Nepal geopend voor reizigers

Nepal zelf heeft haar grenzen weer geopend voor reizigers. Dit is goed nieuws voor reizen naar Nepal! De nieuwe protocollen zijn recent gepubliceerd. En we hebben hieronder de meest actuele procedure beschreven. Nu nog wachten op de aanpassing van het reisadvies Nepal door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Visum voor Nepal

Het visum voor Nepal moet je voor vertrek aanvragen bij het Nepalees Consulaat in Amsterdam of de Nepalese Ambassade in Brussel. Bij het Nepalees Consulaat kun je per e-mail de meest actuele werkwijze en voorwaarden opvragen voor de visumaanvraag. Volgens onze laatste informatie moet je de volgende documenten overleggen:

  • aanbevelingsbrief van het ministerie van Toerisme of Nepal Tourism Board
  • boekingsbevestiging accommodatie
  • overzicht reis- en zorgverzekering met dekking voor medische kosten, hulpverlening en redding gedurende de reis

Reis naar Nepal

De luchtvaartmaatschappij zal voor vertrek bovenstaande documenten controleren. Daarnaast moet je een PCR-rapport met negatief resultaat (niet ouder dan 72 uur) of een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 overleggen. Zonder deze documenten krijg je geen toegang tot de vlucht.

Aankomst in Nepal

Direct na aankomst wordt er een nieuwe PCR-test afgenomen. Ook als je bent gevaccineerd tegen COVID-19. De kosten van deze test zijn voor eigen rekening. Je mag de accommodatie niet verlaten tot de uitslag van de test bekend is. Is de uitslag negatief, dan mag je starten met je reis in Nepal. Is de uitslag positief, dan moet je in quarantaine in de accommodatie totdat de uitslag van een volgende test negatief is.

Belangrijk

Deze informatie is sterk aan wijzigingen onderhevig en voor het laatst geactualiseerd op 31 maart 2021. Neem contact met ons op voor de meest actuele procedure.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Bekijk ook het laatste reisadvies Nepal op de website Nederland Wereldwijd.

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is.

Meer informatie

Reisadvies Nepal ministerie van Buitenlandse Zaken