Nepal
Bestemming
20 dagen
Reisduur
Inspannend
Zwaarte
Hotel, Lodges
Accommodatie

Deze groepsreis Manaslu-trekking heeft het allemaal. Verbluffende uitzichten, betoverende culturen, misschien wel de mooiste wandelpaden van Nepal en dat allemaal rondom de achtste hoogste berg ter wereld (8.163m). De paden zijn nog minder druk bewandeld dan andere bekende trekkingen in Nepal. Geniet onderweg van de uitzichten over de ijswanden en gletsjers. En we trotseren de pas Larkya La op 5.160 meter hoogte. De groepsreis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids.

Hoogtepunten

Trotseer de pas Larkya La op 5.160 meter hoogte
Fantastische panorama’s met uitzichten op de besneeuwde toppen van de Himalaya
15-daagse trekking rondom de Manaslu
Wandel door de boeddhistische dorpen

Reisbeschrijving

1

Vertrek naar Nepal

We vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol naar Nepal.
2

Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu staat onze gids op ons te wachten. Na de traditionele welkomstceremonie gaan we naar ons hotel. Onderweg krijg je al een goede indruk van de stad Kathmandu. Ons hotel ligt op ongeveer een half uur rijden van de luchthaven. De rest van de dag kun je bijkomen van de vlucht.
3

Hoogtepunten van Kathmandu

Met de gids gaan we vandaag de hoogtepunten van Kathmandu bekijken. We bezoeken Swayambhunath, Pashupatinath, Boudhanath en de authentieke wijk Ason. Ook kun je vandaag de laatste inkopen doen voor de trekking.

Pashupatinath
Pashupatinath

4

Kathmandu (1.350m) naar Soti Khola (800m)

We vertrekken vroeg in de ochtend naar Soti Khola. Via Dhading district over het prachtige Nepalese platteland en Arighat Bazar naar Soti Khola. Dat ligt aan de oevers van de rivier de Bhudi Gandaki. Dit is de grens tussen de districten Dhading en Ghorka. Het laatste deel van de rit is over een onverharde en hobbelige weg. Je komt aan het einde van de middag aan. We overnachten in een eenvoudige lodge.
5

Soti Khola (800m) naar Machha Khola (890m)

We volgen de rivier de Bhudi Gandaki de komende dagen en passeren enkele zijtakken van deze rivier. Het pad wordt steeds smaller en uitdagender. Je loopt vandaag ongeveer 5 uur. We overnachten in Machha Khola. Machha Khola betekent rivier van de vis.
6

Machha Khola (890m) naar Jagat (1.410m)

Het eerste dorp op de route is Khorla Bensi. En ligt op de plaats waar twee rivieren samenkomen (Budhi Gandaki en Tharo Khola). Je komt langs Tatopani, wat heetwaterbron betekent. En ligt op ongeveer 45 minuten lopen vanaf Khorla Bensi. En je vindt er een warmwaterbron waar je een bad kunt nemen. Via een lange hangbrug (93m) en een korte klim over een stenen trap heb je uitzicht op het dal dat door rivier is gevormd. In Jagat is een controlepost voor je permit. Je loopt vandaag ongeveer 6 uur.
7

Jagat (1.410m) naar Deng (1.800m)

Het Gurung dorp Philim is een groot dorp en rondom het dorp vind je mais- en gierstvelden. Na de controlepost loop je verder naar Chisopani (koud water). Daar stoppen we voor de lunch. Hierna lopen we een half uur en passeren we een hangbrug en loop je weer langs de rivier naar Deng. Je loopt vandaag ongeveer 6 uur.
8

Deng (1.800m) naar Ghap (2.380m)

We steken de hangbrug over en loopt naar Rana. Na het dorp volgen we de rivier naar Bhi Phedi. Via bos en tarwevelden bereiken we het dorp Ghap. In het dorp Ghap vind je veel ‘mani-stenen’. Je loopt vandaag ongeveer 7 uur.
9

Ghap (2.380m) naar Bengsam (2.900m)

Aan de zuidkant van de rivier zie je meer ‘mani-stenen’. Het pad gaat door bossen en velden en lopen we naar Namrung. Vanaf Namrung heb je een goed uitzicht op de Manaslu en de andere bergen. We overnachten in Bengsam en wandelen vandaag ongeveer 4 uur.
10

Bengsam (2.900m) naar Samagaon (3.530m)

Onderweg naar Lho kom je diverse boeddhistische dorpen tegen en richting Sama wandelen we door bossen en heb je mooi uitzicht op de omliggende bergen. We stoppen in Sama voor de lunch en overnachten daar ook. De middag kun je zelf indelen en bijvoorbeeld een klooster bezoeken dat iets verderop ligt. Je loopt vandaag ongeveer 4 uur.

Foto: Samir Jung Thapa
Foto: Samir Jung Thapa

11

Samagaon (3.530m)

We blijven een extra nacht in Samagaon om te acclimatiseren. Je bagage kun je in de lodge achterlaten. We lopen vandaag naar Manaslu Basecamp (4400m). Onderweg heb je een mooi uitzicht op het meer Birendra Tal.

Foto: Samir Jung Thapa
Foto: Samir Jung Thapa

12

Samagaon (3.530m) naar Samdo (3.860m)

Vandaag wandelen we ongeveer 4 uur. We steken een rivier over en vlak voor het dorpje Samdo komen we langs een grote ‘mani-muur’. Samdo is een oud handelsdorp voor Nepalezen en Tibetanen. Het ligt op de handelsroute naar Tibet.
13

Samdo (3.860m) naar Dharmasala (4.460m)

Vanuit Samdo lopen we in ongeveer 4 uur naar Dharamsala. Je passeert een kraakhelder riviertje en hebt mooie uitzichten. We overnachten in Dharamsala en dat is het laatste dorpje voor de pas Larkya La, die we morgen gaan oversteken.
14

Dharmasala (4.460m) via Larkya La (5.100m) naar Bimtang (3.720m)

Een lange en zware dag vandaag. Na ongeveer 2 tot 3 uur lopen bereiken we de top van de pas Larkya La. Vanaf de top van de pas heb je uitzicht op Kangguru, Annapurna II, Himlung, Cheo Himal en Gyaji Kung. De afdaling naar Bimtang is pittig. Op rechts kijk je uit op de gletsjer. Na de oversteek van pas lopen we in ongeveer 4 tot 5 uur naar Bimtang.

Manaslu in Nepal
Manaslu in Nepal (8.163m)

15

Bimtang (3.720m) naar Tilije (2.300m)

Na het ontbijt steken we de rivier over en dalen we verder af door een rhododendron bos in een smalle vallei. Het is de oude zoutroute. We volgen de rivier naar het dorpje Gho dalen verder af naar Tilije. We wandelen vandaag ongeveer 6 uur.

Foto: Samir Jung Thapa
Foto: Samir Jung Thapa

16

Tilije (2.300m) naar Tal (1.680m)

Vanaf Gho daal je verder af naar Dharapani. In Dharapani ontmoet kruis je de mensen die de Annapurna ronde lopen. We dalen verder af naar Tal. We wandelen vandaag ongeveer 4 uur.
17

Tal (1.680m) naar Syange (1.260m)

De laatste dag wandelen is aangebroken. We lopen door het dorp Jagat. En wandelen in ongeveer 5 uur naar Syange. Daar overnachten we in een lodge.
18

Syange (1.260m) via Besi Sahar (720m) naar Kathmandu (1.350m)

Met lokaal vervoer rijden we naar het dorp Besi Sahar. Vanaf daar rijden we met ons eigen vervoer terug naar de Kathmandu Vallei. Een reis van ongeveer 6 tot 7 uur. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel in Kathmandu. ’s Avonds staat een traditioneel afscheidsdiner op het programma in Dwarika’s.
19

Kathmandu naar Amsterdam

De laatste dag in Nepal is aangebroken en het is tijd om afscheid te nemen. We worden naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland.
20

Aankomst Amsterdam

Aankomst op Amsterdam Schiphol. Het einde van de 21-daagse groepsreis.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Data & prijzen

Vertrek StatusPrijs p.p.
Zondag 17 maart 2019Vol€ 1.895BOEK
Nieuwe reisdata najaar 2019 en voorjaar 2020 volgen spoedig.

G = Gegarandeerd vertrek.

Inclusief

Internationale vlucht Amsterdam – Kathmandu retour op basis van stoelen in de economy class
Engelssprekende gids gedurende de hele reis
Vervoer met eigen voertuig
Accommodaties op basis van logies met ontbijt en gedeelde kamers (twin) of gelijkwaardig alternatief
Genoemde excursies inclusief entreegelden
1 drager voor bagage per 2 personen (maximaal 15 kg per drager)
TIMS-registratie en toegangsbewijs nationale parken
Beschreven maaltijden
Lokale belastingen en servicetoeslagen
Bijdrage Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds

Exclusief

Ontbijt, lunch en diner tijdens de trekking
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden)
Reis- en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visum kosten
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen
Boekingskosten € 30,00 per boeking

Groepsgrootte

Bij deze groepsreis van travel Nepal gaan minimaal 4 en maximaal 14 deelnemers mee. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, dan hoor je dit 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je € 50,00 per persoon korting krijgt. Het is natuurlijk mogelijk om de reeds betaalde reissom terug te krijgen (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinatie en andere persoonlijke uitgaven).

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale aantal deelnemers komt. Houd hier rekening mee als je alleen een landarrangement boekt.

Extra opties

De kosten voor een 1-persoonskamer bedragen € 110,00 per persoon.

Deze reis is ook zonder internationale vlucht te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

Reisbegeleiding

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende Nepalese gids. Onze gidsen zijn getraind en hebben ruime ervaring. En kunnen je veel vertellen over de cultuur en lokale gebruiken.

Tijdens de trekking maken we gebruik van dragers. Zij dragen de bagage die je nodig hebt in de bergen (maximaal 7,5 kg per persoon). De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je achterlaten in het hotel in Kathmandu.

Zwaarte trekking

De trekking in dit reisprogramma is categorie ‘Inspannend’. Een goede basisconditie is noodzakelijk en voorbereiding is noodzakelijk. De paden zijn stijgend en dalend.

Zwaarte van de trekking

Aanvullende informatie

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht, die voldoende dekking biedt voor onder andere repatriëring.

Vluchtschema

Amsterdam – Abu Dhabi20:25 – 05:50+1
Abu Dhabi – Kathmandu10:00 – 16:10
Kathmandu – Abu Dhabi18:15 – 21:20
Abu Dhabi – Amsterdam02:05 – 07:15

KLM Royal Dutch AirlinesEtihad Airways

Het vluchtschema is onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. We vliegen met KLM, Etihad Airways, Qatar Airways of Turkish Airlines. Vanuit Nederland gaat er geen rechtstreekse vlucht naar Nepal en moet er minimaal één keer worden overgestapt op een aansluitende vlucht. Ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvang je van ons het definitieve vluchtschema.

We vliegen vanwege veiligheid en hun solide reputatie altijd met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Het kan voorkomen dat wij genoodzaakt zijn om uit te wijken naar een andere gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Wij kiezen bij voorkeur voor lijndienstvluchten omdat de vertrektijden vanaf Schiphol, Düsseldorf en Brussel doorgaans gunstiger zijn. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn onderling een samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms met een partnermaatschappij vliegt.

Vluchttoeslag

Er zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar per boekingsklasse. Het kan voorkomen dat de stoelen in de boekingsklasse niet meer beschikbaar zijn. We reserveren dan stoelen in een andere boekingsklasse. Per boekingsklasse geldt een ander tarief, waardoor er mogelijk een vluchttoeslag van toepassing is. Wij informeren je binnen 1 werkdag nadat wij je boeking hebben ontvangen als er een toeslag van toepassing is. En je boeking is pas definitief als je akkoord gaat met de vluchttoeslag.

Accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je in comfortabele middenklasse hotels. Een selectie van de hotels hebben we hieronder weergegeven.

Hotel Traditional Comfort Kathmandu> Kathmandu
Traditional Comfort Hotel
Nepalese traditie en modern comfort ontmoeten elkaar bij het boutique hotel Traditional Comfort. Perfect evenwicht tussen traditionele artistieke kenmerken en comfortabele moderne gastvrijheid. Het hotel is gebouwd volgens het Newari ontwerp. En het unieke steen- en houtsnijwerk vind je terug in de details van het hotel. Lokale ambachtslieden van Patan en Bungamati hebben elk detail van het hotel handgemaakt. Het hotel ligt buiten het lawaaiige centrale deel van Kathmandu, maar op loopafstand van de restaurants en bars. Het hotel beschikt over 36 kamers, een restaurant en een dakterras met een bar. In het restaurant wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De kamers zijn ruim opgezet met eigen badkamer met douche. Er is gratis wifi aanwezig.

> Tijdens trekking
Tijdens de trekking verblijf je in lodges/theehuizen. Dit zijn eenvoudige hutten met kleine tweepersoonskamers met twee losse bedden. Er zijn in de bergen geen eenpersoonskamers. Als het erg druk is in de bergen kan het voorkomen dat je een kamer moet delen om iedereen een slaapplaats te kunnen aanbieden. Het gedeelde sanitair is beperkt. In bijna alle lodges kun je je wassen. De ene keer onder een douche, de andere keer vanuit een emmer water. Warm water is niet altijd beschikbaar en is veelal afhankelijk van de zon. Soms wordt voor warm water een klein bedrag gerekend. Het eten in de lodges is eenvoudig. Vaak wordt de gezamenlijke ruimte verwarmd. De slaapruimte wordt niet verwarmd. In enkele lodges zijn extra dekens verkrijgbaar afhankelijk van de drukte. Je moet rekening houden met extreme weersomstandigheden. Zorg voor warme kleding en een goede slaapzak, geschikt voor lage temperaturen. De slaapzakken zijn te huur in Kathmandu.

Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.

Manaslu in Nepal
Manaslu trekking
Drager tijdens de Manaslu trekking
Manaslu in Nepal
Wandelroute Manaslu trekking
Bimtang (foto: Samir Jung Thapa)
Winkel Lho Gaon
Uitzicht op de Manaslu (foto: Samir Jung Thapa)
Birendra Tal (foto: Samir Jung Thapa)