Reisduur: 19 dagen Accommodatie: Hotel,Homestay,Tent Vervoer: Prive vervoer Hoogte: 4.130 m Zwaarte trekking: Gemiddeld Beste reisperiode: mrt-apr & okt-dec
  • Overzicht
  • Inbegrepen

Avontuurlijk, actief en natuurlijk Nepal

Dit is Nepal voor avonturiers. In ruim 2,5 week maak je een actieve rondreis door Nepal. Met als hoogtepunt een trekking naar Annapurna Base Camp (4.130m). Je spot wild in het nationale park Chitwan en verblijft bij een lokale community. En maakt een 2-daagse rafttocht op de Trisuli-rivier, waarbij je op de rivieroever in een tent overnacht.

Hoogtepunten reis

  • Avontuurlijke en actieve rondreis door Nepal

  • Trekking naar Annapurna Base Camp (4.130m)

  • Wild spotten in Chitwan Nationaal Park

  • Raften op de Trisuli-rivier en kamperen langs de rivier

Routekaart reis Avontuurlijk, actief en natuurlijk Nepal

Reisprogramma in het kort

Dag 1: Aankomst in Kathmandu
Dag 2: Kathmandu
Dag 3: Kathmandu naar Chitwan Nationaal Park
Dag 4: Chitwan Nationaal Park
Dag 5: Chitwan Nationaal Park
Dag 6: Chitwan Nationaal Park naar Pokhara
Dag 7: Pokhara via Nayapul naar Syauli Bazaar
Dag 8: Syauli Bazaar naar Chhomrong
Dag 9: Chhomrong naar Dovan
Dag 10: Dovan naar Himalaya
Dag 11: Himalaya naar via MBC naar Annapurna Base Camp
Dag 12: Annapurna Base Camp naar Bamboo
Dag 13: Bamboo naar Jhinu Danda
Dag 14: Jhinu Danda via Nayapul naar Pokhara
Dag 15: Pokhara
Dag 16: Raften op de Trisuli rivier
Dag 17: Raften op de Trisuli rivier en naar Kathmandu
Dag 18: Kathmandu
Dag 19: Vertrek uit Kathmandu

Interesse in deze reis?

Vraag een reisvoorstel aan voor deze reis!

Reisvoorstel aanvragen

Volledige reisbeschrijving

Dag 1 - Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu staat een vertegenwoordiger van travel Nepal op je te wachten. Onderweg krijg je al een goede indruk van de hectiek van de stad. De rest van de dag kun je bij komen van de reis of alvast een wandeling in de stad gaan maken.

Dag 2 - Kathmandu

Vandaag ga je met een Engelssprekende gids de hoogtepunten van de koningsstad Kathmandu bekijken. Vanaf Swayambhunath (monkey tempel) heb je uitzicht over de Kathmandu Vallei. En je bezoekt één van de grootste stoepa’s ter wereld Bouddhanath. In de middag bezoeken we Pashupatinath. Dit is een van de heiligste verblijfplaatsen van Shiva en op de oevers van de Bagmati rivier vinden crematies plaats. We eindigen in de wijk Ason en bezoeken Kathmandu Durbar Square.

Dag 3 - Kathmandu naar Chitwan Nationaal Park

Na het ontbijt verlaten we de hoofdstad van Nepal en rijden naar het nationale park Chitwan. Het park ligt in de Terai, in het zuiden van Nepal. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de rijkste wildgebieden van Azië. Je komt in de middag aan de rand van het park aan en wordt op een traditionele manier ontvangen door de vrouwen uit de lokale community. Je overnacht in een eigen cottage in een lokale community, weg van het toeristische gedeelte. De rest van de dag kun je bijkomen van de reis.

Dag 4 - Chitwan Nationaal Park

In een open jeep ga je samen met een gids de jungle in. Om je veiligheid te garanderen, is dit de manier om wild van dichtbij in de jungle van Chitwan te kunnen spotten. In de jungle leven onder andere de Bengaalse tijgers, neushoorns, wilde beren, wilde olifanten en nog veel meer. Een grote kans dat je wild spot. Op de terugweg verlaat je de jeep om per kano een klein deel van de rivier af te zakken. Vanuit de kano heb je goed zicht op het wild dat bij de rivier komt om te drinken.

Dag 5 - Chitwan Nationaal Park

De ochtend kun je naar eigen invulling indelen. Samen met de gids ga je ‘s middags het platteland per fiets verkennen. Je kunt het dorpse leven van dichtbij observeren. De rit eindigt bij de rivier Narayani en geniet onder het genot van een kop masala thee van de betoverende zonsondergang. Bij terugkomst staat een kookworkshop op traditionele wijze op het programma. De lokale vrouwen leren je hoe je een typisch Nepalees gerecht bereidt.

Dag 6 - Chitwan Nationaal Park naar Pokhara

We laten de jungle van Chitwan achter ons en rijden naar de Vallei van Pokhara met op de achtergrond de met sneeuw bedekte toppen van het Annapurna-massief. Na het inchecken in het hotel heb je tijd om de laatste inkopen voor de trekking te doen en Lakeside te verkennen. Probeer een goede nacht te maken, we starten morgenvroeg op tijd met de trekking naar Annapurna Base Camp.

Start trekking

Dag 7 - Pokhara via Nayapul naar Syauli Bazaar

Per auto rijden we van Pokhara naar Nayapul (1,5 uur). Vanaf Nayapul volgen we een groot deel de verharde weg naar Syauli Bazaar (1.220m). We lopen ongeveer 3 uur.

Dag 8 - Syauli Bazaar naar Chhomrong

Vanuit Syauli lopen we in ongeveer 7 uur naar het dorp Chhomrong (2.170m). Dit is een belangrijke stop voor de meeste trekkers. Er zijn verscheidene winkeltjes en bakkerijen te vinden.

Dag 9 - Chhomrong naar Dovan

Na het ontbijt beginnen we met een afdaling via stenen trappen en steken de Chhomrong Khola over via een hangbrug. We wandelen door bossen met rododendrons en bamboe. Het grootste gedeelte van de dag heb je een prachtig uitzicht op de berg ‘Fishtail’. Je wandelt in ongeveer 6 uur naar het dorpje Dovan (2.600m) waar we overnachten.

Dag 10 - Dovan naar Himalaya

We hebben een relatief korte dag wandelen op het programma. Hoe hoger we komen, hoe smaller de paden worden. In het bos kom je langs een kleine tempel waar de lokale bevolking offers brengt. We bereiken het dorpje Himalaya (2.920m) in ongeveer 3 uur wandelen. Morgen hebben we een lange en zware dag wandelen op het programma staan.

Dag 12 - Annapurna Base Camp naar Bamboo

Na de zonsopkomst en het ontbijt lopen we de trail in omgekeerde richting. De dag bestaat het grootste gedeelte uit dalen. Het uitzicht op de bergen blijft spectaculair. We bereiken het dorpje Bamboo (2.310m) in ongeveer 6 uur wandelen.

Dag 13 - Bamboo naar Jhinu Danda

Vanuit Bamboo begin je de dag met een klim naar Kuldighar, waarna je verder afdaalt naar Chhomrong. Via stenen trappen loop je naar het dorp. Vanaf Chhomrong daalt de trail verder af naar Jhinu Danda (1.780m). Deze plek staat bekend om de hot springs. Neem zwemkleding mee. Je wandelt vandaag ongeveer 6 uur.

Dag 14 - Jhinu Danda via Nayapul naar Pokhara

De laatste dag van de trekking is aangebroken. We verlaten Jhinu Danda na het ontbijt en wandelen in ongeveer 6 uur terug naar het startpunt Nayapul. We volgen grotendeels de Modi Khola rivier. In Nayapul staat de auto te wachten en brengt ons terug naar Pokhara (1,5 uur).

Einde trekking

Dag 15 - Pokhara

Vandaag kun je bijkomen van de trekking. Er is niets gepland. Kun je geen genoeg van de bergen krijgen dan raden we je aan om te gaan paragliden vanaf de top van de berg Sarangkot. Of maak een wandeling naar de World Peace Pagoda.

Dag 17 - Raften op de Trisuli rivier en naar Kathmandu

We zakken de rivier verder af en na ongeveer 3 uur raften bereiken we het eindpunt. Vanaf daar reizen we terug naar Kathmandu en kun je dag naar eigen invulling verder indelen.

Dag 16 - Raften op de Trisuli rivier

We verlaten de Pokhara en rijden naar het startpunt voor het raften. Na ongeveer 3 uur op de wilde rivier komen we aan bij het kamp waar we gaan overnachten. Je overnacht in een tent en bij het kampvuur valt de nacht in.

Dag 18 - Kathmandu

In de ochtend maken we een uitstap naar de koningsstad Bhaktapur, wat op ongeveer 15 kilometer van Kathmandu ligt. Engelssprekende gids laat je de hoogtepunten van deze authentieke stad zien. Na het middaguur gaan we terug naar Kathmandu en heb je tijd om je souvenirs in te slaan of de Garden of Dreams te bekijken.

Dag 19 - Vertrek uit Kathmandu

De laatste dag is aangebroken. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar huis. Het einde van je 19-daagse rondreis door Nepal en wij zijn benieuwd naar je verhalen en belevenissen.

Prijsinformatie

We passen de reis Avontuurlijk, actief en natuurlijk Nepal graag aan op basis van je wensen zodat deze reis nog beter bij je past. We horen je graag je reiswensen.

 

De reissom bedraagt vanaf € 1.500 per persoon (vanafprijs per persoon op basis van twee personen)

Interesse in deze reis?

Vraag een reisvoorstel aan voor deze reis!

Reisvoorstel aanvragen

Inbegrepen

Accommodaties op basis van logies en ontbijt
Privé transfers zoals beschreven in het reisprogramma
Excursies inclusief Nepalese Engelssprekende en entreegelden zoals beschreven in het reisprogramma
Gekwalificeerde Nepalese Engelssprekende gids tijdens trekking
Accommodatie, eten, loon, verzekering voor gids en dragers(s)
TIMS-registratie en toegangsbewijzen nationale parken
Organisatiebemiddeling, service en reisbescheiden
Garantieregeling GGTO, Calamiteitenfonds en CO2-compensatie

Niet inbegrepen

Internationale vlucht(en)
Maaltijden tijdens de trekking (ontbijt, lunch en diner)
Dranken, snacks en gebruik minibar
Uitgaven van persoonlijke aard (telefoonkosten, wassen van kleding etc.)
Fooien en donaties
Optionele excursies
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden
Reis- en annuleringsverzekering
Visumkosten Nepal

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in hotels, lodges en een tent. Tijdens de trekking overnacht je in eenvoudige lodges.

 

Kathmandu Hotel Traditional Comfort
Chitwan Nationaal Park Homestay in lokale community
Pokhara Batika Classic Hotel
Raften Tent

 

Tijdens de trekking verblijf je in eenvoudige lodges of theehuizen. Dit zijn (soms zeer) eenvoudige hutten met kleine tweepersoonskamers. Er zijn in de bergen geen eenpersoonskamers. Als het erg druk is in de bergen kan het voorkomen dat je een kamer moet delen om iedereen een slaapplaats te kunnen aanbieden. Het gedeelde sanitair is beperkt. In bijna alle lodges kun je je wassen. De ene keer onder een douche, de andere keer vanuit een emmer water. Warm water is niet altijd beschikbaar en is veelal afhankelijk van de zon. In enkele gevallen is een warme douche tegen betaling aanwezig. Het eten in de lodges is eenvoudig. Vaak wordt de gezamenlijke ruimte verwarmd. De slaapruimte wordt niet verwarmd. In enkele lodges zijn extra dekens verkrijgbaar afhankelijk van de drukte. Het gebruik van wifi is meestal tegen betaling evenals het opladen van elektrische apparatuur. Je moet rekening houden met extreme weersomstandigheden. Zorg voor warme kleding en een goede slaapzak, geschikt voor lage temperaturen. De slaapzakken zijn te huur in Kathmandu of Pokhara.

 

In veel accommodaties is wifi beschikbaar. Het is goed om je te realiseren dat de stabiele werking en snelheid van internet in het buitenland kan afwijken van wat je gewend bent. De werking en snelheid van wifi op de bestemmingen is dat ook niet gegarandeerd.