India, Nepal
Bestemming
18 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar
Beste reisperiode
Licht
Zwaarte

Een unieke reis in het onbekend West Nepal. Deze regio is nog niet door het toerisme ontdekt. Je bezoekt de nationale parken Shuklaphanta en Bardia. En maakt een trekking naar Khaptad nationaal park. Je kampeert in de jungle en onder de sterrenhemel luister je naar het geluid van de jungle. Maak kennis met de lokale cultuur tijdens de wandeling over het ongerepte Nepalese platteland. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Ontdek puur Nepal.

Hoogtepunten van deze reis

  • 7-daagse trekking in Khaptad Nationaal Park
  • Spot wild in Shuklaphanta en Bardia Nationaal Park
  • Kamperen in de jungle
  • Unieke eendaagse wandeling in ‘onontdekt’ West Nepal
1

Aankomst in Delhi

Je komt in de nacht aan in New Delhi. Op de luchthaven staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op je te wachten en brengt je naar het hotel.
2

New Delhi

Vandaag kun je bijkomen van de vlucht. Het hotel beschikt over een zwembad. Ook is er gelegenheid om de stad Delhi te bekijken. Bijvoorbeeld het Rode Fort, India Gate en de inspiratie voor de Taj Mahal Humayund tombe.
3

New Delhi naar Shuklaphanta Nationaal Park

Per auto reis je van Delhi naar Mahendrangar in Nepal. Een reis van ongeveer 8 tot 10 uur, afhankelijk van het verkeer. Je verblijft in een cottage bij Shuklaphanta Nationaal Park.
4

Shuklaphanta Nationaal Park

Vandaag kun je bijkomen van de vlucht en de reis naar het nationale park. Je kunt op eigen gelegenheid een wandeling over het platteland rondom de lodge maken. Aan het einde van de middag gaan we per jeep naar de Dodhari Chandani brug (ongeveer 25 minuten rijden). Deze brug is één van de langste hangbruggen van Nepal (1,5 km) voor voetgangers en verbindt twee dorpen die gescheiden zijn door de Mahakali rivier. Hier kun je van de zonsondergang genieten en rijden we terug naar de lodge.
5

Shuklaphanta Nationaal Park

Shuklaphanta is een groot nationaal park in het uiterste westen van Nepal. In het park vind je vele wilde dieren en vogels. Per jeep ga je vandaag het nationale park verkennen.
6

Shuklaphanta Nationaal Park naar Jhingrana

Je reist vandaag naar Khaptad Nationale Park voor een 7-daagse trekking buiten de gebaande paden. Tijdens de trekking kom je nauwelijks andere buitenlandse toeristen tegen. Alleen uiterst vriendelijke Nepalezen. Over een goed geasfalteerde weg rijden we naar het noordwesten van Nepal. De eerste uren door het vlakke landschap van de Terai. Daarna slingert de jeep de bergen in. Onderweg heb je mooie uitzichten op de 3.000 meter hoge toppen, de valleien en de Seti-rivier. Van Silgadhi naar Jhingrana rijd je over een hobbelig zandpad naar Jhingrana. Tijdens de trekking overnacht je in eenvoudige theehuizen of homestays.
7

Jhingrana naar Bichpani camp

In de ochtend passeer je de ingang van Khaptad National Park. Er staat een stevige klim naar Bichpani op je te wachten. Je loopt over een smal bergpaadje omhoog door voornamelijk rhododendron bos. Het pad is steil en het is een zwaardere wandeldag. Bichpani is gelegen in het bos en je slaapt in een eenvoudige lodge. Je wandelt ongeveer 4 tot 5 uur.
8

Bichpani camp naar Khaptad Camp

Na een ontbijt wandel je naar Khaptad Camp (3.065m) in ongeveer 3 tot 4 uur. De route is minder steil en deels geplaveid. Als je uit het bos bent, kijk je uit op de prachtige groene weiden. Een golvend landschap met vele riviertjes. Onderweg kom je veel herders met hun koeien, schapen en geiten tegen.
9

Khaptad Camp

We ontdekken de omgeving van Khaptad Camp. En bezoeken Khaptad Baba Ashram. Naast de schoonheid van het park, staat het park ook bekend om zijn spirituele ervaringen. Khaptad Baba bracht hier namelijk 50 jaar lang van zijn leven mediterend door. Het is tegenwoordig een belangrijke bestemming voor pelgrims. Daarnaast gaan we naar het uitzichtpunt waar je bij helder weer de besneeuwde toppen van de Himalaya kunt zien. Je wandelt vandaag ongeveer 4 uur.
10

Khaptad Camp naar Lokhoda

Vandaag wandel je verder in het nationale park. Het park is uniek door de vele soorten bloeiende en medicinale planten en de vele dieren. We starten vandaag rustig en wandelen in de richting van het noordwesten van het park. Af en toe zijn er wat steilere afdalingen. Je hebt wederom een prachtig uitzicht op de Himalaya en de dorpjes. Je wandelt ongeveer 4 tot 5 uur.
11

Lokhoda naar Dadeldhura

In ongeveer 4 tot 5 uur wandelen we naar het dorpje Dauguan (1.740m) dat in een vallei ligt. Onderweg heb je uitzicht op de Himalaya. Een wat oudere jeep brengt ons via een onverharde en soms rotsachtige weg in de richting van Tamil. Daar steken we via een hangburg te voet de Seti rivier over. Aan de ander kant wacht een comfortable jeep om ons naar de overnachtingsplaats te brengen. In ongeveer 2 tot 3 uur rijden we via een goed verharde weg naar een plaats ten noorden van Dadeldhura.
12

Daruguan naar Bardia Nationaal Park

We laten de bergen achter ons en rijden in ongeveer 8 uur naar het nationale park Bardia.
13

Bardia Nationaal Park

Vandaag kun jij bijkomen van de trekking. Als je wilt kun je op eigen gelegenheid de omgeving gaan verkennen.
14

Bardia Nationaal Park

In de ochtend gaan we per jeep dieper de jungle in. We maken onderweg diverse stops op de plaatsen waar het wild zich geregeld laat zien. Na de lunch gaan we te voet de jungle in. Misschien spot je wel een olifant, neushoorn, tijger of ander wild. We stoppen bij een fantastische kampeerplek waar we de nacht gaan doorbrengen. Onder de sterrenhemel en een barbecue voel je de spanning van de geluiden uit de jungle. De hele nacht blijft de gids op om het kampvuur brandend te houden en maakt je wakker zodra een olifant of neushoorn de rivier oversteekt.
15

Bardia Nationaal Park

Na een stevig ontbijt in de jungle ga je met de gids een wandeling in de jungle maken. Door goed te luisteren en de sporen op de grond te volgen weet de gids waar de dieren zich bevinden. Op de plekken waar de dieren vaak de rivier oversteken of gaan drinken, blijf je een tijdje zitten. Een unieke manier om wilde dieren en vogels te zien. De gids bereidt je lunch in de jungle.
16

Bardia Nationaal Park

Per fiets bezoek je samen met een gids traditionele Tharu dorpen. En maak je een wandeling door het community forest. Dit is een belangrijke doorgangsroute voor het wild dat zich verplaatst tussen Bardia en Katarniaghat Wildlife reservaat in India. En biedt je een goede kans om wild te spotten. Je krijgt een traditionele Tharu lunch geserveerd.
17

Bardia Nationaal Park

Je gaat naar een uniek en ongerept deel van Nepal. Dit is echt ‘off the beaten track’. Met een jeep rijden we over een slingerende en hobbelige weg in ongeveer 1,5 uur naar het startpunt van onze wandeling. Geniet onderweg van de fantastische uitzichten. We maken een wandeling over het Nepalese platteland. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Er is geen stromend water. Wandel door rijstvelden en volg de Karnali-rivier. Je loopt tussen 15 en 17 kilometer. Na de wandeling ga je weer terug naar de homestay.
18

Vertrek uit Bardia Nationaal Park naar Lucknow

Na het ontbijt word je per jeep naar de luchthaven van Lucknow gebracht. De reis duurt ongeveer 6 tot 7 uur. Vanaf Lucknow vlieg je naar Delhi voor je terugvlucht naar Delhi. Vanaf Delhi vertrek je naar Amsterdam. Het is ook mogelijk om in plaats vanaf Delhi te vliegen, vanaf Kathmandu naar Amsterdam te vliegen.

Verlenging van je reis

Het programma van deze reis is eenvoudig te verlengen. Bijvoorbeeld met een rondreis in Centraal Nepal of het Noorden van India. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.

INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders in het programma omschreven
Tijdens je verblijf in Bardia Nationaal Park en de trekking zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen
Privé vervoer zoals beschreven in het programma
Excursies zoals beschreven in het programma
Toegangsprijs en vergunningen voor de nationale parken
Professionele en gecertificeerde lokale Engelssprekende gids tijdens excursies
Drager voor je bagage tijdens de trekking (maximaal 12kg)
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 30,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Optionele activiteiten/excursies
Internationale en lokale vluchten
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht.
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Beste reistijd

De beste reistijd voor deze reis is van half september tot december en van begin maart tot eind mei. In de maanden december tot en met eind februari is het winter en dalen de temperaturen. In de zomermaanden tussen juni en september is de het regenseizoen. Het is dan erg warm in het zuiden en de regen maakt het lastig om de parken in te trekken.

Accommodaties

Je verblijft tijdens de reis in verschillende soorten accommodaties. In Delhi verblijf je in een luxe hotel. In Nepal verblijf je in een homestay of lodge. Je moet er rekening mee houden dat je in afgelegen gebieden bent en dat de accommodaties erg basic zijn. Tijdens de trekking deel je het toilet en je wast je bij de waterpomp. De homestay in Bardia Nationaal Park is luxer.

Maaltijden en drinken

Het eten is doorgaans lokaal. Je moet hierbij denken aan omelet, noodle soep, Nepalese dhal bhat of roti met verse groente. Dhal Bhat is het nationale gerecht van Nepal en bestaat uit rijst met groente. Je drinkfles vul je tijdens de trekking bij met vers water uit de putten die je onderweg tegenkomt. Waterzuiveringstabletten zijn onmisbaar.

Zwaarte

In het verre Westen van Nepal is het toerisme nog niet zo ontwikkeld, vergeleken met de rest van het land. De voorzieningen en accommodaties zijn eenvoudig. Wij verwachten een flexibele en avontuurlijke instelling van je. De eerste en laatste dag van de trekking zijn zwaar vanwege het hoogteverschil. Tijdens de trekking wandel je gemiddeld 4 tot 6 uur per dag, afhankelijk van je conditie en van je wandelervaring. Tijdens de reis word je begeleid door ervaren Engelssprekende gidsen.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Zwaarte van de trekking

Gids in Bardia Nationaal Park
Uitzicht vanuit Khaptad National Park
Entree Khaptad Nationaal Park
Olifant in Bardia Nationaal Park Nepal
Shuklaphanta Nationaal Park
Khaptad Nationaal Park
Traditioneel huis Karnali rivier West Nepal