Bhutan
Bestemming
9 dagen
Reisduur
oktober tot en met maart
Beste reisperiode
Guesthouse, Hotel
Accommodatie

Ontdek het authentieke koninkrijk Bhutan. Bezoek traditionele dorpen en maak wandelingen door de prachtige natuur. Probeer de lokale keuken en kom in contact met de lokale bevolking. Geniet van de authentieke Bhutanese ervaring.

Hoogtepunten van deze reis

  • bezoek authentieke dorpen in Bhutan
  • ontdek de verborgen vallei van Phobjikha en Haa
  • meerdere wandelingen in de prachtige natuur
  • wandeling naar Taktshang, tijgersnest

Reisschema authentiek Bhutan

Dag 1 | Aankomst Bhutan
Dag 2 | Thimphu
Dag 3 | Thimphu naar Gangtey
Dag 4 | Gangtey naar Punakha
Dag 5 | Punakha en Wangdue
Dag 6 | Punakha naar Haa Vallei
Dag 7 | Haa Vallei naar Paro
Dag 8 | Paro
Dag 9 | Vertrek uit Bhutan

Aanvullende informatie

StartpuntParo
EindpuntParo
VervoerPrivévervoer
1

Aankomst Bhutan

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Paro word je ontvangen door de gids. We rijden naar de hoofdstad Thimphu. En bezoeken Memorial Chorten en Tashi Choe Dzong. (L/D)
2

Thimphu

Na het ontbijt rijden we ten noorden van Thimphu en maken een wandeling naar Tango. Een wandeling door een eikenbos. We komen uit bij een prachtig klooster. Bij terugkomst bezoeken we de lokale dorpen Kabisha en Babina. Je krijgt een goed beeld van het Bhutanese dorpsleven. Later in de middag bezoejen we enkele hoogtepunten in de stad Thimphu. (O/L/D)
3

Thimphu naar Gangtey

We rijden naar de top van de Dochula Pas op 3.100 meter hoogte. Op de top van de pas staan 108 chortens en kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. We maken een kleine wandeling en rijden via de Punakha en Wangdue Vallei naar de Pelela Pas. We rijden de verborgen vallei van Phobjikha binnen. Een beschermd natuurbeschermingsgebied in het Jigme Singye Nationale Park. Vanaf eind oktober tot maart is deze vallei de overwinteringsplaats van de zwartnek kraanvogel. (O/L/D)
4

Gangtey naar Punakha

In de ochtend brengen we een bezoek aan Gangtey Gompa. Een van de oudste Nyingma kloosters, gelegen op de top van een heuvel. We maken een twee uur durende wandeling in deze prachtige omgeving. Later in de middag rijden we terug naar de Punakha Vallei. We bezoeken Chimi Lhakhang en het indrukwekkende Punakha Dzong. (O/L/D)
5

Punakha en Wangdue

Via een heuvelachtige weg bereiken we de dorpen Talo en Nobgang. Het huis van de koningin-moeders van Bhutan. We bezoeken een of twee lokale huizen en drinken thee met hen. En leren meer over het dagelijkse leven. Vanuit Norbgang kunnen we wandelen naar Punakha Dzong. En als er voldoende tijd is bezoeken we ook het dorp Richengang in Wangdue. (O/L/D)
6

Punakha naar Haa Vallei

Na een vroeg ontbijt rijden we via de Dochula Pas terug naar Thimphu. Vanaf daar rijden we door het prachtige landschap naar de Haa Vallei. Onderweg maken we verscheidene stops. En kunnen we een wandeling maken naar het Lungchutsi klooster. Bij aankomst in Haa bezoeken Chebri en Tachu Goempa. Je overnacht in een traditionele lodge. En het is een goed moment lokale Bhutanese likeur Ara te proberen. (O/L/D)
7

Haa Vallei naar Paro

We rijden via de Chele La Pas terug naar Paro. Dit is de hoogste berijdbare pas van Bhutan op een hoogte van 3.988 meter. We stoppen op de top van de pas en wandelen naar het nonnenklooster Kila Gompa. Een hangend klooster voor nonnen dat niet per auto bereikbaar is. Bij aankomst in Paro bezoeken we enkele lokale dorpen, Kyechu en Dungtse Lhakhang. (O/L/D)
8

Paro

We wandelen vandaag naar het wereldberoemde hangende klooster Takstang, oftewel Tijgersnest. Een flinke, maar mooie wandeling. Het klooster bevindt zich aan een verticale rots, op 900 meter boven de vallei. In de namiddag kun je bijkomen van alle avonturen in Bhutan, zelf een wandeling in de omgeving en dorpen maken. (O/L/D)
9

Vertrek uit Bhutan

Je wordt naar de luchthaven van Paro gebracht voor je terugvlucht. Het einde van je reis door authentiek Bhutan. (O)

(O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

INBEGREPEN
Accommodaties op basis van drie sterren (indien beschikbaar)
Alle maaltijden in Bhutan (ontbijt, lunch en diner)
Lokale gekwalificeerde Engelssprekende gids
Privé transfers
Excursies genoemd in het programma
Lokale belastingen en overige servicetoeslagen
Toeristenbelasting Bhutan
Toeristenvisum Bhutan
Entreegelden voor genoemde bezienswaardigheden
BIJKOMENDE KOSTEN BIJ BOEKING
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Boekingskosten € 30,00 per boeking
NIET INBEGREPEN
Internationale vluchten van en naar Paro
Eventuele huur paard naar Taktshang
Gebruik minibar, frisdrank, alcohol en snacks
Fooien en donaties
Visumkosten India
Uitgaven van persoonlijke aard
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden
AANVULLENDE OPTIONELE KOSTEN
– Luxere accommodaties tegen meerprijs
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Visa (anders dan Bhutan)

Belangrijk

  • Deze reis kan op iedere dag beginnen.
  • Vanwege de beperkte beschikbaarheid van stoelen op de vluchten naar Bhutan, raden we je aan om op tijd te boeken.
  • Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht.
  • De prijs voor deze reis is per persoon op basis van 2 deelnemers in het laagseizoen. Gereduceerde reissom voor kinderen < 12 jaar. Vraag een persoonlijk reisvoorstel aan.

Accommodaties

Je verblijft in Bhutan in comfortabele accommodaties. De meeste accommodaties hebben drie sterren. In het oosten van Bhutan, verblijf je in meer eenvoudige accommodaties.

Paspoort en visum

Wij verzorgen het visum voor Bhutan voor je. We hebben hiervoor een duidelijke kleurenkopie van je paspoort voor nodig. Bij boeking ontvang je aanvullende documentatie over hoe je de kopie bij ons kunt aanleveren.

Beste reistijd

Hoewel deze reis het gehele jaar kan plaatsvinden, is het beste reisseizoen van oktober tot en met maart. Bhutan heeft een mild klimaat en kent vier verschillende seizoenen. Het weer in Bhutan verandert nogal door het jaar heen en is ook verschillend op diverse hoogtes. De pre-moesson, die vaak heet en vochtig is in lagergelegen gebieden, duurt van half april tot begin juni. De moesson duurt van half juni tot half september. En is warm en er kan veel regen vallen. De meeste bezoekers komen in de herfst (eind september tot eind november). Het is droog, helder en aangename temperaturen in de bergen en de lager gelegen gebieden. In de winter (december en januari) is het koel en helder. De lente (februari tot half april) is ook een aangename periode om Bhutan te bezoeken. Warmer weer en langere dagen. Rododendrons staan medio april in bloei.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Anders dan thuis

De reisbestemmingen van travel Nepal liggen buiten de westerse wereld, zodat je in contact komt met andere culturen, gebruiken en mentaliteiten. Dat maakt de reizen van travel Nepal extra interessant. Echter moet je er rekening mee houden dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Het eten, hotels, vervoermiddelen, infrastructuur verschillen nogal met de westerse landen.

Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en door onvoorziene omstandigheden, het voor kan komen dat travel Nepal, ondanks een zorgvuldige planning vooraf, genoodzaakt kan zijn om de dagindeling te wijzigen of programmaonderdelen aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de reizigers, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de gids, reisbegeleiding en/of (vertegenwoordiger van) travel Nepal.