Nepal
Bestemming
19 dagen
Reisduur
oktober tot mei
Beste reisperiode
Homestay, Hotels, Lodges
Accommodatie

Dit is Nepal voor avonturiers. In ruim 2,5 week maak je een actieve rondreis door Nepal. Met als hoogtepunt een trekking naar Annapurna Base Camp (4.130m). Je spot wild in het nationale park Chitwan en verblijft bij een lokale community. En maakt een 2-daagse rafttocht op de Trisuli-rivier, waarbij je op de rivieroever in een tent overnacht.

Hoogtepunten

  • Avontuurlijke en actieve rondreis door Nepal
  • Trekking naar Annapurna Base Camp (4.130m)
  • Wild spotten in Chitwan Nationaal Park
  • Raften op de Trisuli-rivier en kamperen langs de rivier
 

Aanvullende informatie

Soort reisIndividuele reis
1

Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op je te wachten. Onderweg krijg je al een goede indruk van de hectiek van de stad. De rest van de dag kun je bij komen van de reis of alvast een wandeling in de stad gaan maken
2

Kathmandu

Vandaag ga je met een Engelssprekende gids de hoogtepunten van de koningsstad Kathmandu bekijken. Vanaf Swayambhunath (monkey tempel) heb je uitzicht over de Kathmandu Vallei. En je bezoekt één van de grootste stoepa’s ter wereld Bouddhanath. In de middag bezoeken we Pashupatinath. Dit is een van de heiligste verblijfplaatsen van Shiva en op de oevers van de Bagmati rivier vinden crematies plaats. We eindigen in de wijk Ason en bezoeken Kathmandu Durbar Square.
3

Kathmandu naar Chitwan Nationaal Park

Na het ontbijt verlaten we de hoofdstad van Nepal en rijden naar het nationale park Chitwan. Het park ligt in de Terai, in het zuiden van Nepal. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de rijkste wildgebieden van Azië. Je komt in de middag aan de rand van het park aan en wordt op een traditionele manier ontvangen door de vrouwen uit de lokale community. Je overnacht in een eigen cottage in een lokale community, weg van het toeristische gedeelte. De rest van de dag kun je bijkomen van de reis.
4

Chitwan Nationaal Park

In een open jeep ga je samen met een gids de jungle in. Om je veiligheid te garanderen, is dit de manier om wild van dichtbij in de jungle van Chitwan te kunnen spotten. In de jungle leven onder andere de Bengaalse tijgers, neushoorns, wilde beren, wilde olifanten en nog veel meer. Een grote kans dat je wild spot. Op de terugweg verlaat je de jeep om per kano een klein deel van de rivier af te zakken. Vanuit de kano heb je goed zicht op het wild dat bij de rivier komt om te drinken.
5

Chitwan Nationaal Park

De ochtend kun je naar eigen invulling indelen. Samen met de gids ga je ‘s middags het platteland per fiets verkennen. Je kunt het dorpse leven van dichtbij observeren. De rit eindigt bij de rivier Narayani en geniet onder het genot van een kop masala thee van de betoverende zonsondergang. Bij terugkomst staat een kookworkshop op traditionele wijze op het programma. De lokale vrouwen leren je hoe je een typisch Nepalees gerecht bereidt.
6

Chitwan Nationaal Park naar Pokhara

We laten de jungle van Chitwan achter ons en rijden naar de Vallei van Pokhara met op de achtergrond de met sneeuw bedekte toppen van het Annapurna-massief. Na het inchecken in het hotel heb je tijd om de laatste inkopen voor de trekking te doen en Lakeside te verkennen. Probeer een goede nacht te maken, we starten morgenvroeg op tijd met de trekking naar Annapurna Base Camp.
7

Pokhara via Nayapul naar Syauli Bazaar

Per auto rijden we van Pokhara naar Nayapul (1,5 uur). Vanaf Nayapul volgen we een groot deel de verharde weg naar Syauli Bazaar (1.220m). We lopen ongeveer 3 uur.
8

Syauli Bazaar naar Chhomrong

Vanuit Syauli lopen we in ongeveer 7 uur naar het dorp Chhomrong (2.170m). Dit is een belangrijke stop voor de meeste trekkers. Er zijn verscheidene winkeltjes en bakkerijen te vinden.
9

Chhomrong naar Dovan

Na het ontbijt beginnen we met een afdaling via stenen trappen en steken de Chhomrong Khola over via een hangbrug. We wandelen door bossen met rododendrons en bamboe. Het grootste gedeelte van de dag heb je een prachtig uitzicht op de berg ‘Fishtail’. Je wandelt in ongeveer 6 uur naar het dorpje Dovan (2.600m) waar we overnachten.
10

Dovan naar Himalaya

We hebben een relatief korte dag wandelen op het programma. Hoe hoger we komen, hoe smaller de paden worden. In het bos kom je langs een kleine tempel waar de lokale bevolking offers brengt. We bereiken het dorpje Himalaya (2.920m) in ongeveer 3 uur wandelen. Morgen hebben we een lange en zware dag wandelen op het programma staan.
11

Himalaya via MBC naar Annapurna Base Camp

Vandaag bereik je het hoogste punt van de trekking, namelijk Annapurna Base Camp. Het uitzicht van vandaag zijn de besneeuwde bergtoppen. Je komt langs Machapuchhre Base Camp (3.700m). Vanaf daar heb je een bijzonder uitzicht op de omliggende bergen, zoals Annapurna Zuid, Fishtail en Hiunchuli. Hoe hoger je komt, hoe meer bijzonder de uitzichten worden. Annapurna Base Camp ligt in een soort van amfit theater omringt door besneeuwde bergtoppen. Je loopt in ongeveer 5 uur naar Annapurna Base Camp (4.130m).
12

Annapurna Base Camp naar Bamboo

Na de zonsopkomst en het ontbijt lopen we de trail in omgekeerde richting. De dag bestaat het grootste gedeelte uit dalen. Het uitzicht op de bergen blijft spectaculair. We bereiken het dorpje Bamboo (2.310m) in ongeveer 6 uur wandelen.
13

Bamboo naar Jhinu Danda

Vanuit Bamboo begin je de dag met een klim naar Kuldighar, waarna je verder afdaalt naar Chhomrong. Via stenen trappen loop je naar het dorp. Vanaf Chhomrong daalt de trail verder af naar Jhinu Danda (1.780m). Deze plek staat bekend om de hot springs. Neem zwemkleding mee. Je wandelt vandaag ongeveer 6 uur.
14

Jhinu Danda via Nayapul naar Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. We verlaten Jhinu Danda na het ontbijt en wandelen in ongeveer 6 uur terug naar het startpunt Nayapul. We volgen grotendeels de Modi Khola rivier. In Nayapul staat de auto te wachten en brengt ons terug naar Pokhara (1,5 uur).
15

Pokhara

Vandaag kun je bijkomen van de trekking. Er is niets gepland. Kun je geen genoeg van de bergen krijgen dan raden we je aan om te gaan paragliden vanaf de top van de berg Sarangkot. Of maak een wandeling naar de World Peace Pagoda.
16

Raften op de Trisuli rivier

We verlaten de Pokhara en rijden naar het startpunt voor het raften. Na ongeveer 3 uur op de wilde rivier komen we aan bij het kamp waar we gaan overnachten. Je overnacht in een tent en bij het kampvuur valt de nacht in.
17

Raften op de Trisuli rivier en naar Kathmandu

We zakken de rivier verder af en na ongeveer 3 uur raften bereiken we het eindpunt. Vanaf daar reizen we terug naar Kathmandu en kun je dag naar eigen invulling verder indelen.
18

Kathmandu

In de ochtend maken we een uitstap naar de koningsstad Bhaktapur, wat op ongeveer 15 kilometer van Kathmandu ligt. Engelssprekende gids laat je de hoogtepunten van deze authentieke stad zien. Na het middaguur gaan we terug naar Kathmandu en heb je tijd om je souvenirs in te slaan of de Garden of Dreams te bekijken.
19

Vertrek uit Kathmandu

De laatste dag is aangebroken. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar huis. Het einde van je 19-daagse rondreis door Nepal en wij zijn benieuwd naar je verhalen en belevenissen.
Nepal - Annapurna Base Camp
Nepal - Annapurna - Fishtail
Nepal - Pokhara - Fishtail
Nepal - Kathmandu -Bouddhanath
Nepal - Kathmandu - Swayambhunath
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Sunset
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Neushoorns
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Lokale community
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Community lodge
Nepal - Bhaktapur - Durbar Square
Nepal - Annapurna - trekking