Nepal
Bestemming
13 dagen
Reisduur
oktober tot en met maart
Beste reisperiode
Homestay, Hotel, Lodge
Accommodatie
1.940m
Maximale hoogte

Een familie rondreis langs de hoogtepunten van Nepal. Je bekijkt de koningssteden Kathmandu en Bhaktapur. Spot tijgers, neushoorns en olifanten in Chitwan Nationaal Park. En je maakt een 3-daagse lichte trekking in de Himalaya met uitzicht op de besneeuwde toppen. Langs het meer in Pokhara kun je bijkomen van alle activiteiten in de bergen. Een actieve rondreis voor het hele gezin.

Hoogtepunten

  • bezoek aan de koningssteden Kathmandu en Bhaktapur

  • spot tijgers, neushoorn en olifanten in de jungle van Chitwan Nationaal Park

  • 3-daagse trekking met uitzicht op de besneeuwde toppen

  • overnachting bij een Nepalese familie thuis

Reisschema

Dag 1 | Aankomst Kathmandu
Dag 2 | Kathmandu
Dag 3 | Kathmandu naar Chitwan Nationaal Park
Dag 4 | Chitwan Nationaal Park
Dag 5 | Chitwan Nationaal Park naar Bandipur
Dag 6 | Bandipur
Dag 7 | Bandipur via Pokhara naar Pothana
Dag 8 | Pothana naar Ghandruk
Dag 9 | Ghandruk naar Pokhara
Dag 10 | Pokhara
Dag 11 | Pokhara naar Panauti
Dag 12 | Panauti naar Bhaktapur
Dag 13 | Naar huis

Aanvullende informatie

StartpuntKathmandu
EindpuntBhaktapur
VervoerPrivévervoer
1

Aankomst Kathmandu

Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu. Je wordt door ons ontvangen op de luchthaven. Na een traditioneel welkom brengen we jullie naar het hotel. Onderweg krijg je al een goede indruk van de stad Kathmandu die we morgen gaan bekijken. In het hotel kunnen jullie bijkomen van de reis. (-)
2

Kathmandu

Na het ontbijt staan de Engelssprekende gids en chauffeur klaar en bekijken jullie de hoogtepunten van de koningsstad Kathmandu. We bezoeken de tempel Swayambhunath, die op een kegelvormige heuvel ligt. Vanaf de top kun je over de Kathmandu Vallei uitkijken. Ook bezoeken we Pashupatinath. Hier vinden de openbare crematies plaats op de ghats, langs de rivier Bagmati. Deze rivier is een zijtak van de Ganges en een belangrijke plek voor de hindoes. De stoepa Bouddhanath ligt tussen allemaal boeddhistische kloosters. En is Ă©Ă©n van de grootste stoepa’s van AziĂ«. (O)

Nepal - Kathmandu - Bouddhanath stoepa
Uitzicht op Bouddhanath stoepa in Kathmandu

3

Kathmandu naar Chitwan Nationaal Park

We verlaten de hoofdstad en rijden naar de jungle in het zuidelijk laagland van Nepal. Hier ligt het nationale park Chitwan. Sinds 1984 staat het nationale park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het subtropische park is 932km2 groot en je kunt er olifanten, neushoorns, tijgers, apen en nog veel meer wilde dieren spotten. Bij aankomst krijgen jullie uitleg over het programma voor de komende dagen. ‘s Middags gaan jullie de traditionele Tharu dorpen verkennen per os en wagen. De Tharu-bevolking is een etnische groep die in het zuiden van Nepal leeft. De Tharu’s zeggen zelf dat ze de mensen van het bos zijn. Vroeger was het hele zuiden van Nepal een dicht bos. Een groot deel van het bos is tegenwoordig verdwenen, maar in de nationale parken is houtkap niet toegestaan. (O,L,D)
4

Chitwan Nationaal Park

Vroeg in de ochtend rijden we naar de rivier. Per kano zakken we de rivier af. Onderweg kun je wild spotten. Optioneel kun je de olifantenstal bezoeken, waar olifanten getraind worden om met parkrangers het park in te gaan en stropen te voorkomen. We bieden geen activiteiten met dieren aan. Na de lunch gaan we met een gedeelde jeep de jungle in. Een grote kans dat we wild spotten. Goed opletten! ‘s Avonds wordt de traditionele stokkendans door de lokale mensen uit het dorp voor jullie opgevoerd. Een bijzonder schouwspel. (O,L,D)

Kathmandu - Chitwan Nationaal Park - Neushoorn
Neushoorn in Chitwan Nationaal Park

5

Chitwan Nationaal Park naar Bandipur

Het is alweer tijd om de jungle te verlaten. We rijden terug naar het middelgebergte. Onderweg maken we een stop en gaan met de kabelbaan omhoog naar de tempel Manakamana. Jullie kunnen de tempel bekijken en gaan daarna met de kabelbaan weer terug. Na ongeveer 5 tot 6 uur rijden komen we aan bij het dorpje Bandipur. Bandipur was vroeger een echt handelsdorp. Tegenwoordig is het geen handelsdorp meer, maar straalt het rust uit en staan er prachtige panden. Bij helder weer kunnen jullie genieten van de prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen van de Himalaya. (O)

Nepal - Bandipur - Uitzicht over de bazaar bij zonsondergang
Uitzicht over Bandipur tijdens de zonsondergang

6

Bandipur

Een vrije dag, waarbij jullie kunnen bijkomen van alle avonturen van de eerste dagen in Nepal. In de omgeving kun je een kleine wandeling maken. Zijn jullie toe aan meer avontuur? Optioneel staat er een lokale gids voor jullie klaar en wandelen jullie naar het dorpje Ramkot. Hier staat het laatste traditionele ronde huis. (O)

Nepal - Bandipur - Schoolkinderen
Schoolkinderen tijdens de wandeling naar Ramkot in omgeving Bandipur

7

Bandipur via Pokhara naar Pothana

In ongeveer 3 uur rijden we naar de stad Pokhara. Pokhara ligt aan de voet van de Himalaya. Hier ontmoeten jullie de gids en we maken daar een korte stop om de bagage achter te laten die jullie niet nodig hebben tijdens de trekking. Hierna rijden we door naar het startpunt van de trekking. De drager voor de bagage staat al klaar. We wandelen vandaag naar Pothana (1.820m) in ongeveer 3 tot 4 uur. En overnachten in een lodge. (O)

Nepal - trekking - bord richting Pothana
Bord tijdens trekking naar Pothana

8

Pothana naar Ghandruk

Na het ontbijt wandelen we verder. Via de dorpjes Deurali, Tolka en Landruk wandelen we naar Ghandruk (1.940m). We wandelen ongeveer 6 uur. Onderweg kunnen jullie genieten van de prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Ghandruk is een traditioneel Gurung dorp. Er is een klein museum aanwezig. Jullie overnachten in een lodge. (-)

Nepal - Deurali - Uitzicht op Annapurna massief
Uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Annapurna Massief

9

Ghandruk naar Pokhara

De laatste dag van de trektocht is aangebroken. We dalen wandelend in ongeveer 5 uur af naar Nayapul. Optioneel is het is mogelijk om vanaf hier met een taxi naar Nayapul te rijden. In Nayapul staat de chauffeur op jullie te wachten en rijden we in ongeveer 1,5 uur terug naar Pokhara. De rest van de dag kunnen jullie bijkomen van de avonturen in de bergen. (-)
10

Pokhara

Een vrije dag. Pokhara ligt aan het Phewa-meer met uitzicht op de besneeuwde toppen van onder andere de Annapurna. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar de World Peace Pagoda, fietsen huren of met een boot varen op het meer. (O)

Nepal - Pokhara - Uitzicht over het Phewa-meer
Uitzicht over het Phewa-meer in Pokhara

11

Pokhara naar Panauti

Een lange maar gevarieerde rit vandaag. We verlaten de vallei van Pohkara en volgen vandaag grotendeels de Trisuli-rivier. Via de ring van Kathmandu rijden we naar het dorpje Panauti. In dit dorp wonen vooral Newars. Bij aankomst in het dorp worden jullie op de traditionele manier welkom geheten. Je verblijft een nacht bij een lokale familie in huis. Een bijzondere ervaring! De familie neemt je mee en laat je de hoogtepunten van het dorp zien en ‘s avonds wordt er een traditionele maaltijd voor jullie klaargemaakt. (O,D)

Nepal - Panauti - Indreshwar Mahadev tempel
Indreshwar Mahadev tempel in Panauti

12

Panauti naar Bhaktapur

Na het ontbijt maken jullie met een Engelssprekende gids een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur over het Nepalese platteland. Door kleine dorpjes en over de rijstvelden. De bagage hoef je niet mee te nemen, die gaat alvast vooruit per auto. Op het eindpunt staat de chauffeur te wachten en rijden we naar de stad Bhaktapur. In het hotel kunnen jullie even bijkomen. Hierna gaan jullie met de gids de hoogtepunten van deze koningsstad bekijken. Ga op zoek naar de pauw en zie de pottenbakkers aan het werk. (O)

Nepal - Bhaktapur - Pottenbakker
Pottenbakkers in Bhaktapur

13

Naar huis

Het einde van de reis is helaas aangebroken. Het is tijd om afscheid te nemen van Nepal. Ongeveer 3 uur voor vertrek van de internationale vlucht worden jullie opgehaald bij het hotel en naar de internationale luchthaven gebracht. We zijn benieuwd naar jullie reisbelevenissen! (O)

(O = ontbijt, L = lunch, D = diner inbegrepen)

INBEGREPEN
accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders beschreven in de reisroute
privé transfers met auto en chauffeur
excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids inclusief entreegelden
excursies inclusief entreegelden zoals beschreven in het programma
gekwalificeerde Engelssprekende gids en 01 drager per 02 personen tijdens trekking
TIMS-registratie, toegangsprijs en vergunningen nationale parken
lokale belastingen en overige servicetoeslagen
reisbescheiden
assistentie op bestemming
NIET INBEGREPEN
internationale vlucht Amsterdam-Kathmandu (optioneel bij te boeken)
maaltijden die niet beschreven zijn
dranken, snacks en gebruik minibar
uitgaven van persoonlijke aard (telefoonrekening, wassen kleding etc)
fooien en donaties
reis- en/of annuleringsverzekering
visumkosten
bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15,00), Calamiteitenfonds (€2,50) en boekingskosten (€ 30,00)
andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Deze reis kan op iedere dag beginnen.
  • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht.
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 deelnemers. Gereduceerde reissom voor kinderen < 10 jaar. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Accommodaties

Onderstaande accommodaties hebben wij in de reis opgenomen.

Plaats Accommodatie* Aantal nachten Verzorging
Kathmandu Hotel Traditional Comfort 2 Ontbijt
Chitwan Nationaal Park Hotel Green Park 2 Ontbijt, lunch, diner
Bandipur The Old Inn 2 Ontbijt
Trekking Eenvoudige lodges 2 /
Pokhara Mount Kailash Resort 2 Ontbijt
Panauti Homestay Panauti 1 Ontbijt, diner
Bhaktapur Hotel Malla 1 Ontbijt

Het is mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken (behalve tijdens de trekking). De extra kosten bedragen € 285,00 per kamer voor deze reis.

*) De accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van boeken. In het geval er geen kamers beschikbaar zijn, bieden we een vergelijkbaar alternatief aan.

Paspoort en visum

Voor Nepal heb je met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum nodig. Een toeristenvisum is verkrijgbaar bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam, de ambassade in Brussel of op de luchthaven in Kathmandu. Wij adviseren om het visum voor vertrek bij het Nepalese Consulaat of de Nepalese Ambassade aan te vragen. Het is mogelijk om een visa op de luchthaven aan te vragen. Hiervoor moet je vanaf 15 dagen voorvertrek een online aanvraagformulier invullen en de benodigde documenten meenemen naar de luchthaven.

Er zijn drie verschillende toeristenvisa. Een visum voor 15, 30 en 90 dagen. In Nepal kan het visum verlengd worden tot maximaal 150 dagen per kalenderjaar. Bij vertrek uit Nepal moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. De datum waarop je in Nepal aankomt, mag maximaal zes maanden na uitgifte van het visum liggen.

Om het makkelijk voor je te maken, kunnen wij ook het visum voor je aanvragen. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.

Beste reistijd

Hoewel deze reis het gehele jaar kan plaatsvinden, is het beste reisseizoen van oktober tot en met maart. Nepal heeft een mild klimaat en kent vier verschillende seizoenen. Het weer in Nepal verandert nogal door het jaar heen en is ook verschillend op diverse hoogtes. De pre-moesson, die vaak heet en vochtig is in lagergelegen gebieden, duurt van half april tot begin juni. De moesson duurt van half juni tot half september. En is warm en er kan veel regen vallen. De meeste bezoekers komen in de herfst (eind september tot eind november). Het is droog, helder en aangename temperaturen in de bergen en de Terai. In de winter (december en januari) is het koel en helder. De lente (februari tot half april) is ook een aangename periode om Nepal te bezoeken. Warmer weer en langere dagen. Rododendrons staan medio april in bloem in de heuvels en in de Terai is het gras gemaaid.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Anders dan thuis

De reisbestemmingen van travel Nepal liggen buiten de westerse wereld, zodat je in contact komt met andere culturen, gebruiken en mentaliteiten. Dat maakt de reizen van travel Nepal extra interessant. Echter moet je er rekening mee houden dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Het eten, hotels, vervoermiddelen, infrastructuur verschillen nogal met de westerse landen.

Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en door onvoorziene omstandigheden, het voor kan komen dat travel Nepal, ondanks een zorgvuldige planning vooraf, genoodzaakt kan zijn om de dagindeling te wijzigen of programmaonderdelen aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de reizigers, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de gids, reisbegeleiding en/of (vertegenwoordiger van) travel Nepal.

Nepal - Bandipur - Schoolkinderen
Nepal - Kathmandu - Aap bij Swayambhunath
Nepal - Kathmandu - Sadhu bij Pashupatinath
Nepal - Kathmandu - Bouddhanath stoepa
Nepal - Kathmandu - Monnik bij Swayambhunath
Kathmandu - Chitwan Nationaal Park - Neushoorn
Nepal - Bandipur - Uitzicht over de bazaar bij zonsondergang
Nepal - trekking - bord richting Pothana
Nepal - Deurali - Uitzicht op Annapurna massief
Nepal - Pokhara - Uitzicht over het Phewa-meer
Nepal - Panauti - Indreshwar Mahadev tempel
Nepal - Panauti - Locals tijdens Sanga wandeling
Nepal - Bhaktapur - Pottenbakker