Reisduur: 11 dagen Accommodatie: Hotel Vervoer: Prive vervoer Min. aantal deelnemers: 6 Max. aantal deelnemers: 13
 • Overzicht
 • Details
 • Boeking

Reis Mindful Nepal RetraiteTijdens de retraite in Nepal breng je bewust de focus op jezelf, voel je ontspanning, doe je diverse meditaties, mindfulness yoga en volg je unieke workshops. In de 11-daagse reis ‘Mindful in Nepal Retraite’ beleef je het in combinatie met excursies naar de hoogtepunten van de Kathmandu vallei.

Voorbeeld van een dagindeling tijdens de retraite:

07.00 - 08.00 Dynamische meditatie
Tussen 08.15 – 09.00 uur Ontbijt
10.00 - 11.30 uur Workshop
11.45 - 12.15 uur Loopmeditatie
Tussen 13.00 en 14.00 uur Lunch in stilte (exclusief)
15.30 - 16.30 uur Yoga en meditatie
Tussen 18.00 - 19.00 uur Diner (exclusief)
19.15 uur Deelronde met aansluitende afsluiting met Yoga Nidra
21.00 uur Einde programma

Niet ingevulde tijden zijn voor eigen invulling waarbij stilte wordt gewaardeerd.

De overige dagen bezichtigen we de hoogtepunten van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. Gedurende deze dagen is het ook mogelijk deel te nemen aan yoga- en/of meditatie.

We verblijven in een comfortabel hotel in Kathmandu. De bijzondere Pagoda-zaal en de tuin met vele hoekjes en zitjes zijn uitermate geschikt voor meditatie, yoga en de workshops. De Nepalese sfeer die het hotel uitademt is van toegevoegde waarde voor de retraite. De workshops zijn gebaseerd op wijsheden die de Boeddha 2500 jaar geleden onderwees. Je ontvangt bij elke workshop een hand-out, die in totaal een mooi naslagwerk vorm.

Tijdens de excursies zul je merken dat het straatleven van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan een intens contrast op de retraite vormen. Je zintuigen worden tot het uiterste geprikkeld. De opgebouwde mindfulness vaardigheden in de retraite zullen in dit dynamische straatbeeld optimaal uitgedaagd worden.

Een paar weken voor de reisdatum wordt een reizigersbijeenkomst georganiseerd waarbij we bij goed weer een wandeling van ongeveer 1 uur maken. In deze informele setting kunnen we elkaar vast wat leren kennen. Na afloop van de wandeling kunnen we wat drinken, en tijd nemen voor het overleggen van praktische zaken en het stellen van vragen.

Voel je wel iets voor deze combinatie tussen een retraite en excursies? Wil je de culturele aspecten van Nepal op dieper niveau beleven en wil je een reis die je ook op persoonlijk gebied verrijkt? Dan is dit unieke aanbod wellicht de juiste match.

Een deelneemster aan de reis Mindul in Nepal schreef over haar ervaringen:

‘Ik vond de combinatie yoga, meditatie, de workshops en wat we in Nepal hebben beleefd in al zijn facetten fantastisch en betekenisvol. Ik hoop dat er iets van de reis doorwerkt in het leven van alle dag.’

Het maximale aantal deelnemers voor deze reis bedraagt 13 reizigers. Een relatief kleine groep waardoor eventuele gewenste persoonlijke aandacht gewaarborgd is. De vorige reis was al 8 maanden voor vertrek volgeboekt. Als je zeker weet dat je deze reis wilt gaan maken, wacht dan niet te lang met boeken, zodat je zeker bent van een plek.

Het is mogelijk om voor of na deze 11-daagse reis je programma uit te breiden met een of meerdere bezoeken aan andere regio’s in Nepal, wandelingen of trekkingen.

Deze reis Mindful Nepal Retraite wordt begeleid door een ervaren Nederlandse retraite- en reisbegeleidster.


Rikkie Postema - Adisat

Nederlandse reisbegeleiding

De begeleiding van deze reis en retraite is in handen van Rikkie Postema. Meer dan 20 jaar geleden is haar interesse voor Oosterse filosofie ontstaan. Vooral de laatste 10 jaar heeft zij bij traditionele, veelal Tibetaanse, leraren lessen in boeddhistische psychologie, yoga en mindfulness gevolgd. In haar praktijk ADISAT vormen deze lessen een rode draad in begeleiding en training van anderen. Zij kent Nepal vanuit diverse rondreizen, trekkingen en vrijwilligerswerk. Ze begeleidt jaarlijks twee reizen naar Nepal: de 19-daagse rondreis Mindful in Nepal en deze 11-daagse Mindful Nepal Retraite.

Vertrekdata

Start Beschikbaarheid Prijs vanaf
26 oktober 2021 - 5 november 2021 Beschikbaar € 1.275,00
25 oktober 2022 - 4 november 2022 Beschikbaar € 1.275,00

Inbegrepen

Overnachtingen zoals beschreven of gelijkwaardig op basis van een gedeelde kamer (twin room)
Nederlandse reisbegeleiding tijdens de gehele reis en retraite
Entreegelden Pashupatinath, Swayambhunath, Bouddhath, Patan Durbar Square, Golden Temple, Bhaktapur
Privévervoer met eigen voertuig
Ontbijt
Lokale belastingen en servicetoeslagen
Organisatiebemiddeling, service en reisbescheiden
Garantieregeling GGTO, Calamiteitenfonds en CO2-compensatie

Niet inbegrepen

Internationale vlucht(en) - optioneel bij te boeken
Optionele excursies
Minibar, frisdrank, alcohol en snacks
Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden)
Reis- en/of annuleringsverzekering
Visum kosten Nepal (+/- € 77,50)
Andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen

Overnachtingen

Tijdens deze rondreis verblijf je in een comfortabele middenklasse hotel.

Als je alleen reist, word je standaard ingedeeld op een kamer bij een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Indien je liever een kamer voor jezelf hebt, kun je dit bij je boeking aangeven. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Plaats Accommodatie Aantal nachten Verzorging
Kathmandu Hotel Vajra 10 Ontbijt

Het is mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken (behalve tijdens de trekking). De extra kosten bedragen € 182,00 per kamer voor deze reis.

In veel accommodaties is wifi beschikbaar. Het is goed om je te realiseren dat de stabiele werking en snelheid van internet in het buitenland kan afwijken van wat je gewend bent. De werking en snelheid van wifi op de bestemmingen is dat ook niet gegarandeerd.

Belangrijk

Een reisverzekering is voor deze rondreis verplicht.

Vervoer ter plaatse

De privévoertuigen die wij tijdens je reis inzetten zijn van hoge kwaliteit en onze lokale partner zorgt dat ze in goede staat verkeren. Een verbanddoos, brandblusser en veiligheidsgordels zijn beschikbaar. Je chauffeur zorgt dat de reis soepel en veilig verloopt.

Nepal is een bergachtig land en ongeveer driekwart van het land is bedekt met heuvels en bergen. Op het zuiden na, zijn de meeste snelwegen kronkelige wegen. In Nepal rijdt men aan de linkerkant van de weg. De meeste verkeersdeelnemers leven de verkeersregels en voorschriften niet na. De werkzaamheden aan de weg kunnen leiden tot grote vertragingen in het verkeer.

Internationale vlucht

De internationale vlucht is niet inbegrepen bij deze reis. Je kunt je vlucht eenvoudig boeken via de website van bijvoorbeeld KLM, Turkish Airline, Etihad Airways of Qatar Airways. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Ook voor de terugvlucht word je weer naar de internationale vluchthaven van Kathmandu gebracht.

Reis verlengen

Ben je al in Kathmandu? Details over hoe je het hotel kunt bereiken, ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek. We bieden je op deze dag een gratis transfer van de luchthaven van Kathmandu naar het hotel aan. Het is je eigen verantwoordelijkheid om op tijd in Kathmandu aan te komen.

Kom je eerder aan in Nepal? Geen probleem. Wij denken graag met je mee over een invulling van deze dagen. Of wil je de reis verlengen met bijvoorbeeld een bezoek aan Pokhara, wild spotten in de jungle van Nepal of een wandeling in de Himalaya maken? Neem hiervoor contact met ons op.

Groepsgrootte

Het minimumaantal deelnemers van deze groepsreis is 06 deelnemers en maximaal 13 deelnemers. Indien het minimumaantal deelnemers niet wordt bereikt 42 dagen voor vertrek kan de reis niet doorgaan of tegen bijbetaling van het verschil in reissom indien alle reisgenoten akkoord gaan. Bij annulering ontvangt de hoofdboeker de reeds betaalde reissom terug (met uitzondering van persoonlijke uitgaven, bijvoorbeeld visa en vaccinaties) en op de vliegtickets zijn de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij van toepassing.

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een groepsreis met gegarandeerd vertrek moeten annuleren, als door een annulering van een boeker het aantal deelnemers onder het minimale aantal deelnemers komt. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vliegtickets.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, neem dan contact met ons op. Wij kunnen informatie geven over leeftijden, het aantal mannen/vrouwen en alleenreizende reizigers.

Beste reistijd

Hoewel deze reis het gehele jaar kan plaatsvinden, is het beste reisseizoen van oktober tot en met maart. Nepal heeft een mild klimaat en kent vier verschillende seizoenen. Het weer in Nepal verandert nogal door het jaar heen en is ook verschillend op diverse hoogtes. De pre-moesson, die vaak heet en vochtig is in lagergelegen gebieden, duurt van half april tot begin juni. De moesson duurt van half juni tot half september. En is warm en er kan veel regen vallen. De meeste bezoekers komen in de herfst (eind september tot eind november). Het is droog, helder en aangename temperaturen in de bergen en de Terai. In de winter (december en januari) is het koel en helder. De lente (februari tot half april) is ook een aangename periode om Nepal te bezoeken. Warmer weer en langere dagen. Rododendrons staan medio april in bloem in de heuvels en in de Terai is het gras gemaaid.

Duurzaam reizen

Wij hechten veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en het milieu. Je reist door arme afgelegen gebieden waar de lokale bevolking niet gewend is aan toeristen. Wij houden ons zoveel mogelijk aan de lokale culturele gewoontes. We verwachten dit ook van onze reizigers. Maak gebruik van gezuiverd water en probeer het gebruik van plastic flessen met mineraal te verminderen. De voorzieningen om afval te verwerken zijn niet ontwikkeld en het afval wordt verbrand of gedumpt in de natuur.

Anders dan thuis

De reisbestemmingen van travel Nepal liggen buiten de westerse wereld, zodat je in contact komt met andere culturen, gebruiken en mentaliteiten. Dat maakt de reizen van travel Nepal extra interessant. Echter moet je er rekening mee houden dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Het eten, hotels, vervoermiddelen, infrastructuur verschillen nogal met de westerse landen.

Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en door onvoorziene omstandigheden, het voor kan komen dat travel Nepal, ondanks een zorgvuldige planning vooraf, genoodzaakt kan zijn om de dagindeling te wijzigen of programmaonderdelen aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de reizigers, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de gids, reisbegeleiding en/of (vertegenwoordiger van) travel Nepal.

 • Status
  Start
  Einde
  Groep (min-max)
  Pricing
   
 • Status D2021
  Start maandag 4 juli 2022
  Einde maandag 4 juli 2022
  1 - 13 Personen
   

  Helaas, deze reis is vol.