Nepal
Bestemming
3 dagen
Reisduur
Lodge
Accommodatie

Het nationale park Shuklaphanta ligt in het uiterste westen van Nepal. Het is een beschermd gebied. Het Wildlife Reserve bestaat voornamelijk uit open graslanden, bossen, rivierbeddingen en tropische wetlands. De uitgebreide graslanden vormen een ideaal leefgebied voor de bedreigde moerasherten. Er leven ongeveer 2000 moerasherten in het park. Het nationale park is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Er zijn 423 verschillende soorten geregistreerd. Daarnaast leven er nog vele andere diersoorten in het park.

1

Dag 1

We vertrekken per jeep naar Shuklaphanta Nationaal Park vanuit Bardia Nationaal Park. Een reis van ongeveer 2,5 uur naar het westen. We maken een stop bij het Ghoda Godhi meer. Het heeft de vorm van een handpalm met veel vingers. Rondom het meer vind je verschillende vegetatie tropisch bos. We maken een wandeling rondom het meer (ongeveer 10 km/3,5 uur). Na he bezoek aan het meer rijden we verder. Onderweg maken we een stop voor de lunch. Na ongeveer 1,5 uur bereiken we Shuklaphanta Nationaal Park. Je verblijft in een lodge. Aan het einde van de middag bezoeken we de Dodhari Chandani brug. Een van de langste hangbruggen (1,5 km) van Nepal. Je kunt hier genieten van de zonsondergang.
2

Dag 2

Na het ontbijt gaan we per jeep de hele dag het nationale park in. Met de jeep kom je op verschillende plaatsen. De graslanden en wat kleinere meren, zoals Rana Tal. Aan het einde van de middag gaan we terug naar de logde voor het diner.
3

Dag 3

We verlaten Shuklaphanta Nationaal Park en rijden terug naar Bardia Nationaal Park. We stoppen onderweg bij de brug van Chisapani voor een lunch. Net na de middag ben je weer terug bij de accommodatie.
Jeep safari Shuklapanta Nationaal Park Nepal
Dodhari Chandani brug West Nepal
Rana Tal Shuklaphanta Nationaal Park Nepal
Gier in Shuklaphanta Nationaal Park Nepal
Shuklaphanta Jungle Cottage kamer