India, Nepal
Bestemming
19 dagen
Reisduur
September tot mei
Beste reisperiode
Guesthouse, Hotel
Accommodatie

De hoogtepunten van het noorden van India en Nepal zijn in deze reis gecombineerd. Beleef het kleurrijke noorden van India en Nepal. De gastvrijheid in deze landen is onvergetelijk. Ervaar de geuren, rituelen, chaos, heilige koeien en nog veel meer. Ontdek de magische Taj Mahal, de heilige rivier de Ganges, de tulbanden en riksja’s. Spot tijgers in de jungle en bezoek de geboorteplaats van Boeddha. Relax aan het Phewa-meer in Pokhara met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Bekijk de koningssteden Kathmandu en Bhaktapur. Een droomreis om niet snel meer te vergeten.

Hoogtepunten van deze individuele rondreis

  • Combinatie Indiaase en Nepalese cultuur
  • Bezoek aan de Taj Mahal en Agra Fort
  • Geboorteplaats van Boeddha
  • Uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya
  • De koningssteden Kathmandu en Bhaktapur
1

Aankomst Delhi

Aankomst op de internationale luchthaven van New Delhi, de hoofdstad van India. Hier begint je reis. Je wordt op traditionele wijze ontvangen op de luchthaven en naar het hotel gebracht. In het hotel kun je bijkomen van de vlucht. Indien je na middernacht aankomt, begint de reis op dag 2.
2

Delhi

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het ommuurde deel van het oude Delhi. Je bezoekt het indrukwekkende Rode Fort, Jama Masjid (de grootste moskee van India), Chandi Chowk (typische Indiaase markt) en Rajghat (de herdenkingsplek van Mathama Ghandi). In de middag bezoek je New Delhi. We maken korte stops bij het presidentiële paleis en de machtige India Gate. Als er voldoende tijd is, bezoek je ook Humayun’s graftombe, wat een inspiratie was voor de Taj Mahal. Daarna ga je weer terug naar het hotel en kun je bijkomen van alle indrukken.
3

Delhi naar Jaipur

Per auto rijden we naar Jaipur. De roze stad en tevens de hoofdstad van de kleurrijke regio Rajasthan. De gebouden in de oude stad zijn gemaakt van roze zandsteen. In de avond ga je de kleurrijke bazaars verkennen. Rajasthan betekent “land der koningen”. Het kent een overvloed aan verhalen en is bezaaid met immense forten en paleizen. De voormalige heersers van deze staat, de Rajputs, hebben zich eeuwenlang verzet tegen de invasie van de westerse landen. De cultuur en het landschap laten de ontelbare kleuren die India uniek maken zien.
4

Jaipur

In de ochtend bezoek je Amber Fort. Het fort ligt op de top van een heuvel, net buiten de stad Jaipur. Een indrukwekkend bewijs van de vervlogen tijden. Na het bezoek aan het fort ga je weer terug naar Jaipur en leer je meer over het weven van het traditionele tapijt en blokprinten. Hierna bezoek je het majestueuze City Palace, Jantar Mantar en Hawa Mahal (Paleis der Winden). De avond kun je zelf indelen.
5

Jairpur naar Ranthambore

Na het ontbijt vertrek je naar het nationale park Ranthambore. Dit is een voormalig jachtgebied van de Maharajas van Jaipur. Het is een geweldig en gevarieerd park waar veel wild te zien is. Het park bevat de grootste populatie tijgers van heel India en is de beste plek om de majestueuze Bengaalse tijger te zien. Rond het middaguur kom je aan in bij je accommodatie. In de namiddag ga je de jungle in. Spot tijgers en ander wild.
6

Ranthambore

Vroeg in de ochtend, voor het ontbijt, ga je met een gedeelde jeep de jungle in. Spot de tijger en ander wild. Hierna ga je terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen. In het begin van de avond breng je een bezoek aan het fort van Ranthambore en het dorp.
7

Ranthambore naar Agra

In de ochtend vertrek laat je de jungle achter je en reis je naar de stad Agra. Via de dorpen Lalsort en Dosa. Onderweg maak je een stop in Fatehpur Sikri. De prachtige stad is gebouwd in 1640 door de Mughal koning, Akbar de grote. De stad is later verlaten vanwege een gebrek aan water. Je verblijft in een hotel in Agra. In de avond breng je een bezoek aan een bazaar.
8

Agra naar Varanasi

Agra is beroemd omdat er een van de wereldwonderen staat: de Taj Mahal. Een immens mausoleum van wit marmer. Na het bezoek aan de Taj Mahal bezoek je Agra Fort. Een enorm fort dat is gebouwd uit rood zandsteen. In de avond word je naar het station gebracht voor de nachttrein naar Varanasi. Je overnacht in een comfortabele coupe in de 2e klasse met 4 bedden en airconditioning.
9

Varanasi

Om ongeveer half 8 komt de trein aan op het station in Varanasi. Je wordt opgehaald en naar het station gebracht. Varanasi is een van de oudste steden ter wereld. Het ligt aan de westelijke oever van de heiligste rivier van India, de Ganges. Aan de rand van het water vind je de ‘burning ghats’. In de namiddag bezoek je Sarnath, een belangrijk Boeddhistisch pelgrimsoord. Hier hield Boeddha zijn eerste preek: Dharmachakra. ‘s Avonds kun je Varanasi op eigen gelegenheid gaan verkennen.
10

Varanasi

Voor zonsopkomst neem je een boot de Ganges op. Iedere dag baden er duizenden inwoners en pelgrims en bidden ze tot de elementen, tot de opkomende zon en hun dode voorouders die zijn afgevoerd door dit water. Een bijzondere ervaring. Na de bootreis ga je terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de ochtend en middag is naar eigen invulling in te delen. Ontdek en dwaal door de smalle straatjes van Varanasi. ‘s Avonds ga je wederom met een boot de Ganges op. Ditmaal om de Aarti ceremonie op de oever van de Ganges te aanschouwen.
11

Varanasi naar Lumbini

Je laatste dag in India is aangebroken. Na het ontbijt vertrek je per auto naar Nepal. We assisteren je bij de douaneformaliteiten. Aan de andere zijde van de grens staat onze Nepalese vertegenwoordiger op je te wachten en brengt je naar je accommodatie in Lumbini. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen.
12

Lumbini

Voor een miljard boeddhisten op aarde is Lumbini de plek waar alles begon. Het is de geboorteplaats van Boeddha. Daarnaast is het ook de belangrijkste archeologische vindplaats van Nepal, met vondsten uit de 3e eeuw voor Christus. In de jaren ‘70 heeft de regering een masterplan goedgekeurd voor de bouw van een religieus park in Lumbini, bestaande uit kloosters, culturele faciliteiten en tuinen. De heilige tuin is de plaats waar naar verluidt Boeddha werd geboren. Met een gids verken je per riksja de omgeving van Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha en bezoek je enkele kloosters en pagodes.
13

Lumbini naar Pokhara

Na het ontbijt reis je per auto van Lumbini naar Pokhara. Pokhara heeft een schitterende ligging, aan de oever van het Phewa-meer, in een vruchtbaar dal aan de voeten van de Himalaya. De uitgelezen bestemming om bij te komen van de indrukken die je hebt opgedaan in het eerste deel van je reis. In de middag kom je aan in Pokhara en word je naar je accommodatie gebracht.
14

Pokhara

Deze dag is naar eigen invulling in te delen. Denk bijvoorbeeld aan een boottocht over het Phewa-meer, een bezoek aan het Mountaineering Museum of wandel naar de top van de heuvel Sarangkot.
15

Pokhara

Voor zonsopkomst staat de auto voor je klaar om je naar de World Peace Pagoda te brengen. Bij helder weer kun jet genieten van een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de achtduizenders. Hierna rijden we terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen.
16

Pokhara naar Kathmandu

Je verlaat de stad Pokhara en rijdt via de Prithvi-weg naar Kathmandu. Het is de hoofdstad en tevens grootste stad van Nepal. We volgen grotendeels de Trisuli-rivier en onderweg passeren we diverse dorpjes. Bij aankomst in Kathmandu word je naar het hotel gebracht. Het hotel hotel ligt aan de rand van de wijk Thamel, vol met restaurants en winkeltjes.
17

Kathmandu

Met een Engelssprekende gids bezoek je vandaag de hoogtepunten van Kathmandu. Je maakt een wandeling door het oude stadsdeel van Kathmandu. Hier ontdek je het ‘gewone’ Nepalese stadsleven. Kleine winkeltjes in smalle steegjes, levendige handel en de verborgen tempels in al haar geuren, kleuren en contrasten. Ook bezoeken we Swayambhunath (oude stoepa met uitzicht over de Kathmandu Vallei), Pashupatinath (plek waar de overleden Hindoes worden gecremeerd) en Bouddhanath (grootste stoepa).
18

Kathmandu naar Bhaktapur

Per auto reis je naar de andere koningsstad Bhaktapur. Bhaktapur heeft een schat aan goed bewaarde hindoeïstische en boeddhistische architectuur. de op en top Newar-stad wordt ook wel de pottenbakkersstad genoemd. Honderden potten liggen in de zon te drogen op het beroemde ‘Potter’s square’. De stad is grotendeels autovrij en doet middeleeuws aan. Met een Engelssprekende gids bezoek je de hoogtepunten. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen.
19

Naar huis

De laatste dag van je reis is aangebroken. Afhankelijk van het tijdsstip van je terugvlucht, heb je tijd om de laatste souvenirs in te slaan of zelf door Bhaktapur te dwalen. Je wordt per auto naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugvlucht naar huis. Het einde van je 19-daagse reis door India en Nepal.
INBEGREPEN
17 overnachtingen in een hotel of guesthouse op basis van logies en ontbijt
01 overnachting in een nachttrein (2nd AC Sleeper) op basis van logies
Engelssprekende gids tijdens excursies
excursies inclusief entreegelden zoals beschreven in het programma
twee game drives met een gedeelde truck in Ranthambore
privé transfers met chauffeur
lokale belastingen en overige servicetoeslagen
reisbescheiden
bijdrage Garantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en boekingskosten
NIET INBEGREPEN
heen- en terugvlucht
optionele activiteiten/excursies
reis en/of annuleringsverzekering
frisdrank, alcohol, snacks en gebruik minibar
fooien en donaties
visumkosten India & Nepal (ongeveer € 125 p.p.)
uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, kleding wassen, slaapzak, mineraalwater etc.)
andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht;
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Anders dan thuis

De reisbestemmingen van travel Nepal liggen buiten de westerse wereld, zodat je in contact komt met andere culturen, gebruiken en mentaliteiten. Dat maakt de reizen van travel Nepal extra interessant. Echter moet je er rekening mee houden dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Het eten, hotels, vervoermiddelen, infrastructuur verschillen nogal met de westerse landen.

Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en door onvoorziene omstandigheden, het voor kan komen dat travel Nepal, ondanks een zorgvuldige planning vooraf, genoodzaakt kan zijn om de dagindeling te wijzigen of programmaonderdelen aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de reizigers, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de gids, reisbegeleiding en/of (vertegenwoordiger van) travel Nepal.

India - Vrouwen met kleurrijke gewaden door de straten
India Gate in New Delhi
Het Rode Fort in Agra
Palace Of The Winds in Jaipur
Taj Mahal in Agra
Riksja in Jaisalmer
Tijger in Ranthambore Nationaal Park India
Amber Fort in Rajasthan India
Oever van de Ganges in Varanasi
Swayambhunath
Nepal - Bhaktapur - Durbar Square
Studiereis Nepal - Swayambhunath
Nepal Bhaktapur Tempel Durbar
Nepal Bhaktapur Smalle straat
Nepal Bhaktapur Drogende potten op plein