Onze klanten over travel Nepal

Bij thuiskomst vragen wij onze klanten om hun ervaringen over de reis en de reisorganisatie travel Nepal met ons en met anderen te delen. Lees ook de ervaringen en beoordelingen die onze klanten hebben geschreven op ReisOrakel.nl.

Marchien (maart 2020)

De voor ons samengestelde reis was zeer gevarieerd; de cultuur in de Koningssteden, het overweldigende van Kathmandu, de natuur en een fantastische trekking. De gidsen spraken goed Engels en waren zeer enthousiast, de middelen van transport waren comfortabel, Nepal is het meest indrukwekkende land dat we ooit bezocht hebben.
We hebben in maart 2020 gereisd, in het begin van de Corona crisis in Europa; tijdens onze reis zijn we op de hoogte gehouden van de situatie en de risico’s van het laten doorgaan van de vakantie of het afbreken ervan. Toen we hadden besloten om onze reis af te breken, is alles heel snel maar vooral professioneel verzorgd door Travel Nepal, waarvoor onze dank.

Tim en Jesse (maart 2020)

Alles is echt heel goed en fijn geregeld. Alles is duidelijk en bij vragen heb je zo 3 of 4 man met wie je altijd contact op kan nemen. In ons geval kwamen er wat problemen onderweg, maar deze zijn echt super opgelost! Hierdoor is onze reis er gelukkig niet minder op geworden.

Dick en Mox (februari 2020)

Wil je een complete reis naar een fantastisch land met veel cultuur.,prachtige uitzichten en
heel bijzondere mensen.
Een land dat je moet ondergaan !!

Fokko en Tea (december 2019)

Helmich heeft voor ons en in overleg met ons, een individuele reis op maat samengesteld. Wat een schitterende reis, deze overtrof onze verwachtingen. Een prachtige landschap en cultuur, mooie ontmoetingen, afgesloten met een mooie trekking in begin januari. Naar Nepal buiten het hoogseizoen kunnen we zeker aanbevelen. De reis was prima georganiseerd. In de voorbereiding en op reis konden we altijd met vragen of ondersteuning bij Helmich terecht.

Jantien en Alex (oktober 2019)

Vanaf het moment dat we in contact kwamen met Travel Nepal op de vakantiebeurs waren we overtuigd van de kwaliteit van Helmich en zijn organisatie. Wij zijn hier niet in teleurgesteld, sterker nog, zijn wij van de ene positieve verbazing in de andere gevallen. De complete reis was tot in de puntjes verzorgd. Op locatie waren de gidsen, chauffeurs en accommodaties vriendelijk, verzorgd en van hoge kwaliteit. Overal zijn we begeleid en super ontvangen. En de app is van grote toegevoegde waarde met een gedetailleerd schema met veel nuttige en interessante informatie.
Voor onze huwelijksreis had dit echt niet beter gekund!

Maria (november 2019)

Voor het eerst in ons leven hebben we een reis geboekt middels een travel agency. Bij toeval kwam mijn man nog op de site van travel Nepal terecht, ik was toen al in ‘gesprek’ met een paar andere reisorganisaties. Maar het contact met travel Nepal en Helmich Riezebos voelde gelijk zo goed en vanzelfsprekend dat ik die anderen al snel heb afgezegd. De reis naar Nepal was onze eerste verre bestemming weer met z’n tweetjes, zonder kinderen. Het tot stand komen van zo’n reis naar Nepal, is een heel persoonlijk gebeuren. Gaandeweg terwijl je je er in verdiept, kom je er steeds meer achter wat je wel wilt en wat niet, om een voor jou zo optimaal mogelijke reis te boeken. De hulp van Helmich was daarbij absoluut onmisbaar. Hij stelde precies de juiste vragen en koppelde daar precies de juiste, op maat gemaakte reis aan vast. Het contact via de mail en telefoon verliep zo snel, prettig en gemakkelijk, dat ik rustig kan zeggen dat ik nog nooit ergens zo goed geholpen ben. Het had niet beter gekund. We hebben een ge-wel-dige reis gehad!!! Enorm genoten van Nepal en alle mensen daar. Het reizen met chauffeur en hier en daar een gids (wij wilden liever vooral ervaren dan al te veel weetjes krijgen) is ons ook zo goed bevallen. Omdat je niks zelf hoeft uit te zoeken, heb je gewoon de rust om overal van te genieten. Je gaat zitten in de auto met chauffeur, en je wordt weer naar de volgende prachtige tempel of klooster gebracht. Daar spreek je met de chauffeur af waar je hem weer ziet, en hij wacht geduldig op je, dus je hebt gewoon alle tijd om rustig op je gemak alles te bekijken en bewonderen. Deze reis staat zeker in de top 3 van al mijn reizen. We konden van de stopover in Abu Dhabi dankzij Helmich prachtig gebruik maken van een aanbieding van Ethiad met 2 gratis hotelovernachtingen in een 5 sterren hotel. Ook van de stopover in New Dehli hebben we gebruik gemaakt door nog even 2 nachten in Agra er aan vast te koppelen, om daar de Taj Mahal te bekijken. Zo hadden we alles bij elkaar een enorm inspirerende reis, voor een prijs waar we het zelf niet eens voor hadden kunnen boeken. Dus ja zeker een aanrader! Volgend jaar gaan we waarschijnlijk naar China, en ook dan boeken we weer via travel Nepal, omdat Helmich daar ook heel goed thuis is. Helmich super bedankt voor al je hulp! Wij zijn heel dankbaar dat we dit allemaal hebben mogen ervaren!!

Marry & Marleen (oktober 2019)

Als je ooit in de gelegenheid bent om zo’n reis te maken, altijd doen!
Travel Nepal zou ik aanbevelen, alles was tot in de puntjes geregeld en het was een heel afwisselend programma.

Wim en Alda (oktober 2019)

Complimenten voor Travel Nepal, onze reis naar Nepal (4 weken) is zonder enig incident verlopen. We hebben een aantal plaatsen bezocht en een trekking van 19 dagen gemaakt door het Annapurna gebied. Als eerste het Annapurna circuit, toen Poon Hill en ten slotte Annapurna Basecamp. Alles was tot in de puntjes geregeld, van hotel, vervoer, gidsen tot de hele trekking toe. Ik deze organisatie bij iedereen aanraden.

Edward en Fokel (oktober 2019)

Travel Nepal wist ons op een zeer deskundige manier te adviseren over de mogelijkheden van onze reis. Wij wilde van de gebaande paden of in Nepal en dat is erg goed gelukt. Met goede keuze van hotel in Kathmandu, deskundige gids die ons inleefde in wat wij wilde is onze eerste reis naar Nepal onvergetelijk geworden…smaakt zeker naar meer en kloppen dat zeker aan bij Helmich!

Rutger en Karin (oktober 2019)

Mede door de enorm goede service voor en tijdens de reis hebben wij zo’n fantastische reis gehad. Alles tot in de puntjes geregeld! TOP! Bekijk ons online reisverslag via bovenstaande link.

Irene (oktober 2019)

Geweldige reis naar China/Tibet gemaakt, met de helemtrein naar Tibet, het dak van de wereld. De reis was super georganiseerd door Helmich van Travel Nepal, fijne communicatie, reis op maat naar onze wensen. Zowel voor-, tijdens als na de reis makkelijk contact voor vragen en controle of alles goed verloopt. Kortom, een echte aanrader!

Arnt & Diana (oktober 2019)

Prachtige jubileumreis, een rondreis met een kleine groep! een mooi avontuur met vele verrassingen, lekker ☀️ Aardige lokale mensen, geweldige ervaring. En natuurlijk prachtige vergezichten over de Himalaya, adembenemend mooi.
Alles was goed geregeld, Helmich als reisleider was TOP. Nepal heeft ons blij verrast en gaan zeker terug

Kees (oktober 2019)

Wat een geweldig trekking, de Langtang valei tot Gyanging Gompa (even wennen daar aan de hoogte, maar de uitzichting op het punt van 4300 m weergaloos), daarna afdaling naar Bambu (wat langer afdaling doordat lodge houder afspraak niet na kwam). De Gosaikunda trail weer totaal anders, mooi en ja, de uitzichten (met mooi weer) onbeschrijflijk mooi…. Dan de dag er na nog de pas op 4600, magnifiek en rustig nog dagen richting Kathmandu, boeiend ook om de Nepalese dorpen en mensen te ervaren. Heel bijzonder. Kathmandu blijft stoffig en lawaaiig, maar voor een dag (marktjes, souvenirs) helemaal ok.

Carla, Yvonne en Elze (oktober 2019)

Dank travel Nepal voor de geweldig, fantastische reis die we met elkaar hebben samengesteld, China, Tibet, Nepal en Bhutan. Het is in alle opzichten een SUPER reis geweest. Accommodaties waren heerlijk, de lokale gidsen en chauffeurs waren geweldig, spreken goed Engels en werken vanuit hun hart. De gehele organisatie was uitmuntend. We hebben iedere dag genoten van de tours, de hikes, het paard rijden, de natuur en de Tempels. Wat hebben wij, mijn zussen en ik, genoten van de samengestelde reis door Travel Nepal. Alles was tot in de puntjes verzorgt en geregeld. En alle beloften werden nagekomen. De reis naar Tibet en Bhutan was er één om nooit te vergeten. Alles even mooi om te zien, goed ontvangen en geweldig rondgeleid.

Lisanne en Geertje (augustus 2019)

Wij zijn de eerste 2 weken van augustus op rondreis door Nepal geweest en hebben dankzij de goede organisatie van Travel Nepal en de fijne locale medewerkers een hele mooie vakantie gehad. Alles was zorgvuldig voorbereid, goed afgestemd op onze individuele wensen en werd ook uitgevoerd zoals afgesproken. Vragen die we vooraf en tijdens de reis hadden werden meteen beantwoord. Kortom; een zorgeloze reis voor ons en een geweldige ervaring rijker.

Gioia en Michiel (mei 2019)

Heel positief over Travel Nepal en Nepal zelf! Goede organisatie, leuke gids, goede accommodaties in vergelijking met andere organisaties, goede communicatie, complete informatie vooraf en tijdens de tocht, goede prijs kwaliteit verhouding. Top!

Peter (april 2019)

In de eerste drie weken van april 2019 hebben we Manaslucircuit en Tsumvalley gelopen. Een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen die van wandelen in de bergen houdt. En wat voor bergen! De natuur op deze trekking is ongeëvenaard mooi. Ik meerdere trekkings in Nepal gedaan maar deze was de mooiste! Wij liepen de tocht met z’n tweeën en gids. Je kunt zo’n tocht in Nepal zelf regelen maar dat kost tijd, is niet per se goedkoper en kan ook tot teleurstelling en leiden. Wij hadden de tocht in Nederland geboekt bij Travel Nepal. Alles was perfect geregeld. Goed vervoer, goede planning, goede (en leuke) gids. Echt aan te raden dus !

Robin (april 2019)

De prachtige natuur, de Himalaya met everest en de ontzettend lieve hartelijke mensen. Chitwan was heel warm en we hadden geen airco, wat ‘s nachts erg onprettig was. En in bhaktapur hadden we geen warm water, vandaar dat de accommodatie voldoende was. De gidsen en chauffeurs waren fantastisch en de ontvangst met uitleg van het programma in Nepal was erg fijn. Het voelde echt alsof iedereen voor je klaar stond. Het voortraject hebben we ook heel prettig ervaren, er werd goed meegedacht en het persoonlijk contact was heel fijn. We bevelen travel Nepal zeker aan!

Jan (april 2019)

Travel Nepal is een zeer betrokken reisorganisatie, die bereidt is om problemen op te lossen. De reis naar Nar, Phu, Kang La Pas, Tilicho Lake en Thorung La Pas was zeer goed georganiseerd met een voortreffelijke gids en porter. Pasang en Pema bedankt! De acclimatisatie dagen waren niet nodig en zijn door de gids prima ingevuld: de tocht door Lubra Valley en sightseeing ten zuiden van Jomsom.

Anja (april 2019)

Travel Nepal is een reisorganisatie die er alles aan doet om jou een unieke reis te laten maken. Vooral de deskundigheid van Helmich viel op en hij inventariseert goed welke wensen je hebt. En dit combineert hij tot een reis die helemaal op maat is en aan alle wensen voldeed. Alles was ook tot in detail geregeld. Kortom een aanrader!

K. Voogd (april 2019)

Vanaf het eerste gesprek met Helmich waren we enthousiast om met Travel Nepal op reis te gaan. Zijn deskundigheid, inzet en positiviteit gaven de doorslag. Hij klonk ook erg betrouwbaar. Onze reis was heel afwisselend en perfect voorbereid. De lokale gidsen en chauffeurs waren altijd ruim op tijd aanwezig en allemaal deskundig en ervaren. We hebben genoten van de sfeervolle en authentieke accommodaties en van de excursies. Een aanrader !

M. Doeven (april 2019)

Interessante korte reis gemaakt en Kathmandu + stukje vallei gezien. Was onderdeel van grotere reis.
Op maat gemaakt voor al onze wensen. Goed gecommuniceerd, ook bij wijzigingen snelle reacties en oplossingen.

Vrouwelijke reiziger T.I. uit Leeuwarden (april 2019)

De reis was goed georganiseerd en sloot qua inhoud, opbouw van het programma (afwisselend stad/cultuur en natuur) en keuze van accommodaties (verrassend, mooi en goede locaties) heel goed aan bij onze wensen. De communicatie (snel) en begeleiding van Helmich bij onze reis was super goed.

Maaike (april 2019)

We hebben slechts 2 dagen India laten organiseren door Travel Nepal. Maar de persoonlijk service die ze bieden bij de voorbereiding en nazorg zijn uitstekend. Hierin onderscheiden ze zich van andere organisaties. De persoonlijke betrokkenheid was heel groot. In India was het ook alles goed geregeld.

Theo (maart 2019)

Wij hebben een geweldige reis naar Nepal en Bhutan gehad. Alles was prima georganiseerd, deskundige en prettige gidsen. Accommodaties prima, tijdens trekking erg basic maar wel schoon. Erg veel plezier gehad in karaoke bars in Bhutan en geïnspireerd geraakt door boeddhisme.

Marga en Martijn (oktober 2018)

Begin 2018 bereidden wij onze reis naar de Himalaya voor in overleg met Travel Nepal. Onze wensen waren specifiek, we wilden een op maat aangepaste individuele reis samenstellen waar in ieder geval de Manaslu trek onderdeel van moest zijn. Travel Nepal luisterde naar onze voorkeuren, voorzag ons van tips en legde ons een eerste reisvoorstel voor. Dit reisvoorstel werd na overleg nog een paar keer aangepast totdat we helemaal tevreden waren over de samenstelling. We hebben alles door Travel Nepal laten regelen wat we erg prettig vonden. Hierdoor hoefden we alleen maar ons reisschema te volgen. Alles was tot in de puntjes verzorgd waardoor we een reis hebben gehad waar we nog lang over met veel plezier op terug kunnen kijken! Wat het bijzonder maakte: ontspannen kunnen genieten van een bijzonder land. Kleuren, relaxte sfeer, leuke deskundige gidsen en dragers en overal de Himalaya waar we voor gingen.

Tineke en Dick (oktober 2018)

We (Dick en Tineke) hebben een 7 daagse reis door Tibet gemaakt begin nov 2018, georganiseerd door Travel Nepal. Het was een fantastische ervaring door dit bijzondere land te reizen. Een paar dagen voor vertrek bleek dat we onze (individuele) reis moesten aanpassen, wegens nieuwe regels vanuit de Chinese regering. Om de reis te kunnen maken moesten we aansluiten bij andere reizigers en onze reis naar het Namtso meer kwam hierdoor te vervallen. Dit werd door Travel Nepal prima opgelost in goed overleg met ons!
na een paar dagen Lhasa en bezoek aan verschillende kloosters – waaronder natuurlijk het beroemde Potala paleis zijn we per bus door Tibet gereisd met 12 personen en een prima Tibetaanse gids! Een prachtige ervaring, bijzonder mooi landschap, indrukwekkende uitzichten, geluncht in dorpen onderweg. we waren ook zeker onder de indruk (negatief) van de vele Chineze checkpoints onderweg en het niet ‘ vrij ‘ kunnen reizen door het land, maar dat weet je.
Over land zijn we terug gereisd naar Nepal, een bijzonder contrast; de goede wegen in Tibet (zelfs op 5000 meter) en de avontuurlijke wegen direct over de grens in Nepal. Het was een prachtige ervaring en avontuur! Travel Nepal is een uitstekende organisatie met direct contact om een reis op maat te maken (binnen de grenzen van de Chinese regels)…
We waren zeer tevreden met de informatie, het directe contact met Helmich, vanuit Travel Nepal, zeker omdat kort voor vertrek eea wijzigde. Travel Nepal heeft veel ervaring met het organiseren van reizen naar Tibet en lang bestaande contacten met Tibetanen en dat is te merken. Wij wisten (voordat het bekend was bij veel andere organisatie’s) van de gewijzigde regels en er werd direct een oplossing gezocht. Kortom Top!

Jan en Jennie (november 2018)

Prachtige reis naar een prachtig land, goed dat er zoveel mogelijk met plaatselijke gidsen en dragers wordt gewerkt, goed dat de opbrengst van het verblijf tijdens de trekking en in Chitwan, in de Home Stays, ten goede komt aan de lokale bevolking!
we hebben genoten van de kleurrijke en gastvrije bevolking!

Leonie (november 2018)

Wij hebben de 20 daagse groepsreis gemaakt met 6-daagse trekking. Vat de trekking niet te licht op want ik vond sommige dagen best pittig maar een fantastische ervaring. Zeker het slapen bij de locals thuis, wat een lieve mensen hebben ontmoet. Ook het raften en paragliden is zeker een aanrader. De helikoptervlucht naar het basiskamp van de mount everest was zijn geld zeker waard. Wat een vlucht tussen de bergen door. We kwamen ogen tekort. Verder goede hotels, goed eten en heel belangrijk, een hele goede locale reisleider, wat wist deze man veel en wat kon hij vertellen over alle bezienswaardigheden. Deze reis is zeker een aanrader voor wie van cultuur en actie houdt.

Mark (november 2018)

een zeer goede ervaring met alleen hoogte punten. bij de jungletocht was weinig te zien. doordat de wilde dieren niet op commando komen, er alleen tussen 13.00 en 17.00 uur door het park gereden mocht worden waardoor er zeker 8 jeeps reden en de jungle zo dicht gegroeid was dat je dieren moeilijk te spotten waren. de trekking is zeer zeker aan te raden. een niet al te bekende route waardoor er weinig andere toeristen waren en de paden niet vertrapt waren door hordes toeristen.

Coby (oktober 2018)

Wij hebben Gatlang en Langtang trek gedaan. Indrukwekkend, best zwaar, veel lange afdalingen, maar prachtig. Mooie apen gezien en afwisselende natuur met overweldigende bergen en herfstkleuren. De geplande Merentrek konden we niet doen vanwege eigen fysieke klachten, reden om nog eens terug te gaan. Nepal is een bijzondere bestemming waarbij de vriendelijkheid en veerkracht van de bewoners tot inkeer noopt, heel indrukwekkend. In Kathmandu bezochten we de tempel waar overledenen werden verzorgd en gecremeerd. Dat was een indrukwekkende zondag, die ons tot bezinning bracht, de dood is dichterbij dan je denkt en als je familie zo direct voor je zorgt, maakt dat de dood meer bij het leven hoort.

Evelien (augustus 2018)

Hele mooie reis gemaakt met ons gezin met drie kinderen van 14,16 en 18 jaar. Een zeer gevarieerd programma op maat, waarin cultuur, natuur, stad en platteland, actief en rust goed werden afgewisseld. De hike van 4 dagen was voor ons niet-getrainden best pittig, maar heeft prachtige plaatjes en verhalen opgeleverd. We hadden veel geluk met het weer, met relatief weinig regen, waardoor we ondanks de monsoon toch twee keer een glimp van de Himalaya mochten opvangen. Zeer tevreden over de organisatie, de accomodaties, en de lokale gidsen en chauffeurs die ons hebben begeleid.

Klaas & Ineke (april 2018)

Individuele rondreis Nepal met 16daagse wandeltrektocht door Mustang: een absolute aanrader voor wie niet bang is voor een beetje inspanning en hoogtemeters. Gezien de aanleg van verbindingsweg India-Tibet zal binnen paar jaar het unieke karakter van het gebied veranderen. Voor wie plannen heeft: wacht niet lang meer maar ga nu!

Peter en Ineke (april 2018)

Tibet een andere wereld. Mijn partner en ik waren van 8 April tot 24 April 2018 op rondreis vanuit China ( Chengdu) naar Tibet met een drie – daagse afsluiting in Beijing.
Wij waren zeer verheugd vast te stellen dat alles qua plaatselijke organisatie ( transfers, overig vervoer, uitvoering excursies ) vlekkeloos verliep. Een dik compliment dus voor Travel Nepal. Wel is enige flexibiliteit nodig ten einde de soms wat basale luxe te kunnen verdragen en ook geldt geestelijke weerbaarheid tegen de signalen van de in Tibet overduidelijk aanwezige Chinese overheersing. Dit alles laat onverlet dat Tibet een prachtig land is met uiterst vriendelijke oorspronkelijke bewoners, een levendige Boeddhistische cultuur met vele interessante kloosters en last but not least een schitterende natuur. Zo zijn wij door mogen dringen tot aan de voet van Mount Everest ( Qomolangma in het Tibetaans ), een geweldige ervaring. Deze rondreis kan iedereen die interesse heeft voor andere werelden van harte worden aanbevolen.

Kirsten (april 2018)

Fantastische reis gehad in Bhutan en Nepal, waarbij Travel Nepal ons heel goed heeft geadviseerd in de route van de reis, activiteiten en accommodaties. Alles was tot in detail goed geregeld. We hebben genoten van de afwisseling in prachtige natuur en cultuur, elke week leek het of we in een ander land waren.

Desi & Astrid (april 2018)

Fijne organisatie! We zijn erg tevreden over Travel Nepal; vanaf het eerste contact goed geinformeerd en duidelijke informatie ontvangen. Het contact was/is er prettig. Ook de reisdocumenten zijn uitgebreid en overzichtelijk, prettige manier van werken.
De reis is goed georganiseerd en goed geregeld, de lokale gids doet ook zijn best en spreekt goed Engels.
Ook de nazorg na de reis is goed, wordt erg gewaardeerd!

Gerben en Sharmila (maart 2018)

Travel Nepal, dé reisorganisatie voor Nepal, Tibet en Bhutan. Ik beveel Travel Nepal aan een ieder aan die een op maat gemaakte reis wil gaan maken in o.a. Nepal, Tibet en Bhutan waarbij perfect rekening wordt gehouden met je eigen voorkeuren/ideeën.

Richard (maart 2018)

travel Nepal heeft een super reis voor mij samengesteld. Mijn wensen zijn gehoord. Zeer professioneel en uitstekend geregeld. Ook ter plaatse is alles zeer goed en relaxt verlopen. Er waren genoeg mensen die ik ter plaatse kon vragen als ik iets niet wist. Een reis die mij altijd zal bij blijven. Bedankt travel Nepal, Namaste!

Yvonne en Arthur (februari 2018)

Een mooie rondreis door Nepal. Een prachtige ervaring. Gestart in het drukke Kathmandu. Rondstruinen in Thamel. Een hele dag rondrijden en lopen door Kathmandu en alle highlights bekeken, Durbar Square, Swayambhunath, Pashupatinath,Boudhanath.
De volgende dag richting Panauti na een tussenstop in Bhaktapur. Bhaktapur was voor de aardbeving zeker een bezienswaardigheid maar helaas is er veel verloren gegaan en nog weinig weer opgebouwd. Homestay Panauti was een zeer leuke ervaring. Ongelofelijk warm en vriendelijk werden we door Rajani en Rom ontvangen. Een bijzondere ervaring om zo bij Nepali thuis te wonen. Na Panauti een binnenlandse vlucht naar Phokara. Ondanks een uurtje vertraging zonder problemen vertrokken en veilig geland in Phokara en naar hotel Batiki voor een laatse nacht in het hotel voordat we de bergen in gaan.
De gids was de avond er voor al langs gweest om het programma door te nemen dus s’morgens konden we na een autorit van een klein uur meteen op stap. Mooie (maar vermoeide) wandeling gemaakt van drie dagen via Ghandruk, Landruk naar Pothana. Lodges waren al geregeld en afgezien van een lekkende koude douche 😉 uitstekend verzorgd. Na de wandeltocht weer naar hotel Batiki en bijkomen alvoens we naar Barauli rijden. Een lange rit naar Barauli, zeker langs de Muglin highway waar druk aan gewerkt wordt. Uiteindelijk op de bestemming aangekomen waar we vriendelijk onvangen werden door de vrouwen van Barauli Community homestay. Anders van opzet dan de homestay in Panaui waar erg goed georganiseerd. Leuke wadeltocht/kanotocht en jeep tocht gemaakt door de jungle. Een middagje vissen met de vrouwen was een leuke ervaring. Mooi da de dames zelf ook zeer veel pleier aan het vissen hadden. Na drie dagen in Barauli de laatste monsterrit terug naat Kathmandu. 7 urr rijden over een afstand van 140km. Over hobbelige bergweggetjes waar na een paar uur geen orgaan meer op zijn originele plek zat. Maar de uitzichten tijdens de rit zéker de moeite waard! En het alternaief is in de file staan op de Muglin highway 😉 Als laatste, twee heerlijke dagen in hotel Shanker. Een paar dagen bijkomen in een luxe hotel voor de terugreis.

Joke en Eugene (januari 2018)

Mijn partner en ik zijn bijzonder tevreden over de zorg die Helmich aan onze reis heeft besteed. Vantevoren door ons uitgebreid te bevragen op individuele wensen, (on) mogelijkheden en (financiële en fysieke)grenzen. Tijdens door contact te houden en ogenblikkelijk in de actie stand te schieten bij onvoorziene omstandigheden en nu achteraf door een gedegen evaluatie. Te weten dat hij maatschappelijk verantwoord bezig is in het land van ons bezoek schept vertrouwen. Hij verstaat zijn vak als goed organisator en de combi met de vaardigheid als goed luisteraar maakt travel2 wherever ….. ook een aanrader. Het was echt maatwerk!

Anita (Everest Base Camp, december 2017)

Ik heb met kerst een trekking gemaakt naar Everest Basecamp. De info was uitstekend en ook de begeleiding ter plaatse was erg goed. Ik had een ervaren gids en dat vind ik erg belangrijk omdat ik alleen reis. De service in het hotel in Kathmandu is van Westerse kwaliteit!

Sylvia en Sebastiaan (China, Tibet & Nepal, november 2017)

Na veel onderzoek en beurzen lang te zijn geweest sprak travel Nepal ons het meest aan en gelukkig zonder spijt. Wij hebben erg genoten van onze reis dat alle emoties in ons los heeft gemaakt. Waar we soms vol energie en soms doodop de dag door kwamen. Van trekking tot bijkomen op een terrasje van meer dan 24 uur lange treinreizen, de magie van de Chinese muur in een lichte mist. De machten bergen van de Himalaya van de kant van Tibet en de kant van Nepal wat echt yin en yang is. De mensen en hun geloven en levenswijzen. Het was een prachtige reis! Waar we overal werden opgewacht door een gids met een chauffeur die ons gelukkig wel af en toe alleen lieten :D. Was deze reis tot de puntjes voorzien en zonder problemen verlopen! Dhanjabaat en misschien pheri bhetaulaa.

Bjorn, Brenda en Joris (Nepal, november 2017)

travel Nepal hebben we ervaren als een erg prettige organisatie. Onze reis in Nepal was een prachtige ervaring met een uitdagende en fantastische trekking around Manaslu, 3 keer 2 dagen in het veelzijdige Kathmandu (en een uitstapje Bhaktapur) en heerlijk relaxt de jungle van Bardia verkennen vanuit de homestay van Sonja en Budhi. Alle transfers waren uitstekend geregeld en Chhiring Sherpa, de gids, was geweldig. We hebben genoten van onze reis (en toch ook wel een beetje afgezien op hoogte ;-))

Gerard en Annie (Nepal, oktober 2017)

3 weken rondgetrokken in Nepal, een overweldigende reis waarbij je de schoonheid van het land in vele facetten ziet en de cultuur ervaart, daarnaast ook de levensomstandigheden in diverse hoeken van het land. Begeleid door deskundige gidsen die veel kunnen vertellen over het land en z’n gewoontes.

Judith en Igor (oktober 2017)

Wij wilden al jaren een trekking doen in Nepal en graag een tijger zien. Dat is met behulp van travel Nepal beide gelukt. Bovendien was het via hen mogelijk om dat te doen buiten de voor de hand liggende (toeristische) gebieden. De Manaslutrail was geweldig mooi, wel pittig, maar ook voor de sportieve 60- er goed te doen. De gids was bijzonder vriendelijk, maar doortastend en deskundig. Het bezoek aan Bardia NP was niet alleen geweldig, omdat de gids zorgde voor een onvergetelijke tijger-ontmoeting. Ook de kennismaking met de boeren rond de Homestay was interessant en leerzaam. En tenslotte waren onze hotels in Kathmandu en Bakthapur erg bijzonder. Ik had bv. nog nooit eerder in een huis uit de 14e eeuw geslapen. Wat ons opgevallen is, dat alles waar we kwamen of deden kleinschalig was. We hebben dus een geweldig leuke reis gehad, vooral door de persoonlijke benadering van travel Nepal en de mensen, die ons hebben begeleid.

Marielle en gezin (Nepal, april 2017)

Het reizen met Travel Nepal was een feest. We hebben genoten van prachtig Nepal: van de mooie steden, prachtige natuur, de warme locale mensen, goede vriendelijke chauffeurs, enthousiaste dragers en hebben vrienden gemaakt voor het leven.
We slipen op bijzondere plekken, speelden volleybal en Cricket, mochten samen koken en maakten mooie wandelingen tijdens de Annapurna trekking. Als toetje zagen we in Chitwan een heuse neushoorn van heel dichtbij. Alles was perfect geregeld.
Het leuke toeval was dat Helmich tijdens onze reis zelf ook in Nepal was en ons op de luchthaven kwam begroeten. Later bezocht hij ons ook tijdens ons bezoek aan de locals.

Joke (april 2017)

Onze reis in Nepal was een rondreis met als doel: Kathmandu, Pokhara, trekking Mohare Danda , Chitwan en terug naar Kathmandu. Onze accommodatie waren van heel eenvoudig tot super de luxe. Tijdens de trekking hebben wij gewoon bij de lokale bevolking geslapen en was de accommodatie super eenvoudig maar heel schoon. In Pokhara hebben wij geslapen in Temple Tree Resort, gewoon super. In Chitwan was ons hotel Sapana Lodge een heerlijke ontspannen accommodatie. Onze verdere accommodatie waren Guesthouses waarbij ik alleen nog International Guesthouse in Kathmandu wil vermelden, dit guesthouse is een bezoek zeker waard vanwege al het houtsnijwerk wat je hier vindt, dit guesthouse ligt om de hoek van de Thamel maar toch ontzettend rustig. Wij hebben heel erg genoten van onze reis en alles wat we hebben gedaan en gezien.

Richard (april 2017)

Samen met goede vriend Manuel zijn we 17 dagen naar Nepal geweest om naar Basecamp Everest te gaan en Kathmandu te bezichtigen. Allebei hele mooie ervaring en zeker omdat alles heel goed en professioneel was geregeld door Travel Nepal. Zelden zo’n goed georganiseerde reis meegemaakt. Heel erg bedankt!

Barbara (april 2017)

Wat mij aansprak bij travel Nepal was de mogelijkheid om zelf een reis samen te stellen. Met behulp van travel Nepal zijn we gekomen tot een voorstel. De gidsen spraken goed Engels en waren goed op de hoogte. De trekking van 10 dagen naar Annapurna Basecamp is een ervaring om nooit meer te vergeten. Echt een aanrader voor de avontuurlijke reiziger die enige luxe wil (geen tent).

Ruud (april 2017)

Een goede reisorganisatie wat goed communiceert en alles mogelijk is. Zelfs wijzigingen tijdens de trekkingen zijn mogelijk. Een goede agent en gids ter plaatsen welke met raad en daad je 100% ondersteund om een fijne tijd te hebben in Nepal.

Petra en Roel (april 2017)

Travel Nepal is een professionele organisatie die zich kenmerkt door kleinschaligheid, deskundigheid en klantgerichtheid. Onze eerste kennismaking met Travel Nepal staat garant voor vertrouwen en het maken van nieuwe reizen naar o.a. Azie en China.

Joke (januari 2017)

Onze gids sprak steeds de woorden nearly soon als we er bijna waren…..
Perfecte reis en uitstekende service vooraf en ter plaatse!

Anita (december 2016)

Mijn reis bestond uit een trekking naar Annapurna Basecamp, een homestay en een beetje sightseeing in Katmandu. Alles was prima voorbereid en ter plekke goed geregeld. De trekking was geweldig met fantastische uitzichten. Overdag was het erg warm maar vanaf vier uur koelde het enorm af (tot maximaal -17 graden Celsius). De homestay bij de mensen thuis was erg speciaal en authentiek. Absoluut de moeite waard.

Dokus (november 2016)

Na de film namiddag in Namche (3440 meter) (over de ramp bij de beklimming van de ‘K2’), konden we niet anders dan 5 december bestempelen als ‘summit day’ van Khala Pattar. 7 dagen hebben we er naartoe gewerkt en het was het waard. De eerste dagen gaven (naar mijn mening) de schoonste uitzichten: valleien met groene bossen en de ‘melk rivier’ er tussen. Vanaf dat je de 4000 meter voorbij bent, was het klimmen was helemaal anders. De landschappen zelf werden wat kaler en minder overweldigend, maar de tocht zelf kreeg een meer avontuurlijk karakter. Koudere nachten, bevroren water, … wat voor mij heel leuk was van eens mee te maken. Zeker als je achteraf aan het afdalen bent en kan zeggen: nu ben ik hoger dan 5500 meter geweest.

Toon & Margreet (maart 2017)

De reis was voor ons vanaf de eerste tot laatste minuut een geweldig “avontuur”. Gestart in Kathmandu waar je ogen en oren te kort komt om alles te bevatten. De 2-daagse home stay maakt indruk door de eenvoud van het leven op het platteland. De Annapura trekking was een beleving met als hoogtepunt Poonhill. Het geluk was aan onze zijde door het heldere weer. Schitterend die zons opkomst! Het samen zitten rond de houtkachel met allerlei verschillende nationaliteiten zijn zaken die je bijblijven. De persoonlijke zorg die de gids je geeft is enorm. Chitwan was mooi, en gaf je rust om alles te verwerken. De reis met toeristen bus van 9 uur over 180 km naar Bhaktapur was een beleving waar je nu nog over praten. De stad Bhaktapur is eveneens geweldig om te zien. Al met al het was geweldig, leuke, vriendelijke mensen en geweldige gidsen. Wij denken nog dagelijks aan onze reis. De persoonlijke aandacht en de telefoontjes voor en na de reis van Helmich verdienen een compliment. Het was super.

Ricardo & Maaike

Geweldig avontuur op maat gemaakt door een goede organisatie.