India
Bestemming
15 dagen
Reisduur
november tot april
Beste reisperiode
Hotels, Houseboat
Accommodatie

Het beste van Zuid India. Ontdek de rustige stranden, betoverende binnenwateren (backwaters), mistbeklede heuvels, exotische dieren, magische gerechten en de betoverende cultuur van Kerala. Vol kleuren en geuren. De Indiase staten Kerala en Tamil Nadu liggen in het uiterste zuiden van India. Dit unieke deel van India is absoluut niet vergelijkbaar met het noordelijk deel van India.

Geniet van de rijk versierde en kleurrijke tempels, de groene theevelden, een van de grootste dierreservaten van India en de tropische binnenwateren.

Hoogtepunten

  • Overnachting op een houseboat (kettuvallam) in de backwaters
  • Ontdek de rustige stranden
  • Nederlandse geschiedenis in Cochi
  • Wandeling door de groene theevelden
1

Aankomst in Chennai - Mahabalipuram

Na een traditioneel ontvangst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht in Mahabalipuram. Dit is ongeveer 2 uur rijden. De stad Mahabalipuram is een oude havenstad aan zee en ligt aan de kust van de Golf van Bengalen. Er is ontzettend veel Tamil-kunst te zien. De Pavallas hebben prachtige monumenten gebouwd tussen de 7e en 9e eeuw. Veelal vanuit een stuk steen gehouwd, zoals grottempels, processiewagens en verschillende composities in laagreliëf. Na het inchecken in het hotel kun je bijkomen van de vlucht en de dag naar eigen invulling indelen.
2

Mahabalipuram

Na het ontbijt ga je samen met een gids de hoogtepunten van Mahabalipuram bezoeken. De monumentengroep in Mahabalipuram staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. En je bezoekt onder andere de Shore Temple, een tempel aan de kust van de Golf van Bengalen en Arjuna’s penance (de boetedoening van Arjuna). De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen.
3

Mahabalipuram naar Pondicherry

We rijden van Mahabalipuram in ongeveer 2,5 uur naar Pondicherry. Met een traditionele riksja ga je samen met een gids naar de Franse en Tamil-wijk. Waarbij je duidelijk het architectonische verschil kunt zien.
4

Pondicherry – Tanjore

We laten Pondicherry achter ons en rijden in ongeveer 4 uur naar Tanjore. Onderweg bezoeken we de beroemde tempels van Chidambaram. Het tempelcomplex bevat tal van kleine en grote heiligdommen en een bijzonder mooie tempelwagen. Verderop bezoeken we de Shiva-tempel Airavateshwarar die gebouwd is door Rajaraja Chola II en een prachtig voorbeeld is van beeldhouwkunst en architectuur uit de Chola-tijd. Je overnacht in Tanjore en dat was ooit de belangrijkste stad van de Chola’s.
5

Tanjore via Trichy naar Chettinadu

In Tanjore bezoeken we een van de grootste tempels van India: de Brihadeeswarar tempel. De tempel staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is voltooid in het jaar 1010 tijdens de regeerperiode van Rajaraja Chola I. En we bezoeken het 16e-eeuwse Thanjavur Palace, de Art Gallery opgezet in 1951 en het Rajaraja Museum. Onderweg naar Chettinadu rijden we door Trichy. De vierde grootste stad van Tamil Nadu. Op een 83 meter hoge rots bezoeken we Rockfort Temple met drie tempelcomplexen. De rots is een van de oudste rotsen ter wereld (3,8 miljard jaar oud)! En we bezoeken het eiland Srirangam met een van de heiligste tempels. Na alle bezienswaardigheden kun je bijkomen in het hotel in Chettinadu (ook wel Kanadukathan genoemd).
6

Chettinadu naar Madurai

’s Ochtends bezoek je het bruisende dorp en is een schatkist aan antiek en goed vervaardigde handgemaakte producten, variërend van juwelen tot meubels. Je ziet onder andere het Chettinadu paleis en de lokale markt. Madurai is de tempelstad van Zuid India. De tempel Meenakshi Amman, die je morgen bezoekt, steekt hoog boven de stad uit met de vel gekleurde beelden. ’s Avonds zijn we getuige van de sluitingsceremonie in de Meenakshi Amman tempel. Je overnacht in Madurai.
7

Madurai

Vandaag bezoek je de tempel Meenakshi Amman tempel met felgekleurde beelden. Een hoogtepunt van Zuid India. Daarnaast bezoek je het voormalige woonpaleis Thirumala Nayak, het Ghandi Memorial museum en de bloemenmarkt. We maken een wandeling door de buitenwijken van Madurai waar je kennis kunt maken met het lokale pottenbakken en de vervaardiging van handgemaakte beelden.
8

Madurai naar Munnar

We rijden van Madurai naar het groene Munnar. Een paradijs op ongeveer 2.000 meter hoogte, met veel theeplantages. In de Britse tijd verbleven de Britten hier om de zomerse warmte van de kustgebieden te mijden. Een prachtige reis, waarbij je langs verschillende plantages komt. Zoals ananas-, rubber-, kardemom-, vanille-, peper-, kokosnoot-, koffie- en theeplantages. De rest van de dag kun je zelf indelen.
9

Munnar

Na het ontbijt ga je samen met een gids een trekking maken in Munnar. Je start met een wandeling van ongeveer een half uur door de theevelden. Vanaf de top van de berg en de rest van de wandeling kun je genieten van de vergezichten. Bij een heldere dag kun je de hoogste berg van Zuid-India, de Anaimudi zien. En je ziet de derde hoogste stuwdam van Azië, de Idukki dam. We stoppen onderweg voor een picknick lunch. Het laatste uur loop je door de theevelden. Het hoogste punt van de trekking is 1.950 meter hoogte.
10

Munnar naar Thekkady

In ongeveer 4 uur rijden we naar Periyar. En maken een wandeling over een specerijen plantage. Maak kennis met de verschillende specerijen, zoals kardemom, peper, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, vanille en vele andere specerijen. De rest van de dag kun je zelf indelen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de lokale kruidenmarkten.
11

Thekkady

We bezoeken het Periyar Wildlife Sanctuary. Met een bamboe raft en wandelend gaan we door bosrijke omgeving. De bossen zijn rijk aan vogels en in de bomen levende dieren zoals reusachtige eekhoorns en de apensoort Niliri langur. Lunch en snacks krijg je onderweg. Je overnacht in Thekkady.
12

Thekkady naar Alleppey

We rijden in ongeveer 4 uur naar Alleppey. Hier stap je in een ‘houseboat’ met eigen crew om de traditionele backwaters te verkennen. Een goede lunch wordt geserveerd aan boord. De cruise neemt je mee door de schilderachtige backwaters van Kerala. Aanschouw de lokale bevolking vanaf de boot. Tegen zonsondergang leggen we aan en kun je genieten van een heerlijk diner bij kaarslicht op de boot. Je overnacht aan boord.
13

Alleppy naar Cochin

We verlaten de houseboat na het ontbijt. En rijden naar Cochin. Je verblijft in het oude deel van Cochin. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.
14

Cochin

We beginnen de dag met een interactieve kookworkshop bij een lokale familie. In de middag maak je met een gids een ‘Dutch heritage’ wandeling door oud Cochin. In Cochin maakte de Nederlanders van 1663 tot 1795 in de tijd van de VOC de dienst uit. Je bezoekt Cochin Fort, de kerk St. Franchis, Dutch Palace, de Chinese visnetten en veel meer. Geniet in de avond van de traditionele dans uit Kerala: Kathakali. Je overnacht in Cochin.
15

Cochin naar huis

Het einde van je 15-daagse reis door Zuid-India is aangebroken. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht terug naar huis.

 Prijs

Prijs per persoon vanaf 2 personen
Standaard hotels € 1.259
Deluxe hotels € 1.534
Premium hotels € 2.087

Inbegrepen

INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders in het programma omschreven
Privé vervoer met airconditioning zoals beschreven in het programma
Rit per riksja in Pondicherry
Excursies zoals beschreven in het programma
Entreegelden bezienswaardigheden en excursies zoals beschreven in het programma
Professionele en gecertificeerde lokale Engelssprekende gids tijdens excursies
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 15,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Optionele activiteiten/excursies
Internationale vluchten
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht.
  • Deze vanaf prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.
India Kerala Munnar Theeplantage vrouw
India Kerala Alleppey Locals dorsen de rijst
India Kerala Alleppey Houseboat backwaters
Boten in de backwaters in Kerala
India Tamil Nadu Madurai Meenakshi Amman tempel
India Tamil Nadu Madurai Meenakshi Amman tempel overzicht
Meenakshi Amman tempel in Madurai
India Tamil Nadu Madurai Bloemenmarkt
India Kerala Periyar koffieplantage
India Kerala Munnar Theevelden
India Kerala Munnar Theeplukker
Munnar Theeplantages uitzicht
India Kerala Munnar Theefabriek binnenzijde
Strand in Kerala
India Kerala Cochin Op straat
Chinese visnetten in Chochin Kerala