaar. Met een vierdaagse trekking ontdek je het UNESCO Werelderfgoed.

Hoogtepunten

  • Valley of Flowers – UNESCO Werelderfgoed
  • Hemkund Sahib – een prachtig Skih-heiligdom aan de oever van het prachtige Hemkund-meer
  • Bergweiden met adembenemende uitzichten
  • Bedevaartsoorden voor hindoes Rishikesh en Joshimath
1

Dag 1 | Aankomst Delhi

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je op een traditionele manier ontvangen door onze vertegenwoordiger. Je wordt naar het hotel gebracht.

Als je na 12.00 uur ’s nachts aankomt op de internationale luchthaven, dan wordt dag 1 en 2 samengevoegd.

2

Dag 2 | Delhi naar Rishikesh

In de ochtend vertrekken we naar Nishikesh, gelegen aan de oevers van de Ganges. Over Rishikesh wordt gezegd dat het de geboorteplaats van yoga is. Het staat bekend als de poort van de vier grote Dhams (bedevaartsoorden) van Hindoes, namelijk Badrinath, Kedarnath, Gangotri en Yamunotri. ‘s Avonds bezoeken we de Ghats van de rivier de Ganges om de avond Aarti (aanbidding) te zien – een spektakel van bezienswaardigheden, geluiden en chanten.
3

Dag 3 | Rishikesh naar Joshimath

We verlaten Rishikesh en rijden in ongeveer 7 uur naar Joshimath. Onderweg stoppen we bij Devprayag om getuige te zijn van de samenvloeiing van de rivier Alaknanda en Bhagirathi, die de heilige rivier de Ganges vormen. We bereiken Joshimath tegen de avond.
4

Dag 4 | Joshimath via Govindghat (1.828m) naar Ghangaria (3.000m)

Na het ontbijt vertrekken we over de weg naar Govindghat. Van Govindghat trekken we naar Ghangaria – het basiskamp voor de Valley of Flowers. We wandelen 13 kilometer en bereiken Ghangaria eind van de middag.
5

Dag 5 | Ghangaria via Valley of Flowers naar Ghangaria (3.000m)

We wandelen naar de Valley of Flowers. Een prachtige weide bedekt met een bloementapijt van talloze kleuren en omringd door de oogverblindende besneeuwde Himalaya. Bijna 300 soorten wilde bloemen bloeien hier ongehinderd. We genieten en verkennen hier de schoonheid van de zeldzame flora en fauna van de Himalaya. In de middag nemen we dezelfde route om terug te keren naar Ghangaria. We wandelen vandaag ongeveer 6 kilometer.
6

Dag 6 | Ghangarai via Hemkund Sahib (4.632m) naar Ghangaria (3.000m)

Na het ontbijt beginnen we aan onze tocht naar Hemkund Sahib, een moderne skih-tempel aan een blauwgroen gletsjermeer geflankeerd door besneeuwde toppen. De zes kilometer lange tocht naar Hemkund Sahib is een steile klim langs de Laxman Ganga-rivier, die afkomstig is van Hemkund. Hierna wandelen we weer terug naar Ghangaria.
7

Dag 7 | Ghangaria via Govindghat (1.828m) naar Joshimath

Vandaag wandelen we naar Govindghat. Bij aankomst maken we een korte uitstap naar Mana Village, gelegen in de wijk Chamoli. Mana ligt op een hoogte van 3.200 meter en is het laatste dorp voor de Mana-pas. Het ligt op 24 km van de grens tussen India en China. Het dorp ligt op een afstand van ongeveer 3 km van het hindoeïstische bedevaartdorp Badrinath en de schoonheid van het landschap moet je met eigen ogen zien. Van Govindghat rijden we naar Joshimath waar we overnachten.
8

Dag 8 | Joshimath naar Rishikesh

In de ochtend vertrekken we en rijden we terug naar Rishnikesh. Het is ongeveer 7 uur rijden. Als je wilt kun je ’s avonds de lokale bazaars bezoeken.
9

Dag 9 | Rishkesh naar Delhi

Na het ontbijt rijden we terug naar de hoofdstad Delhi. We checken in bij ons hotel. De rest van de dag kun je zelf indelen en Delhi verkennen.
10

Dag 10 | Delhi naar internationale luchthaven

We bezoeken we Jama Masjid – de grootste moskee in India in Old Delhi, India Gate – een 42 meter hoge poort gebouwd als een gedenkteken voor de Indiase soldaten die hun leven hebben opgeofferd tijdens de oorlog en enkele koloniale gebouwen in het gebied van New Delhi. ‘s Avonds word je naar de internationale luchthaven gebracht voor je vlucht terug naar huis.
INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders in het programma omschreven
Lokale Engelssprekende gids
Privé vervoer zoals beschreven in het programma
Excursies zoals beschreven in het programma
Toegangsprijs en vergunningen voor de nationale parken
Pony support voor bagage (max. 20 kg per persoon)
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 30,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Optionele activiteiten/excursies
Internationale vluchten
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol, snacks en gebruik minibar
Fooien en donaties
Visumkosten India
Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, kleding wassen, slaapzak, mineraalwater etc.)
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht;
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Beste reistijd

Het klimaat in India varieert van de eeuwige sneeuw in de Himalaya tot de tropische omstandigheden in het kustgebied en landklimaat in het binnenland. Bovendien zijn er veel variaties per regio en per seizoen.

Het koele seizoen duurt van oktober tot maart. Dit is de beste reisperiode in Centraal- en Zuid-India. Het weer is in de winter bijna altijd hetzelfde. Blauwe luchten en veel zon. In sommige delen in het zuiden en het oosten valt er wat regen van de noordoostelijke moesson. In het uiterste noorden is het met de (natte) sneeuw erg koud en vaak onbegaanbaar. In de zomer, van april tot juni, is het in grote delen van het land erg heet en droog. En aan de kust vochtig. De zuidwestelijke moesson trekt eind mei via de westkust het land binnen. Daarmee komt er voorlopig een einde aan de hitte en valt er een wisselende hoeveelheid regen. De moesson trekt in juni en juli over de rest van het land en gaat tegen eind september weer liggen. Noordoost-India heeft in deze periode te kampen met zware regenval en is daarmee een van de natste plekken op aarde.

De beste reisperiode voor deze reis is juni tot en oktober. De bloemen staan volop in bloei in augustus en september.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in eenvoudige accommodaties. Een selectie van de accommodaties tref je hieronder aan.

Plaats Accommodatie Verzorging
Delhi Ashok Country Resort Ontbijt
Reshikesh Hotel Neeraj Bhawan Ontbijt, lunch, diner
Joshimath The Nanda Inn Ontbijt, lunch, diner
Gangaria Hotel Nanda Lok Pal Ontbijt, lunch, diner

Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van boeken. In het geval er geen kamer beschikbaar is, bieden we een vergelijkbaar alternatief aan in dezelfde klasse.

Maaltijden en drinken

De Indiase keuken is net zo gevarieerd als het land zelf. De verfijnde smaak van de klassieke keuken die ontstond aan de keizerlijke hoven van Delhi, Kasjmir, Hyderabad en Lucknow wordt aangevuld met een enorme hoeveelheid regionale specialiteiten, gemaakt met allerlei exotische ingrediënten. Uit de dorre woestijnen van Rajasthan komen scherp gekruide, robuuste curries, terwijl de keukens van de weelderige kusten van West-Bengalen, Goa en Kerala gedomineerd worden door vis.

Paspoort en visum

Reizigers uit Nederland en België dienen te beschikken over een geldig paspoort dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast is een toeristenvisum verplicht. Een toeristenvisum is vanaf de uitgiftedatum 6 maanden geldig (dus niet vanaf aankomst in India). Je moet dus binnen 6 maanden na afgifte India binnen reizen.

Het visum voor India kun je op verschillende manieren aanvragen:

  • e-visum: via de website Indiase overheid kun je eenvoudig een e-visum aanvragen. Het e-visum is geldig bij aankomst op 25 aangewezen luchthavens (waaronder Cochin, Delhi, Goa, Mumbai, Lucknow, Trivandrum, Varanasi). Op de website lees je welke documenten je nodig hebt. Je kunt vanaf 120 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek het e-visum aanvragen en maximaal 2 keer per jaar. Het e-visum is 60 dagen geldig en kan niet verlengd worden. Wij adviseren je dringend op tijd het visum aan te vragen. Je krijgt per e-mail een bevestiging en neem deze uitgeprint mee. Op de aankomstluchthaven kun je doorlopen naar de balie ‘e-visa’ voor de juiste stempels.
  • Visa & Consular services for India: je kunt het visum aanvragen bij VFS in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam Antwerpen en Brussel. De verwerkingsduur is 3-6 werkdagen. Op de website vind je een checklist voor alle benodigde documenten. Let op: de afmetingen voor de pasfoto verschillen met de standaardformaten. De kosten bedragen ongeveer € 117 voor multiple entry visum en 90 dagen geldig is.
  • Visumbemiddelingsbureau. Kies voor gemak en geef de visumaanvraag grotendeels uit handen aan KES Visum. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zwaarte

Het is belangrijk voor een trekking dat je over een goede basisconditie en uithoudingsvermogen beschikt. Goed ingelopen wandelschoenen zijn een must. Houd rekening met extreme weersomstandigheden. En zorg voor warme kleding. Een comfortabele slaapzak kun je huren in Kathmandu. Wij hebben geprobeerd om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de zwaarte van de trekking. Al is dit erg persoonlijk en hangt het af van je eigen fysieke gesteldheid. Daarnaast spelen ook de weersomstandigheden en de hoogte een belangrijke rol. Neem contact met ons op, indien je aanvullende informatie wenst over deze reis. Een goede voorbereiding is vereist.

Hoogteziekte

Boven de 2.500 à 3.000 meter kun je last krijgen van hoogteziekte. Het kan iedereen overkomen, ook als je er nooit eerder last van hebt gehad! Het lichaam is vaak nog niet gewend aan de verminderde hoeveelheid zuurstof in de lucht. De symptomen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, gebrek aan eetlust, misselijkheid, duizeligheid, slapeloosheid, overgeven en onregelmatige ademhaling in rust. Negeer deze symptomen niet. Hoogteziekte is erg gevaarlijk en kan tot een dodelijke afloop leiden. Daal af wanneer je meerdere verschijnselen van hoogteziekte waarneemt en ga zeker niet op een hoger niveau slapen. Drink veel en eet iets. Kom je iemand met hoogteziekte tegen, begeleid deze naar beneden.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Zwaarte van de trekking

Pelgrims bij Hemkund Sahib
De stad Rishikesh in India
Sculptuur van de Hindoe god Hanuman
Het gletsjermeer Hemkund in India
Jama Masjid moskee in Delhi