Nepal
Bestemming
20 dagen
Reisduur
Licht
Zwaarte
Guesthouse, Homestay, Hotel
Accommodatie

Deze groepsreis door Nepal laat je de puurheid van het land en de lokale cultuur beleven. We gaan buiten de gebaande paden en bekijken de hoogtepunten van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. We spotten wild in de jungle in het zuiden van Nepal en kijken vanuit Pokhara uit op de besneeuwde achtduizenders. Eten bij lokale families. En we vieren een festival mee en maken een 6-daagse trekking naar Mohare Hill.

Festivals

In de najaarsreis is een festival opgenomen. In de reis in het najaar wonen we het festival Tihar bij in Kathmandu. Het tweede grootste festival in Nepal. Tihar betekent het festival van licht. Er branden binnenshuis en buitenshuis overal diyas (olielampjes). Dit festival gaat over eerbied voor mensen, goden en dieren. Het festival duurt in totaal vijf dagen.

Reisroute

 

Reisbeschrijving

1

Amsterdam - Kathmandu

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol naar Kathmandu en aankomst de volgende dag.
2

Aankomst Kathmandu

Bij aankomst staat de gids te wachten om ons op een traditionele manier te ontvangen. In het hotel kunnen we even bijkomen en in de namiddag gaan we de authentieke wijk Ason verkennen. Het hart van het Nepalese stadsleven.
3

Kathmandu

Na het ontbijt gaan we met de gids de hoogtepunten van Kathmandu verkennen. We bezoeken Swayambhunath (Monkey tempel), Pashuphatinath en Boudhanath. We stoppen onderweg voor een lunch.Swayambhunath
4

Kathmandu – Bhaktapur

We verlaten Kathmandu en rijden naar Bhaktapur. Bhaktapur is één van de drie koningssteden in de Kathmandu Vallei. De tijd heeft stil gestaan in Bhaktapur en er hangt nog steeds de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. De stad is grotendeels autovrij. Goed bewaarde architectuur. Dwaal door de smalle steegjes. Met een gids bekijk je de stad.
5

Bhaktapur - Pokhara

We hebben een lange dag in het vooruitzicht. We rijden langs de Trisuli-rivier naar Pokhara. Onderweg maken we een wandeling door de binnenlanden door verschillende dorpjes. Voor de avonturiers is er een mogelijkheid om in plaats te gaan wandelen een rafttocht op de Trisuli-rivier te maken.

Pokhara - Nepal

6

Pokhara - Galeshwar

Met jeeps rijden we naar het startpunt van de trekking Galeshwar (1.170m). De weg naar Galeshwar is al een belevenis op zich. We rijden er ongeveer 3 uur over.
7

Galeshwar – Bas Kharka

De eerste dag van de trekking is aangebroken. We wandelen in ongeveer 3 uur naar Bas Kharka (1.520m). Een steile klim, stenen trappen, terrassen met gewassen en sinaasappelbomen staan voor vandaag op het programma. Probeer vooral een rijp geplukte sinaasappel! We worden ontvangen door de dorpsbewoners in de ‘community hall’. Je slaapt vannacht in een homestay met uitzicht op de sinaasappelbomen.
8

Bas Kharka - Nangi

Vroeg in de ochtend word je vroeg wakker gemaakt door een lokale haan. Na het ontbijt trekken we verder. Het pad klimt verder omhoog via stenen trappen. De uitzichten zijn geweldig en de tocht is iets vlakker dan de vorige dag. Je komt langs beekjes en wandelt door een bos. Na ongeveer 5 tot 6 uur lopen komen we aan in Nangi (2.230m) waar we overnachten. In Nangi staat een school en het dorp is bekend vanwege handgemaakt papier.
9

Nangi – Mohare Danda

Vandaag lopen we in ongeveer 5,5 uur naar de top genaamd Mohare Hill (3.320m). Eerst door het bos met stenen en wortels. Een uitdagend pad. Het is de moeite waard om door te lopen. Je krijgt steeds meer van het fenomenale uitzicht te zien. Het laatste stukje is even doorbijten, maar boven op de top ben je het zo vergeten. Wat een grandioos uitzicht op de achtduizenders! Je merkt dat je op hoogte bent. Het wordt hier snel frisser. We genieten ’s avonds van de ondergaande zon en het 360 graden uitzicht.Op de top van Mohare Hill
10

Mohare Danda - Tikot

We staan vroeg op om de zonsopkomst te bekijken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de zonsopkomst vanaf Poonhill hoef je het moment niet met veel andere toeristen te delen. Geniet van de zonsopkomst een kop warme thee of koffie. Na de zonsopkomst staat het ontbijt voor je klaar. Er staat een wandeling van ongeveer 6,5 uur op het programma en lopen via Danda Kharka (2.919m) naar Tikot (2.210m).Uitzicht tijdens de Mohare Hill trekking
11

Tikot - Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. Via stenen trappen dalen we in ongeveer 3 uur af naar de rivier. Je steekt de rivier Kali Gandaki over met een hangbrug. Daar staat de jeeps op ons te wachten en brengen ons in ongeveer 3 tot 4 uur terug naar Pokhara.
12

Pokhara

De rest van de dag kun je zelf indelen. Bijkomen van de trekking of de omgeving verkennen.

Optionele excursie 1: Je hoeft geen trekking te doen om Annapurna Base Camp te bekijken. Ga per helikopter naar Annapurna Base Camp.

Optionele excursie 2: Bekijk de stad Pokhara, het Phewa-meer en de Himalaya vanuit de lucht. Ongeveer 30 tot 45 minuten paragliden. Na afloop krijg je een DVD met foto’s en video’s van je vlucht.

13

Pokhara - Barauli

We laten Pokhara achter ons en rijden verder in het laagland van Nepal naar Barauli. Dit ligt bij het nationale park Chitwan. Het domein van de olifanten, neushoorns en tijgers. We overnachten in een community homestay, waarbij we een eigen cottage hebben.

Neushoorns Chitwan

14

Barauli

Per jeep gaan we de jungle in. Een grote kans dat we onderweg wild spotten. Op de terugweg worden we afgezet bij de rivier. In een traditionele houten kano zakken we de rivier af. De krokodillen liggen op de oever en soms komt het wild drinken bij de rivier. ‘s Avonds volgen we een traditionele Tharu-kookworkshop bij een lokale familie. In een authentieke keuken en met open vuur krijg je uitleg over hoe je traditionele Tharu-maaltijd bereidt. Natuurlijk help je zelf mee. En eet je de maaltijd samen met de familie op. Een aanrader!
15

Barauli

Na het ontbijt gaan we de omgeving per fiets verkennen. We zien hoe de Tharu’s leven en bezoeken enkele traditionele dorpen in de regio. In de namiddag genieten van de prachtige zonsondergang op de oever van de Narayani rivier.Ondergaande zon in Chitwan Nationaal Park Nepal
16

Barauli – Neydo klooster

We laten de jungle achter ons en rijden terug in de richting van Kathmandu. In de middag komen we aan bij het klooster Neydo. Er leven op dit moment ongeveer 200 monniken. Het gastenverblijf wordt ook gerund door de monniken. We kunnen de avondceremonie in het klooster bijwonen.Neydo Klooster
17

Neydo klooster – Patan

We staan voor zonsopkomst op om de ceremonie bij te wonen. Daarna gaan we naar het dak van het klooster om te genieten van de zonsopkomst. Na het ontbijt nemen we afscheid van de monniken en rijden naar de andere koningsstad Patan. We krijgen een traditionele Nepalese lunch bij een lokale familie. Met de gids bekijken we in de middag de hoogtepunten van Patan.Lunch bij lokale familie in Patan
18

Patan – Kathmandu

In de ochtend rijden we terug naar Kathmandu. De rest van de dag kun je zelf indelen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de Garden of Dreams en om de laatste souvenirs in te kopen. ’s Avonds staat een traditioneel afscheidsdiner in Dwarika’s op het programma.
19

Naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van Nepal. We worden naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
20

Aankomst Amsterdam

Aankomst op Amsterdam Schiphol. Het einde van de 20-daagse groepsreis.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Data & prijzen

Vertrekken Opmerking Prijs
7 maart 2020 Helaas, te laat
13 november 2020 – 2 december 2020 Gegarandeerd vertrek Groepssamenstelling €2.245,- p.p.

Inclusief

Internationale vlucht Amsterdam – Kathmandu retour op basis van stoelen in de economy class
Engelssprekende gids gedurende de hele reis
Vervoer met eigen voertuig
Accommodaties op basis van logies met ontbijt en gedeelde kamers (twin) of gelijkwaardig alternatief
Genoemde excursies inclusief entreegelden
1 drager voor bagage per 2 personen (maximaal 15 kg per drager)
TIMS-registratie en toegangsbewijs nationale parken
Beschreven maaltijden
Lokale belastingen en servicetoeslagen
Bijdrage Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds

Exclusief

Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden)
Reis- en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visum kosten
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen
Boekingskosten € 30,00 per boeking

Groepsgrootte

Bij deze groepsreis van travel Nepal gaan minimaal 4 en maximaal 14 deelnemers mee. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, dan hoor je dit 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je € 50,00 per persoon korting krijgt. Het is natuurlijk mogelijk om de reeds betaalde reissom terug te krijgen (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinatie en andere persoonlijke uitgaven).

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale aantal deelnemers komt. Houd hier rekening mee als je alleen een landarrangement boekt.

Extra opties

De kosten voor een 1-persoonskamer bedragen € 295,00 per persoon. Er zijn in de bergen geen eenpersoonskamers. Als het erg druk is in de bergen kan het voorkomen dat je een kamer moet delen om iedereen een slaapplaats te kunnen aanbieden.

Deze reis is ook zonder internationale vlucht te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

Reisbegeleiding

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende Nepalese gids. Onze gidsen zijn getraind en hebben ruime ervaring. En kunnen je veel vertellen over de cultuur en lokale gebruiken.

Tijdens de trekking maken we gebruik van dragers. Zij dragen de bagage die je nodig hebt in de bergen (maximaal 7,5 kg per persoon). De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je achterlaten in het hotel in Pokhara.

Zwaarte trekking

De trekking in dit reisprogramma is categorie licht. Een goede basisconditie is noodzakelijk. De paden zijn stijgend en dalend.

Zwaarte van de trekking

Aanvullende informatie

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht, die voldoende dekking biedt voor onder andere repatriëring.

Vluchtschema

Amsterdam – Abu Dhabi 21:25 – 06:00+1
Abu Dhabi – Kathmandu 09:55 – 16:10
Kathmandu – Abu Dhabi 18:15 – 21:20
Abu Dhabi – Amsterdam 02:05 – 07:15

Etihad Airways  KLM Royal Dutch Airlines

Het vluchtschema is onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. We vliegen met KLM, Etihad Airways, Qatar Airways of Turkish Airlines. Vanuit Nederland gaat er geen rechtstreekse vlucht naar Nepal en moet er minimaal één keer worden overgestapt op een aansluitende vlucht. Ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvang je van ons het definitieve vluchtschema.

We vliegen vanwege veiligheid en hun solide reputatie altijd met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Het kan voorkomen dat wij genoodzaakt zijn om uit te wijken naar een andere gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Wij kiezen bij voorkeur voor lijndienstvluchten omdat de vertrektijden vanaf Schiphol, Düsseldorf en Brussel doorgaans gunstiger zijn. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn onderling een samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms met een partnermaatschappij vliegt.

Vluchttoeslag

Er zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar per boekingsklasse. Het kan voorkomen dat de stoelen in de boekingsklasse niet meer beschikbaar zijn. We reserveren dan stoelen in een andere boekingsklasse. Per boekingsklasse geldt een ander tarief, waardoor er mogelijk een vluchttoeslag van toepassing is. Wij informeren je binnen 1 werkdag nadat wij je boeking hebben ontvangen als er een toeslag van toepassing is. En je boeking is pas definitief als je akkoord gaat met de vluchttoeslag.

Accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je in comfortabele middenklasse hotels.

> Kathmandu
Traditional Comfort Hotel
Nepalese traditie en modern comfort ontmoeten elkaar bij het boutique hotel Traditional Comfort. Perfect evenwicht tussen traditionele artistieke kenmerken en comfortabele moderne gastvrijheid. Het hotel is gebouwd volgens het Newari ontwerp. En het unieke steen- en houtsnijwerk vind je terug in de details van het hotel. Lokale ambachtslieden van Patan en Bungamati hebben elk detail van het hotel handgemaakt. Het hotel ligt buiten het lawaaiige centrale deel van Kathmandu, maar op loopafstand van de restaurants en bars. Het hotel beschikt over 36 kamers, een restaurant en een dakterras met een bar. In het restaurant wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De kamers zijn ruim opgezet met eigen badkamer met douche. Er is gratis wifi aanwezig. (website)

> Bhaktapur
Bhadgaon Guest House
Het guesthouse, gelegen in hartje Bhaktapur, beschikt over 23 kamers. De comfortabele kamers kijken uit op het Taumadhi plein en daar vind je de meest indrukwekkende architectuur van Bhaktapur. De hoogste tempel van Nepal en andere typische Newar tempels, stenen beelden, waterputten en traditioneel houtsnijwerk. Het guest house is recent gerenoveerd. De bovenste etage beschikt over een zonnig dakterras met restaurant en op de begane grond vind je een koffiebar. (website)

> Pokhara
Barahi Hotel
Hotel Barahi biedt een comfortabel verblijf, gelegen bij het Phewa-meer in het hart van de vallei van Pokhara omringd door de machtige toppen van de Annapurna. De moderne kamers beschikken over een eigen balkon en zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten en een kluisje. De badkamer is uitgerust met een douche. Het restaurant serveert een uitstekende selectie lokale en internationale gerechten. Er is een buitenzwembad en er is wifi aanwezig. (website)

> Community lodges tijdens trekking
Tijdens de trekking verblijf je in lodges/theehuizen. Dit zijn eenvoudige hutten met kleine tweepersoonskamers met twee losse bedden. Er zijn in de bergen geen eenpersoonskamers. Als het erg druk is in de bergen kan het voorkomen dat je een kamer moet delen om iedereen een slaapplaats te kunnen aanbieden. Het gedeelde sanitair is beperkt. In bijna alle lodges kun je je wassen. De ene keer onder een douche, de andere keer vanuit een emmer water. Warm water is niet altijd beschikbaar en is veelal afhankelijk van de zon. Soms wordt voor warm water een klein bedrag gerekend. Het eten in de lodges is eenvoudig. Vaak wordt de gezamenlijke ruimte verwarmd. De slaapruimte wordt niet verwarmd. In enkele lodges zijn extra dekens verkrijgbaar afhankelijk van de drukte. Je moet rekening houden met extreme weersomstandigheden. Zorg voor warme kleding en een goede slaapzak, geschikt voor lage temperaturen. De slaapzakken zijn te huur in Kathmandu.

> Chitwan
Community homestay
Je verblijft in een traditionele Tharu-community. Er zijn meerdere cottages, die beschikken over een eigen badkamer en westers toilet. Ook is er bij elk bed een klamboe aanwezig. In het community gebouw worden de maaltijden geserveerd en daar is wifi aanwezig.

> Neydo
Neydo Hotel
Het guesthouse Neydo is naast het klooster gebouwd, zodat veel mensen deze bijzondere locatie kunnen bezoeken en het leven in dit klooster kunnen ervaren. Bijna 200 monniken leven en studeren in dit klooster en nemen deel aan de dagelijkse sessies. Het klooster ligt in een vredige en rustige omgeving. Het guesthouse beschikt over 23 kamers met comfortabele bedden en een balkon. De kamers aan de zuidkant kijken uit op het klooster. De kamers aan de noordkant kijken uit het Hattiban bos en het dorp Bhanjang. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met bad, douche en westers toilet. Er is gratis wifi en een restaurant aanwezig. (website)

> Patan
Hira Guesthouse
Het guesthouse ligt op loopafstand van Patan Durbar Square en de Golden Temple. Ervaar de Newari-stijl in het 300 jaar oude monument. Het guesthouse beschikt over een dakterras. De kamers zijn comfortabel en voorzien van douche en toilet. Er is wifi aanwezig. (website)

Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.

Wandelen op Mohare Hill
Swayambhunath
Wandeling over het platteland
Pokhara - Nepal
Uitzicht op de heilige berg Machhapuchhre
Community trekking Mohare Hill
Op de top van Mohare Hill
Wandelen op Mohare Hill
Uitzicht tijdens de trekking Mohare Hill Nepal
Ondergaande zon in Chitwan Nationaal Park Nepal
Lunch bij lokale familie in Patan

Tour reviews

4.50 based on 3 reviews
Leonie
27 november 2018

Wij hebben de 20 daagse groepsreis gemaakt met 6-daagse trekking. Vat de trekking niet te licht op want ik vond sommige dagen best pittig maar een fantastische ervaring. Zeker het slapen bij de locals thuis, wat een lieve mensen hebben ontmoet. Ook het raften en paragliden is zeker een aanrader. De helikoptervlucht naar het basiskamp van de mount everest was zijn geld zeker waard. Wat een vlucht tussen de bergen door. We kwamen ogen tekort. Verder goede hotels, goed eten en heel belangrijk, een hele goede locale reisleider, wat wist deze man veel en wat kon hij vertellen over alle bezienswaardigheden. Deze reis is zeker een aanrader voor wie van cultuur en actie houdt.

Mark
27 november 2018

een zeer goede ervaring met alleen hoogte punten. bij de jungletocht was weinig te zien. doordat de wilde dieren niet op commando komen, er alleen tussen 13.00 en 17.00 uur door het park gereden mocht worden waardoor er zeker 8 jeeps reden en de jungle zo dicht gegroeid was dat je dieren moeilijk te spotten waren. de trekking is zeer zeker aan te raden. een niet al te bekende route waardoor er weinig andere toeristen waren en de paden niet vertrapt waren door hordes toeristen.

Jan en Jennie
29 november 2018

Prachtige reis naar een prachtig land, goed dat er zoveel mogelijk met plaatselijke gidsen en dragers wordt gewerkt, goed dat de opbrengst van het verblijf tijdens de trekking en in Chitwan, in de Home Stays, ten goede komt aan de lokale bevolking! we hebben genoten van de kleurrijke en gastvrije bevolking!

Alleen kopers van dit product kunnen een beoordeling achterlaten.