Grensovergang over land tussen Nepal en Tibet weer open
Grens Tibet en Nepal open

De grens Nepal Tibet over land is na 2,5 jaar weer geopend voor toeristen. Dit heeft Tibet Toerisme Bureau in Lhasa bekend gemaakt. Vanaf 28 augustus is het weer mogelijk om vanuit Tibet naar Nepal te reizen en andersom.

Grens Nepal Tibet

Voor de aardbeving in april 2015 was de grensovergang tussen bij Zhangmu open voor toeristen. Het dorp is bij de aardbeving ernstig beschadigd geraakt en de Chinese overheid heeft de grensovergang 70 kilometer naar het westen verplaatst, bij Kerung (of Kyirong). Deze grensovergang bestaat als sinds de jaren ’60. Echter konden alleen Chinese en Nepalese paspoorthouders van deze overgang gebruikmaken. Nu is deze grens ook opengesteld voor toeristen. De grensovergang bij Zhangmu blijft gesloten voor toeristen.

De grensovergang ligt op ongeveer 150 kilometer van Kathmandu. Een ‘bumpy road‘, waarvan ongeveer 80% is verhard. Vanaf Kathmandu doe je er ongeveer 6 uur over om de grensovergang te bereiken. Het laatste Nepalese dorp voor de grens is Rasuwagadi. De weg aan de Tibetaanse zijde naar Lhasa is verhard en in betere conditie.

De Chinezen verwachten met de internationale openstelling van de grens Nepal Tibet over land dat de handel en het toerisme gaat toenemen. De Chinese regering hecht veel belang aan de grensovergang Rasuwagadi-Kerung. De Nepalese regering erkent het belang van deze grensovergang, mede vanwege het feit dat de Chinezen van plan zijn om de spoorverbinding van Sigatse door te trekken naar Kerung.

Dit is goed nieuws voor reizigers die Nepal en Tibet willen combineren. Het kan je een vliegticket Kathmandu-Lhase of andersom schelen. Wil je meer weten over onze reizen naar Tibet? Neem contact met ons op. Of sluit aan bij onze internationale groepsreis naar Tibet.

Beste reistijd Tibet

Wanneer je Tibet het beste kunt bezoeken, hangt van je reisdoel is. Tibet kan op elk moment bezocht worden, behalve vanaf half februari tot begin april. Dan is Tibet gesloten voor toeristen. Het beste weer en de mooiste uitzichten heb je van oktober tot februari. Met goede kleding is Tibet ook in de winter te bezoeken. Zelfs Everest Base Camp. Enkele plaatsen zijn niet bereikbaar of toegankelijk. De beste reisperiode voor de Mt. Kailash trekking is van begin mei tot half oktober. Van juni tot september zie je de Tibetaanse nomaden op de graslanden.

Everest Base Camp in Tibet
Everest Base Camp in Tibet

Reacties

Geef een reactie