Bhutan
Bestemming
6 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar
Beste reisperiode

Welkom in Bhutan. Bhutan is geen gewoon land. Het is een verrassend koninkrijk, vol met mysterie, waarbij de traditionele boeddhistische cultuur met al haar kloosters, de wereldwijde ontwikkelingen zorgvuldig omarmt. Het is het land waar de rijst rood is. Wanneer je Bhutan bezoekt, ben je Ă©Ă©n van de weinigen die de natuurlijke charme van het land gaat ervaren, waar het nationaal bruto geluk belangrijker is dan het nationaal bruto product. Dit is Shangri-La!

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek het verborgen koninkrijk
  • Bezoek overweldigende burchten
  • Wandeling naar Taktshang (Tiger’s Nest)
  • Geniet van panoramische uitzichten
1

Aankomst in Paro

Je vertrekt vanuit Kathmandu per vliegtuig naar Paro. Op de luchthaven ontmoet je je gids en chauffeur die op je staan te wachten. Je wordt naar je hotel gebracht. ’s Middags bezoek je het nationale museum, dat gevestigd is in een oude wachttoren en Rinpung Dzong.  Deze Dzong is Bhutans meest indrukwekkende en bekendste. Een fraai staaltje Bhutanees architectuur. Later op de dag bezoek je Kyichu Lhakhang. Dit is één van de twee oudste en mooiste boeddhistische tempels in Bhutan. En als afsluiting Dumtse Lhakhang, een boeddhistische tempel met oude muurschilderingen. Neem je zaklamp mee. De rest van de dag kun je de charmante stad Paro gaan verkennen.
2

Paro naar Punakha

Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2 uur tot de Dochula pas op 3.050 meter hoogte. Onderweg krijg je al een goed beeld van Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. Op Dochula pas houden we een korte stop voor thee en om te genieten van het panoramische uitzicht op de oostelijke Himalaya. We vervolgen onze weg en dalen verder af. De natuur veranderd naar deels tropisch. Na de lunch beng je een bezoek aan de Punakha Dzong uit de 17e eeuw, prachtig gelegen waar de rivieren Pho en Mo Chu samenkomen.  Gebouwd in 1637 en is de locatie voor de kroning van de koningen van Bhutan. Daarna rijden we door over het idyllische platteland naar de tempel Khamsum Yuley op de heuvel Nyinzergang. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op de vallei en de rijstvelden. Hierna ga je weer terug naar Punakha, waar je overnacht.
3

Punakha naar Thimphu

In Wangdue Phodrang bezoek je het dorp Richengang. Het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Sinds 1990 hebben ze pas elektriciteit, stromend water en scholen. Na een korte wandeling bereik je de tempel Chimi Lhakhang. Deze tempel is gewijd aan de Lama Drukpa Kunley (1455-1529). Hij is Ă©Ă©n van Bhutans favoriete heiligen en een goed voorbeeld van de Tibetaanse traditie van gekke wijsheid. We rijden in ongeveer 3 uur terug over de spectaculaire Dochula pas naar de stad Thimphu. In de namiddag bezoek je het belangrijkste gebouw van Bhutan, namelijk Tashicho Dzong. De regeringszetel van Bhutan. En je bezoekt het gigantisch standbeeld van Boeddha op de Kuensel Phodrang kam. Je overnacht in Thimphu.
4

Thimphu

Je blijft vandaag in de hoofdstad Thimphu, waar veel te zien en te doen is. Bezoek de stoepa Thimphu Chorten, Motithang Takin Preserve, een uitkijkpunt met Ă©Ă©n van de beste uitzichten over de Thimphu vallei en het nonnenklooster Zilukha. Bekijk het nationale textiel museum plus academie en struin over de boerenmarkt. Aanschouw bij het stadion de nationale sport van Bhutan: boogschieten. Maak een wandeling in het centrum van de stad en shop voor souvenirs.
5

Thimphu naar Paro

We rijden in ongeveer een uur terug naar Paro en wandelen daarna naar het wereldberoemde Taktshang Goemba (tijgersnest). Van verre zichtbaar klampt dit klooster zich vast aan een verticale granieten rots op 900 meter boven de vallei van Paro. Het is een van de meest verbazingwekkende architectonische gebouwen in Bhutan. Na het bezoek aan dit klooster ga je terug naar Paro. Daar heb je meer tijd om de stad te verkennen. Je overnacht in een hotel in de vallei van Paro.
6

Vertrek

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht.
INBEGREPEN
Accommodaties op basis van drie sterren en volpension
Alle maaltijden in Bhutan (ontbijt, lunch en diner)
Lokale gekwalificeerde Engelssprekende gids
Privé transfers
Excursies genoemd in het programma
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Toeristenbelasting Bhutan
Toeristenvisum Bhutan
Entreegelden voor genoemde bezienswaardigheden
Fles mineraalwater tijdens autoritten
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 15,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Internationale vlucht naar Paro
Eventuele huur paard naar Taktshang
Gebruik minibar, frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden
AANVULLENDE OPTIONELE KOSTEN
Luxere accommodaties tegen meerprijs
Reis- en/of annuleringsverzekering
Visa (anders dan Bhutan)

Belangrijk

  • Wij regelen het visum voor Bhutan voor je.
  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht.
Bhutan - Paro
Bhutan Punakha
Bhutan - Taktsang (Tiger Nest)
Bhutan Dochula
Bhutan - Black hat Dance
Bhutan - Chendebji chorten
Bhutan - Taktsang (Tiger Nest)