Bhutan
Bestemming
15 dagen
Reisduur
oktober tot en met maart
Beste reisperiode
Guesthouse, Hotel
Accommodatie

Verscholen in de plooien van de Himalaya ligt het onbekende koninkrijk Bhutan. Het land van de donderende draak. Deze rondreis van West naar Oost Bhutan neemt je mee naar het ongerepte en de natuurlijke schoonheid van Bhutan. Prachtige valleien, dzongs, tempels en de verschillende etnische gemeenschappen.

Hoogtepunten van deze reis

  • ontdek puur en authentiek Bhutan
  • bezoek Bhumtang, het culturele hart van Bhutan
  • wandeling naar Taktshang, tijgersnest
  • bezoek Trashigang, het “juweel van het oosten”

Reisschema rondreis Bhutan

Dag 1 | Aankomst Paro
Dag 2 | Paro
Dag 3 | Paro naar Thimphu
Dag 4 | Thimphu
Dag 5 | Thimphu naar Punakha
Dag 6 | Punakha naar Gangtey
Dag 7 | Gangtey naar Bhumtang
Dag 8 | Bhumtang
Dag 9 | Bhumtang naar Mongar
Dag 10 | Uitstap naar Lhuntse
Dag 11 | Mongar naar Trashigang
Dag 12 | Uitstap naar Rangjung en Radhi
Dag 13 | Uitstap naar Trashiyangtse
Dag 14 | Trashigang naar Samdruk Jongkhar
Dag 15 | Samdrup Jongkhar naar Guwahati

Aanvullende informatie

StartpuntParo
EindpuntGuwahati
VervoerPrivévervoer
1

Aankomst in Paro

Aankomst op de internationale luchthaven van Bhutan. Je wordt ontvangen door de gids en naar het hotel gebracht. Na de lunch bezoeken we Paro Rinphung Dzong, Dungtse Lhankhang Kyechu Lhakhang en wandelen door het dorp. (L/D)
2

Paro

We wandelen vandaag naar het wereldberoemde hangende klooster Takstang, oftewel Tijgersnest. Een flinke, maar mooie wandeling. Het klooster bevindt zich aan een verticale rots, op 900 meter boven de vallei. In de namiddag bezoeken we de ruĂŻnes van Drukgyel Dzong. (O/L/D)
3

Paro naar Thimphu

Na het ontbijt rijden we in een uur naar de hoofdstad Thimphu. We bezoeken enkele hoogtepunten van deze stad. Aan het einde van de middag bezoek je Tashicho Dzong. Dit is het belangrijkste gebouw van Bhutan. (O/L/D)
4

Thimphu

Vandaag gaan we Thimphu verder verkennen. (O/L/D)
5

Thimphu naar Punakha

We reizen verder naar het oosten en steken de Dochula pas (3.050m) over. Op de top van de pas maken we een stop voor thee en om te genieten van het panoramische uitzicht. Op de pas staan 108 chorten. Afhankelijk van de beschikbare tijd, maken we een korte wandeling op de pas. Hierna dalen we af de tropische vallei van Punakha en Wangdue in. We bezoeken de tempel Chimi Lhakhang en Punakha Dzong, op de plaats waar de rivieren Pho en Mo Chu samenkomen. (O/L/D)
6

Punakha naar Gangtey

Na een bezoek aan Wangdue Phodrang, rijden we naar de Phobjikha Vallei. We bezoeken het klooster Gangtey Gompa en maken een wandeling in de prachtige natuur. Vanaf eind oktober tot maart overwinteren de zwartnek kraanvogels in deze vallei. (O/L/D)
7

Gangtey naar Bhumtang

In de Trongsa Vallei bezoeken we Trongsa Dzong. Een van de meest esthetische werken van de Bhutanese architectuur. In Chumey bezoeken we het Yathra Weaving Centre, waar prachtige stoffen geweven worden. (O/L/D)
8

Bhumtang

We blijven in het culturele hart van Bhutan. We bezoeken Kurjey Lhakhang, Jambay Lhakhang gebouwd in de 7e eeuw, Tamshing Lhakhang, Jakar Dzong en Kharchu Dratsang om de debatterende monniken bij te wonen. (O/L/D)
9

Bhumtang naar Mongar

Onze reis gaat verder oostwaarts kronkelend door een ruwer terrein met spectaculaire uitzichten. Onderweg bezoeken we Member Tsho (het brandende meer), passeren we het dorp Ura en trotseren de Thrumshingla pass (3.800m). Bij aankomst in Mongar bezoeken we Mongar Dzong. (O/L/D)
10

Uitstap naar Lhuntse

In Lhuntse bezoeken we het 35 meter hoge beeld van Goeroe Rimpoche op de top van Takela heuvel. En we bezoeken het dorp Khoma, bekend om de productie van Kishu Thara textiel. Hierna rijden we terug naar Mongar. (O/L/D)
11

Mongar naar Trashigang

In ongeveer 3 uur rijden we naar Trashigang. Onderweg maken we diverse stops. Bij aankomst in Trashigang bezoeken we Trashigang Dzong en maken een wandeling door het dorp. (O/L/D)
12

Uitstap naar Rangjung en Radhi

Vandaag bezoeken we het Rangjung Klooster, de unieke Tibetaanse architectuur en schilderijen zijn compleet anders dan andere plaatsen. Verderop ligt het dorp Radhi, dat bekend staat om het weven van ruwe zijde. Naast de rode rijstteelt, verdient elke vrouw in het dorp extra met het weven van de ruwe zijde. (O/L/D)
13

Uitstap naar Trashiyangtse

We maken een uitstap naar het noorden, naar Trashiyangtse. We bezoeken onderweg de Gomkora tempel en het dorpje Doksum. In Trashiyangtse bezoeken we de Chorten Kora en de tradionele school voor de kunsten. Hierna rijden we terug naar Trashigang, waar we overnachten. (O/L/D)
14

Trashigang naar Samdrup Jongkhar

In ongeveer 6 tot 7 uur rijden we naar Samdrup Jongkhar. Onderweg stoppen we bij het Khaling weefcentum en Wamrong Zangdopelri Lhakhang. Het eenvoudige hotel ligt op de grens met India. (O/L/D)
15

Samdrup Jongkhar naar Guwahati

Na het ontbijt steken we de grens tussen Bhutan en India over en rijden in ongeveer 3 uur naar de luchthaven van Guwahati voor je terugvlucht. (O)

(O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

INBEGREPEN
Accommodaties op basis van drie sterren (indien beschikbaar)
Alle maaltijden in Bhutan (ontbijt, lunch en diner)
Lokale gekwalificeerde Engelssprekende gids
Privé transfers
Excursies genoemd in het programma
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Toeristenbelasting Bhutan
Toeristenvisum Bhutan
Entreegelden voor genoemde bezienswaardigheden
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 30,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Internationale vluchten Amsterdam-Delhi retour en Delhi-Paro
Binnenlandse vlucht Guwahati-Deli
Eventuele huur paard naar Taktshang
Gebruik minibar, frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten India
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden
AANVULLENDE OPTIONELE KOSTEN
– Luxere accommodaties tegen meerprijs
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Visa (anders dan Bhutan)

Belangrijk

  • Deze reis kan op iedere dag beginnen.
  • Vanwege de beperkte beschikbaarheid van stoelen op de vluchten naar Bhutan, raden we je aan om op tijd te boeken.
  • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht.
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 deelnemers in het laagseizoen. Gereduceerde reissom voor kinderen < 12 jaar. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Accommodaties

Je verblijft in Bhutan in comfortabele accommodaties. De meeste accommodaties hebben drie sterren. In het oosten van Bhutan, verblijf je in meer eenvoudige accommodaties.

Paspoort en visum

Het is mogelijk om een e-visa voor India aan te vragen. Het multiple entry visa is maximaal 90 dagen per bezoek geldig. Het online visum is vanaf 30 dagen voor aankomst in India aan te vragen tot uiterlijk 4 dagen voor aankomst. En is 365 dagen na afgifte geldig. Biometrische informatie wordt bij aankomst op de luchthaven afgenomen. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit India.

Wij verzorgen het visum voor Bhutan voor je. We hebben hiervoor een duidelijke kleurenkopie van je paspoort voor nodig. Bij boeking ontvang je aanvullende documentatie over hoe je de kopie bij ons kunt aanleveren.

Beste reistijd

Hoewel deze reis het gehele jaar kan plaatsvinden, is het beste reisseizoen van oktober tot en met maart. Bhutan heeft een mild klimaat en kent vier verschillende seizoenen. Het weer in Bhutan verandert nogal door het jaar heen en is ook verschillend op diverse hoogtes. De pre-moesson, die vaak heet en vochtig is in lagergelegen gebieden, duurt van half april tot begin juni. De moesson duurt van half juni tot half september. En is warm en er kan veel regen vallen. De meeste bezoekers komen in de herfst (eind september tot eind november). Het is droog, helder en aangename temperaturen in de bergen en de lager gelegen gebieden. In de winter (december en januari) is het koel en helder. De lente (februari tot half april) is ook een aangename periode om Bhutan te bezoeken. Warmer weer en langere dagen. Rododendrons staan medio april in bloei.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Anders dan thuis

De reisbestemmingen van travel Nepal liggen buiten de westerse wereld, zodat je in contact komt met andere culturen, gebruiken en mentaliteiten. Dat maakt de reizen van travel Nepal extra interessant. Echter moet je er rekening mee houden dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Het eten, hotels, vervoermiddelen, infrastructuur verschillen nogal met de westerse landen.

Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en door onvoorziene omstandigheden, het voor kan komen dat travel Nepal, ondanks een zorgvuldige planning vooraf, genoodzaakt kan zijn om de dagindeling te wijzigen of programmaonderdelen aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de reizigers, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de gids, reisbegeleiding en/of (vertegenwoordiger van) travel Nepal.

Lokaal huis in Bhutan