Nepal
Bestemming
15 dagen
Reisduur
Eenvoudig
Zwaarte

Reizen en fotografie. Deze fotografiereis is speciaal ontwikkeld voor beide passies. We nemen de tijd om mooie foto’s te maken op elke plek en te genieten van de schoonheid om ons heen.

Het reisprogramma is aangepast aan het licht. We kiezen het lage licht in de vroege ochtenden en de schemering tegen de avond. Speciale gidsen leiden ons naar plekken waar geen of weinig andere reizigers komen zodat we de locaties voor ons zelf hebben. Moeilijke licht omstandigheden worden opgelost met hulp van ervaren fotografen. Je leert in deze reis om thematisch te werk te gaan. Zodat je thuis komt met je eigen persoonlijke serie over Nepal.

Nepal biedt ons de mooiste uitzichten met bergen. Portretten in dorpjes en straat fotografie in de prachtige stadjes die Nepal heeft. Wees voorbereid op veel foto’s. Je krijgt interessante opdrachten en je leert nieuwe technieken. Workshops op speciale locaties geschikt voor alle niveaus. En natuurlijk fotografie begeleiding gedurende je hele reis.

 

1

Dag 1 | Vertrek naar Kathmandu

Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf per internationale vlucht naar Nepal. Je komt de volgende dag aan in Nepal.
2

Dag 2 | Aankomst Kathmandu

Je komt aan op de internationale luchthaven van Kathmandu. Op de luchthaven staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op je te wachten. Je wordt naar de accommodatie gebracht. Onderweg krijg je al een goede indruk van de hectiek en schoonheid van de stad. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de stad alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen. Bij het welkomstdiner wordt het programma voor de komende weken toegelicht.
3

Dag 3 | Kathmandu

Na het ontbijt maken we een wandeling door het oude deel van de stad Kathmandu. Dit brengt je in het hart van het ‘gewone’ Nepalese stadsleven. Je krijgt onze verborgen en favoriete plekjes te zien. Kleine winkeltjes in smalle steegjes, levendige handel in de oude bazaar en op de markten. Proef de plaatselijke lekkernijen. Geniet van de kleuren en drukte op straat. Een groot contrast met het moderne Kathmandu.

In de middag bezoeken we Kathmandu Durbar Square en Swayambhunath. Kathmandu Durbar Square is het stokoude, maar springlevende hart van Kathmandu, met haar vele paleizen, tempels en religieuze plekken. Ook de levende godin Kumari woont aan Durbar Square. Wellicht zie je een glimp van haar. Swayambhunath ligt op een kegelvormige heuvel en biedt een weids uitzicht over de Kathmandu vallei. Het wemelt er van de pelgrims en apen. De recent gerenoveerde oude stoepa is de sterkste uiting van boeddhistisch symbolisme in Nepal en is de bron van het scheppingsverhaal van de Kathmandu vallei.

4

Dag 4 | Kathmandu

De ochtend is naar eigen invulling in te delen. In de namiddag bezoeken we Bouddhanath en Pashupathinath.

De grote witte stoepa in Boudhanath is het heilige hart van een bloeiende gemeenschap van Tibetaanse boeddhisten. Het is één van de grootste stoepa’s ter wereld. Loop met de klok mee rond de stoepa en bewonder de 108 afbeeldingen van Dhyani Buddha Amitabham, de vele Tibetaanse gebedsmolens en gebedsvlaggen. Vanaf de vele dakterrassen heb je een geweldig uitzicht over de stoepa. Breng ook een bezoek aan één van de kloosters rondom Bouddhanath. Ontmoet monniken, woon gebeden bij en proef Tibetaanse boterthee.

Pashupatinath, langs de rivier Bagmati, is de plek waar overledenen in de openlucht worden verbrand. Het is de heiligste hindoe-pelgrimsplaats van Nepal. Een rokerige plek vol tempels, beelden, pelgrims en opvallend beschilderde Sadhus (heilige mannen). Pashupatinath is de tempel van de god Shiva. De tempel zelf is voor niet-hindoes alleen vanaf de buitenzijde te bekijken. Langs de Bagmati, vlak bij tempel, liggen de ghats, de crematieplekken en tevens plaatsen om te baden bij de stenen rivierkades. Zit een tijdje langs de rivieroever om alle facetten van het leven voorbij zien te komen.

5

Dag 5 | Kathmandu – Chisopani

We gaan een kleine 3-daagse trekking maken in de Kathmandu Vallei, waarbij je een goed beeld krijgt van het lokale leven op het Nepalese platteland. Je hebt een prachtig uitzicht op de toppen van de Himalaya. We nemen alleen de bagage mee die we voor de komende dagen nodig hebben.

Per auto gaan we met gids en dragers naar het startpunt van de trekking, Sundarijal. Vanaf hier begin je aan de wandeling die ongeveer 4 uur duurt. Je loopt langs een kleine waterkrachtcentrale en bereikt het nationale park Shivapuri. In het dorpje Mulkharka wonen vooral Tamang, een boeddhistische bevolkingsgroep. Via een eikenbos en langs rhododendrons bereik je het plaatsje Chisopani. Hier brengen we de nacht door in een lodge.

6

Dag 6 | Chisopani naar Nagarkot

Vanuit Chisopani wandelen we in ongeveer 6 tot 7 uur naar Nagarkot. De trail begint in de velden en weiden en je wandelt door dichte bossen. Vanuit Nagarkot heb je aan de ene kant uitzicht op de Kathmandu vallei en aan de andere kant de reusachtige met sneeuw bedekte Himalaya.
7

Dag 7 | Nagarkot naar Bhaktapur

Bij helder weer kun je genieten van een prachtige zonsopkomst met uitzicht op het Himalaya gebergte. In een paar uur wandel je naar het tempelcomplex Changu Narayan dat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst staat. Hooggelegen aan het abrupte einde van de bergrug ten noorden van Bhaktapur. Het tempelcomplex is de oudste Vaishnava-plek in de vallei. Vanaf hier heb je tevens een prachtig uitzicht over de Kathmandu vallei. Vanaf Changu Narayan lopen we naar Bhaktapur.
8

Dag 8 | Bhaktapur naar sprookjesachtig dorp

Samen met de gids ga je op stap om het openluchtmuseum Bhaktapur te verkennen. Bhaktapur is de op twee na grootste stad van de vallei en er hangt nog de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. Handel, landbouw en nijverheid (houtsnijwerk en aardewerk) zijn de voornaamste middelen van bestaan. De stad ligt aan de oude karavaanroute van China naar India. Er verrezen magnifieke paleizen, tempels en klooster die nu grotendeels nog intact zijn.

Aan het einde van de middag reizen we door naar een sprookjesachtig dorp in de Kathmandu Vallei. Dit dorp is nog niet door het toerisme ontdekt. Er zijn vele boeddhistische kloosters aanwezig, waaronder ook een vrouwenklooster. Het enorme beeld van Guru Rinpoche kijkt over de prachtige vallei. Pure rust vind je op deze plek.

9

Dag 9 | Sprookjesachtig dorp

Naast dat de klooster vrij toegankelijk zijn, kun je vanuit het dorp prachtige wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar het dorpje Pharping of het Champa Devi-pad. In de kloosters kun je de ochtendrituelen van de monniken van dichtbij meemaken.
10

Dag 10 | Sprookjesachtig dorp naar Pokhara

We laten het sprookjesachtige dorp achter ons en reizen verder door naar Pokhara. We reizen over een slingerde weg door het groene Nepalese landschap langs de Trisuli rivier. De reis duurt afhankelijk van het verkeer ongeveer 6 tot 7 uur. Onderweg stoppen we in het dorpje Bandipur. Bandipur is een charmant Newari handelsdorpje in een prachtige omgeving. Het dorp is rustig en autovrij. Vroeger was Bandipur een welvarende nederzetting op de handelsroute tussen India en Nepal. Bij helder weer heb je vanuit Bandipur een prachtig uitzicht op de Himalaya. Na de stop reizen we door naar Pokhara.

De stad Pokhara ligt aan het Phewa-meer. Bij helder weer heb je vanuit Pokhara een geweldig uitzicht op de toppen van de Himalaya. Bijvoorbeeld een wandeling over de boulevard langs het meer en geniet van de vele restaurantjes.

11

Dag 11 | Pokhara

Deze dag is naar eigen invulling in te delen. Rondom het meer vinden allerlei sportieve activiteiten plaats. Het is mogelijk om per boot naar de overkant van het meer te varen en vanaf daar te lopen naar de World Peace Stupa. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Pokhara en het meer. Bij helder weer kun je ook het Annapurna gebergte zien.
12

Dag 12 | Pokhara

Voor zonsopgang gaan we per taxi naar de top van de heuvel Sarangkot. Vanaf de top kun je bij helder weer genieten van de prachtige zonsopkomst op het Annapurna gebergte met toppen boven de 8.000 meter. Je kunt ervoor kiezen om met een taxi terug te gaan naar Pokhara of om op de top van de heuvel te ontbijten en terug te wandelen naar Pokhara. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen.
13

Dag 13 | Pokhara naar Kathmandu

Vanaf de luchthaven van Pokhara nemen we een binnenlandse vlucht en landen ongeveer 30 minuten later in Kathmandu. Op de luchthaven staat de taxi klaar om je naar het hotel te brengen. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen.
14

Dag 14 | Laatste dag in Kathmandu

De laatste dag van je fotografiereis naar Nepal is aangebroken. Geniet van de laatste dag en je wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.
15

Dag 15 | Einde van de reis

Aankomst op Amsterdam, Brussel of Düsseldorf en het einde van je 15-daagse fotografiereis in Nepal.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata

De fotografiereis vertrekt op 13 oktober 2017 en retour op 27 oktober 2017.

Vanaf € 2.399,- per persoon inclusief 8 fotografie workshops.

Vraag een reisvoorstel aan voor je exacte prijs en een voorstel voor de internationale vlucht.

Inclusief / exclusief

INBEGREPEN
Acht fotografie workshops tijdens de reis onder leiding van professionele fotograaf ter waarde van € 539,-
Accommodaties op basis van logies en ontbijt
Transfers zoals beschreven in het programma
Tijdens de trekking 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner)
Gekwalificeerde Engelstalige gids tijdens trekking en excursies
Drager voor bagage tijdens trekking (maximaal 7,5 kg per persoon)
Verzekeringen voor gidsen en dragers
Accommodatie, eten, loon en uitgaven voor gidsen en dragers
Welkomst diner (drinken voor eigen rekening)
Toegangsbewijzen nationale parken
Binnenlandse vlucht Pokhara naar Kathmandu
Organisatiebemiddeling en services
Reisbescheiden en overige servicetoeslagen
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 15,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Internationale vlucht
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Entreegelden (ongeveer € 35,00)
Fooien en donaties
Visumkosten
Optionele excursies
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden

Workshops

In deze reis zijn acht workshops inbegrepen. De workshops duren ongeveer 2 uur per workshop en vinden plaats in het begin van de reis.

 • Reisrapportage
 • Compositie
 • Straatfotografie
 • Nachtfotografie
 • Portretfotografie
 • Licht (daglicht en flitsen)
 • Architectuur
 • Landschap

Na de workshops volgt om de dag een werkbespreking van ongeveer 2 uur en krijg je opdrachten mee om uit te voeren.

Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer

Reis je alleen en wil je geen kamer delen met een reisgenoot? Deze fotografiereis is ook prima te boeken als solo reiziger. De meerkosten voor een eenpersoonskamer bedragen € 349,00. Vanwege beperkte beschikbaarheid van accommodatie (theehuizen) in de bergen tijdens het hoogseizoen, kan het zijn dat je tijdens de trekking een kamer moet delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Fotografieworkshops

Reis je mee als partner en neem je niet deel aan de workshops? Dan krijg je een korting van € 539,00 op de reissom. Vanwege het karakter van de reis bedraagt het percentage deelnemers dat niet deelneemt aan de workshops maximaal 80%.

Zelf je ticket voor de internationale vlucht boeken

Onze groepsreizen gaan door vanaf 4 deelnemers. Hou hier rekening mee als je zelf het ticket boekt voor de internationale vlucht. Het is dan ook je eigen verantwoordelijkheid om op tijd aanwezig te zijn bij de start van de groepsreis. Je moet in Nepal zijn op 14 oktober 2017 en de reis eindigt in Nepal op 26 oktober 2017. Wij ontvangen graag voor vertrek een kopie van je vluchtschema.

Optie

Heb je extra bedenktijd nodig? Tot 2 maanden voor vertrek kun je een optie op deze reis nemen. De voorlopige reservering blijft 72 uur geldig en wordt automatisch omgezet in een definitieve boeking, tenzij je de optie tijdig annuleert. Het is niet mogelijk om een optie op een reis te nemen waar nog maar 4 plaatsen of minder beschikbaar zijn. Vermeld op het boekingsformulier dat je gebruik wilt maken van een optie op deze reis.

Aandachtspunten

 • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht.
 • Deze fotografiereis is voor beginners en gevorderden. Als je beginner bent is het noodzakelijk om minimaal een basiscursus fotografie te hebben gevolgd, zodat je weet hoe je camera werkt en de terminologie kent.
 • Vanwege het internationale karakter van de fotografieschool en deze reis, kunnen de deelnemers verschillende nationaliteiten hebben. Bij meerdere nationaliteiten is de voertaal Engels. De fotograaf spreekt naast Engels, natuurlijk ook Nederlands.
 • Bij de groepsreizen van travel Nepal gaan minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers mee. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, dan hoor je dit 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je per persoon € 50,- korting krijgt. Het is natuurlijk ook mogelijk de reeds betaalde reissom terug te krijgen (met uitzondering van persoonlijke uitgaven).
 • Het kan voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale vereiste aantal deelnemers komt. Hou hier rekening mee als je alleen een landarrangement boekt.

Expositie na de reis (optioneel)

Na de reis is het mogelijk om je foto’s tentoon te stellen in Den Haag. Voor de expositie krijg je 3 lessen van 3 uur over selecteren en ordenen. We gaan dieper in op de inhoud van je serie. Hoe maak je een goede impressie van jou idee? Welke foto’s versterken en verzwakken elkaar? Hoe ga je het presenteren? De vierde bijeenkomst reserveren we om al het werk op te hangen. En dan vanzelfsprekend een feestje om onze vrienden en familie uit te nodigen met een hapje en een drankje. De kosten hiervoor bedragen € 300,-.

Fotograaf

Barbara Smeenk - Keep the Moment – International Photography SchoolMijn naam is Barbara Smeenk. Ik ben de oprichter van de internationale fotografie school Keep the Moment in Den Haag. Sinds 20 jaar werk ik als professioneel fotograaf en filmmaker daarnaast geef ik sinds het jaar 2000 les in deze vakken. Dat beviel zo goed dat ik een fotografie school heb opgericht. De voertaal van de school Engels want ik hou van verbinden en van mensen uit verschillende culturen. Alle leraren die verbonden zijn aan de school spreken ook Nederlands.

Mijn eigen werk is voornamelijk reisfotografie. Ik onderzoek migratie stromen en identiteit. Ik combineer disciplines zoals installatie kunst met fotografie, film en geluid. Daarnaast werk ik ook in opdracht meestal langdurige projecten, zoals sociale projecten in verschillende wijken of toekomst scenario’s verbeelden voor de Nederlandse overheid.

Keep the Moment – International Photography School

De school is opgericht door Barbara Smeenk. Ze is ervan overtuigd dat je als student profiteert van verschillende docenten met hun eigen specialisme. Daarom heeft de school verschillende docenten, allemaal met verschillende achtergronden.

De docenten hebben een verschillende stijl in lesgeven en brengen ook hun persoonlijke ervaring en eigen expertise in met jarenlange kennis als fotograaf en docent. Ieder van hen heeft een lange geschiedenis in de fotografie en kunst. Ze hebben prijzen gewonnen en diverse publicaties in boeken en tijdschriften. Alle docenten spreken Nederlands en Engels.

Meer info over de school vind je op de website van Keep the Moment.

Keep the Moment – International Photography School

Fotografie reis Nepal