Nepal
Bestemming
13 dagen
Reisduur
maart-april en oktober-november
Beste reisperiode
Licht
Zwaarte

Khaptad Nationaal Park ligt in het onontdekte westen van Nepal. Je ervaart hier het authentieke Nepal en de overweldigende natuur. Tijdens deze trekking kom je nauwelijks andere toeristen tegen, anders dan uiterst vriendelijke Nepalezen. Het park kenmerkt zich door een golvend landschap met graslanden, meertjes en subtropische bossen. Bij helder weer kun je besneeuwde toppen van de Himalaya bewonderen.

Het park is uniek vanwege de 224 verschillende soorten bloeiende medicinale planten en 270 verschillende soorten vogels. Daarnaast vele zoogdieren, zoals het muskusdier, herten, Aziatische zwarte beer, zwijnen en luipaarden. Ook vind je er vele historische tempels. De overleden Khaptad Baba bracht 50 jaar van zijn leven hier mediterend door.

Hoogtepunten

  • Ver buiten de gebaande paden
  • Geniet van de overweldigende natuur
  • Goed te combineren met Bardia Nationaal Park
1

Aankomst in Nepal

Op de internationale luchthaven staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op je te wachten. Je wordt naar je accommodatie gebracht. Onderweg krijg je al een goede indruk van de stad Kathmandu. In je accommodatie kun je bijkomen van de reis of alvast de stad gaan verkennen. In de toeristische wijk Thamel vind je geldautomaten, winkeltjes en restaurants.
2

Kathmandu

Met een Engelssprekende gids ga je de hoogtepunten van Kathmandu bekijken. De stoepa Swayambhunath met een prachtig uitzicht over de Kathmandu Vallei, Kathmandu Durbar Square, Pashupinath en de grootste stoepa van Nepal Bouddhanath
3

Kathmandu naar Bardia Nationaal Park

In de ochtend word je naar de binnenlandse luchthaven van Kathmandu gebracht voor een vlucht van ongeveer 45 minuten naar West Nepal. Bij aankomst op de luchthaven word je naar de rand van het nationale park gebracht. Je verblijft in een homestay waarbij je een eigen cottage met douche en toilet hebt.
4

Bardia Nationaal Park naar Jhingrana (2.250m)

Over een verharde weg rijden we in een jeep naar het Noordwesten van Nepal. De eerste uren door het vlakke landschap van de Terai. Daarna gaan we slingerend de bergen in. Onderweg kun je genieten van de prachtige uitzichten op de bergtoppen, de valleien en de Seti-river. Vanaf Silgadhi rijden we over een hobbelig zandpad naar Jhingrana waar we aan het begin van de avond aankomen.
5

Jhingrana naar Bichpani Camp (2.900m)

In de ochtend passeer je ingang van het nationale park Khaptad. De klim naar Bichpani is stevig. We lopen via een smal bergpaadje omhoog en wandelen voornamelijk door rhodondendron bossen. Bichpani ligt in het bos en we overnachten in een eenvoudige lodge. Je wandelt vandaag ongeveer 4 tot 5 uur.
6

Bichpani Camp naar Khaptad Camp (3.100m)

Na het ontbijt beginnen we de dag met een stevige klim door het bos. Al snel bereik je een prachtig golvend grasland plateau met snel stromende riviertjes. Onderweg kom je veel herders tegen met hun koeien, schapen en geiten. Je wandelt ongeveer 3 tot 5 uur.
7

Khaptad Camp

We gaan vandaag de omgeving rondom Khaptad Camp verkennen. We brengen een bezoek aan het kleine museum, de tempel van Khaptad Baba en het prachtige meertje ‘Khaptad Daha’. Daarna klim je naar het uitzichtpunt, vanwaar je bij helder weer kun genieten van de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Je wandelt ongeveer 4 uur.
8

Khaptad Camp naar Lokhoda (2.500m)

We beginnen de dag relaxed. En wandelen naar het noordwesten van het park. Door het rhododendronbos. Tijdens de wandeling kun je genieten van het prachtige uitzicht op de toppen van de Himalaya. Er zijn een aantal pittige afdalingen onderweg. Je wandelt ongeveer 4 tot 5 uur.
9

Lokhoda naar Dadeldhura (1.740m)

We dalen verder af. Onderweg kun je wederom genieten van het prachtige uitzicht op de Himalaya en de vallei met het dorpje Daruguan. Daar komen we na ongeveer 4 tot 5 uur wandelen aan. Bij aankomst staat een wat oudere jeep klaar om je via een soms onverharde en rotsachtige weg (ongeveer 1 tot 1,5 uur) naar Tamil te brengen. Lopend steken we via hangbrug de Seti-rivier over. Aan de andere kant staat een comfortabele jeep te wachten en brengt ons in 2 tot 3 uur naar de slaapplaats in Dadeldhura.
10

Dadeldhura naar Bardia Nationaal Park

Via een goed verharde weg rijden we in ongeveer 8 uur terug naar Bardia Nationaal Park. De rest van de dag kun je bijkomen van alle avonturen in Khaptad Nationaal Park.
11

Bardia Nationaal Park

Met een Engelssprekende gids ga je de hele dag de jungle in. We nemen de lunch mee. Wie weet spot je wel een neushoorn of een tijger.
12

Bardia Nationaal Park via Kathmandu naar Bhaktapur

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de lokale familie. Je wordt naar de luchthaven van Nepalgunj gebracht voor je vlucht naar Kathmandu. Op de binnenlandse luchthaven staat de chauffeur op je te wachten en brengt je naar de koningsstad Bhaktapur. Met een Engelssprekende gids ga je de oude stad verkennen.
13

Bhaktapur naar Kathmandu

Het einde van je reis in Nepal is aangebroken. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor het vervolg van je reis.
INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders in het programma omschreven
Tijdens je verblijf in Bardia Nationaal Park en de trekking zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen
Privé vervoer zoals beschreven in het programma
Excursies zoals beschreven in het programma
Toegangsprijs en vergunningen voor de nationale parken
Professionele en gecertificeerde lokale Engelssprekende gids tijdens excursies
Drager voor je bagage tijdens de trekking (maximaal 12kg)
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 15,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Optionele activiteiten/excursies
Internationale en lokale vluchten
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht.
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Beste reistijd

De beste reistijd voor deze reis is van half september tot december en van begin maart tot eind mei. In de maanden december tot en met eind februari is het winter en dalen de temperaturen. In de zomermaanden tussen juni en september is de het regenseizoen. Het is dan erg warm in het zuiden en de regen maakt het lastig om de parken in te trekken.

Accommodaties

Je verblijft tijdens de reis in verschillende soorten accommodaties. In Delhi verblijf je in een luxe hotel. In Nepal verblijf je in een homestay of lodge. Je moet er rekening mee houden dat je in afgelegen gebieden bent en dat de accommodaties erg basic zijn. Tijdens de trekking deel je het toilet en je wast je bij de waterpomp. De homestay in Bardia Nationaal Park is luxer.

Maaltijden en drinken

Het eten is doorgaans lokaal. Je moet hierbij denken aan omelet, noodle soep, Nepalese dhal bhat of roti met verse groente. Dhal Bhat is het nationale gerecht van Nepal en bestaat uit rijst met groente. Je drinkfles vul je tijdens de trekking bij met vers water uit de putten die je onderweg tegenkomt. Waterzuiveringstabletten zijn onmisbaar.

Zwaarte

In het verre Westen van Nepal is het toerisme nog niet zo ontwikkeld, vergeleken met de rest van het land. De voorzieningen en accommodaties zijn eenvoudig. Wij verwachten een flexibele en avontuurlijke instelling van je. De eerste en laatste dag van de trekking zijn zwaar vanwege het hoogteverschil. Tijdens de trekking wandel je gemiddeld 4 tot 6 uur per dag, afhankelijk van je conditie en van je wandelervaring. Tijdens de reis word je begeleid door ervaren Engelssprekende gidsen.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Zwaarte van de trekking

Entree Khaptad Nationaal Park
Uitzicht vanuit Khaptad National Park
Khaptad Nationaal Park
Bichpani Camp Bardia Nationaal Park