Nepal
Bestemming
14 dagen
Reisduur
oktober tot mei
Beste reisperiode
Hotels, Lodges
Accommodatie

Tijdens deze 14-daagse actieve familierondreis door Nepal bezoeken jullie hoogtepunten van Nepal en maken een kleine trekking met uitzicht op de achtduizenders. En jullie gaan neushoorns en ander wild spotten in het nationale park Chitwan. Enkele accommodaties beschikken over een zwembad, waarbij je heerlijk kunt bijkomen van alle avonturen.

Hoogtepunten

  • Actieve familierondreis
  • Kleine trekking in het Annapurna gebied
  • Wild spotten in Chitwan Nationaal Park
  • Koningssteden Kathmandu en Bhaktapur
 
1

Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst op de luchthaven staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op jullie te wachten. Jullie worden naar het hotel gebracht en onderweg krijg je al een goede indruk van het leven in Nepal. Afhankelijk van jullie aankomsttijd kun jullie alvast de stad gaan verkennen. Ontdek de prachtige tempeltjes op de hoeken van de straten en het Nepalese leven.
2

Kathmandu

Met een Engelssprekende gids gaan jullie de hoogtepunten van Kathmandu bekijken. Beklim de 365 treden naar de tempel Swayambhunath waar het wemelt van de apen. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Ook gaan we naar het tempelcomplex van Pashupatinath. Dit is een van de heiligste verblijfplaatsen van Shiva en op de oevers van de Bagmati rivier vinden crematies plaats. We eindigen in de wijk Ason en bezoeken Kathmandu Durbar Square.
3

Kathmandu naar Chitwan Nationaal Park

Na het ontbijt bezoeken we één van de grootste stoepa’s ter wereld in de wijk Boudhanath. Van het dakterras hebben jullie een goed uitzicht op het complex. Hierna gaan we op zoek naar het avontuur in de jungle in het zuiden van Nepal. Het nationale park Chitwan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de rijkste wildgebieden van Azië. Jullie hotel ligt aan de rand van het park en beschikt over een zwembad. Heerlijk na de lange autorit.
4

Chitwan Nationaal Park

Vandaag gaan jullie de jungle in. In de jungle leven onder andere de Bengaalse tijgers, neushoorns, wilde beren, wilde olifanten en nog veel meer. Een grote kans dat je wild spot. We zaken de rivier af in een kano. Vanuit de kano heb je goed zicht op het wild dat bij de rivier komt om te drinken. En jullie maken een wandeling met een ervaren gids in de jungle.
5

Chitwan Nationaal Park

Met een jeep gaan we dieper de jungle in. Dit is een goede manier om wild van dichtbij in de jungle van Chitwan te kunnen spotten. Er leven ongeveer 400 neushoorns in het park en misschien spotten jullie ze. De rest van de dag kunnen jullie bijkomen van de jungle avonturen.
6

Chitwan Nationaal Park naar Pokhara

We laten de jungle achter ons en rijden naar Pokhara. Pokhara ligt op 850 meter hoogte aan een groot meer. En op de achtergrond zie je de besneeuwde bergtoppen van het Annapurna-massief met een hoogte van 8.100 meter. Dat slechts op hemelsbreed 40 kilometer van Pokhara ligt. Erg indrukwekkend. Jullie kunnen hier de laatste voorbereidingen treffen voor de korte trekking die we gaan maken.
7

Pokhara via Milanchowk naar Lwang

Na het ontbijt rijden we met de gids en drager naar het beginpunt van de trekking, Milanchowk. We wandelen door een prachtige subtropische natuur, tussen de rijstvelden. We overnachten in Lwang (1.440m) bij een lokale Gurung familie.
8

Lwang naar Tolka

Vanaf Lwang wandelen we naar Tolka. We beginnen met een klim en bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op de hoge bergen. We lopen verder naar Pitam Deurali. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de Annapurna South en Hinchuli. We dalen nog een stukje en eindigen vandaag in Tolka (1.700m). We lopen in totaal ongeveer 5 tot 6 uur.
9

Tolka naar Ghandruk

Na het ontbijt lopen we naar Landruk en dalen af naar de rivier. We steken de rivier over en lopen naar het dorpje Ghandruk (1.940m). Dit is een pittige klim over stenen trappen van ongeveer 2 uur. We lopen vandaag ongeveer 4-5 uur.
10

Ghandruk via Nayapul naar Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. We dalen af naar Nayapul. Het is ook mogelijk om onderweg in het dorpje Kimche een taxi te nemen voor het laatste deel van de wandeling. In Nayapul nemen we de auto terug naar Pokhara waar jullie kunnen bijkomen en nagenieten van de wandeling.
11

Pokhara

Een vrije dag. Bij helder weer kunnen wij jullie van harte aanbevelen om te gaan paragliden. Dit is een van de beste plaatsen boven het Phewa-meer met uitzicht over de Himalaya. Het paragliden doe je met een ervaren instructeur. Natuurlijk kun je ook genieten van Lakeside in Pokhara of het zwembad bij jullie hotel.
12

Pokhara via Kathmandu naar Bhaktapur

In de ochtend kunnen jullie nog genieten van Pokhara. Aan het begin van de middag staat de chauffeur op jullie te wachten en brengt jullie naar de binnenlandse luchthaven van Pokhara. In ongeveer 30 minuten vliegen jullie terug naar Pokhara. Bij helder weer worden jullie getrakteerd op een grandioos uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Zodra je in de buurt van Kathmandu aankomt kun je zelfs in de verte een glimp van de Mount Everest zien. Na de landing worden jullie ontvangen door de chauffeur die jullie naar de oude koningsstad Bhaktapur brengt.
13

Bhaktapur

Het traditionele karakter van Bhaktapur is veel beter bewaard gebleven dan in Kathmandu. Het is grotendeels autovrij en is een aaneensluiting van pleinen en steegjes. Met overal prachtige tempels. Een Engelssprekende gids laat jullie de hoogtepunten een van de mooiste steden van Nepal zien. Heb je de pauw gezien? Bhaktapur is ook bekend vanwege het pottenbakken. Op de pleinen liggen honderden potten te drogen in de zon en je kunt van dichtbij zien hoe de potten gemaakt worden. Misschien mag je zelf ook wel even proberen. De middag kunnen jullie zelf indelen. Er zijn prachtige wandelingen in de omgeving van Bhaktapur te maken.
14

Naar huis

De laatste dag van jullie avontuur in Nepal is aangebroken. Jullie worden naar de internationale luchthaven in Kathmandu gebracht. We zijn benieuwd naar jullie enthousiaste verhalen en belevenissen.
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Sunset
Nepal - Pokhara - Fishtail
Nepal - Kathmandu -Bouddhanath
Nepal - Kathmandu - Swayambhunath
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Sunset
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Neushoorns
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Lokale community
Nepal - Bhaktapur - Durbar Square
Nepal - Annapurna - trekking