Nepal
Bestemming
0,5 dag
Reisduur
Gehele jaar
Beste reisperiode
Zwaarte

Pashupatinath is de belangrijkste Hindoetempel in Nepal. De traditionele crematieplaats aan de rivier Bagmati. Boudhanath is de grootste stupa van Nepal.

Pashuphatinath, langs de rivier Bagmati, is de plek waar lijken in de openlucht worden verbrand. Het is de heiligste Hindoe-pelgrimsplaats van Nepal. een rokerige plek vol tempels, beelden, pelgrims en opvallend beschilderde Sadhus (heilige mannen). Pashuphatinath is de tempel van de god Shiva. De tempel zelf is voor niet-Hindoes alleen vanaf de buitenzijde te bekijken. Langs de Basmati vlak bij de tempel, liggen de ghats, de crematieplekken en tevens plaatsen om te baden bij de stenen rivierkades. Ga een tijdje langs de rivieroever zitten om alle facetten van het leven voorbij te zien komen.

De grote witte stoepa in Boudhanath is het heilige hart van een bloeiende gemeenschap van Tibetaanse boeddhisten. Het is één van de grootste stoepa’s ter wereld. Loop met de klok mee rond de stoepa en bewonder de 108 afbeeldingen van Dhyana Buddha Amitabam, de vele Tibetaanse gebedsmolens en gebedsvlaggen. Vanaf de vele dakterrassen. heb je een geweldig uitzicht op de stoepa. Breng ook een bezoek aan één van de kloosters rondom Boudhanath. Ontmoet monniken, woon gebeden bij en proef Tibetaanse thee.

Hoogtepunten

  • bekijk de belangrijkste hindoetempel van Nepal
  • zie alle facetten van het leven voorbijkomen in Pashupatinath
  • bekijk het heilige hart van een bloeiende gemeenschap van Tibetaanse boeddhisten
1

Pashupathinath en Boudhanath

Nepal - Kathmandu - Boudhanath
Nepal - Kathmandu - Pashupatinath rivier