Nepal
Bestemming
0,5 dag
Reisduur
Gehele jaar
Beste reisperiode

Bhaktapur is één van de drie koningssteden in de Kathmandu Vallei. Tot in de 15e eeuw was Bhaktapur de hoofdstad van de Kathmandu Vallei, gelegen aan de vroegere karavaanroute tussen Tibet en India. De tijd heeft stil gestaan in Bhaktapur en er hangt nog steeds de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. De stad is grotendeels auto vrij. Goed bewaarde architectuur. Dwaal door de smalle steegjes. De magnifieke paleizen, tempels en klooster zijn nog grotendeels in tact.

Bhaktapur wordt ook wel de pottenbakkersstad genoemd. Op de pleinen liggen honderden potten in de zon te drogen. De potten worden op een traditionele manier met de hand door de mannen gemaakt. De vrouwen beschilderen de potten. Uniek om deze ambacht van dichtbij te bekijken.

Hoogtepunten

  • beleef één van de best bewaarde authentieke steden van Nepal
  • zie de pottenbakkers op een traditionele manier aan het werk
  • dwaal door de steegjes van het historische centrum

 

1

Bhaktapur

Samen met de gids ga je op stap om het openluchtmuseum Bhaktapur te verkennen. Bhaktapur is de op twee na grootste stad van de vallei en er hangt nog de sfeer van een middeleeuwse nederzetting. Handel, landbouw en nijverheid (houtsnijwerk en aardewerk) zijn de voornaamste middelen van bestaan. De stad ligt aan de oude karavaanroute van China naar India. Er verrezen magnifieke paleizen, tempels en klooster die nu grotendeels nog in tact zijn.

Dit is slecht een voorbeeld programma voor een halve dag. Je kunt natuurlijk ook meedere dagen in Bhaktapur verblijven. Wij stellen graag een reisvoorstel voor je op.

Nepal - Bhaktapur - pottenbakker
Nepal Bhaktapur Smalle straat
Nepal Bhaktapur straat muur
Nepal Bhaktapur Tempel Durbar
Nepal Bhaktapur Water halen
Nepal Bhaktapur Drogende potten op plein
Nepal Bhaktapur Potten in de zon
Nepal Bhaktapur Pottenbakker binnen
Nepal Bhaktapur Pottenbakker