India
Bestemming
21 dagen
Reisduur
najaar, voorjaar, winter
Beste reisperiode
Hotel, Trein
Accommodatie

Met een explosie van levendige kleuren, duizelingwekkende geuren en onbekende geluiden, valt India je zintuigen aan met haar intensiteit. Deze 21-daagse individuele rondreis neemt je mee door Noord-India en Rajasthan. Van Delhi, Jaipur en Udaipur naar Varanasi in het oosten en Orchha en khajuraho verderop, biedt deze reis een rijk en prachtig palet aan Indiase kunst, architectuur en culturele traditie.

Voel de pracht in de prachtige forten van Amer en Jaipur, de ‘roze stad’ van India; Udaipur en de prachtige schoonheid van het paleis aan het meer, de pracht van Fatehpur Sikri, een stenen stad die nu verlaten is en de gouden zandstenen stad Jaisalmer. De ingewikkelde erotische kunst van de stenen tempels van Khajuraho, de glories paleizen van Orchha en de lofzang van Mughal-architectuur, de Taj Mahal. Typisch Rajasthan en Noord-India in haar volledige culturele en natuurlijke glorie.

Hoogtepunten

 • Agra Red Fort en onvergetelijke Taj Mahal
 • Verkenning van de ‘Parel van Rajasthan’: Udaipur
 • Game drive in het Ranthambore National Park
 • De verbazingwekkende oude tempels van Khajuraho
 • De Ganges bij Varanasi
 • De spectaculaire ‘Pink City’ van Jaipur
 • De prachtige stad Jaisalmer
1

Dag 1 | Aankomst Delhi

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je op een traditionele manier ontvangen door onze vertegenwoordiger. Je wordt naar het hotel gebracht.

Als je na 12.00 uur ’s nachts aankomt op de internationale luchthaven, dan wordt dag 1 en 2 samengevoegd en duurt je reis 20 dagen.

2

Dag 2 | Delhi

De ochtend kun je bijgekomen van de reis. ’s Middags bezoeken we de ommuurde stad Oud Delhi, vol activiteiten en nog steeds onder invloed van de grote Mughals die ooit geregeerd hebben vanuit het majestueuze Rode Fort. Na het verkennen van het Rode Fort, bezoeken we Jama Masjid, de grootste 17e-eeuwse moskee in India, Chandni Chowk, de typische Indiase markt bruist altijd van activiteit en Rajghat, het gedenkteken van Mahatma Gandhi (ook wel de ‘Vader van de natie’ genoemd). Je kunt de tour ook per riksja doen (optioneel).
3

Dag 3 | Delhi naar Varanasi

Vandaag word je naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Varanasi. Een van de zeven heiligste steden in India aan de oevers van de Ganges en staat in het centrum van het hindoe-universum. Het is er altijd levendig met duizenden pelgrims, rondzwervende heilige mannen (Sadhus) en religieuze ouderlingen. Het is een stad om ondergedompeld te worden door haar doolhof van smalle straatjes te verkennen, tempels te bezoeken en rituelen en ceremonies te bekijken die bijna 24 uur per dag op de Ghats worden uitgevoerd. De middag is vrij om deze levendige en mystieke stad te verkennen. ‘s Avonds maken we een boottocht op de rivier de Ganges om getuige te zijn van de ongelooflijke avond aarti (gebed) op een van de Ghats.
4

Dag 4 | Varanasi via Sarnath naar Jhansi

Vlak voor zonsopkomst nemen we een boot op de Ganges om getuige te zijn van de verbazingwekkende stroom van gebeurtenissen op de Ghats (de trappen die naar de rivier leiden). De boottocht voert ons langs verschillende Ghats van Varanasi en biedt een glimp van de stad op zijn religieuze hoogtepunt. Elke dag bezoeken duizenden Hindoeïstische pelgrims deze stad om heilige gebeden te maken, te mediteren en zichzelf te zuiveren door een duik te nemen in de heilige rivier. Na het ontbijt rijden we ongeveer 12 km naar Sarnath, de plaats waar Boeddha zijn eerste preek aflegde. Op de dag voor zijn dood had Boeddha Sarnath tot de heiligste vier boeddhistische plaatsen verklaard voor zijn volgelingen. Dat maakt Sarnath een van de meest gewaardeerde boeddhistische plaatsen. In de late namiddag gaan we naar het treinstation om aan boord van de nachttrein naar Jhansi te gaan.
5

Dag 5 | Jhansi naar Orcha

Bij aankomst op het treinstation in Jahnsi word je ontvangen door onze vertegenwoordiger daar en rijden we naar Orcha. Daarna bezoeken we Chaturbhuj en de Raja Ram-tempel, Jehangiri Palace. Deze plek is een ware belichaming van Mughal-architectuur. De koepels zijn geconstrueerd in afstemming met de Timurid-gewoonten, waardoor oorlogsolifanten gemakkelijk door deze poorten kunnen. En tot slot, enkele grafmonumenten gelegen aan de oevers van Betwa rivier. De charme van deze prachtige koninklijke tombes van de Maharaja’s wordt het best ervaren wanneer het wordt bekeken vanaf een smalle brug aan de overkant van de rivier, vanwaar de volledige weerspiegeling van de graven te zien is.
6

Dag 6 | Orcha naar Khajuraho

We rijden naar Khajuraho, een stad die bekend staat om zijn hindoeïstische en jain-tempels vanwege hun geweldige beeldhouwwerk. ‘s Middags bezoeken we de westerse en oosterse groep tempels. Er waren oorspronkelijk bijna 100 afzonderlijke tempels gebouwd tussen 950 en 1050, elk gewijd aan een andere godheid. Nu bestaan er nog maar 20 van deze tempels en ze worden beschouwd als de beste in India voor hun vakmanschap die nog steeds ongeëvenaard is voor de kleinste details die in hen zijn afgebeeld. Deze tempels staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege hun mooie en erotische rotstekeningen.
7

Dag 7 | Khajuraho via Jhansi naar Agra

In ongeveer 4 uur rijden we naar het treinstation in Jhansi. Daar stap je op de trein naar Agra. Een reis van ongeveer 8 uur. Onderweg kun je genieten van de prachtige landschappen. Bij aankomst wordt je ontvangen door onze vertegenwoordiger ter plaatse en naar het hotel gebracht.
8

Dag 8 | Agra

Het is vandaag de dag om de Taj Mahal van je bucketlist af te strepen. We staan vroeg op om dit verbazingwekkende wonder in wit marmer te bezoeken. De Taj Mahal, een symbool van eeuwige liefde, staat aan de zuidelijke oever van de rivier de Yamuna. Het werd gebouwd door de 5e Mughal-keizer, Shah Jahan, ter nagedachtenis van zijn geliefde vrouw, Mumtaz Mahal, die stierf in de 16e eeuw. Het charisma van de verbazingwekkende Taj Mahal betoverd je. Na het ontbijt bezoeken we Agra Fort, een mix van Rajput en Mughal-architectuur. Het fort kan nauwkeuriger worden beschreven als een ommuurde vorstelijke stad. In de late namiddag bezoeken we de bazaar, waar enkele afstammelingen van de families van ambachtslieden (die aan de Taj werkten) werken met marmer, het fijne marmer-inlegwerk genoemd.
9

Dag 9 | Agra via Fetehpur Sikri naar Ranthambore NP

Na het ontbijt rijden we naar Ranthambore. Ondeweg stoppen we bij Fatehpur Sikri, de verlaten koninklijke stad gebouwd door de Mughal-keizer, Akbar. Deze indrukwekkende en goed bewaarde citadel diende 14 jaar lang als politieke hoofdstad van Akbar. In 1585 verliet Akbar Fatehpur Sikri vanwege watertekort. Na het bezoek vervolgen we onze reis naar Ranthambore, waar we aan het einde van de middag aankomen.
10

Dag 10 | Ranthambore Nationaal park

We gaan vandaag twee keer per jeep naar het park om door de jungle te dwalen om de ongrijpbare tijger te vinden. Vroeg in de ochtend volgen we de tijgers en andere dieren en keren terug naar het hotel voor het ontbijt. Na de lunch gaan we opnieuw de jungle in om een glimp op te vangen van meer dier- en vogelsoorten. Aan het einde van deze avontuurlijke dag keren we terug naar het hotel.
11

Dag 11 | Ranthambore NP naar Jaipur

Vandaag rijden we naar Jaipur. Jaipur, beter bekend als de roze stad, is de kleurrijke hoofdstad van Rajasthan. Met haar rijke culturele erfgoed en kleurrijke verleden is het een van de belangrijkste erfgoedsteden in India. De stad werd in 1727 opgericht door Maharaja Sawai Jai Singh II, de toenmalige heerser van Amer. Jaipur, ook bekend als ‘The City of Victory’, met imposante forten, oogverblindende paleizen, prachtige tuinen, meren en markten. Bij aankomst inchecken we bij het hotel. In de late namiddag sluiten we aan bij een lokale familie voor een interactieve kookles.
12

Dag 12 | Jaipur

Na het ontbijt rijden we naar de oude hoofdstad van Amer, op 11 km van Jaipur. Beroemd vanwege het enorme Amber Fort. We wandelen via een stijgend pad naar het Fort op de heuvel. Hierna bezoeken we het City Palace, een perfecte mix van Rajasthani en Mughal-architectuur. En Jantar Mantar, een zonne observatorium gebouwd in de 18e eeuw; dat de tijd meet volgens de beweging van de zon naar een fout van slechts 2 seconden met zonnepanelen die ook tot op heden nauwkeurige astrologische voorspellingen geven. We bezoeken Hawa Mahal (Palace of Winds), een vijf verdiepingen hoge façade van roze zandsteen. Het werd gebouwd in het jaar 1799 om koninklijke dames toe te staan processies en andere festiviteiten op de weg te bekijken via de 953 ‘jharokas’ of kleine ramen zonder te worden gezien door het publiek.
13

Dag 13 | Jaipur naar Nawalgarh

We rijden naar Nawalgarh in de regio Shekhawati in Rajasthan. Het is een stad in het Jhunjhunu-district van Rajasthan. Nawalgarh is beroemd om zijn fresco en haveli’s (herenhuizen) en wordt beschouwd als de Gouden Stad van Rajasthan. Het is ook het moederland van enkele grote Indiase zakenfamilies waarvan de meesten er nu niet meer wonen. De middag is vrij om de stad te verkennen.
14

Dag 14 | Nawalgarh

We gaan vandaag een deel van de dag de Haveli van Nawalgarh verkennen. Afgezien van de meest bezochte Anand Lal Podar Haveli, beroemd om alle mooie schilderijen, zijn de andere haveli’s zeer de moeite waard om te bezoeken: Murarka Haveli, Bansidhar Bhagat Haveli, Chokhani Haveli, Seksaria Haveli, Bhagat Haveli en Chudi wali Haveli. In de namiddag maken we een wandeling met een kamelenkar. Het traditionele lokale vervoermiddel, de kamelen getrokken kar, wordt nog steeds veel gebruikt in landelijke gebieden.
15

Dag 15 | Nawalgarh naar Bikaner

Na het ontbijt vertrekken we naar Bikaner. Deze stad vertoont een rijke geschiedenis van Rajputs; er zijn zoveel haveli’s, paleizen, tempels en musea die een aangenaam beeld van een vervlogen tijdperk bieden. ‘s Middags bezoeken we het Junagarh-fort. Dit Fort herbergt een aantal prachtige paleizen, tempels en paviljoens, die rijkelijk versierd zijn. ’s Avonds kun je de lokale bazaar bezoeken.
16

Dag 16 | Bikaner naar Jaisalmer

In de ochtend bezoeken we de beroemde Jain-tempel, de oudste in Bikaner. Hierna rijden we naar Jaisalmer, gesticht in het jaar 1156 door Bhatti Rajput, leider Rawal Jaisal. Vaak beschreven als Gouden Stad of een gouden luchtspiegeling die oprijst in het hart van de Thar-woestijn. Het indrukwekkende Fort dat in gele zandsteen is geëtst domineert de amberkleurige stad met zijn geweldige pracht. Het leven in de vestingstad roept beelden op van middeleeuwse majesteit, zichtbaar in zijn smalle steegjes, het prachtige paleis, haveli’s, tempels en natuurlijk bekwame ambachtslieden en de alom vertegenwoordigde kamelen. Na het inchecken in ons hotel is het tijd om Bada Bagh te bezoeken, de beste plek om de zonsondergang te bewonderen en foto’s te maken.
17

Dag 17 | Jaisalmer

Na het ontbijt bezoeken we het oude centrum van Jaisalmer en het fort Jaisalmer. Het is het enige ‘Living Fort’ in India en heeft binnen de wallen meanderende smalle straatjes bezaaid met een aantal mooie haveli’s (herenhuizen), paleizen en prachtig gebeeldhouwde Jain-tempels uit de 12e en 15e eeuw. In het hart van de stad bezoeken we ook de prachtige Patwon Ki Haveli, de meest uitgebreide en magnifieke van alle Jaisalmer Haveli’s die de legendarische architecturale rijkdom van Jaisalmer demonstreert. Later rijden we 40 km van Jaisalmer naar Sam om te genieten van de kameelrit op de zandduinen en te genieten van de ondergaande zon.
18

Dag 18 | Jaisalmer naar Jodhpur

Vandaag rijden we naar Jodhpur, de tweede grootste stad in Rajasthan na Jaipur. De machtige Rajput-chef Rao Jodha bouwde deze prachtige stad die zich in de buurt van de Thar-woestijn bevindt. Deze stad is gebouwd in het jaar 1459 en staat ook wel bekend als ‘De Blauwe Stad’, die deze naam heeft overgenomen van de blauw geschilderde huizen met als doel de huizen koel te houden. We bezoeken het Mehrangarh Fort (Majestic Fort), een van de meest indrukwekkende en formidabele bouwwerken in India. Een architectonisch wonder dat beschikt over een prachtig paleis met ingewikkeld gesneden roostervormige ramen verspreid over een oppervlakte van ongeveer 5 km. We bezoeken ook Jaswant Thada, een cluster van koninklijke grafmonumenten in wit marmer gebouwd in 1899 ter nagedachtenis aan Maharadja Jaswant Singh II.
19

Dag 19 | Jodhpur via Ranakpur naar Udaipur

In de ochtend verlaten we de woestijn en vervolgen onze rit naar Udaipur. Onderweg bezoeken we Ranakpur, een klein stadje in de heuvels van het Pali-district. Het is de thuisbasis van een heel mooi en een van de grootste en belangrijkste Jain-tempelcomplexen van India. En een van de vijf belangrijkste pelgrimsoorden van het Jaïnisme. We vervolgen onze rit en komen aan in het prachtige stadje Udaipur, gelegen aan het meer. Udaipur, bekend als ‘De parel van Rajasthan’, de ‘stad van zonsopgang’ en ‘Venetië van het oosten’, is een prachtige plaats die door zowel Indiërs als buitenlandse toeristen wordt beschouwd als de meest romantische stad in India.
20

Dag 20 | Udaipur

Vandaag bezoeken we het stadspaleis, een fascinerende verzameling gebouwen gebouwd door verschillende Maharanas (Warrior Kings) na Udai Singh en voltooid in het jaar 1725. De pracht van het paleis begint direct bij de ingang aan de noordelijke Tripolia-poort die ons naar de centrale binnenplaats brengt. We bezoeken ook de Jagdish Temple, de Indo-Arische tempel gebouwd in het jaar 1651 door Maharana Jagat Singh en is de grootste en de mooiste tempel van Udaipur. ‘s Middags bezoeken we Sahelion Ki Bari (Tuin der eerste bruidsmeisjes), een siertuin gebouwd door Maharana Sangram Singh voor zijn dochter en de dames aan het hof van de koningin. Hij richtte de tuin in met verschillende fonteinen, zwembaden en met gebeitelde paviljoens en olifanten. De fonteinen werken op de unieke hydraulische techniek ontworpen in het jaar 1700 en functioneren zelfs vandaag de dag nog. Bij zonsondergang varen we rond op een boot op het romantische water van het Pichola-meer.
21

Dag 21 | Udaipur naar Delhi

Je wordt naar de luchthaven van Udaipur gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Delhi. Bij aankomst in Delhi word je naar het hotel gebracht waar je je kunt opfrissen en kunt voorbereiden op de vlucht naar huis. De kamer is tot 20.00 uur beschikbaar. Hierna word je naar de internationale luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Het einde van je reis door betoverend Noord-India en Rajasthan.
INBEGREPEN
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders in het programma omschreven
Lokale Engelssprekende gids tijdens excursies
Privé vervoer zoals beschreven in het programma
Excursies zoals beschreven in het programma inclusief entreegelden
Toegangsprijs en vergunningen voor de nationale parken
Treinticket 2e klasse AC Sleeper Varanasi-Jhansi
Treinticket CC AC Jhansi-Agra
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Reisbescheiden
Organisatiebemiddeling en services
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 30,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Optionele activiteiten/excursies
Internationale vluchten
Binnenlandse vluchten Delhi-Varanasi & Udaipur-Delhi
Reis en/of annuleringsverzekering
Frisdrank, alcohol, snacks en gebruik minibar
Fooien en donaties
Visumkosten India
Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, kleding wassen, slaapzak, mineraalwater etc.)
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer

Belangrijk

 • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht;
 • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.
 • De kosten voor de binnenlandse vlucht Delhi-Varanasi & Udaipur-Delhi bedragen tussen € 120 – € 250 per persoon afhankelijk van het moment van boeken en de beschikbaarheid.

Beste reistijd

Het klimaat in India varieert van de eeuwige sneeuw in de Himalaya tot de tropische omstandigheden in het kustgebied en landklimaat in het binnenland. Bovendien zijn er veel variaties per regio en per seizoen.

Het koele seizoen duurt van oktober tot maart. Dit is de beste reisperiode in Centraal- en Zuid-India. Het weer is in de winter bijna altijd hetzelfde. Blauwe luchten en veel zon. In sommige delen in het zuiden en het oosten valt er wat regen van de noordoostelijke moesson. In het uiterste noorden is het met de (natte) sneeuw erg koud en vaak onbegaanbaar. In de zomer, van april tot juni, is het in grote delen van het land erg heet en droog. En aan de kust vochtig. De zuidwestelijke moesson trekt eind mei via de westkust het land binnen. Daarmee komt er voorlopig een einde aan de hitte en valt er een wisselende hoeveelheid regen. De moesson trekt in juni en juli over de rest van het land en gaat tegen eind september weer liggen. Noordoost-India heeft in deze periode te kampen met zware regenval en is daarmee een van de natste plekken op aarde.

De beste reisperiode voor deze reis is oktober tot en met april.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in standaard in middenklasse accommodaties (3 sterren). Een selectie van de accommodaties tref je hieronder aan. Je kunt ook kiezen voor om in kwalitatief betere accommodaties te verblijven (4 sterren). De meerprijs bedraagt per persoon € 430,00.

Plaats Accommodatie (3 sterren) Accommodatie (4 sterren) Verzorging
Delhi Hotel Blueberry Hotel The Hans Ontbijt
Varanasi Hotel Meraden Grand Hotel The Aamaya Ontbijt
Orcha Hotel Raj Mahal Hotel Orcha Resort Ontbijt
Khajuraho Hotel Clarks Hotel Clarks Ontbijt
Agra Hotel Taj Resort Hotel Jaypee Sidharta Ontbijt
Ranthambore Hotel Om Rudra Priya Holidays Resort Hotel Anuraga Palace of Tree House Palace Ontbijt
Jaipur Hotel Surya Villa Hotel Shahpura House Ontbijt
Nawalgarh Roop Niwas Kothi Roop Niwas Kothi Ontbijt
Bikaner Hotel Harasar Haveli Hotel Lalgarh Palace Ontbijt
Jaisalmer Hotel Heritage Inn Hotel The Gulaal Ontbijt
Jodhpur Hotel Mapple Abhay Hotel The Ummed Ontbijt
Udaipur Hotel Mewar Haveli Hotel Swaroop Vilas Ontbijt

Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van boeken. In het geval er geen kamer beschikbaar is, bieden we een vergelijkbaar alternatief aan in dezelfde klasse.

Maaltijden en drinken

De Indiase keuken is net zo gevarieerd als het land zelf. De verfijnde smaak van de klassieke keuken die ontstond aan de keizerlijke hoven van Delhi, Kasjmir, Hyderabad en Lucknow wordt aangevuld met een enorme hoeveelheid regionale specialiteiten, gemaakt met allerlei exotische ingrediënten. Uit de dorre woestijnen van Rajasthan komen scherp gekruide, robuuste curries, terwijl de keukens van de weelderige kusten van West-Bengalen, Goa en Kerala gedomineerd worden door vis.

Paspoort en visum

Reizigers uit Nederland en België dienen te beschikken over een geldig paspoort dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast is een toeristenvisum verplicht. Een toeristenvisum is vanaf de uitgiftedatum 6 maanden geldig (dus niet vanaf aankomst in India). Je moet dus binnen 6 maanden na afgifte India binnen reizen.

Het visum voor India kun je op verschillende manieren aanvragen:

 • e-visum: via de website Indiase overheid kun je eenvoudig een e-visum aanvragen. Het e-visum is geldig bij aankomst op 25 aangewezen luchthavens (waaronder Cochin, Delhi, Goa, Mumbai, Lucknow, Trivandrum, Varanasi). Op de website lees je welke documenten je nodig hebt. Je kunt vanaf 120 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek het e-visum aanvragen en maximaal 2 keer per jaar. Het e-visum is 60 dagen geldig en kan niet verlengd worden. Wij adviseren je dringend op tijd het visum aan te vragen. Je krijgt per e-mail een bevestiging en neem deze uitgeprint mee. Op de aankomstluchthaven kun je doorlopen naar de balie ‘e-visa’ voor de juiste stempels.
 • Visa & Consular services for India: je kunt het visum aanvragen bij VFS in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam Antwerpen en Brussel. De verwerkingsduur is 3-6 werkdagen. Op de website vind je een checklist voor alle benodigde documenten. Let op: de afmetingen voor de pasfoto verschillen met de standaardformaten. De kosten bedragen ongeveer € 117 voor multiple entry visum en 90 dagen geldig is.
 • Visumbemiddelingsbureau. Kies voor gemak en geef de visumaanvraag grotendeels uit handen aan KES Visum. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Taj Mahal in Agra
India Gate in New Delhi
Oever van de Ganges in Varanasi
Baden in de Ganges in Varanasi
Het Rode Fort in Agra
Tijger in Ranthambore Nationaal Park India
Palace Of The Winds in Jaipur
Amber Fort in Rajasthan India
Kamelen in woestijn bij Jaisalmer in Rajasthan
Riksja in Jaisalmer
Blauwe stad Jodhpur in India
City Palace vanaf het meer Pichola in Udaipur