Nepal
Bestemming
18 dagen
Reisduur
Licht
Zwaarte
Guesthouse, Homestay, Hotel
Accommodatie

Reisroute Groepsreis Puur en authentiek Nepal met trekkingDeze groepsreis door Nepal laat je de puurheid van het land en de lokale cultuur beleven. We gaan buiten de gebaande paden en bekijken de hoogtepunten van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. We spotten wild in de jungle in het zuiden van Nepal en kijken vanuit Pokhara uit op de besneeuwde achtduizenders. Eten bij lokale families. En we vieren een festival mee en maken een 6-daagse trekking naar Mohare Hill.

Festivals

In de voorjaar- en najaarsreis is een festival opgenomen. In de reis in het voorjaar vieren we het Holi-festival. Het is kleurrijke festival waarbij het begin van de lente gevierd wordt. We raden je aan om oude kleren aan te trekken. In de reis in het najaar wonen we het festival Tihar bij in Kathmandu. Het tweede grootste festival in Nepal. Tihar betekent het festival van licht. Er branden binnenshuis en buitenshuis overal diyas (olielampjes). Dit festival gaat over eerbied voor mensen, goden en dieren. Het festival duurt in totaal vijf dagen.

Reisbeschrijving

1

Aankomst Kathmandu

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu staat de gids op je te wachten en word je op de traditionele manier ontvangen. Je wordt naar het comfortabele hotel gebracht en kun je bijkomen van de reis. En maak je kennis met de andere groepsgenoten.
2

Kathmandu

Na het ontbijt gaan we met de gids de hoogtepunten van Kathmandu verkennen. We bezoeken in de authentieke wijk Ason. Het hart van het Nepalese stadsleven. En de belangrijke bezienswaardigheden: Swayambhunath (Monkey tempel), Pashuphatinath en Boudhanath. We stoppen onderweg voor een lunch.Swayambhunath
3

Kathmandu – Bhaktapur

We verlaten Kathmandu en rijden naar Bhaktapur. Bhaktapur is één van de drie koningssteden in de Kathmandu Vallei. De tijd heeft stil gestaan in Bhaktapur en er hangt nog steeds de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. De stad is grotendeels autovrij. Goed bewaarde architectuur. Dwaal door de smalle steegjes. Met een gids bekijk je de stad.
4

Bhaktapur - Pokhara

We verlaten de Kathmandu Vallei en naar Pokhara. We volgen grotendeels de Trishuli-rivier. Onderweg maken we een stop en heb je de keuze om een wandeling over het Kurintar te maken of om te gaan raften op de Trishuli-rivier.

Als je kiest voor de wandeling naar Kurintar:
We steken de hangbrug over de Trishuli-rivier over en wandelen naar het dorpje Kurintar. We wandelen over velden, rijstvelden en door verschillende dorpjes. We lunchen bij een resort. Hierna stappen we in de bus en vervolgen de weg naar Pokhara.

Als je kiest voor raften op de Trishuli-rivier:
Bij het startpunt van de trekking heb je de mogelijkheid om je om te kleden. Het enige wat je nodig hebt tijdens het raften is een korte broek, shirt, gympen en zonnebrandcrème. Kostbaarheden (geld, paspoort en camera) gaan mee aan boord in een waterdichte ton. Na de instructies krijg je een zwemvest en stap je aan boord van de raft. Er gaat een ervaren instructeur mee. Geniet van de prachtige omgeving tijdens de stukken waar je relaxed de rivier afdaalt. En het avontuur tijdens enkele pittige klasse drie stroomversnellingen. Bij aankomst in Mugling kun je je afspoelen en reizen we verder.

Pokhara - Nepal

5

Pokhara - Galeshwar

Met jeeps rijden we naar het startpunt van de trekking Galeshwar (1.170m). De weg naar Galeshwar is al een belevenis op zich. We rijden er ongeveer 3 uur over.
6

Galeshwar – Bas Kharka

De eerste dag van de trekking is aangebroken. We wandelen in ongeveer 3 uur naar Bas Kharka (1.520m). Een steile klim, stenen trappen, terrassen met gewassen en sinaasappelbomen staan voor vandaag op het programma. Probeer vooral een rijp geplukte sinaasappel! We worden ontvangen door de dorpsbewoners in de ‘community hall’. Je slaapt vannacht in een homestay met uitzicht op de sinaasappelbomen.
7

Bas Kharka - Nangi

Vroeg in de ochtend word je vroeg wakker gemaakt door een lokale haan. Na het ontbijt trekken we verder. Het pad klimt verder omhoog via stenen trappen. De uitzichten zijn geweldig en de tocht is iets vlakker dan de vorige dag. Je komt langs beekjes en wandelt door een bos. Na ongeveer 5 tot 6 uur lopen komen we aan in Nangi (2.230m) waar we overnachten. In Nangi staat een school en het dorp is bekend vanwege handgemaakt papier.
8

Nangi – Mohare Danda

Vandaag lopen we in ongeveer 5,5 uur naar de top genaamd Mohare Hill (3.320m). Eerst door het bos met stenen en wortels. Een uitdagend pad. Het is de moeite waard om door te lopen. Je krijgt steeds meer van het fenomenale uitzicht te zien. Het laatste stukje is even doorbijten, maar boven op de top ben je het zo vergeten. Wat een grandioos uitzicht op de achtduizenders! Je merkt dat je op hoogte bent. Het wordt hier snel frisser. We genieten ’s avonds van de ondergaande zon en het 360 graden uitzicht.Op de top van Mohare Hill
9

Mohare Danda - Tikot

We staan vroeg op om de zonsopkomst te bekijken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de zonsopkomst vanaf Poonhill hoef je het moment niet met veel andere toeristen te delen. Geniet van de zonsopkomst een kop warme thee of koffie. Na de zonsopkomst staat het ontbijt voor je klaar. Er staat een wandeling van ongeveer 6,5 uur op het programma en lopen via Danda Kharka (2.919m) naar Tikot (2.210m).Uitzicht tijdens de Mohare Hill trekking
10

Tikot - Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. Via stenen trappen dalen we in ongeveer 3 uur af naar de rivier. Je steekt de rivier Kali Gandaki over met een hangbrug. Daar staat de jeeps op ons te wachten en brengen ons in ongeveer 3 tot 4 uur terug naar Pokhara.
11

Pokhara

De rest van de dag kun je zelf indelen. Bijkomen van de trekking of de omgeving verkennen.

Optionele excursie 1: Je hoeft geen trekking te doen om Annapurna Base Camp te bekijken. Ga per helikopter naar Annapurna Base Camp.

Optionele excursie 2: Bekijk de stad Pokhara, het Phewa-meer en de Himalaya vanuit de lucht. Ongeveer 30 tot 45 minuten paragliden. Na afloop krijg je een DVD met foto’s en video’s van je vlucht.

12

Pokhara - Barauli

We laten Pokhara achter ons en rijden verder in het laagland van Nepal naar Barauli. Dit ligt bij het nationale park Chitwan. Het domein van de olifanten, neushoorns en tijgers. We overnachten in een community homestay, waarbij we een eigen cottage hebben.

Neushoorns Chitwan

13

Barauli

Per jeep gaan we de jungle in. Een grote kans dat we onderweg wild spotten. Op de terugweg worden we afgezet bij de rivier. In een traditionele houten kano zakken we de rivier af. De krokodillen liggen op de oever en soms komt het wild drinken bij de rivier. ‘s Avonds volgen we een traditionele Tharu-kookworkshop bij een lokale familie. In een authentieke keuken en met open vuur krijg je uitleg over hoe je traditionele Tharu-maaltijd bereidt. Natuurlijk help je zelf mee. En eet je de maaltijd samen met de familie op. Een aanrader!
14

Barauli

Na het ontbijt gaan we de omgeving per fiets verkennen. We zien hoe de Tharu’s leven en bezoeken enkele traditionele dorpen in de regio. In de namiddag genieten van de prachtige zonsondergang op de oever van de Narayani rivier.Ondergaande zon in Chitwan Nationaal Park Nepal
15

Barauli – Dollu

We laten de jungle achter ons en rijden terug in de richting van Kathmandu. In de middag komen we aan bij het sprookjesachtige dorpje Dollu. In het dorpje staan meerdere kloosters. We kunnen de avondceremonie in het klooster bijwonen.
16

Dollu – Patan

We staan voor zonsopkomst op om de ceremonie bij te wonen. Na het ontbijt nemen we afscheid van de monniken en rijden naar de andere koningsstad Patan. We krijgen een traditionele Nepalese lunch bij een lokale familie. Met de gids bekijken we in de middag de hoogtepunten van Patan.Lunch bij lokale familie in Patan
17

Patan – Kathmandu

In de ochtend rijden we terug naar Kathmandu. De rest van de dag kun je zelf indelen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de Garden of Dreams en om de laatste souvenirs in te kopen. ’s Avonds staat een traditioneel afscheidsdiner in het luxe Dwarika’s op het programma.
18

Naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van Nepal. Je wordt enkele uren voor het vertrek van je internationale vlucht naar de luchthaven van Kathmandu gebracht.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Data & prijzen

Vertrekken Opmerking Prijs
27 maart 2021 – 13 april 2021 Exclusief internationale vlucht € 1.450,00
3 november 2021 – 20 november 2021 Exclusief internationale vlucht € 1.450,00

Inclusief

Engelssprekende gids gedurende de hele reis
Vervoer met eigen voertuig
Accommodaties op basis van logies met ontbijt en gedeelde kamers (twin) of gelijkwaardig alternatief
Genoemde excursies inclusief entreegelden
1 drager voor bagage per 2 personen (maximaal 15 kg per drager)
TIMS-registratie en toegangsbewijs nationale parken
Beschreven maaltijden
Lokale belastingen en servicetoeslagen
Bijdrage Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds

Exclusief

Internationale vluchten van en naar Nepal
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden)
Reis- en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visum kosten
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen
Boekingskosten € 30,00 per boeking

Groepsgrootte

Bij deze groepsreis van travel Nepal gaan minimaal 4 en maximaal 14 deelnemers mee. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, dan hoor je dit 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je € 50,00 per persoon korting krijgt. Het is natuurlijk mogelijk om de reeds betaalde reissom terug te krijgen (met uitzondering van eventuele kosten van tickets internationale vluchten, visa, vaccinatie en andere persoonlijke uitgaven).

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale aantal deelnemers komt. Houd hier rekening mee als je vliegtickets koopt.

Extra opties

De kosten voor een 1-persoonskamer bedragen € 270,00 per persoon. Er zijn in de bergen geen eenpersoonskamers. Als het erg druk is in de bergen kan het voorkomen dat je een kamer moet delen om iedereen een slaapplaats te kunnen aanbieden.

Reisbegeleiding

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende Nepalese gids. Onze gidsen zijn getraind en hebben ruime ervaring. En kunnen je veel vertellen over de cultuur en lokale gebruiken.

Tijdens de trekking maken we gebruik van dragers. Zij dragen de bagage die je nodig hebt in de bergen (maximaal 7,5 kg per persoon). De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je achterlaten in het hotel in Pokhara.

Zwaarte trekking

De trekking in dit reisprogramma is categorie licht. Een goede basisconditie is noodzakelijk. De paden zijn stijgend en dalend.

Zwaarte van de trekking

Aanvullende informatie

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht, die voldoende dekking biedt voor onder andere repatriëring.

Accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je in comfortabele middenklasse hotels.

> Kathmandu
Traditional Comfort Hotel
Nepalese traditie en modern comfort ontmoeten elkaar bij het boutique hotel Traditional Comfort. Perfect evenwicht tussen traditionele artistieke kenmerken en comfortabele moderne gastvrijheid. Het hotel is gebouwd volgens het Newari ontwerp. En het unieke steen- en houtsnijwerk vind je terug in de details van het hotel. Lokale ambachtslieden van Patan en Bungamati hebben elk detail van het hotel handgemaakt. Het hotel ligt buiten het lawaaiige centrale deel van Kathmandu, maar op loopafstand van de restaurants en bars. Het hotel beschikt over 36 kamers, een restaurant en een dakterras met een bar. In het restaurant wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De kamers zijn ruim opgezet met eigen badkamer met douche. Er is gratis wifi aanwezig. (website)

> Bhaktapur
Bhadgaon Guest House
Het guesthouse, gelegen in hartje Bhaktapur, beschikt over 23 kamers. De comfortabele kamers kijken uit op het Taumadhi plein en daar vind je de meest indrukwekkende architectuur van Bhaktapur. De hoogste tempel van Nepal en andere typische Newar tempels, stenen beelden, waterputten en traditioneel houtsnijwerk. Het guest house is recent gerenoveerd. De bovenste etage beschikt over een zonnig dakterras met restaurant en op de begane grond vind je een koffiebar. (website)

> Pokhara
Barahi Hotel
Hotel Barahi biedt een comfortabel verblijf, gelegen bij het Phewa-meer in het hart van de vallei van Pokhara omringd door de machtige toppen van de Annapurna. De moderne kamers beschikken over een eigen balkon en zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten en een kluisje. De badkamer is uitgerust met een douche. Het restaurant serveert een uitstekende selectie lokale en internationale gerechten. Er is een buitenzwembad en er is wifi aanwezig. (website)

> Community lodges tijdens trekking
Tijdens de trekking verblijf je in lodges/theehuizen. Dit zijn eenvoudige hutten met kleine tweepersoonskamers met twee losse bedden. Er zijn in de bergen geen eenpersoonskamers. Als het erg druk is in de bergen kan het voorkomen dat je een kamer moet delen om iedereen een slaapplaats te kunnen aanbieden. Het gedeelde sanitair is beperkt. In bijna alle lodges kun je je wassen. De ene keer onder een douche, de andere keer vanuit een emmer water. Warm water is niet altijd beschikbaar en is veelal afhankelijk van de zon. Soms wordt voor warm water een klein bedrag gerekend. Het eten in de lodges is eenvoudig. Vaak wordt de gezamenlijke ruimte verwarmd. De slaapruimte wordt niet verwarmd. In enkele lodges zijn extra dekens verkrijgbaar afhankelijk van de drukte. Je moet rekening houden met extreme weersomstandigheden. Zorg voor warme kleding en een goede slaapzak, geschikt voor lage temperaturen. De slaapzakken zijn te huur in Kathmandu.

> Chitwan
Community homestay
Je verblijft in een traditionele Tharu-community. Er zijn meerdere cottages, die beschikken over een eigen badkamer en westers toilet. Ook is er bij elk bed een klamboe aanwezig. In het community gebouw worden de maaltijden geserveerd en daar is wifi aanwezig.

> Dollu
Drala Resort
Drala Resort ligt bij het Elephant bos (Habitat) en ligt in het rustige en serene dorpje Dollu. Drala resort is gebouwd in de traditionele Newari architectuur. Het beschikt over 10 kamers. Alle kamers zijn uitgevoerd met een eigen keuken. Er is warm water en wifi aanwezig. In Dollu vind je het enorme standbeeld van Guru Padmasambhava en vele kloosters op loopafstand. Vanuit de accommodatie kun je het dorpje Pharping bezoeken en het Neydo klooster. (website)

> Patan
Hotel Traditional Stay
Ervaar de perfecte mix van traditionele sfeer en modern comfort. Het hotel beschikt over 16 kamers met een eigen badkamer. Met douche en toilet. Er is een airconditioning en haardroger. Er is een bar en restaurant. Er is gratis wifi aanwezig. (website)

Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.

Vervoer ter plaatse

De privévoertuigen die wij tijdens je reis inzetten zijn van hoge kwaliteit en onze lokale partner zorgt dat ze in goede staat verkeren. Een verbanddoos, brandblusser en veiligheidsgordels zijn beschikbaar. Je chauffeur zorgt dat de reis soepel en veilig verloopt.

Nepal is een bergachtig land en ongeveer driekwart van het land is bedekt met heuvels en bergen. Op het zuiden na, zijn de meeste snelwegen kronkelige wegen. In Nepal rijdt men aan de linkerkant van de weg. De meeste verkeersdeelnemers leven de verkeersregels en voorschriften niet na. De werkzaamheden aan de weg kunnen leiden tot grote vertragingen in het verkeer.

Eten tijdens de trekking

Elke lodge beschikt over een menukaart met eten voor ontbijt, lunch en diner. En een orderboek waar je je bestelling op kunt schrijven. Bij vertrek in de ochtend reken je al het genuttigde af. Probeer je avondeten minimaal twee uur van tevoren te bestellen. Probeer met name dezelfde gerechten met medereizigers te bestellen, om verspilling van hout en kerosine te voorkomen. Het avondeten en ontbijt nuttig je in de lodge waar je ook overnacht. Voor de lunch maken we onderweg een stop. De maaltijden zijn niet bij deze trekking inbegrepen, omdat je dan zelf kunt bepalen wat en hoeveel je wilt eten. Hoe hoger je komt, hoe duurder de maaltijden zijn. En de prijs van de maaltijden hangt of of je lokaal Nepalees eten besteld of westers eten. De menu’s in de lodges zijn bijna altijd gelijk aan elkaar, in verband met collectieve afspraken die de lodge-eigenaren hebben gemaakt.

Voor ontbijt kun je kiezen uit pap, muesli, ei, Tibetaans brood, toast of een Nepalees ontbijt. Voor lunch en diner is er een groter aanbod. Van verschillende soepen tot rijstgerechten, aardappelen met groente en pastagerechten. Ook is dal bhat verkrijgbaar, bestaande uit rijst, linzensoep en een curry van groenten. Westerse gerechten staan ook op de kaart, zoals pizza. Maar de kwaliteit is niet vergelijkbaar met thuis.

Drinken tijdens de trekking

Neem voldoende water mee tijdens de trekking. We raden je aan om het lokale water niet ongefilterd te drinken. Bij veel lodges is tegenwoordig gefilterd en gekookt water te koop. Ook zijn flessen met mineraalwater te koop. Echter raden wij af om flessen met mineraalwater te kopen. Het plastic is enorm belastend voor het milieu en de flessen worden niet afgevoerd. Bij de buitensportwinkels in Nederland en België zijn speciale filters te koop waarmee je zelf water kunt zuiveren. Wij hebben goede ervaring met het waterfilter en water desinfectans van Care Plus.

Het is belangrijk om voldoende te (blijven) drinken tijdens de trekking om het risico op hoogteziekte te verminderen. Het advies is om minimaal een liter vocht binnen te krijgen per 1.000 meter hoogte. Bij lodges onderweg is thee en frisdrank te koop.

Internationale vlucht

Je internationale vlucht naar Kathmandu (Nepal) boek je eenvoudig zelf. Wij kunnen je hierbij natuurlijk adviseren.

Wandelen op Mohare Hill
Swayambhunath
Wandeling over het platteland
Pokhara - Nepal
Uitzicht op de heilige berg Machhapuchhre
Community trekking Mohare Hill
Op de top van Mohare Hill
Wandelen op Mohare Hill
Uitzicht tijdens de trekking Mohare Hill Nepal
Ondergaande zon in Chitwan Nationaal Park Nepal
Lunch bij lokale familie in Patan

Tour reviews

4.50 based on 3 reviews
Jan en Jennie
29 november 2018

Prachtige reis naar een prachtig land, goed dat er zoveel mogelijk met plaatselijke gidsen en dragers wordt gewerkt, goed dat de opbrengst van het verblijf tijdens de trekking en in Chitwan, in de Home Stays, ten goede komt aan de lokale bevolking! we hebben genoten van de kleurrijke en gastvrije bevolking!

Mark
27 november 2018

een zeer goede ervaring met alleen hoogte punten. bij de jungletocht was weinig te zien. doordat de wilde dieren niet op commando komen, er alleen tussen 13.00 en 17.00 uur door het park gereden mocht worden waardoor er zeker 8 jeeps reden en de jungle zo dicht gegroeid was dat je dieren moeilijk te spotten waren. de trekking is zeer zeker aan te raden. een niet al te bekende route waardoor er weinig andere toeristen waren en de paden niet vertrapt waren door hordes toeristen.

Leonie
27 november 2018

Wij hebben de 20 daagse groepsreis gemaakt met 6-daagse trekking. Vat de trekking niet te licht op want ik vond sommige dagen best pittig maar een fantastische ervaring. Zeker het slapen bij de locals thuis, wat een lieve mensen hebben ontmoet. Ook het raften en paragliden is zeker een aanrader. De helikoptervlucht naar het basiskamp van de mount everest was zijn geld zeker waard. Wat een vlucht tussen de bergen door. We kwamen ogen tekort. Verder goede hotels, goed eten en heel belangrijk, een hele goede locale reisleider, wat wist deze man veel en wat kon hij vertellen over alle bezienswaardigheden. Deze reis is zeker een aanrader voor wie van cultuur en actie houdt.

Alleen kopers van dit product kunnen een beoordeling achterlaten.