Tibet
Bestemming
5 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar, winter, zomer
Beste reisperiode
Hotel
Accommodatie

Deze reis laat je de hoogtepunten van Lhasa zien en het Yamdrok-meer op 4.400 meter hoogte. Je reist in een klein internationaal gezelschap. In Lhasa zie je het Potala-paleis, Jokhang Tempel, Barkhor street, het Drepung en Sera-klooster. Geniet van de overweldigende omgeving en het prachtige heilige meer Yamdrok met een indrukwekkend uitzicht op de heilige berg Nyenchen Khangsar.

Hoogtepunten:

  • je ziet de hoogtepunten in Lhasa
  • uitzicht op het heilige meer Yamdrok
  • goed te combineren met China en Nepal
1

Dag 1 | Aankomst in Lhasa

Je wordt op de luchthaven of treinstation ontvangen en naar het hotel in Lhasa gebracht. Daar kun je bijkomen van de reis en alvast aan de hoogte wennen. We raden je aan om vandaag niet teveel in te spannen.
2

Dag 2 | Lhasa

Het Potala paleis stijgt boven Lhasa uit en is een blijvend oriëntatiepunt. Nadat Lhasa in de 17e eeuw als hoofdstad van Tibet werd hersteld, begon de 5e Dalai Lama met de bouw van het witte paleis. De bouw duurde van 1645 tot 1653. De Jokhang tempel met het gouden dak is ongeveer 1.300 jaar oud en staat in het midden van de Barkhor markt. De meest heilige en actieve Tibetaanse tempel en werd opgericht door Bhrikuti. ’s Avonds is het welkomstdiner met de groep.
3

Dag 3 | Lhasa (3.650m)

Na het ontbijt bezoeken we het Drepung klooster. Het is Ă©Ă©n van de drie Gelug klooster in Tibet en is gesticht in 1415. Ganden paleis in het Drepung klooster was voorheen het paleis van de Dalai Lhama, voordat het verplaatst is naar het Potala paleis. In de namiddag bezoeken we het Sera klooster. De debatterende monniken is een bijzonder schouwspel.
4

Dag 4 | Lhasa (3.650m) via Yamdrok-meer (4.400m) naar Lhasa

We rijden van Lhasa naar het Yamdrok meer. We trotseren de Gampala-pas (4.790m) en je hebt een prachtig uitzicht op het blauwe Yamdrok-meer (4.400m). Het meer wordt omringd door de met sneeuw bedekte bergen en in de verte heb je uitzicht op de heilige berg Nyenchen Khangsar (7.191m). Dit is de hoogste berg in de omgeving van Lhasa. We rijden naar de oever waar je tijd hebt om een wandeling te maken. Hierna rijden we terug naar Lhasa.
5

Dag 5 | Vertrek uit Lhasa

Het einde van de 10-daagse reis is aangebroken. Je wordt naar het treinstation of de luchthaven gebracht.

Data & prijzen

Vertrek   Status Prijs p.p.
Diverse vertrekken per maand Boekbaar € 798,00

G= Gegarandeerd vertrek.

INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies en ontbijt
Vervoer zoals beschreven in het programma
Excursies inclusief entreegelden zoals beschreven in het programma
Alle noodzakelijke permits voor Tibet
Professionele en gecertificeerde lokale Engelssprekende gids
Welkomst- of afscheidsdiner
Gezamenlijke zuurstoftank in de auto
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
CO2-compensatie € 9,50 per persoon
Boekingskosten € 30,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Toeslag eenpersoonskamer € 190,00
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • De gemiddelde groep bestaat uit 12 internationale deelnemers.
  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht.
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 1 volwassene.

Beste reistijd

De beste reistijd voor deze reis is vanaf begin april tot en met november. In de zomermaanden tussen juni en september is de het regenseizoen.

Accommodaties

De accommodaties in Tibet zijn eenvoudig. Je verblijft in een 3-sterren hotel. Afhankelijk van de beschikbaarheid heb je eigen of een gedeelde badkamer en sanitaire voorzieningen.

Als je alleen reist deel je de accommodatie standaard met een reisgenoot ongeacht geslacht, leeftijd en nationaliteit. Je kunt ervoor kiezen om een eenpersoonskamer te boeken. Er is dan een 1-persoonstoeslag van toepassing.

Maaltijden

Voor de maaltijden moet je ongeveer 10 euro rekenen voor lunch en diner. In Lhasa vind je een gevarieerd aanbod aan restaurants. Buiten Lhasa het aanbod van restaurants meer gelimiteerd.

Vervoer

Het soort vervoer is afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij 2 tot 6 deelnemers een busje, bij 7 tot 11 deelnemers een minibus en vanaf 12 deelnemers een bus.

Heen- en terugreis

Je kunt naar Tibet via China of Nepal. Je hebt de volgende mogelijkheden:

  • Per trein naar Lhasa (Z2/T27)
  • Vlucht van Chengdu naar Lhasa (CA4401)
  • Vlucht van Kathmandu naar Lhasa (CA408)

De transfer vanaf de luchthaven of vanaf het treinstation naar Lhasa is inbegrepen. Indien je kiest voor een andere aankomst of privévervoer zijn er meerkosten van toepassing voor de transfer. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Reisdocumenten

Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je voor deze reis afhankelijk van de plaats van vertrek een visum voor Nepal of China nodig. Het permit voor Tibet wordt door travel  geregeld. Omdat dit een groepsvisum is kun je dit zelf niet regelen.

Als je via China naar Tibet wilt reizen, moet je voorafgaand aan je reis zelf je visum voor China regelen. Wij kunnen je hierbij helpen. Het is belangrijk om voorafgaand aan je aanvraag contact met ons op te nemen, zodat we je de werkwijze kunnen toelichten.

De kosten voor het visum voor China of Nepal zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Internationale groepsreis

Deze reis is een internationale groepsreis. Dat betekent dat er diverse nationaliteiten in Ă©Ă©n groep mee gaan. Het geeft je reis een internationaal karakter. Een mengeling van culturen, achtergronden geeft je reis een kleurrijk tintje.

Hoogteziekte

Boven de 2.500 Ă  3.000 meter kun je last krijgen van hoogteziekte. Het kan iedereen overkomen, ook als je er nooit eerder last van hebt gehad! Het lichaam is vaak nog niet gewend aan de verminderde hoeveelheid zuurstof in de lucht. De symptomen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, gebrek aan eetlust, misselijkheid, duizeligheid, slapeloosheid, overgeven en onregelmatige ademhaling in rust. Negeer deze symptomen niet. Hoogteziekte is erg gevaarlijk en kan tot een dodelijke afloop leiden. Daal af wanneer je meerdere verschijnselen van hoogteziekte waarneemt en ga zeker niet op een hoger niveau slapen. Drink veel en eet iets. Kom je iemand met hoogteziekte tegen, begeleid deze naar beneden.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Potala paleis in Lhasa
Uitzicht over het Yamdrok meer
Dak van het Jokhang klooster in Lhasa
Omgeving Drepung klooster