INBEGREPEN |
Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders in het programma omschreven |
Lokale Engelssprekende gids tijdens excursies |
Privé vervoer zoals beschreven in het programma |
Excursies zoals beschreven in het programma inclusief entreegelden |
Toegangsprijs en vergunningen voor de nationale parken |
Treinticket 2e klasse AC Sleeper Varanasi-Jhansi |
Treinticket CC AC Jhansi-Agra |
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen |
Reisbescheiden |
Organisatiebemiddeling en services |
|
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING |
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking |
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking |
Boekingskosten € 30,00 per boeking |
|
NIET INBEGREPEN |
Optionele activiteiten/excursies |
Internationale vluchten |
Binnenlandse vluchten Delhi-Varanasi & Udaipur-Delhi |
Reis en/of annuleringsverzekering |
Frisdrank, alcohol, snacks en gebruik minibar |
Fooien en donaties |
Visumkosten India |
Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, kleding wassen, slaapzak, mineraalwater etc.) |
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals noodtransport of ziekenhuisvervoer |
|
Belangrijk
- Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht;
- De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 volwassenen. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.
- De kosten voor de binnenlandse vlucht Delhi-Varanasi & Udaipur-Delhi bedragen tussen € 120 – € 250 per persoon afhankelijk van het moment van boeken en de beschikbaarheid.
Beste reistijd
Het klimaat in India varieert van de eeuwige sneeuw in de Himalaya tot de tropische omstandigheden in het kustgebied en landklimaat in het binnenland. Bovendien zijn er veel variaties per regio en per seizoen.
Het koele seizoen duurt van oktober tot maart. Dit is de beste reisperiode in Centraal- en Zuid-India. Het weer is in de winter bijna altijd hetzelfde. Blauwe luchten en veel zon. In sommige delen in het zuiden en het oosten valt er wat regen van de noordoostelijke moesson. In het uiterste noorden is het met de (natte) sneeuw erg koud en vaak onbegaanbaar. In de zomer, van april tot juni, is het in grote delen van het land erg heet en droog. En aan de kust vochtig. De zuidwestelijke moesson trekt eind mei via de westkust het land binnen. Daarmee komt er voorlopig een einde aan de hitte en valt er een wisselende hoeveelheid regen. De moesson trekt in juni en juli over de rest van het land en gaat tegen eind september weer liggen. Noordoost-India heeft in deze periode te kampen met zware regenval en is daarmee een van de natste plekken op aarde.
De beste reisperiode voor deze reis is oktober tot en met april.
Accommodaties
Tijdens deze reis verblijf je in standaard in middenklasse accommodaties (3 sterren). Een selectie van de accommodaties tref je hieronder aan. Je kunt ook kiezen voor om in kwalitatief betere accommodaties te verblijven (4 sterren). De meerprijs bedraagt per persoon € 430,00.
Plaats |
Accommodatie (3 sterren) |
Accommodatie (4 sterren) |
Verzorging |
Delhi |
Hotel Blueberry |
Hotel The Hans |
Ontbijt |
Varanasi |
Hotel Meraden Grand |
Hotel The Aamaya |
Ontbijt |
Orcha |
Hotel Raj Mahal |
Hotel Orcha Resort |
Ontbijt |
Khajuraho |
Hotel Clarks |
Hotel Clarks |
Ontbijt |
Agra |
Hotel Taj Resort |
Hotel Jaypee Sidharta |
Ontbijt |
Ranthambore |
Hotel Om Rudra Priya Holidays Resort |
Hotel Anuraga Palace of Tree House Palace |
Ontbijt |
Jaipur |
Hotel Surya Villa |
Hotel Shahpura House |
Ontbijt |
Nawalgarh |
Roop Niwas Kothi |
Roop Niwas Kothi |
Ontbijt |
Bikaner |
Hotel Harasar Haveli |
Hotel Lalgarh Palace |
Ontbijt |
Jaisalmer |
Hotel Heritage Inn |
Hotel The Gulaal |
Ontbijt |
Jodhpur |
Hotel Mapple Abhay |
Hotel The Ummed |
Ontbijt |
Udaipur |
Hotel Mewar Haveli |
Hotel Swaroop Vilas |
Ontbijt |
Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van boeken. In het geval er geen kamer beschikbaar is, bieden we een vergelijkbaar alternatief aan in dezelfde klasse.
Maaltijden en drinken
De Indiase keuken is net zo gevarieerd als het land zelf. De verfijnde smaak van de klassieke keuken die ontstond aan de keizerlijke hoven van Delhi, Kasjmir, Hyderabad en Lucknow wordt aangevuld met een enorme hoeveelheid regionale specialiteiten, gemaakt met allerlei exotische ingrediënten. Uit de dorre woestijnen van Rajasthan komen scherp gekruide, robuuste curries, terwijl de keukens van de weelderige kusten van West-Bengalen, Goa en Kerala gedomineerd worden door vis.
Paspoort en visum
Reizigers uit Nederland en België dienen te beschikken over een geldig paspoort dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast is een toeristenvisum verplicht. Een toeristenvisum is vanaf de uitgiftedatum 6 maanden geldig (dus niet vanaf aankomst in India). Je moet dus binnen 6 maanden na afgifte India binnen reizen.
Het visum voor India kun je op verschillende manieren aanvragen:
- e-visum: via de website Indiase overheid kun je eenvoudig een e-visum aanvragen. Het e-visum is geldig bij aankomst op 25 aangewezen luchthavens (waaronder Cochin, Delhi, Goa, Mumbai, Lucknow, Trivandrum, Varanasi). Op de website lees je welke documenten je nodig hebt. Je kunt vanaf 120 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek het e-visum aanvragen en maximaal 2 keer per jaar. Het e-visum is 60 dagen geldig en kan niet verlengd worden. Wij adviseren je dringend op tijd het visum aan te vragen. Je krijgt per e-mail een bevestiging en neem deze uitgeprint mee. Op de aankomstluchthaven kun je doorlopen naar de balie ‘e-visa’ voor de juiste stempels.
- Visa & Consular services for India: je kunt het visum aanvragen bij VFS in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam Antwerpen en Brussel. De verwerkingsduur is 3-6 werkdagen. Op de website vind je een checklist voor alle benodigde documenten. Let op: de afmetingen voor de pasfoto verschillen met de standaardformaten. De kosten bedragen ongeveer € 117 voor multiple entry visum en 90 dagen geldig is.
- Visumbemiddelingsbureau. Kies voor gemak en geef de visumaanvraag grotendeels uit handen aan KES Visum. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Duurzaamheid
Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.