Nepal
Bestemming
14 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar
Beste reisperiode
Licht
Zwaarte
Hotels, Lodges
Accommodatie

Deze rondreis bevat de hoogtepunten uit de Kathmandu Vallei en een 7 daagse Mardi Himal trekking in het Annapurna-gebergte. Je bezoekt de koningssteden Kathmandu en Bhaktapur. En via de Prithvi weg rijden we naar de stad Pokhara. Gelegen aan een sprookjesachtig meer, op hemelsbreed 30 kilometer van de besneeuwde bergtoppen hoger dan 8.000 meter. De Mardi Himal trekking is een relatief onbekende trekking. Onderweg word je getrakteerd op spectaculaire uitzichten op de Mardi Himal, Machhapuchhre en de Annapurna South. Het hoogste punt is Mardi Himal Base Camp op 4.250 meter hoogte.

Hoogtepunten van deze reis

  • culturele hoogtepunten uit de Kathmandu Vallei
  • 7-daagse trekking in de Annapurna-regio
  • Mardi Himal Base Camp op 4.250 meter hoogte
1

Aankomst in Nepal

Bij aankomst in Nepal staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op je te wachten en brengt je naar het hotel. De rest van de dag kun je bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid gaan verkennen.
2

Kathmandu

Na het ontbijt ga je met een Engelssprekende gids de hoogtepunten van Kathmandu verkennen. We bezoeken de authentieke wijk Ason, het hart van het Nepalese stadsleven en Swayambhutanth, Pashupatinath en Bouddhanath. Optioneel kun je vandaag een rondvlucht naar de Mount Everest maken.
3

Kathmandu – Bhaktapur

We verlaten Kathmandu en rijden naar Bhaktapur. Bhaktapur is Ă©Ă©n van de drie koningssteden in de Kathmandu Vallei. De tijd heeft stil gestaan in Bhaktapur en er hangt nog steeds de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. De stad is grotendeels auto vrij. Goed bewaarde architectuur. Dwaal door de smalle steegjes. Met een gids bekijk je de stad.
4

Bhaktapur – Pokhara

We hebben een lange reisdag in het vooruitzicht. We rijden langs de Trisuli-rivier naar Pokhara. Optioneel kun je een rafttocht op de Trisuli-rivier maken. Halverwege de middag kom je aan in Pokhara en kun je de laatste inkopen voor de trekking doen en de boulevard verkennen.
5

Pokhara – Deurali

Per auto reizen we van Pokhara naar het startpunt van de trekking, Kande. Weinig trekkers kiezen ervoor om de toch vanaf hier te beginnen. Het pad is goed, eerst langzaam omhoog, dan een beetje steiler naar Australian Camp (2060m – ongeveer een uur), dan na een vroege lunch een lichte afdaling naar Pothana (1950m) en het ACAP / TIMS-checkpoint, dan weer omhoog naar Deurali (2150m – 03 uur). Vanuit Deurali heb je uitzicht op de Annapurna South en Hinchulli.
6

Deurali – Forest Camp

In Deurali houden we rechts aan en volgen de borden “Forest Camp”. Het pas gaat door de jungle, eerst omhoog en daarna golvend over een bergkam. Na een steile afdaling wandelen we weer omhoog en komen terug op de bergkam. En bereiken Forest Camp (2.520m) na ongeveer 4 uur wandelen. De lodges in Forest Camp zijn eenvoudig, maar schoon en netjes. Aan de overkant van het dal zie je het dorp Gandruk liggen.
7

Forest Camp naar Low Camp

Het pad is aanvankelijk vrij steil bij het verlaten van Forest Camp, maar wordt al snel minder steil als je weer op de bergkam komt. Het is vandaag een korte dag wandelen van Forest Camp naar Low Camp. Je wandelt door de jungle en ziet af en toe een glimp van Annapurna South. Na ongeveer 3 uur wandelen kom je aan in Low Camp (2.990m). De lodges zijn heel eenvoudig.
8

Low Camp naar High Camp

We beginnen met een wandeling door de bossen, waarbij de bomen al snel kleiner worden en na ongeveer een uur wandelen komen we op een open bergkam met een spectaculair uitzicht op de Machhapuchhre en de Annapurna South aan de linkerkant. Het pad golft langs de bergkam en na ongeveer 3 uur wandelen komen we aan in High Camp (3.580m).
9

High Camp via Mardi Himal Base Camp naar Low Camp

Vandaag wandelen we naar het hoogtepunt van deze trekking. Het Mardi Himal Base Camp op 4.250 meter hoogte. In ongeveer 4 tot 5 uur wandelen bereiken we het basiskamp. Onderweg is er een uitzichtpunt waarbij je kunt genieten van de toppen van de Himalaya en ook de vallei van Pokhara kunt zien. In ongeveer 3 uur wandelen we terug naar Low Camp.
10

Low Camp naar Lwang

We verlaten Low Camp en wandelen in ongeveer 3 uur naar beneden naar Sidhing (1.900m). Hierna wandelen we nog ongeveer 1,5 uur verder naar Ghalel. Het laatste deel naar Lwang (1.500m) duurt ongeveer 3 uur en de paden zijn deels stijgend, deels dalend.
11

Lwang via Milan Chowk naar Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. In ongeveer 3,5 uur dalen we af naar Milan Chowk (1.150m). Vanaf daar rijden we per auto in ongeveer een half uur terug naar Pokhara. De rest van de dag kun je bijkomen van de trekking en naar eigen invulling indelen.
12

Pokhara

Voor vandaag staat er niets gepland. Je kunt Pokhara op eigen gelegenheid gaan verkennen. Bijvoorbeeld een wandeling naar de World Peace Pagoda maken of genieten aan de rand van het meer.
13

Pokhara – Kathmandu

We verlaten Pokhara en rijden terug naar Kathmandu. De rest van de dag kun je zelf indelen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de Garden of Dreams en om de laatste souvenirs in te kopen.
14

Vertrek uit Nepal

Het einde van je 14-daagse reis in Nepal is aangebroken. Je wordt naar de internationale luchthaven gebracht.

Zwaarte van de trekking

INBEGREPEN
Excursies zoals beschreven inclusief entreegelden Gekwalificeerde Engelssprekende gids en drager (max. 15 kg per drager)
Verzekering voor gids en drager Accommodatie, eten, loon en uitgaven voor gids en drager
TIMS-registratie en toegangsbewijzen nationale parken Organisatiebemiddeling en service
Reisbescheiden Bijdrage Garantieregeling GGTO en Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN
Lunch en diner Dranken, snacks en gebruik minibar
Entreegelden optionele excursies Uitgaven van persoonlijke aard (telefoonkosten, wassen van kleding etc.)
Fooien en donaties Andere kosten door onvoorziene omstandigheden
Reis- en annuleringsverzekering Visumkosten

Reisdata

Deze reis kan op iedere dag starten. Het beste reisseizoen is het voorjaar (maart-mei) en het najaar (oktober-december).

Zwaarte trekking

De trekking in dit reisprogramma is een lichte trekking. Een goede basisconditie is noodzakelijk. De paden zijn stijgend en dalend.

Accommodaties

We verblijven in comfortabele hotels en guest houses tijdens deze reis. De lodges tijdens de trekking zijn soms zeer eenvoudig.

Internationale vlucht

Graag brengen wij je een voorstel uit voor de internationale vlucht.

Vervoer

We reizen over land per auto met privéchauffeur.

Reisdocumenten

Voor Nepal heb je met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum nodig. Een toeristenvisum is verkrijgbaar bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam, de ambassade in Brussel of op de luchthaven in Kathmandu. Wij adviseren om het visum voor vertrek bij het Nepalese Consulaat of de Nepalese Ambassade aan te vragen. Het is mogelijk om een visa op de luchthaven aan te vragen. Hiervoor moet je vanaf 15 dagen voorvertrek een online aanvraagformulier invullen en de benodigde documenten meenemen naar de luchthaven.

Er zijn drie verschillende toeristenvisa. Een visum voor 15, 30 en 90 dagen. In Nepal kan het visum verlengd worden tot maximaal 150 dagen per kalenderjaar. Bij vertrek uit Nepal moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. De datum waarop je in Nepal aankomt, mag maximaal zes maanden na uitgifte van het visum liggen.

Voor deze reis heb je een visum nodig dat minimaal 30 dagen geldig is.

Mardi Himal trekking en Kathmandu Vallei