Nepal
Bestemming
12 dagen
Reisduur
maart-april en oktober-november
Beste reisperiode
Licht
Zwaarte

Wandel over de groene heuvels, de terrasvormige velden met gewassen, door rhodondendronbossen met op de achtergrond de magische besneeuwde toppen van de Himalaya. Ontmoet de lokale Sherpa-bevolking. De culturele eco-trekking Helambu is een samenwerkingsverband. Met de lodge-eigenaren en onze samenwerkingspartners hebben we de krachten gebundeld om de Helambu-regio weer te doen herleven na de aardbeving. De lodges zijn herbouwd, zijn aardbevingsbestendig en ecologisch. Je ondersteunt de lokale bevolking met een inkomen en krijgt er een prachtige reis met onvergetelijke ervaringen voor terug. Een win-win situatie. 

Hoogtepunten

  • 7-daagse trekking (3-5 uur per dag)
  • Ervaar de Tibetaanse Boeddhistische Sherpa cultuur onderweg
  • Prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen van de Himalaya
  • Overnacht in nieuwe, comfortable en ecologisch gebouwe lodges

 

Culturele eco trekking

1

Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu ontvangt onze vertegenwoordiger je op de traditionele wijze. En brengt je naar het hotel. Onderweg krijg je een goede indruk van de stad. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen. (-)
2

Kathmandu

We bekijken vandaag enkele hoogtepunten van Kathmandu. Met een Engelssprekende gids bezoeken we Swayambhunath, Pashupathinath, Bouddhanath en wandelen we door de wijk Ason. (O)
3

Kathmandu via Thangkune naar Chipling (2.170m)

Per jeep rijden we van Kathmandu via Jharsin Pawa naar Thangkune. Een rit van ongeveer 3 tot 4 uur. Na de lunch dalen we af naar Pati Bhangjyang (1.830m) gelegen op een bergrug. En wandelen via Thankune Bhanjyang naar Chipling. Een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur. (O)
4

Chipling naar Kutumsang (2.470m)

Na het ontbijt beginnen we de wandeling via een bergrug naar een grote chorten. Vanaf hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de toppen van de Gosaikunda. En dalen we af naar het dorpje Gul Bhanjyang (2.130m). We vervolgen de wandeling naar de Sherpa-gemeenschap Kutumsang. We passeren de controlepost bij de ingang van het nationale park van Langtang. We wandelen ongeveer 5 tot 6 uur. (O)
5

Kutumsang naar Mangengoth (3.420m)

We starten met een wandeling door eikenbossen en indrukwekkende rode, witte en roze rododendronbossen. In april staan de bomen prachtig in bloei. Geniet van de prachtige panoramische uitzichten op de bergen, de dalen en Shivapuri Nationaal Park. We wandelen ongeveer 4 tot 5 uur. (O)
6

Mangengoth naar Thadepati (3.690m)

Na het ontbijt beginnen met een wandeling omhoog naar een heuveltop met fladderende witte gebedsvlaggen. Vanaf de top word je getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht op de besneeuwde toppen van het Langtang-gebergte. Na ongeveer 4 tot 5 uur wandelen komen we aan in Thadepati. (O)
7

Thadepati naar Melamchigaon (2.530m)

We wandelen in oostelijke richting en dalen snel af. Door prachtige bossen en langs een waterval. Onderweg kun je het dorpje Melamchigaon zien liggen. We wandelen ongeveer 4 tot 5 uur. (O)
8

Melamchigaon naar Tarkeghyang (2.600m)

Vanaf Melamchigaon is het een lange klim naar Tarkeghyang. Het grootste dorp in de Helambu. In dit welvarende dorp staat een grote gompa, een grote koperen gebedsmolen en stenen huizen. We wandelen ongeveer 5 uur. (O)
9

Tarkeghyang naar Sermathang (2.590m)

De laatste dag wandelen is aangebroken. We wandelen vandaag grotendeels over vlak terrein, lang vele chortens, dorpen, beekjes en watervallen. Totale duur van de wandeling is ongeveer 5 uur. We overnachten in Sermathang. (O)
10

Sermanthang naar Bhaktapur

We rijden van Sermanthang naar Bhaktapur. Een rit van ongeveer 5 uur door het prachtige Nepalese binnenland. (O)
11

Bhaktapur

Je kunt vanochtend bijkomen van de trekking. ’s Middags ga je met een Engelssprekende gids de hoogtepunten van Bhaktapur bekijken. De rest van de dag is naar eigen invulling in te delen. (O)
12

Vertrek naar huis

De laatste dag van de reis is aangebroken. Ongeveer 3,5 uur voor vertrek van de internationale vlucht word je naar de luchthaven van Kathmandu gebracht. We zijn benieuwd naar je reiservaringen. (O)
INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies, tenzij anders in het programma omschreven
Gekwalificeerde Engelssprekende gids en 1 drager (maximaal 15kg per drager) tijdens trekking
Accommodatie, eten, loon, verzekering en uitgaven voor gids en drager(s)
Privé vervoer zoals beschreven in het programma
Excursies zoals beschreven in het programma inclusief entreegelden
Permits en vergunningen voor de nationale parken
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 30,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Optionele activiteiten/excursies
Internationale vluchten
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol, snacks en gebruik minibar
Fooien en donaties
Visumkosten
Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, kleding wassen, slaapzak, mineraalwater etc.)
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht;
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Beste reistijd

Hoewel deze reis het gehele jaar kan plaatsvinden, is het beste reisseizoen van oktober tot en met maart. Nepal heeft een mild klimaat en kent vier verschillende seizoenen. Het weer in Nepal verandert nogal door het jaar heen en is ook verschillend op diverse hoogtes. De pre-moesson, die vaak heet en vochtig is in lagergelegen gebieden, duurt van half april tot begin juni. De moesson duurt van half juni tot half september. En is warm en er kan veel regen vallen. De meeste bezoekers komen in de herfst (eind september tot eind november). Het is droog, helder en aangename temperaturen in de bergen en de Terai. In de winter (december en januari) is het koel en helder. De lente (februari tot half april) is ook een aangename periode om Nepal te bezoeken. Warmer weer en langere dagen. Rododendrons staan medio april in bloem in de heuvels en in de Terai is het gras gemaaid.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in comfortabele accommodaties. Tijdens de trekking verblijf je 7 nachten in eenvoudige, maar comfortabele lodges met gedeelde badkamer en toilet.

Plaats Accommodatie Aantal nachten Verzorging
Kathmandu Traditional Comfort Boutique Hotel 2 Ontbijt
Chipling Lodge 1 Ontbijt
Kutumsang Lodge 1 Ontbijt
Mangengoth Lodge 1 Ontbijt
Thadepati Lodge 1 Ontbijt
Melamchigaon Lodge 1 Ontbijt
Tarkeghyang Lodge 1 Ontbijt
Sermathang Lodge 1 Ontbijt
Bhaktapur Peacock Guest House 2 Ontbijt

De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 212,00.

Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van boeken. In het geval er geen kamer beschikbaar is, bieden we een vergelijkbaar alternatief aan in dezelfde klasse.

Maaltijden en drinken

Het eten is doorgaans lokaal. Je moet hierbij denken aan omelet, noodle soep, Nepalese dhal bhat of roti met verse groente. Het nationale gerecht van Nepal is Dhal Bhat en bestaat uit rijst, linzensoep, groente curry en pickle. Het gerecht wordt twee keer per dag gegeten. In de ochtend tussen acht en tien uur en ’s avonds tussen zeven en negen uur. En ze beginnen de dag met een kop thee. Nepalezen eten met hun rechterhand. In de toeristische wijken is over het algemeen meer westers eten verkrijgbaar. Het water uit de kraan in Nepal is voor buitenlanders niet drinkbaar zonder zuiveringstabletten. Mineraalwater is overal te koop. Alleen zijn de plastic flessen zeer belastend voor het milieu omdat ze niet goed worden afgevoerd.

Paspoort en visum

Voor Nepal heb je met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum nodig. Een toeristenvisum is verkrijgbaar bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam, de ambassade in Brussel of op de luchthaven in Kathmandu. Wij adviseren om het visum voor vertrek bij het Nepalese Consulaat of de Nepalese Ambassade aan te vragen. Het is mogelijk om een visa op de luchthaven aan te vragen. Hiervoor moet je vanaf 15 dagen voorvertrek een online aanvraagformulier invullen en de benodigde documenten meenemen naar de luchthaven.

Er zijn drie verschillende toeristenvisa. Een visum voor 15, 30 en 90 dagen. In Nepal kan het visum verlengd worden tot maximaal 150 dagen per kalenderjaar. Bij vertrek uit Nepal moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. De datum waarop je in Nepal aankomt, mag maximaal zes maanden na uitgifte van het visum liggen.

Om het makkelijk voor je te maken, kunnen wij ook het visum voor je aanvragen. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Anders dan thuis

De reisbestemmingen van travel Nepal liggen buiten de westerse wereld, zodat je in contact komt met andere culturen, gebruiken en mentaliteiten. Dat maakt de reizen van travel Nepal extra interessant. Echter moet je er rekening mee houden dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Het eten, hotels, vervoermiddelen, infrastructuur verschillen nogal met de westerse landen.

Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en door onvoorziene omstandigheden, het voor kan komen dat travel Nepal, ondanks een zorgvuldige planning vooraf, genoodzaakt kan zijn om de dagindeling te wijzigen of programmaonderdelen aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de reizigers, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de gids, reisbegeleiding en/of (vertegenwoordiger van) travel Nepal.

Op basis van onderstaande criteria is de categorie van deze trekking: licht.

De zwaarte van een trekking moet niet worden onderschat. ‘Nepali flat’ betekent stijgen & dalen. Een goede voorbereiding en goede conditie zijn voor bijna alle trekkingen noodzakelijk. Neem voor meer informatie over de zwaarte van de trekking contact met ons op.

Zwaarte van de trekking

Culturele eco-trekking Helambu uitzicht
Culturele eco-trekking Helambu lodge
Culturele eco-trekking Helambu rivier
Culturele eco-trekking Helambu uitzicht
Culturele eco-trekking Helambu brug
Culturele eco-trekking Helambu lodge uitzicht himalaya
Culturele eco-trekking Helambu uitzicht
Culturele eco-trekking Helambu dal bhat
Culturele eco-trekking Helambu lodge slaapkamer
Culturele eco-trekking Helambu monnik
Culturele eco-trekking Helambu rhodondendrons
Culturele eco-trekking Helambu uitzicht
Chorten - culturele eco-trekking Helambu - travel Nepal