Wat is de beste reistijd voor Nepal?
Schuilen voor de regen - Nepal

De beste reistijd voor Nepal

Er zijn in Nepal 5 seizoenen: herfst, winter, lente, zomer en het regenseizoen. Nepal ligt op het noordelijk halfrond en vallen de seizoenen gelijk met de seizoenen in Nederland en België. Je kunt Nepal het hele jaar bezoeken. Als je ook wilt genieten van het uitzicht op de toppen van de Himalaya, dan kun je beter buiten het regenseizoen Nepal bezoeken.

Najaar

In de maanden oktober en november, na het regenseizoen (juni tot en met september), is het helder en droog. En is de temperatuur aangenaam. De uitzichten op de Himalaya zijn erg goed. Dit zijn goede maanden voor een trekking en is het hoogseizoen.

Wintermaanden

In de wintermaanden (december tot en met februari) is het koud in de bergen. Tijdens een trekking moet je rekening houden met extreme kou. De eigenaren van lodges trekken zich terug naar het warmere dal en vanwege sneeuwval kunnen passen gesloten zijn. De temperaturen in de jungle zijn zeker aangenaam, al ontstaat er soms mist.

Voorjaar

In het voorjaar (maart en april) is het fris in de ochtend en overdag zijn de temperaturen aangenaam. In de ochtend is het helder. Naarmate de zomer dichterbij begint te komen, ontstaat er in de middag bewolking. Dit is ook een goede periode voor het maken van een trekking. De temperaturen in de jungle zijn aangenaam. Het is het tweede hoogseizoen.

Zomermaanden

In de zomermaanden is het warm. In de namiddag kunnen buien ontstaan. Vooral in het regenseizoen. De wegen en wandelpaden in de bergen zijn soms lastig toegankelijk. Vanwege de hevige buien kunnen er overstromingen zijn. Vanwege de bewolking zijn de uitzichten op de Himalaya beperkt. Verder is Nepal op haar mooist: gewassen staan op het land, alles is groen en er zijn heel veel vlinders. De Kathmandu Vallei is in de zomer en het regenseizoen prima te bezoeken.

weer en klimaat in Kathmandu Nepal
Gemiddelde temperatuur en neerslag in Kathmandu Nepal
Zonnige, bewolkte en dagen met neerslag in Kathmandu Nepal
Zonnige, bewolkte en dagen met neerslag in Kathmandu Nepal

Bekijk onze reizen naar Nepal. Wil je meer weten over wanneer je Nepal het beste kunt bezoeken? Bel ons gerust op telefoonnummer (085) 888 5700 voor meer informatie.

Reacties

Geef een reactie