Ontdek het verre westen van Nepal

Het verre westen van Nepal is nog steeds onaangeroerd en onontdekt door het toerisme. Het herbergt een aantal unieke plekken, zoals het Suklaphanta Nationale Park, de groene alpenweiden, de bossen en meren in Khaptad National Park. In het zuiden spot je wild in het Bardia National Park. Deze regio omvat het vlakke zuiden (Terai), het middelgebergte en de Himalaya. In het verre westen van Nepal wonen zeer kleurrijke en levendige culturen. Je kunt de traditionele Tharu-cultuur zien en ervaren, de hindoe-cultuur en in het middelgebergte en de Tibetaanse cultuur in het noordelijke deel van West-Nepal.

Proef de natuur

In het westen van Nepal vind je nationale en wildparken, zoals Khaptad, Bardia, Shuklaphanta, Rara en Banke Nationaal Park. Prachtig natuurschoon met zeer diverse flora en fauna. Ontdek de jungle in het zuiden tot het arctische klimaat hoog in de Himalaya. Geniet van het bijna onaangetaste landschap.

Traditioneel huis Karnali rivier West Nepal

Ontmoet cultuur

Het verre westen van Nepal is de basis van zeer kleurrijke en levendige culturen. Ervaar de Tharu-cultuur in de Terai. Geniet van het Nepalese landelijke leven en de lokale dans. Het verkennen van de lokale dorpen kun je het beste per voet of op de fiets doen.

Spot wild

Het verre westen van Nepal is de plaats om wild te spotten. De zuidelijke Terai is bedekt met subtropische bossen, vol met gevarieerde flora en fauna. Zit langs de rivieroever en aanschouw het wild. Spot vogels. In de nationale parken Bardia en Shuklaphanta spot je de Indische neushoorn, Bengaalse tijger, Gharial krokodil, antilopen, herten, vogels en meer.

Olifant in Bardia Nationaal Park Nepal
Entree Khaptad Nationaal Park

Ga op trekking

Het verre westen van Nepal is een paradijs voor avonturiers. Wandelen in West-Nepal doe je in authentiek Nepal. De natuurlijke omgeving is nauwelijks aangeraakt. Je vindt er een breed scala aan trekkingsroutes. Trekkingen in Khaptad Nationaal Park en Rara Nationaal Park. Er valt hier nog veel te ontdekken. En de toeristen die je tegenkomt, zijn meestal Nepalese toeristen.

Reizen naar het Verre westen van Nepal

Rara Lake in Nepal
Trekking

Trekking naar Rara Nationaal Park

Rara Nationaal Park is met een oppervlakte van 106 km2 het kleinste nationale park van Nepal. Het park is genoemd naar
Nepal
10 dagen

Shuklaphanta Nationaal Park

Het nationale park Shuklaphanta ligt in het uiterste westen van Nepal. Het is een beschermd gebied. Het Wildlife Reserve bestaat
Nepal
3 dagen

Ultieme reis West Nepal met trekking

Een unieke reis in het onbekende Westen van Nepal. Deze regio is nog niet door het toerisme ontdekt. Je bezoekt
Nepal
18 dagen

Trekking Khaptad Nationaal Park

Khaptad Nationaal Park ligt in het onontdekte westen van Nepal. Je ervaart hier het authentieke Nepal en de overweldigende natuur.
Nepal
13 dagen

Puur Nepal: Manaslu en Bardia Nationaal Park

Tijdens deze rondreis door Nepal maak je een trekking rondom de Manaslu en ga je naar de afgelegen jungle van
Nepal
29 dagen

Bel ons om je reiswensen door te spreken en wij stellen voor persoonlijk voorstel voor je op.

Wij staan voor je klaar

  Bel (085) 888 5700

Dinsdag t/m vrijdag: 09.00-19.00 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, onze nieuwste reizen en aanbiedingen.