India
Bestemming
13 dagen
Reisduur
juni – oktober
Beste reisperiode

Gelegen in het uiterste noorden van India, aan de oude zijderoute, ligt Ladakh. Het is bekend om zijn Tibetaanse boeddhistische cultuur en tradities die eeuwenlang verborgen en onveranderd zijn gebleven. Eeuwenoude kloosters en dorpen liggen in het unieke maanlandschap van bergen, hoge passages, plateaus en diepe valleien.

De vlucht naar de hoofdstad Leh is spectaculair. De stad ligt op een hoogte van 3.500 meter. We bezoeken verschillende kloosters, dorpen en het kristalheldere blauwe meer Pangong Tso. En het klooster Hemis, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Vanaf de hoogste berijdbare pas op 5.329 meter hoogte word je getrakteerd op een fantastisch panoramisch uitzicht op de Himalaya. Optioneel is deze reis nog te verlengen met een bezoek aan de prachtige Taj Mahal in Agra.

Hoogtepunten

  • Tibetaans landschap in India
  • Numbra Vallei, oftewel de bloemenvallei
  • Prachtig meer van Pangong Tso
  • Trotseer de Khardung La pas
  • Tibetaanse cultuur in en om Leh
1

Aankomst Delhi

Aankomst op de internationale luchthaven van Delhi. Na een traditioneel welkom wordt je naar het hotel gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je deze dag naar eigen invulling indelen.
2

Delhi naar Leh

In de vroege ochtend vliegen we naar Leh. Onderweg word je getrakteerd op een geweldig uitzicht op de bergen en gletsjers het vliegtuig landt in Leh. De vlucht is afhankelijk van de weersomstandigheden. We beginnen rustig. Leh ligt op 3.500 meter hoogte en je hebt tijd nodig om te acclimatiseren. In de namiddag maken we een kleine wandeling in Leh en de bazaars. Vroeger was Leh een belangrijke handelsplaats op de oude Silk route naar vanuit China.
3

Leh

Vandaag beginnen we onze dag met een bezoek aan Sankar Gompa. Daarna rijden we door naar Shanti Stupa. Deze stoepa is gebouwd door een Japanse Boeddhistische organisatie en ingewijd door de Dalai Lama. Vanaf de stoepa heb je een goed uitzicht over Leh en de hoogste bergen van Ladakh. We eindigen vandaag met een bezoek aan Leh Palace.
4

Leh naar Alchi

Na het ontbijt laten we Leh achter ons en rijden naar Alchi. We bezoeken het beroemde klooster Rizong en Alchi. Het klooster Rizong behoort tot de Gelugs-pa (geel hoeden) stroming. Het ligt geĂŻsoleerd met een prachtig uitzicht op de Indusvallei. Het Alchi-klooster is een van de oudste kloosters en bevat prachtige Tibetaanse muurschilderingen.
5

Alchi

We beginnen de ochtend met een wandeling naar het Mangyu klooster, gelegen in het dorp Mangya. Het is een van de oudste kloosters uit de Ladakh regio, uit de late 12e of vroege 13e eeuw. Volgens de lokale overlevering zijn de kloosters gesticht door Lotsava Rinchen Zangpo. Later keren we weer terug naar Alchi.
6

Alchi via Likir naar Leh

Op de terugweg naar Leh, stoppen we in het dorp Likir. Gelegen in de Indus Vallei, is dit een van de oudste dorpen van India. Het klooster van Likir bestaat vermoedelijk als sinds de 11e eeuw. Het behoort tot de Yellow hat-sekte en is beroemd vanwege het 75 meter hoge Boeddhabeeld. Vanuit Likir rijden we naar Basgo. Voorheen was dit het belangrijkste politieke en culturele centrum van Ladakh. De overblijfselen van het fort zie je op de heuvel. We bezoeken Basgo Gompa.
7

Leh naar Pangong Tso

angong Tso is een kristalblauw meer en een van de mooiste hoog liggende meren. Vanwege het zoutwater is er weinig micro-vegetatie. Er is leeft geen vis of ander aquatisch leven. Op weg naar het meer bezoeken we de dorpen Tak Tak en Sakti en we trotseren de Chang La pas op 5.320 meter hoogte. We kamperen bij het meer.
8

Pangong Tso

Vandaag kun je de omgeving van het meer gaan verkennen en de nabijgelegen dorpen. Het meer Pangong Tso is het grootste zoutwatermeer van Azië en ligt op een hoogte van 4.420 meter. Het meer is omgeven door bergen en ligt voor ongeveer drie kwart in China.
9

Pangong Tso naar Leh

We rijden terug naar Leh. Onderweg bezoeken we twee grote gompas of kloosters: Hemis en Thiksey. Hemis Gompa is niet alleen het grootste en rijkste klooster van Ladakh, maar bezit ook een zeer rijke collectie oude relikwieën en zeldzame 17e-eeuwse muurschilderingen.
10

Leh naar Nubra Vallei

De vallei van Nubra is ook wel bekend als Ldumra, oftewel de Vallei van de bloemen. De gemiddelde hoogte van deze vallei is 3.000 meter. De belangrijkste bezienswaardigheid zijn de Bactrian kamelen rond de zandduinen. Om de vallei te bereiken moeten de Khadung La pas trotseren op 5.602 meter hoogte. De hoogste berijdbare weg ter wereld.
11

Nubra Vallei

In de Nubra Vallei hebben we de kans om een bezoek te brengen aan de kloosters Diskit en Samstanling en om de lokale dorpen te verkennen.
12

Nubra Vallei naar Leh

We rijden terug naar de hoofdstad van Ladakh. De rest van de dag kun je zelf indelen. Het is je laatste dag omringt door de met sneeuw bedekte bergtoppen.
13

Leh naar Delhi

We vliegen met een ochtendvlucht terug naar Delhi. De rest van de dag kun je naar eigen invulling indelen voordat je vlucht terug naar huis vertrekt.

Optionele verlenging

13

Leh via Delhi naar Agra

We vliegen met een ochtend vlucht terug naar Delhi. Daarna rijden we in ongeveer 4 tot 5 uur naar de stad Agra.
14

Agra naar Delhi

Je staat vroeg op om de zon te zien opkomen tegen het witte marmer van de Taj Mahal. Een adembenemend gezicht. Daarna bezoeken we het robuuste Agra Fort. In de namiddag rijden we terug naar Delhi voor je vlucht naar de volgende bestemming.
INBEGREPEN
Binnenlandse vlucht Delhi – Leh op basis van retour in economy class
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders in het programma omschreven
Privé vervoer zoals beschreven in het programma
Excursies zoals beschreven in het programma
Entreegelden bezienswaardigheden zoals beschreven in het programma
Professionele en gecertificeerde lokale Engelssprekende gids tijdens excursies
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 15,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Optionele activiteiten/excursies
Internationale vluchten
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

  • Een reisverzekering voor deze rondreis is verplicht.
  • Deze vanaf prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Beste reistijd

De beste reistijd voor deze reis is van mei tot en met september. Het is er dan aangenaam en prettig om te verblijven. De overige maanden van het jaar domineert de winter. De beste periode voor een trekking in Ladakh zijn juli en augustus.

Accommodaties

Je verblijft tijdens de reis in verschillende soorten accommodaties. Hotels (3-sterren), guesthouses en in een tent. Het is mogelijk om te kiezen voor luxere hotels.

Maaltijden en drinken

Zwaarte

Je moet er rekening mee houden dat Ladakh op de Tibetaanse hoogvlakte ligt. Je vliegt vanaf Delhi naar Leh en komt aan op 3.500 meter hoogte. Dit merk en daarom is het belangrijk om voldoende te acclimatiseren. Wij verwachten een flexibele en avontuurlijke instelling van je. Tijdens de reis word je begeleid door meerdere ervaren Engelssprekende gidsen.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

India - Cultureel Ladakh