Nepal
Bestemming
14 dagen, 19 dagen
Reisduur
Guesthouse, Hotel, Lodges
Accommodatie

In 2019 viert travel Nepal haar 5-jarig bestaan. Om dit te vieren hebben we daarom een unieke jubileum groepsreis naar Nepal samengesteld. We reizen twee weken door Nepal en je ontdekt waarom wij Nepal graag met je delen. We zien de hoogtepunten, we ontmoeten locals en natuurlijk ontbreekt het uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya niet. Deze reis wordt begeleid een Nederlandse reisbegeleider.

Meer uitdaging

Ben je toe aan meer uitdaging? Je kunt deze reis eenvoudig uitbreiden met een 6-daagse trekking naar Mardi Himal Base Camp. Met een Engelssprekende gids wandel je naar het basiskamp. Je overnacht in eenvoudige lodges en de uitzichten zijn fenomenaal.

Gegarandeerd vertrek

Een unieke reis. Er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze groepsreis. Wacht daarom niet met boeken. De reis gaat gegarandeerd door. Wil je meer weten? Bel of mail ons gerust voor meer informatie over deze groepsreis en Nepal.

Hoogtepunten

We zien de hoogtepunten van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan
Wild spotten in de jungle in het zuiden en verblijf bij een lokale community
Het schilderachtige Newar-stadje Bandipur
Verblijf in het gastenverblijf van een actief klooster
Verblijf in comfortabele accommodaties

 

 

Reisroute jubileumreis travel Nepal

Reisbeschrijving

1

Vertrek naar Nepal

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol naar Kathmandu. Omdat er geen rechtstreekse vluchten naar Nepal gaan, stappen we Ă©Ă©n keer over.
2

Aankomst in Nepal

We worden op de traditionele manier op de internationale luchthaven van Kathmandu welkom geheten en naar ons hotel gebracht. Onderweg krijg je een goede indruk van de stad. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de gelegenheid om eigen gelegenheid alvast de stad te gaan verkennen. ’s Avonds staat er een welkomstdiner voor ons klaar. (D)
3

Kathmandu

Vandaag bezoeken we met een Engelssprekende gids de hoogtepunten van Kathmandu. We bezoeken de kleurrijke wijk Ason, Swayambhunath, Pashupatinath en Bouddhanath. (O)
4

Kathmandu naar Barauli

We hebben een lange dag rijden in het vooruitzicht. Wij verlaten de Kathmandu Vallei en rijden naar de jungle in het laagland van Nepal. Onderweg passeren we verscheidene lokale dorpjes en volgen grotendeels de Trisuli-rivier. Bij aankomst bij de lokale community aan de rand van het nationale park Chitwan, worden we op de traditionele manier welkom geheten. Per fiets gaan we naar de oever van de Narayani-rivier om van de prachtige zonsondergang te genieten. Na het eten krijgen we uitleg over de flora en fauna in het nationale park. (O/D)
5

Barauli

Na het ontbijt maken we een wandeling door de traditionele Tharu-dorpjes. We zien hoe de Tharu’s leven. ’s Middags gaan we met een jeep de jungle in om wild te spotten. De kans dat je neushoorns spot is vrij groot. ’s Avonds worden we getrakteerd op een stokkendansvoorstelling door de lokale bevolking. (O/L/D)
6

Barauli

In een traditionele kano zakken we de rivier af. De krokodillen liggen op de oever en soms spot je wild dat bij de rivier komt drinken. ’s Middags kun je bijkomen van alle avonturen in de jungle. Bij een lokale familie volgen we een traditionele kookworkshop. In een authentieke keuken krijg je uitleg over hoe je een traditionele maaltijd bereidt. En eet je de maaltijd samen met de lokale familie op. (O/L/D)
7

Barauli naar Bandipur

We laten de jungle achter ons en rijden naar het prachtig Newar-heuvelstadje Bandipur met een adembenemend uitzicht op de Himalaya. Het was een welvarend centrum van de kledingindustrie en een belangrijk handelscentrum aan de oude voetweg van Kathmandu naar Pokhara. (O)
8

Bandipur

Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over de besneeuwde toppen van de Himalaya. We maken met een lokale gids een wandeling naar het Magar-dorpje Ramkot. (O)
9

Bandipur naar Pokhara

Op ongeveer 2 uur rijden van Bandipur ligt het stadje Pokhara. Gelegen aan het Phewa-meer. Het contrasterende landschap komt nergens zo goed tot uitdrukking als in Pokhara. Vanaf de groene oevers van het meer heb je op heldere ochtenden een onbelemmerd uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van 7.000 tot 8.000 meter hoogte van de Annapurna- en Manaslu-ketens, bijna 35 kilometer verderop hemelsbreed. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen. (O)
10

Pokhara

Voor zonsopkomst rijden we naar de World Peace Pagoda om te genieten van de prachtige zonsopkomst op de besneeuwde toppen van de Himalaya. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen. Je kunt bijvoorbeeld gaan paragliden vanaf de top van de berg Sarangkot of een helikoptervlucht maken naar Annapurna Base Camp (4.100m). (O)
11

Pokhara via Bhaktapur naar Neydo

Na het ontbijt rijden we naar de binnenlandse luchthaven voor onze 25-minuten durende vlucht naar Kathmandu. Daar staat onze chauffeur op ons te wachten en brengt ons naar het koningsstadje Bhaktapur. In dit stadje hangt nog de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. Met een Engelssprekende gids bezoeken we de hoogtepunten van deze stad. Aan het einde van de middag rijden we naar het klooster Neydo, aan de rand van de Kathmandu Vallei. En we verblijven in het hotel dat op een steenworpafstand van het klooster ligt. (O)
12

Neydo naar Patan

We staan vroeg op om de ochtendceremonie van de monniken bij te wonen. En bekijken de zonsopkomst vanaf het dak van het klooster. Hierna rijden we naar het koningsstadje Patan, dat ten zuiden van Kathmandu ligt. We lunchen bij een lokale familie. Na de lunch bezoeken we de Gouden Tempel, het koningsplein en Patan-museum. We verblijven in een traditioneel en authentiek Newar-huis. (O/L)
13

Vertrek uit Nepal

De laatste dag in Nepal is aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd heb je nog tijd de laatste souvenirs in te slaan. Ruim op tijd vertrekken we naar de internationale luchthaven voor onze vlucht terug naar Amsterdam. (O)
14

Aankomst in Nederland

Aankomst op Amsterdam Schiphol. Het einde van de 14-daagse jubileumreis naar Nepal.

Verlenging jubileumreis met 6-daagse Mardi Himal trekking

Indien je kiest voor deze verlenging, dan wordt dag 11 t/m 18 begeleidt door een Engelssprekende Nepalese reisbegeleider.

11

Pokhara naar Deurali

We verlaten Pokhara en rijden in ongeveer 45 minuten naar Kande (1.770m). Het startpunt van onze trekking. Hier staan onze dragers op ons te wachten en we wandelen in ongeveer 2 uur omhoog naar Australian Camp (2.050m). We wandelen door het bos en het groene heuvelachtige landschap en bereiken via Pothana (1.990m) het dorpje Deurali (2.100m) in ongeveer 1,5 uur. We verblijven in een eenvoudige lodge. Bij helder weer heb je een geweldig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. (B)
12

Deurali naar Forest Camp

Geniet tijdens het ontbijt van de prachtige vergezichten. Het pad is Nepali-flat, dat wil zeggen stijgend en dalend. We wandelen voornamelijk door de bossen. Na ongeveer 5 uur wandelen komen we aan in Forest Camp (2.550m).
13

Forest Camp naar High Camp

Vandaag stijgen we voornamelijk. Via Rest Camp (2.600m) wandelen we naar Low Camp (2.970m). We lunchen in Badal Danda (3.200m). We stijgen boven de boomgrens uit. We overnachten in High Camp (3.540m). We wandelen vandaag ongeveer 7 uur.
14

High Camp naar Low Camp

Voor zonsopkomst verlaten we High Camp en wandelen naar View Point om de zonsopkomst te bekijken. Een pittige wandeling. Hierna wandelen we bij helder weer door naar Mardi Himal Base Camp (4.250m). Het uitzicht is grandioos. Hierna wandelen we terug naar High Camp en dalen af naar Low Camp (2.970m) waar we overnachten.
15

Low Camp naar Lwang

Vanuit Low Camp wandelen we naar Sidhing. Het pad is voornamelijk dalend. We overnachten in het sprookjesachtige dorpje Lwang (1.500m). Totaal wandelen we ongeveer 7 tot 8 uur. We overnachten in een homestay.
16

Lwang naar Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. We dalen verder af en volgen grotendeels de rivier. Na ongeveer 4 uur lopen komen we aan in Milan Chowk (1.090m). We nemen afscheid van de dragers en rijden terug naar Pokhara. De rest van de dag kun je bijkomen van de trekking en is naar eigen invulling in te delen.
17

Pokhara naar Bhaktapur

Na het ontbijt rijden we naar de binnenlandse luchthaven van Pokhara voor de 25-minuten durende vlucht naar Kathmandu. Daar staat onze chauffeur op ons te wachten en brengt ons naar het koningsstadje Bhaktapur. In dit stadje hangt nog de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. Met een Engelssprekende gids bezoeken we de hoogtepunten van deze stad. We verblijven in een guesthouse op loopafstand van het durbar square. (B)
18

Vertrek uit Nepal

De laatste dag in Nepal is aangebroken. We worden naar de internationale luchthaven in Kathmandu gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam. (B)
19

Aankomst in Nederland

Aankomst op Amsterdam Schiphol. Het einde van de 19-daagse jubileumreis naar Nepal.

(O = ontbijt, L = lunch, D = diner)

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Mardi Himal trekking - travel Nepal

Data & prijzen

Vertrek Prijs
20 oktober 2019 – 02 november 2019 of 07 november 2019
Gegarandeerd vertrek
Nederlandstalige reisbegeleider
Niet meer boekbaar.

Inclusief

Internationale vlucht Amsterdam – Kathmandu retour op basis van stoelen in de economy class
Binnenlandse vlucht Pokhara – Kathmandu op basis van stoelen in de economie class
Vervoer met eigen voertuig
Accommodaties op basis van logies met ontbijt en gedeelde kamers (twin) of gelijkwaardig alternatief
Genoemde excursies inclusief entreegelden
Maaltijden zoals beschreven
Nederlandse reisbegeleiding
Reisbescheiden
VERLENGING
Overnachting in eenvoudige lodges op basis van logies en een gedeelde kamer
Gekwalificeerde Engelssprekende trekkingsgids
Vanaf 6 deelnemers assistent gids
Drager voor bagage per 2 personen (max. 7,5 kg per persoon)
Accommodatie, eten, verzekering, loon en uitgaven voor gids en drager(s)
TIMS-registratie en toegangsbewijzen nationale parken
Duffelbag voor je bagage tijdens de trekking

Exclusief

Maaltijden die niet beschreven zijn
Dranken, snacks en gebruik minibar
Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden)
Fooien en donaties
Optionele excursies inclusief entreegelden
Reis- en/of annuleringsverzekering
Visum kosten Nepal
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen
Bijdrage Garantiefonds (€ 15,00), Calamiteitenfonds (€ 2,50) en boekingskosten (€ 30,00) per boeking
VERLENGING
Maaltijden tijdens de trekking
Fooi gids en drager(s)

Groepsgrootte

Bij deze groepsreis van travel Nepal gaan minimaal 4 en maximaal 14 deelnemers mee. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, dan hoor je dit 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je € 50,00 per persoon korting krijgt. Het is natuurlijk mogelijk om de reeds betaalde reissom terug te krijgen (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinatie en andere persoonlijke uitgaven).

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale aantal deelnemers komt. Houd hier rekening mee als je alleen een landarrangement boekt.

Extra opties

De kosten voor een 1-persoonskamer bedragen € 235,00 per persoon.

Deze reis is ook zonder internationale vlucht te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

Reisbegeleiding

Deze jubileumgroepsreis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider, Helmich Riezebos (eigenaar travel Nepal). De excursies worden uitgevoerd door lokale Engelssprekende gidsen.

De trekking wordt begeleid door een gekwalificeerde Engelssprekende trekkingsgids. Tijdens de trekking maken we gebruik van dragers. Zij dragen de bagage die je nodig hebt in de bergen (maximaal 7,5 kg per persoon). De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je achterlaten in het hotel in Kathmandu.

Zwaarte trekking

De trekking in dit reisprogramma is categorie ‘Gemiddeld’. Een goede basisconditie is noodzakelijk en voorbereiding is noodzakelijk. De paden zijn stijgend en dalend.

Zwaarte van de trekking

Aanvullende informatie

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht, die voldoende dekking biedt voor onder andere repatriĂ«ring.

Vluchtschema

Amsterdam – Dubai 14:30 – 23:05
Dubai – Kathmandu 02:20 – 08:20
Kathmandu – Dubai 19:00 – 22:35
Dubai – Amsterdam 01:55 – 06:20

KLMFlyDubai

Het vluchtschema is onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. We vliegen met KLM, Etihad Airways, Qatar Airways of Turkish Airlines. Vanuit Nederland gaat er geen rechtstreekse vlucht naar Nepal en moet er minimaal Ă©Ă©n keer worden overgestapt op een aansluitende vlucht. Ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvang je van ons het definitieve vluchtschema.

We vliegen vanwege veiligheid en hun solide reputatie altijd met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Het kan voorkomen dat wij genoodzaakt zijn om uit te wijken naar een andere gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Wij kiezen bij voorkeur voor lijndienstvluchten omdat de vertrektijden vanaf Schiphol, DĂĽsseldorf en Brussel doorgaans gunstiger zijn. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn onderling een samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms met een partnermaatschappij vliegt.

Vluchttoeslag

Er zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar per boekingsklasse. Het kan voorkomen dat de stoelen in de boekingsklasse niet meer beschikbaar zijn. We reserveren dan stoelen in een andere boekingsklasse. Per boekingsklasse geldt een ander tarief, waardoor er mogelijk een vluchttoeslag van toepassing is. Wij informeren je binnen 1 werkdag nadat wij je boeking hebben ontvangen als er een toeslag van toepassing is. En je boeking is pas definitief als je akkoord gaat met de vluchttoeslag.

Accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je in comfortabele middenklasse hotels. Een selectie van de hotels hebben we hieronder weergegeven.

Hotel Traditional Comfort Kathmandu> Kathmandu
Traditional Comfort Hotel
Nepalese traditie en modern comfort ontmoeten elkaar bij het boutique hotel Traditional Comfort. Perfect evenwicht tussen traditionele artistieke kenmerken en comfortabele moderne gastvrijheid. Het hotel is gebouwd volgens het Newari ontwerp. En het unieke steen- en houtsnijwerk vind je terug in de details van het hotel. Lokale ambachtslieden van Patan en Bungamati hebben elk detail van het hotel handgemaakt. Het hotel ligt buiten het lawaaiige centrale deel van Kathmandu, maar op loopafstand van de restaurants en bars. Het hotel beschikt over 36 kamers, een restaurant en een dakterras met een bar. In het restaurant wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De kamers zijn ruim opgezet met eigen badkamer met douche. Er is gratis wifi aanwezig.

> Chitwan Nationaal ParkBarauli Chitwan Nationaal Park
Barauli Community Homestay
Barauli is een klein Tharu dorp dicht bij het nationale park Chitwan. Er zijn 14 kleine huisjes met eigen badkamer en klamboes. De homestay is onderdeel van een community project. Elk huisje wordt onderhouden door een vrouw uit het dorp. Haar naam vind je naast de voordeur. Met ons verblijf ondersteunen we de lokale community.

> Bandipur
Bandipur Mountain Resort
Op een prachtige locatie in Bandipur ligt het Bandipur Mountain Resort. Vanuit je kamer heb je een prachtig uitzicht op de vallei met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. De accommodatie beschikt over 40 kamers met ventilator. De eenvoudige kamers zijn ruim opgezet met eigen badkamer met douche. Het hotel beschikt over een restaurant.

> PokharaBatika Classic Hotel Pokhara
Batika Classic Hotel
Het hotel ligt op loopafstand van het meer. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad, het meer en de Himalaya. Het hotel beschikt over 42 kamers. De kamers beschikken over een badkamer met douche en westers toilet. En faciliteiten om koffie en thee te maken. Er is 24-uur elektriciteit per dag. Er is gratis wifi aanwezig. Op de begane grond bevindt zich het restaurant.

> Pharping
Neydo Tashi Chöling Monastery
Het guesthouse Neydo is naast het klooster gebouwd, zodat veel mensen deze bijzondere locatie kunnen bezoeken en het leven in dit klooster kunnen ervaren. Bijna 200 monniken leven en studeren in dit klooster en nemen deel aan de dagelijkse sessies. Het klooster ligt in een vredige en rustige omgeving. Het guesthouse beschikt over 23 kamers met comfortabele bedden en een balkon. De kamers aan de zuidkant kijken uit op het klooster. De kamers aan de noordkant kijken uit het Hattiban bos en het dorp Bhanjang. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met bad, douche en westers toilet. Er is gratis wifi en een restaurant aanwezig.

> Patan
Hira Guest House|
Op loopafstand gelegen van Patan Durbar Square en de Gouden Tempel ligt Hira Guest House. Een klein guesthouse in een traditioneel Newari-pand. De kamers beschikken over een badkamer met westers toilet. En er is wifi aanwezig. De plafonds zijn op traditionele hoogte vanwege de oudheid van het pand en lager dan gebruikelijk.

VERLENGING

> Tijdens trekking
Tijdens de trekking verblijf je in lodges/theehuizen. Dit zijn eenvoudige hutten met kleine tweepersoonskamers met twee losse bedden. Er zijn in de bergen geen eenpersoonskamers. Als het erg druk is in de bergen kan het voorkomen dat je een kamer moet delen om iedereen een slaapplaats te kunnen aanbieden. Het gedeelde sanitair is beperkt. In bijna alle lodges kun je je wassen. De ene keer onder een douche, de andere keer vanuit een emmer water. Warm water is niet altijd beschikbaar en is veelal afhankelijk van de zon. Soms wordt voor warm water een klein bedrag gerekend. Het eten in de lodges is eenvoudig. Vaak wordt de gezamenlijke ruimte verwarmd. De slaapruimte wordt niet verwarmd. In enkele lodges zijn extra dekens verkrijgbaar afhankelijk van de drukte. Je moet rekening houden met extreme weersomstandigheden. Zorg voor warme kleding en een goede slaapzak, geschikt voor lage temperaturen. De slaapzakken zijn te huur in Pokhara.

> Bhaktapur
Hotel Malla Heritage

Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.

Studiereis Nepal - Swayambhunath
Nepal - Trekking in de Himalaya
Neushoorn in Chiwan Nationaal Park Nepal
Nepal Bhaktapur Drogende potten op plein
Nepal Bhaktapur Pottenbakker binnen
Mardi Himal trekking - travel Nepal 3
Mardi Himal trekking - travel Nepal 4
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Community lodge
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Sunset
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Neushoorns
Nepal - Chitwan Nationaal Park - Lokale community
Nepal - Kathmandu -Bouddhanath
Nepal - Kathmandu - Swayambhunath
Lunch bij lokale familie in Patan