Dit najaar nog op reis naar Nepal, Bhutan, India of Tibet
Community trekking Mohare Hill

Wanneer het in december in Nederland en België over het algemeen guur en koud is, is het nog een prima periode om bijvoorbeeld naar Nepal te reizen. Het hoogseizoen is net voorbij. De temperaturen in Kathmandu en Pokhara liggen gemiddeld tussen 20 en 25 graden overdag en volop zon. ’s Avonds koelt het af tot een graad of 10. Een ideale temperatuur om de najaarszon op te zoeken, culturele activiteiten te ondernemen en een trekking in het middelgebergte te lopen. Bijvoorbeeld de trekking Mohare Hill, Poon Hill, Annapurna Base Camp of Mardi Himal. Of de individuele rondreis ontmoet de locals.

December is ook een goede periode om Bhutan te bezoeken. In verband met het laagseizoen betaal je minder fee aan het Bhutanese toeristenbureau. De temperaturen zijn vergelijkbaar met Nepal. Aangenaam en de zon schijnt volop. De ideale reis voor deze periode is de 11-daagse reis het land van de donderende draak.

Onze winter is het hoogseizoen in India. De temperaturen zijn aangenaam en niet zo verstikkend heet vergeleken met de zomer. De zon schijnt volop en het is over het algemeen droog. Ladakh in het noorden van India is in deze periode niet toegankelijk. Een mooie reis voor in december is Betoverend Noord-India en Rajasthan of in het beste van Zuid India.

Op de hoogvlakte in Tibet is het koud. In Lhasa (3.600m) is het overdag gemiddeld een graad of 10 en ’s nachts daalt de temperatuur onder het vriespunt. Hoe hoger je komt, hoe kouder natuurlijk. En het kan flink sneeuwen in de bergen. Voor Tibet raden we het onze herfst of voorjaar aan.

Wil je een voorstel op maat ontvangen? Vraag een reisvoorstel aan.