Nepal
Bestemming
4 dagen
Reisduur
Gehele jaar
Beste reisperiode
Lodge
Accommodatie

Chitwan Nationaal Park ligt in het zuiden van Nepal, in de laagvlaktes van de Terai. De subtropische jungle van Chitwan is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. In Chitwan leeft imposant groot wild, zoals eenhoornige neushoorns, wilde olifanten, luipaarden en tijgers. Ook vind je er herten en antilopen. Rondom de rivier maak je kennis met de krokodillen. Vogelliefhebbers komen ogen tekort. Prachtige vogels, vlinders en wonderlijke insecten. Dierenleven en plantengroei zijn hier onvoorstelbaar rijk en gevarieerd.

Je verblijft in een lodge met uitzicht over het nationale park Chitwan. Met een gids ga je te voet de jungle in. De rivier daal je af in een kano. Afhankelijk van het seizoen is het mogelijk om met een jeep de jungle in te gaan. Op een ossenkar ga je door de traditionele dorpen met maak kennis met Tharu bevolking. Een bijzonder verblijf in een natuurlijke omgeving!

1

Dag 1

De subtropische jungle van Chitwan is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dierenleven en plantengroei zijn hier onvoorstelbaar rijk en gevarieerd. Na aankomst in het resort volgt er een korte briefing over het resort en de faciliteiten. Het programma zal worden toegelicht en definitief worden vastgesteld. In de namiddag bezoek je met een gids een traditioneel Tharu dorp, waarna je kunt genieten van de prachtige zonsondergang over het nationale park.
2

Dag 2

Je wordt vroeg gewekt door het hotelpersoneel. Met een gids maak je een wandeling door de jungle. Dwars door de jungle en wie weet spot je een neushoorn of tijger. In de middag ga je met een jeep 3 tot 4 uur de jungle in. Spot neushoorns, krokodillen en misschien zelfs een tijger.
3

Dag 3

In de ochtend ga je per fiets de omgeving verkennen. Na de lunch ga je in een boomstamkano de Rapti rivier af. Spot moeraskrokodillen en kleurrijke vogels vanuit de kano. In de avond staat een bezoek aan de traditionele Tharu stokkendans in het lokale theater op het programma. Een indrukwekkend en bijzonder schouwspel.
4

Dag 4

De laatste dag van je verblijf in het nationale park Chitwan is aangebroken. En reis je verder naar je volgende bestemming.

Prijs

€ 309,00 per persoon

Inbegrepen

Op basis van een tweepersoonskamer
Ontbijt, lunch en diner
Genoemde excursies
Permit Chitwan Nationaal Park
Engelssprekende gids tijdens excursies

Vraag een reisvoorstel aan voor de exacte prijs en de exacte details.

Neushoorn Chitwan Nationaal Park Nepal
Olifant en neushoorn in Chitwan Nationaal Park Nepal
Kanotocht Chitwan Nationaal Park Nepal
Herten in Chtiwan Nationaal Park Nepal
Neushoorn in Chiwan Nationaal Park Nepal