India
Bestemming
9 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar, winter
Beste reisperiode

Bezoek enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Noord-India. Van Jaipur in het westen, naar Varanasi in het oosten. Je ziet een groot aantal van de meest spectaculaire bouwwerken ter wereld. In de vorm van indrukwekkende forten, geweldige Hindoe en Jain tempels, prachtige paleizen, de verlaten stad Fatehpur Sikri en natuurlijk de Taj Mahal.

Hoogtepunten

  • Mix van cultureel, historisch en architectonisch erfgoed van India in Delhi
  • Aanschouw de rituelen bij heilige Ganges in Varanasi
  • Tempels van Khajuraho
  • Het rode fort in Agra en de onvergelijke Taj Mahal
  • Fantastische bezienswaardigheden in Jaipur
1

Aankomst in Delhi

Aankomst net na middernacht in Delhi. Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger klaar om je op een traditionele manier welkom te heten. Je wordt naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je bijkomen van de reis.
2

Delhi

Gelegen in het hart van de stad, zijn de Lodhi tuinen de beste plek om de ochtend in Delhi te beginnen. Bekijk de koninklijke graftombes en het prachtige erfgoed. Hierna bezoeken we Qutab Minar. Een van de beste voorbeelden van de islamitische architectuur in India. De toren is 72,5 meter hoog. En we bezoeken de Humayuns tombe. Het grafmonument dat gebouwd is als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mongolrijk. Qutab Minar en Humayuns tombe staan beiden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
3

Delhi naar Varanasi

We bezoeken de ommuurde stad Oud Delhi, vol activiteiten en nog steeds onder invloed van de grote Mughals die ooit geregeerd hebben vanuit het majestueuze Rode Fort. Na het verkennen van het Rode Fort, bezoeken we Jama Masjid, de grootste 17e-eeuwse moskee in India, Chandni Chowk, de typische Indiase markt bruist altijd van activiteit en Rajghat, het gedenkteken van Mahatma Gandhi (ook wel de ‘Vader van de natie’ genoemd). Hierna word je naar de luchthaven gebracht voor een internationale vlucht naar de stad Varanasi. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. De avond is naar eigen invulling in te delen.
4

Varanasi

Een van de zeven heiligste steden in India aan de oevers van de Ganges en staat in het centrum van het hindoe-universum. Het is er altijd levendig met duizenden pelgrims, rondzwervende heilige mannen (Sadhus) en religieuze ouderlingen. Het is een stad om ondergedompeld te worden door haar doolhof van smalle straatjes te verkennen, tempels te bezoeken en rituelen en ceremonies te bekijken die bijna 24 uur per dag op de Ghats worden uitgevoerd. Vlak voor zonsopkomst nemen we een boot op de Ganges om getuige te zijn van de verbazingwekkende stroom van gebeurtenissen op de Ghats (de trappen die naar de rivier leiden). De boottocht voert ons langs verschillende Ghats van Varanasi en biedt een glimp van de stad op zijn religieuze hoogtepunt. Elke dag bezoeken duizenden Hindoeïstische pelgrims deze stad om heilige gebeden te maken, te mediteren en zichzelf te zuiveren door een duik te nemen in de heilige rivier. Na het ontbijt rijden we ongeveer 12 km naar Sarnath, de plaats waar Boeddha zijn eerste preek aflegde. Op de dag voor zijn dood had Boeddha Sarnath tot de heiligste vier boeddhistische plaatsen verklaard voor zijn volgelingen. Dat maakt Sarnath een van de meest gewaardeerde boeddhistische plaatsen. ’s Avonds maken we een boottocht op de rivier de Ganges om getuige te zijn van de ongelooflijke avond aarti (gebed) op een van de Ghats.
5

Varanasi naar Khajuraho

Na het ontbijt vlieg je naar de stad Khajuraho. Deze stad is bekend vanwege de vele tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. Het is de vroegere hoofdstad van het Chandellrijk. De tempels staat op de UNECCO Werelderfgoedlijst. We bezoeken de oostelijke- en westelijke groep tempels.
6

Khajuraho via Orchha en Jhansi naar Agra

In de ochtend rijden we naar Orchha. Dit was de hoofdstad van de Bundela’s tot 1627. Hierna raakte de stad in verval en is in de loop der jaren meerdere malen geplunderd. Na die tijd is er nauwelijks iets veranderd in deze omgeving en het golvende landschap is bezaaid met paleizen, forten, tempels en gedenktekens. Enkele beroemde bezienswaardigheden zijn Sunder Mahal, raj Mahal, Chattris en de Chaturbhuj-tempel. Hierna rijden we naar Jhansi en stappen aan boord van de sneltrein richting Agra. Agra, een bruisende stad aan de oevers van Yamuna. Het bereikte bekendheid als de hoofdstad van de Mughal-keizers tussen 1526 en 1628 en blijft een belangrijke toeristische bestemming vanwege de vele prachtige Mughal-tijdperk monumenten. In het bijzonder de Taj Mahal en het Agra Fort, beide met het onderscheid van de UNESCO Werelderfgoedlocaties.
7

Agra via Fatehpur Sikri naar Jaipur

Het is vandaag de dag om de Taj Mahal van je bucketlist af te strepen. We staan vroeg op om dit verbazingwekkende wonder in wit marmer te bezoeken. De Taj Mahal, een symbool van eeuwige liefde, staat aan de zuidelijke oever van de rivier de Yamuna. Het werd gebouwd door de 5e Mughal-keizer, Shah Jahan, ter nagedachtenis van zijn geliefde vrouw, Mumtaz Mahal, die stierf in de 16e eeuw. Het charisma van de verbazingwekkende Taj Mahal betoverd je. We bezoeken we Agra Fort – overgenomen van de Lodhis door de Mughal keizer Akbar in de late 16e eeuw. Het fort kan nauwkeuriger worden beschreven als een ommuurde vorstelijke stad. Het werd gebouwd van rode zandsteen en marmer, verfraaid met marmer-inlegwerk en ingewikkelde decoraties. Hierna rijden we naar Fatehpur Sikri, de hoofdstad van het Mughal-rijk tijdens Akbar’s regering van 1571 tot 1585. Waarna het werd verlaten, waarschijnlijk vanwege watergebrek. Hierna rijden we naar Jaipur. Jaipur, beter bekend als de roze stad, is de kleurrijke hoofdstad van Rajasthan. Met haar rijke culturele erfgoed en kleurrijke verleden is het een van de belangrijkste erfgoedsteden in India. De stad werd in 1727 opgericht door Maharaja Sawai Jai Singh II, de toenmalige heerser van Amer. Jaipur, ook bekend als ‘The City of Victory’, met imposante forten, oogverblindende paleizen, prachtige tuinen, meren en markten.
8

Jaipur

Na het ontbijt rijden we naar de oude hoofdstad van Amer, op 11 km van Jaipur. Beroemd vanwege het enorme Amber Fort. We wandelen via een stijgend pad naar het Fort op de heuvel. Hierna bezoeken we het City Palace, een perfecte mix van Rajasthani en Mughal-architectuur. En Jantar Mantar, een zonne observatorium gebouwd in de 18e eeuw; dat de tijd meet volgens de beweging van de zon naar een fout van slechts 2 seconden met zonnepanelen die ook tot op heden nauwkeurige astrologische voorspellingen geven. We bezoeken Hawa Mahal (Palace of Winds), een vijf verdiepingen hoge façade van roze zandsteen. Het werd gebouwd in het jaar 1799 om koninklijke dames toe te staan processies en andere festiviteiten op de weg te bekijken via de 953 ‘jharokas’ of kleine ramen zonder te worden gezien door het publiek.
9

Jaipur naar Delhi

We rijden terug naar Delhi. Bij aankomst is er een hotelkamer beschikbaar om je op te frissen (tot 21.00 uur). Hierna rijden we naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht.

Deze reis is eenvoudig te verlengen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Riksja in Jaisalmer
India - Kleurrijk Varanasi
India Gate in New Delhi
Het Rode Fort in Agra
Palace Of The Winds in Jaipur
Oever van de Ganges in Varanasi
Baden in de Ganges in Varanasi
Amber Fort in Rajasthan India
Taj Mahal in Agra