Mardi Himal trekking in het Annapurna-gebied
Mardi Himal trekking - travel Nepal 3

Het Annapurna-gebied in Centraal Nepal herbergt ‘s werelds meest iconische berglandschappen. En je vindt er enkele van de populairste wandelroutes van het land. Voor diegene die op zoek zijn naar een minder bewandelde trekking is de 4 tot 8 daagse Mardi Himal trekking perfect.

Een deel van de wandeling gaat over een bergkam met een adembenemend uitzicht. Het uitzicht op de 6.993 meter hoge Machhapuchhre (Fishtail) is alleen al de moeite waard om deze trekking te doen.

Het eerste deel van de trail bestaat uit een stenen treden omhoog en velden met dorpen met rieten daken. In de ochtend onthullen de bergen zich aan weerszijde van de bergkam. Massief en indrukwekkend. Met sneeuw die schittert in de felle vroege ochtendzon.

Rododendrons

Vanuit Forest Camp is het pad wat steiler, maar dit wordt gecompenseerd door de schoonheid van het bos. In het voorjaar staan de roze rododendrons in bloei. Bij zonsondergang kun je net een glimp opvangen van Macchapuchhre. Je herkent de staart van de vis.

Op de derde dag zie je dat het landschap verandert. Meer rotsen, kliffen en een snijdende wind. High Camp (3.580 meter) is het laatste rustpunt voordat je via de bergkam het uitzichtpunt 2 uur wandelen verderop bereikt. Met een panorama van rotsen, sneeuw, ijs, lucht en de groene bergen word je gedwongen om ervan te genieten. Hierna daal je weer af naar het dal.

Over de trekking

De ideale periode voor deze trekking is het najaar (oktober-november) en het voorjaar (maart-april). De accommodaties onderweg zijn eenvoudig. Er zijn veel mogelijkheden om verschillende routes te lopen. De trekking kun je vanuit Pokhara beginnen. Bekijk het dag tot dag programma van de Mardi Himal trekking.