India
Bestemming
12 dagen
Reisduur
juni – oktober
Beste reisperiode
Gemiddeld
Zwaarte
Kamperen, Lodges
Accommodatie

Deze reis biedt een kennismaking met het Ldakhi-landschap en de cultuur van deze pittoreske en exotische plek die ook wel ‘klein Tibet’ wordt genoemd. Het is een uitgestrekte woestijn op grote hoogte met adembenemende bergpanorama’s en bezaaid met kleine dorpjes. De reis bevat een 7-daagse trekking door het prachtige landschap en we stoppen onderweg om de mensen en cultuur beter te begrijpen.

Hoogtepunten

  • Gevarieerde 7-daagse trekking in prachtig Ladakh
  • Likir – beroemd om zijn klooster uit de 11e eeuw
  • Thiksey – een klooster met gele hoeden en een sterke gelijkenis met het Potala-paleis in Lhasa
  • Rizong-klooster Lamayuru – een beroemd klooster in het westen van Ladakh
1

Dag 1 | Delhi – Leh (3.500m)

Bij aankomst op de internationale luchthaven in Delhi ( in de nacht) word je op de traditionele wijze ontvangen. Je blijft op de luchthaven en onze vertegenwoordiger helpt je bij het inchecken voor de ochtendvlucht naar Leh. Geniet van het fantastische uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Bij aankomst in Leh word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij om bij te komen van de reis en te wennen aan de hoogte. In de late namiddag maken we een wandeling door Leh naar de kleurrijke bazaars. De stad Leh wordt gedomineerd door het Namgyal-paleis met negen verdiepingen en wordt ook wel de miniversie van het Potala-paleis in Lhasa genoemd.
2

Dag 2 | Leh

We maken vandaag een twee uur durende wandeling door het oude deel van Leh. De rest kun je de dag zelf indelen en de laatste voorbereiding treffen voor de trekking.
3

Dag 3 | Leh – Phyang – Likir (3.650m)

In ongeveer een uur tot twee rijden bereiken we de brug van Phyang, die op ongeveer 15 kilometer van de stad Leh ligt. Vanaf dit punt beginnen we aan de tocht naar het dorp Phyang, waar we het Phyang-klooster bezoeken. Op de route naar Likir, zien we het Likir-klooster liggen wat is gebouwd op een oude gompa. Het is een van de belangrijkste kloosters van Ladakh. We dalen af naar het dorp Likir waar we overnachten (homestay of tent). We wandelen ongeveer 2 uur.
4

Dag 4 | Likir – Sumbo – Yangtang (3.650m)

Na het ontbijt beginnen we met de wandeling naar Yangtang via het dorpje Sumdo. Het dorp Sumdo bestaat slechts uit 2 tot 3 huizen, maar biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. De wandeling gaat over een ruige jeepweg, met nauwelijks verkeer. We steken de klein pas Charatse La (3.700m) over om Yangtang te bereiken. De velden van het dorp zijn zichtbaar vanaf de top en voor het oogstseizoen lijkt het hele gebied op een oase die zweeft. We wandelen ongeveer 4,5 uur en overnachten in Yangtang (homestay of tent).
5

Dag 5 | Yangtang – Rizong klooster (3.300m) – Yangtang

Een aangename wandeling langs de rivier brengt ons bij het de plaats van Rizong. De gompa strekt zich uit in een boog op de bodem van de kloof. Het klooster werd in de negentiende eeuw gesticht door een monnik van Saspol, Tsulrim Nyima, van wie het as in de chorten is bewaard. Er leven ongeveer 40 monniken. Na het bezoek wandelen we weer terug naar Yangtang. We wandelen ongeveer 5 tot 6 uur.
6

Dag 6 | Yangtang – Hemis Shukpachen (3.650m)

We volgen het pad naar het dorp Hemis Shukpachen, waar de cypressen (zeldzaam in Ladakh) het einde van de velden aangeven. Bij aankomst wonen we een koopworkshop bij in een huis van een lokale bewoner. De interieurs van de lokale huizen zijn buitengewoon mooi. Hierna zullen we de bereide gerechten proeven. We lopen ongeveer 3 tot 4 uur en overnachten in een homestay of tent.
7

Dag 7 | Hemis Shukpachen – Themisgam (3.100m) – Tia (3.350m)

We vertrekken vanuit Hemis Shukpachen naar Rongtil La, een vrijwel bijna vlakke wandeling naar de chorten die de pas markeren. Vanaf hier is onze tweede pas, Meptik La (3.880m), zichtbaar met zijn verschillende kleuren. Na een korte steile afdaling, lijkt de Meptik La op een steile muur. In een half uur bereiken we de top en het harde werken wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de omliggende bergketens. Een anderhalf uur durende afdaling door het dorp Ang brengt ons naar het welvarende dorp Themisgam. Daar bezoeken we een kasteel. Daarna gaan we verder naar het mooie dorp Tia. We wandelen ongeveer 6 uur en overnachten in een homestay of tent.
8

Dag 8 | Tia – Chamla pas (4.030m) – Skindying (3.600m)

Vandaag bezoeken we een klooster en ontdekken het moastieke lezen van deze geïsoleerde vrouwen, voordat we naar het dorp Skindying gaan. Onderweg passeren we de Chamla pas op 4.030m en kunnen we genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op het Himalayagebergte. We dalen af naar het dorp waar we overnachten. We wandelen ongeveer 5 tot 6 uur en overnachten in een homestay of tent.
9

Dag 9 | Skindying – Khaltse (2.987m) – Leh

In de vroege ochtend wandelen we in ongeveer een uur naar Khaltse, waar we de lokale markt bezoeken. Daarna reizen we verder per auto in de richting van Kargil om het Lamayuru-klooster te bezoeken, voordat we teruggaan naar Leh. Het Lamayuru-klooster is een van de meest prestigieuze kloosters van Ladakh. Afhankelijk van de tijd bezoeken we het Alchi-klooster, beroemd vanwege de fresco’s van de vijf heiligdommen en de talrijke sculpturen die op hout geschilderd zijn. In de late namiddag komen we aan in Leh en word je naar het hotel gebracht.
10

Dag 10 | Leh

Een vrije dag in Leh. Een levendig klein stadje en de hoofdstad van Ladakh. Je kunt bijkomen van de trekking of de stad gaan verkennen.
11

Dag 11 | Leh

Het overheersende geloof van de Ladakhis is het Tibetaans boeddhisme. Om hun tradities en cultuur beter te begrijpen, bezoeken we vandaag enkele gompa’s (kloosters) van deze Indusvallei. We bezoeken het Thiksey-klooster op de top van een heuvel. Er zijn hier heiligdommen en vele kostbare voorwerpen te zien. De tegenhanger op de rechteroever van Indus, het Namgyal-paleis, valt op door zijn imposante architectuur die doet denken aan het Potala-paleis in Lhasa. Als laatste bezoeken we het Hemis-klooster, gelegen in een zijvallei aan de overkant van de Singge Tsangpo-rivier.
12

Dag 12 | Leh – Delhi

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Leh gebracht voor je vlucht naar Delhi. Bij aankomst in Delhi word je naar het hotel gebracht. Afhankelijk van het moment van je terugvlucht, kun je Delhi gaan verkennen. Ruim voor vertrek van je vlucht wordt je naar de internationale luchthaven gebracht.

Zwaarte van de trekking

INBEGREPEN
Excursies zoals beschreven inclusief entreegelden Gekwalificeerde Engelssprekende gids
Verzekering voor gids en drager Accommodatie, eten, loon en uitgaven voor gids
Organisatiebemiddeling en service Reisbescheiden
Bijdrage Garantieregeling GGTO en Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN
Binnenlandse vlucht Delhi-Leh (retour € 275 – € 350 per persoon) Lunch en diner
Dranken, snacks en gebruik minibar Entreegelden optionele excursies
Uitgaven van persoonlijke aard (telefoonkosten, wassen van kleding etc.) Fooien en donaties
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden Reis- en annuleringsverzekering
Visumkosten

Reisdata

Deze reis kan op iedere dag starten. Het beste reisseizoen is het van juni tot oktober.

Zwaarte trekking

De trekking in dit reisprogramma is een gemiddelde trekking. Een goede basisconditie is noodzakelijk. De paden zijn stijgend en dalend.

Accommodaties

In Delhi en Leh verblijven we in een comfortabel hotel. Tijdens de trekking verblijven in een homestay of een tent.

Internationale vlucht

Graag brengen wij je een voorstel uit voor de internationale vlucht.

Vervoer

We reizen over land per auto met privéchauffeur. En een binnenlandse vlucht van Delhi naar Leh op basis van retour.

Reisdocumenten

Reizigers uit Nederland en België dienen te beschikken over een geldig paspoort dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast is een toeristenvisum verplicht. Een toeristenvisum is vanaf de uitgiftedatum 6 maanden geldig (dus niet vanaf aankomst in India).

Het visum voor India kun je op verschillende manieren aanvragen:

  • e-visum: via de website Indiase overheid kun je eenvoudig een e-visum aanvragen. Op de website lees je welke documenten je nodig hebt. Je kunt vanaf 120 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek het e-visum aanvragen. Wij adviseren je dringend op tijd het visum aan te vragen. Je krijgt per e-mail een bevestiging en neem deze uitgeprint mee. Op de aankomstluchthaven kun je doorlopen naar de balie ‘e-visa’ voor de juiste stempels.
  • Visa & Consular services for India: je kunt het visum aanvragen bij VFS in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam Antwerpen en Brussel. De verwerkingsduur is 3-6 werkdagen. Op de website vind je een checklist voor alle benodigde documenten. Let op: de afmetingen voor de pasfoto verschillen met de standaardformaten.
  • Kies voor gemak en geef de visumaanvraag grotendeels uit handen aan KES Visum. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Thiksey klooster in Ladakh