Nepal
Bestemming
15 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar
Beste reisperiode

Beleef en ervaar de hoogtepunten van Nepal tijdens deze 15-daagse individuele reis. Nepal kent grote verschillen in cultuur, natuur en klimaat en dat op relatief korte afstand van elkaar. Een unieke reis met op elke bestemming andere activiteiten en nieuwe belevenissen. Ontdek de Kathmandu Vallei, spot wild in jungle van het nationale park Chitwan. Overnacht bij een lokale Nepalese familie. En je maakt een 5-daagse trekking met als hoogtepunt een bijzondere zonsopgang vanaf de berg Poon Hill met uitzicht op de achtduizenders. Een kippenvel moment! Het is een indrukwekkende reis waarover je niet uitgepraat raakt.

Hoogtepunten

  • bezoek de hoogtepunten van Kathmandu
  • overnacht bij een lokale Nepalese familie
  • 5-daagse trekking tussen de achtduizenders
  • spot wild in de jungle van het nationale park Chitwan

Dit is een voorbeeldreis. We stellen de reis graag op maat voor je samen. Verlengen of inkorten van de reis is mogelijk.

1

Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op je te wachten. Je wordt naar je accommodatie gebracht. Onderweg krijg je al een goede indruk van de hectiek van de stad. Afhankelijk van het moment waarop je aankomt, heb je tijd om de stad alvast te gaan verkennen.
2

Kathmandu

Proef de sfeer van de koningsstad Kathmandu. Met een gids bezoek je de tempel Swayambhunath, gelegen op een prachtige kegelvormige heuvel. Het wemelt er van pelgrims en apen en geniet van een weids uitzicht over vallei. Vervolgens ga je naar Pashupatinath langs de Bagmati river. Een belangrijke hindoetempel waar lijken in de openlucht worden verbrand. Een rokerige plek vol tempels, beelden, pelgrims en opvallend beschilderde Sadhus (heilige mannen). Daarna bezoek je de grote witte stoepa Boudhanath. Het heilige hart van een bloeiende gemeenschap van Tibetaanse boeddhisten. Het is een van de grootste stoepa’s ter wereld. Loop met de klok mee rond de stoepa en bewonder de afbeeldingen en Tibetaanse gebedsvlaggen.
3

Kathmandu naar Panauti via Bhaktapur

In de ochtend kun je een rondvlucht maken om van de spectaculaire Mount Everest te genieten. Vanuit Kathmandu rijden we naar Bhaktapur. Bhaktapur is één van de drie koningssteden in de Kathmandu Vallei. Tot in de 15e eeuw was Bhaktapur de hoofdstad van de Kathmandu Vallei, gelegen aan de vroegere handelsroute tussen Tibet en India. De tijd heeft stil gestaan in Bhaktapur. De stad is grotendeels autovrij. Goed bewaarde architectuur. Dwaal met een gids door de smalle steegjes. Vervolgens rijden we naar Panauti waar je hartelijk wordt ontvangen door de lokale community. Je verblijft in een homestay in dit traditionele Newari-dorp. In de avond heb je de mogelijkheid om traditioneel Nepalees te leren koken bij je lokale host.
4

Panauti naar Pokhara

Het is tijd om afscheid te nemen van de lokale familie. We rijden naar Pokhara via Kathmandu en volgen grotendeels de Trisuli-rivier. Optioneel heb je de mogelijkheid om een stuk te raften op deze rivier. Bij helder weer heb je onderweg een prachtig uitzicht op de bergen van de Annapurna. De stad Pokhara ligt aan het Phewa-meer. Bij helder weer heb je vanuit Pokhara een geweldig uitzicht op de toppen van de Himalaya. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen. Bijvoorbeeld een wandeling over de boulevard langs het meer en geniet van de vele restaurantjes. Je kunt hier ook de laatste inkopen doen voor de trekking.
5

Pokhara via Nayapul naar Tikedhunga

Na het ontbijt staat de auto met je gids klaar om je in ongeveer 1,5 uur naar het vertrekpunt van de trekking te brengen. Vandaag loop je ongeveer in 3 tot 4 uur naar het dorpje Tikhedhunga (1.525 meter) waar je verblijft in een theehuis. Het is een prachtige tocht langs de rivier, door bossen en jullie zien prachtige watervallen.
6

Tikedhunga naar Ghorepani

Er staat vandaag een lange wandeling op het programma. Na een klim van 3.000 treden gaat het pad verder de bergen in. Je wandelt door imposante rododendronbossen en bereiken Ghorepani (2.810 meter) na ongeveer 6 tot 7 uur lopen. Het is zeker de moeite waard, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de toppen van de Himalaya. Een voorproefje voor wat je morgen gaat zien.
7

Ghorepani via Poon Hill naar Tadapani

In het donker lopen we naar de top van Poon Hill (3.210 meter) om de imposante zonsopgang te bewonderen. Vanaf hier heb je uitzicht over 18 bergtoppen, waaronder enkele bergtoppen hoger de 8.000 meter. Als de zon verder opkomt, lopen we terug naar het theehuis voor het ontbijt. We beginnen aan de afdaling en wandelen 4 tot 6 uur naar Tadapani (2.630 meter) waar je in een theehuis verblijft.
8

Tadapani naar Ghandruk

Vandaag dalen we wederom verder af. We wandelen 4 tot 5 uur door een tropisch bos en lopen langs beekjes verder naar beneden. We verblijven in Ghandruk (1.940 meter). Dit is een traditioneel Gurung dorp waar je de cultuur en gewoonten van deze etnische groep in Nepal kunt bewonderen. Je hebt een prachtig uitzicht over de berg Fishtail, Annapurna South en Hunchuli. Je verblijft in een theehuis.
9

Ghandruk via Nayapul naar Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. We dalen nog een klein beetje en lopen 4 tot 5 uur langs de rivier terug naar ons beginpunt van de trekking. Vanaf hier staat een auto op je te wachten om je terug te brengen naar je accommodatie in Pokhara.
10

Pokhara

Deze dag kun je naar eigen invulling indelen. Bijvoorbeeld een wandeling over de boulevard langs het meer en geniet van de vele restaurantjes. Of met een boot over het Phewa-meer met daarna een wandeling naar de World Peace Pagoda. Op de terugweg kom je langs Devi’s Falls en een Tibetaans vluchtelingenkamp. Ook is het mogelijk om te paragliden met uitzicht op Pokhara, het Phewa-meer en de Himalaya.
11

Pokhara naar het Nationale Park Chitwan

De subtropische jungle van Chitwan is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dierenleven en plantengroei zijn hier onvoorstelbaar rijk en gevarieerd. Bij aankomst in de accommodatie volgt er een briefing. Het programma zal worden toegelicht en definitief worden vastgesteld. In de middag bezoek je met een gids een traditioneel Tharu dorp, waarna je met een kop koffie of thee kunnen genieten van de prachtige zonsondergang over het nationale park. ’s Avonds bezoek je de traditionele Tharu stokkendans in het lokale theater. Een indrukwekkend en bijzonder schouwspel.
12

Nationaal Park Chitwan

In de vroege ochtend word je opgehaald om per boomstamkano de Rapti rivier af te zakken. Spot moeraskrokodillen en kleurrijke vogels vanuit de kano. Na het kanoën staat een wandeling door de jungle op het programma samen met een gids. Dwars door de jungle en wie weet spot je een neushoorn of tijger. In de namiddag ga je per jeep verder de jungle in.
13

Nationaal Park Chitwan

Deze dag is naar eigen invulling in te delen. Bijvoorbeeld per fiets naar ‘twenty thousand lakes’.
14

Nationaal Park Chitwan naar Kathmandu

We laten het Nepalese laagland achter ons en via de centrale heuvels rijden we terug naar Kathmandu.
15

Kathmandu

Helaas is het einde van je reis aangebroken en tijd om afscheid te nemen van Nepal. Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Garden of Dreams of de toeristische wijk Thamel voor de inkoop van de laatste souvenirs. Je wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor je terugvlucht.

Prijs

Vanaf € 1.119,00 per persoon gebaseerd op 2 volwassenen.

Inbegrepen

INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders beschreven
Privé transfers zoals beschreven in het programma
Excursies zoals beschreven in het programma
Gekwalificeerde Engelssprekende gids en drager (maximaal 15kg per drager) tijdens trekking
Verzekering voor gids en drager(s)
Accommodatie, eten, loon en uitgaven voor gids en drager(s)
TIMS-registratie en toegangsbewijzen nationale parken
Transfer hoofdbagage van Kathmandu naar Pokhara
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 15,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Internationale vlucht
Reis en/of annuleringsverzekering
Entreegelden bezienswaardigheden
Maaltijden, zie niet beschreven zijn
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten Nepal
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden

Aanvullende informatie

  • Een reis- en annuleringsverzekering voor deze rondreis is verplicht.

Beste reistijd

De beste reistijd voor deze reis is van half september tot december en van begin maart tot eind mei. In de maanden december tot en met eind februari is het winter en dalen de temperaturen. In de zomermaanden tussen juni en september is de het regenseizoen. Het is dan erg warm in het zuiden en de regen maakt het lastig om de parken in te trekken.

Accommodaties

Je overnacht in guesthouses, hotels, homestays en lodges. Tijdens de trekking verblijf je in eenvoudige lodges of theehuizen.

Maaltijden

Je verblijft in de accommodaties op basis van logies en ontbijt. Tijdens de trekking zijn de maaltijden niet inbegrepen. Tijdens je verblijf in de homestay is het avondeten inbegrepen.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van privé vervoer per auto.

Zwaarte

Tijdens de trekking zijn de voorzieningen en accommodaties eenvoudig. Wij verwachten een flexibele en avontuurlijke instelling van je. De trekking is gemiddeld. Tijdens de trekking wandel je gemiddeld 4 tot 6 uur per dag, afhankelijk van je conditie en van je wandelervaring. Een goede conditie is noodzakelijk. Tijdens de reis word je begeleid door ervaren Engelssprekende gidsen.

Heen- en terugreis

De internationale vlucht is niet inbegrepen. Wij brengen graag een voorstel voor de vlucht voor je uit.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Nepal - Kathmandu - Boudhanath stoepa
Uitzicht vanaf Poon Hill - Annapurna Nepal
Nepal - Poon Hill - Zonsopkomst vanaf Poon Hill met uitzicht op Fishtail
Nepal - Trekking in de Himalaya
Nepal - Annapurna - Poon Hill trekking
Panorama op de Annapurna
Nepal - Kathmandu - Pashupatinath tempel
Nepal - Chitwan Nationaal Park - kano op het water