Nepal
Bestemming
6 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar
Beste reisperiode
Licht
Zwaarte

Deze community eco trekking onderscheidt zich van ander trekkingen. Het hele concept draait om duurzaam toerisme. De route loopt ver van de klassieke trekkingspaden en is een initiatief van kleine dorpsgemeenschappen die op zoek waren naar alternatieve inkomsten. Ze hebben een netwerk gebouwd van kleinschalige homestays en guesthouses waarbij de opbrengst toe komt aan de dorpsgemeenschap. De trekking is een volwaardig alternatief van de bekende Poon Hill-trekking.

Hoogtepunten

  • relatief lichte trekking waarbij je een ronde loopt in het Annapurna gebied
  • unieke community eco-trekking
  • spectaculaire zonsopkomst vanaf Mohare Hill met uitzicht op de achtduizenders
  • in het voorjaar wandel je tussen prachtig bloeiende rhododendrons en magnolia’s
1

Pokhara – Galeshwar (1.170m) – Baskharka (1.520m)

Per taxi word je naar het beginpunt van de trekking gebracht. De weg naar Galeshwar is al een belevenis op zich. Na de lunch begint vanaf hier je trekking. Je loopt vandaag in ongeveer 3 uur naar Baskharka. Een steile klim, stenen trappen, terrassen met gewassen en sinaasappelbomen staan voor vandaag op het programma. Probeer vooral een rijp geplukte sinaasappel! Je wordt ontvangen door de dorpsbewoners in de ‘community hall’. Je slaapt vannacht in een homestay met uitzicht op de sinaasappelbomen.
2

Baskharka (1.520m) naar Nangi (2.230m)

Vroeg in de ochtend word je vroeg wakker gemaakt door een lokale haan. Na het ontbijt trekken we verder. Het pad klimt verder omhoog via stenen trappen. De uitzichten zijn geweldig en de tocht is iets vlakker dan de vorige dag. Je komt langs beekjes en wandelt door een bos. Na ongeveer 5 tot 6 uur lopen kom je aan in Nangi waar je overnacht. In Nangi is een school en het dorp is vanwege handgemaakt papier.
3

Nangi (2.230m) – Mohare Hill (3.320m)

Vandaag loop je in 6 tot 7 uur naar de top genaamd Mohare Hill. Eerst door het bos met stenen en wortels. Een uitdagend pad. Het is de moeite waard om door te lopen. Je krijgt steeds meer van het fenomenale uitzicht te zien. Het laatste stukje is even doorbijten, maar boven op de top ben je het zo vergeten. Wat een grandioos uitzicht op de achtduizenders! Je merkt dat je op hoogte bent. Het wordt hier snel frisser. Geniet ’s avonds van de ondergaande zon en het 360 graden uitzicht.
4

Mohare Hill (3.320m) naar Danda Kharka (2.919m)

We staan vroeg op om de zonsopkomst te bekijken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de zonsopkomst vanaf Poonhill hoef je het moment niet met veel andere toeristen te delen. Geniet van de zonsopkomst een kop warme thee of koffie. Na de zonsopkomst staat het ontbijt voor je klaar. Er staat een wandeling van ongeveer 2 tot 3 uur op het programma, dus kun je vandaag wat langer van de omgeving genieten en later vertrekken. Je verblijft in Danda Kharka.
5

Danda Kharka (2.919m) naar Tikot (2.210m)

Vandaag daal je verder af en wandel je voornamelijk door het bos dat af en toe onderbroken wordt door grasvlaktes. Onderweg spot je yaks. De uitzichten blijven geweldig: besneeuwde bergtoppen. Je wandelt vandaag ongeveer 5 tot 6 uur en overnacht in Tikot, misschien wel één van de mooiste dorpen van Nepal. Het thuis van de Magar bevolking.
6

Tikot (2.210m) via Tiplyang (1.040m) naar Pokhara (820m)

De laatste dag van je trekking is aangebroken. Via stenen trappen daal je in ongeveer 2,5 uur af naar de rivier. Je steekt de rivier Kali Gandaki over met een hangbrug. Daar staat de taxi op je te wachten en brengt je terug naar je accommodatie in Pokhara.

Prijs

€ 279,00 per persoon

Inbegrepen

Engelssprekende gids
Overnachting in een lodge op basis van logies
Vervoer en transfers
Accommodatie, eten, loon, verzekering en uitgaven voor gidsen en dragers
Permits, TIMS en toegangsbewijs nationale park

De kosten van een drager bedragen € 175 per twee personen.

Vraag een reisvoorstel aan voor de exacte prijs en de exacte details.

Zwaarte van de trekking

Nepal - Annapurna - Mohare Hill