Nepal
Bestemming
18 dagen
Reisduur
Guesthouse, Homestay, Hotel
Accommodatie

VROEGBOEKKORTING – Boek deze reis nu met vertrekdatum 10 april 2019 en ontvang € 50,00 korting per persoon.

Deze groepsreis door Nepal laat je de puurheid van het land en de lokale cultuur beleven. We gaan buiten de gebaande paden en bekijken de hoogtepunten van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. We spotten wild in de jungle in het zuiden van Nepal en kijken vanuit Pokhara uit op de besneeuwde achtduizenders. Eten bij lokale families. En we bezoeken de geboorteplek van Boeddha en vieren een festival mee.

Festivals

In deze reis is een festival opgenomen. In de reis in het voorjaar gaan we het Nepalese nieuwjaar vieren in Bhaktapur. In de reis in het najaar wonen we het festival Tihar bij in Kathmandu. Het tweede grootste festival in Nepal. Tihar betekent het festival van licht. Er branden binnenshuis en buitenshuis overal diyas (olielampjes). Dit festival gaat over eerbied voor mensen, goden en dieren. Het festival duurt in totaal vijf dagen, waarbij dag drie het belangrijkste is.

Reisroute

1

Amsterdam - Kathmandu

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol naar Kathmandu en aankomst de volgende dag.
2

Aankomst Kathmandu

Bij aankomst staat de gids te wachten om ons op een traditionele manier te ontvangen. In het hotel kunnen we even bijkomen en in de namiddag gaan we de authentieke wijk Ason verkennen. Het hart van het Nepalese stadsleven.
3

Kathmandu

Na het ontbijt gaan we met de gids de hoogtepunten van Kathmandu verkennen. We bezoeken Swayambhunath (Monkey tempel), Pashuphatinath en Boudhanath. We stoppen onderweg voor een lunch.Swayambhunath
4

Kathmandu – Bhaktapur

We verlaten Kathmandu en rijden naar Bhaktapur. Bhaktapur is Ă©Ă©n van de drie koningssteden in de Kathmandu Vallei. De tijd heeft stil gestaan in Bhaktapur en er hangt nog steeds de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. De stad is grotendeels autovrij. Goed bewaarde architectuur. Dwaal door de smalle steegjes. Met een gids bekijk je de stad.
5

Bhaktapur

We rijden van Bhaktapur naar het klooster Namo Buddha. Dit is een van de belangrijkste Tibetaanse kloosters in Nepal. We bekijken het klooster en lunchen in een lokaal café. Na de lunch wandelen we in ongeveer 4 uur van Balthali naar Kopasi. Daar staat de chauffeur weer op ons te wachten en brengt ons terug naar Bhaktapur.Wandeling over het platteland
6

Bhaktapur - Bandipur

We hebben een lange dag in het vooruitzicht. We rijden langs de Trisuli-rivier naar het dorpje Bandipur. Onderweg maken we een wandeling door de binnenlanden door verschillende dorpjes. Voor de avonturiers is er een mogelijkheid om in plaats te gaan wandelen een rafttocht op de Trisuli-rivier te maken.
7

Bandipur

Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op de Himalaya. We maken een wandeling naar het dorp Ramkot. Onderweg maken we een stop voor een picknicklunch. Geniet van het prachtige landschap, de natuur en ontmoet de lokale bevolking.
8

Bandipur - Pokhara

Na het ontbijt rijden we verder naar de stad Pokhara. Vanuit Pokhara heb je een prachtig uitzicht op de Himalaya. De Annapurna’s met toppen boven de 8.000 meter liggen slecht 40 kilometer hemelsbreed van de stad! In de middag gaan we per fiets naar het Tibetaanse vluchtelingenkamp. Daar krijgen we uitleg over het dagelijks leven en de geschiedenis van deze vluchtelingen.Pokhara - Nepal
9

Pokhara

Voor zonsopkomst staan we op en gaan naar de World Peace Pagoda. Vanaf daar wachten we op de zonsopkomst op de toppen van de Himalaya. We gaan terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de dag kun je zelf indelen.

Optionele excursie 1: Je hoeft geen trekking te doen om Annapurna Base Camp te bekijken. Ga per helikopter naar Annapurna Base Camp.

Optionele excursie 2: Bekijk de stad Pokhara, het Phewa-meer en de Himalaya vanuit de lucht. Ongeveer 30 tot 45 minuten paragliden. Na afloop krijg je een DVD met foto’s en video’s van je vlucht.

10

Pokhara – Lumbini

We verlaten Pokhara en rijden via de pas naar het laagland van Nepal. Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha. Onderweg lunchen we in een homestay in het bergdorpje Tansen.Lumbini Nepal
11

Lumbini - Barauli

Na het ontbijt verkennen we de omgeving per riksja. De gids laat ons de verschillende kloosters zien en vertelt over het leven van Boeddha. Hierna rijden we verder in het laagland van Nepal naar Barauli. Dit ligt bij het nationale park Chitwan. Het domein van de olifanten, neushoorns en tijgers. We overnachten in een community homestay, waarbij we een eigen cottage hebben.

Neushoorns Chitwan

12

Barauli

Per jeep gaan we de jungle in. Een grote kans dat we onderweg wild spotten. Op de terugweg worden we afgezet bij de rivier. In een traditionele houten kano zakken we de rivier af. De krokodillen liggen op de oever en soms komt het wild drinken bij de rivier.

Optionele excursie 3: Volg een traditionele kookworkshop. In een authentieke keuken en met open vuur krijg je uitleg over hoe je traditionele Tharu-maaltijd bereidt. Natuurlijk help je zelf mee. En eet je de maaltijd samen met de familie op. Een aanrader!

13

Barauli

Na het ontbijt gaan we de omgeving per fiets verkennen. We zien hoe de Tharu’s leven en bezoeken enkele traditionele dorpen in de regio. In de namiddag genieten van de prachtige zonsondergang op de oever van de Narayani rivier.Ondergaande zon in Chitwan Nationaal Park Nepal
14

Barauli – Neydo klooster

We laten de jungle achter ons en rijden terug in de richting van Kathmandu. In de middag komen we aan bij het klooster Neydo. Er leven op dit moment ongeveer 200 monniken. Het gastenverblijf wordt ook gerund door de monniken. We kunnen de avondceremonie in het klooster bijwonen.Neydo Klooster
15

Neydo klooster – Patan

We staan voor zonsopkomst op om de ceremonie bij te wonen. Daarna gaan we naar het dak van het klooster om te genieten van de zonsopkomst. Na het ontbijt nemen we afscheid van de monniken en rijden naar de andere koningsstad Patan. We krijgen een traditionele Nepalese lunch bij een lokale familie. Met de gids bekijken we in de middag de hoogtepunten van Patan.Lunch bij lokale familie in Patan
16

Patan – Kathmandu

In de ochtend rijden we terug naar Kathmandu. De rest van de dag kun je zelf indelen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de Garden of Dreams en om de laatste souvenirs in te kopen. ’s Avonds staat een traditioneel afscheidsdiner in Dwarika’s op het programma.
17

Naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van Nepal. We worden naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
18

Aankomst Amsterdam

Aankomst op Amsterdam Schiphol. Het einde van de 18-daagse groepsreis.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

INBEGREPEN
Internationale vlucht Amsterdam – Kathmandu retour op basis van stoelen in de economy class
Engelssprekende gids gedurende de hele reis
Vervoer met eigen voertuig
Accommodaties op basis van logies met ontbijt en gedeelde kamers (twin) of gelijkwaardig alternatief
Genoemde excursies inclusief entreegelden
Beschreven maaltijden
Lokale belastingen en servicetoeslagen
Bijdrage Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden)
Reis- en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visum kosten
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen
Boekingskosten € 30,00 per boeking

Verlenging

Deze reis kun je heel goed verlengen met een verblijf in Nepal. Bekijk onze reisblokken Nepal voor inspiratie. En neem contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvullende informatie

  • De kosten voor een 1-persoonskamer bedragen € 360 (€ 395,00 in 2018) per persoon.
  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht, die voldoende dekking biedt voor onder andere repatriĂ«ring.

Vertrekdata 2019

  • Vertrek op woensdag 10 april 2019 – terug in Nederland op zaterdag 27 april 2019 (nu € 50,00 p.p. vroegboekkorting)
  • Vertrek op zaterdag 12 oktober 2019 – terug in Nederland op dinsdag 29 oktober 2019

Vertrekdata 2018

  • Vertrek op woensdag 11 april 2018 – terug in Nederland op zaterdag 28 april 2018
  • Vertrek op maandag 29 oktober 2018 – terug in Nederland op donderdag 15 november 2018 (gegarandeerd vertrek)

Reisbegeleiding

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende Nepalese gids. Onze gidsen zijn getraind en hebben ruime ervaring. En kunnen je veel vertellen over de cultuur en lokale gebruiken.

Vervoer

Het soort vervoer over de weg is afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij 2 tot 6 deelnemers een busje, bij 7 tot 11 deelnemers een minibus en vanaf 12 deelnemers een bus.

Accommodaties

We verblijven in comfortabele hotels en guest houses tijdens deze reis. Ook verblijven we in een community homestay. Accommodaties zijn op basis van gedeelde kamers (twin). Als je liever een kamer voor jezelf hebt, dan kun je dit bij de boeking aangeven. Er is dan een eenpersoonskamertoeslag van toepassing.

Internationale vlucht

De internationale vlucht is inbegrepen in deze reis. We vliegen met Etihad Airways, Qatar Airways of Turkish Airlines. Vanuit Nederland gaat er geen rechtstreekse vlucht naar Nepal en moet er minimaal Ă©Ă©n keer worden overgestapt op een aansluitende vlucht. Ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvang je van ons het definitieve vluchtschema.

Belangrijk: indien we vliegen met Turkish Airlines dan kom je op dezelfde dag terug als de terugreisdatum en is je reis Ă©Ă©n dag korter.

De reissom van deze reis is gebaseerd op stoelen in de meest voordelige vluchtklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daarop volgende vluchtklasse is.

We vliegen vanwege veiligheid en hun solide reputatie altijd met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Het kan voorkomen dat wij genoodzaakt zijn om uit te wijken naar een andere gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Wij kiezen bij voorkeur voor lijndienstvluchten omdat de vertrektijden vanaf Schiphol, DĂĽsseldorf en Brussel doorgaans gunstiger zijn. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn onderling een samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms met een partnermaatschappij vliegt.

Reisdocumenten

Voor Nepal heb je met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum nodig. Een toeristenvisum is verkrijgbaar bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam, de ambassade in Brussel of op de luchthaven in Kathmandu. Wij adviseren om het visum voor vertrek bij het Nepalese Consulaat of de Nepalese Ambassade aan te vragen. Het is mogelijk om een visa op de luchthaven aan te vragen. Hiervoor moet je vanaf 15 dagen voorvertrek een online aanvraagformulier invullen en de benodigde documenten meenemen naar de luchthaven.

Er zijn drie verschillende toeristenvisa. Een visum voor 15, 30 en 90 dagen. In Nepal kan het visum verlengd worden tot maximaal 150 dagen per kalenderjaar. Bij vertrek uit Nepal moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. De datum waarop je in Nepal aankomt, mag maximaal zes maanden na uitgifte van het visum liggen.

Voor deze reis heb je een visum nodig dat minimaal 30 dagen geldig is.

Optie op deze reis

Heb je extra bedenktijd nodig? Tot 2 maanden voor vertrek kun je een optie op deze reis nemen. De voorlopige reservering blijft 72 uur geldig en wordt automatisch omgezet in een definitieve boeking, tenzij je de optie tijdig annuleert. Het is niet mogelijk om een optie op een reis te nemen waar nog maar 4 plaatsen of minder beschikbaar zijn. Vermeld op het boekingsformulier dat je gebruik wilt maken van en optie op deze reis.

Minimale groepsgrootte en doorgang

Bij deze groepsreis van travel Nepal gaan minimaal 4 en maximaal 14 deelnemers mee. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, dan hoor je dit 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je € 50,00 per persoon korting krijgt. Het is natuurlijk mogelijk om de reeds betaalde reissom terug te krijgen (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinatie en andere persoonlijke uitgaven).

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale aantal deelnemers komt. Houd hier rekening mee als je alleen een landarrangement boekt.

Wandeling over het platteland
Swayambhunath
Wandeling over het platteland
Lumbini Nepal
Pokhara - Nepal
Ondergaande zon in Chitwan Nationaal Park Nepal
Lunch bij lokale familie in Patan