7 redenen om nu de Lantang trekking te wandelen
Tsergo Ri Langtang Nepal

De Langtang-trekking was een populaire trekking tot de aardbeving in Nepal in 2015. Nu komt de toerisme langzaam terug naar deze regio. We hebben 7 redenen op een rij gezet om de Langtang trekking bovenaan je lijst te zetten.

Minder wandelaars

Sinds de aardbeving heeft dit gebied een dramatische daling van het toerisme gekend. Nu begint het weer op te lopen, maar komt nog lang niet in de buurt van het aantal wandelaars die te vinden zijn op weg naar Everest Base Camp of in de Annapurna’s.

Het uitzicht op de bergen

Voor veel reizigers de belangrijkste reden om naar Nepal de komen. Langtang Lirung (7.227m), de hoogste in het gebied, domineert de skyline van het dorp Kyanjin Gompa. Vanaf de eerste dag van de trek kun je besneeuwde bergtoppen zien en zie je de gletsjers van dichtbij.

Lantang-trekking wandelen

Rhododendrons

Als je van rododendrons houdt, dan is dit een trek die je leuk zult vinden. Vooral als je in het voorjaar (april) wandelt. De bergen zijn rood/rose gekleurd. De bossen staan ook vol met eiken, bamboe en ander prachtig groen. Het is rustig en vredig om er doorheen te lopen.

De mensen

Omdat veel mensen in de Langtang-vallei familieleden verloren bij de aardbeving en het toerisme sindsdien is gedaald, zijn de mensen hier allemaal gastvrij. Ze zijn dankbaar als je hun theehuis binnenstapt en je zult behandelen met de beroemde vriendelijkheid van Nepali.

Het wildlife

Dit is een nationaal park waar je veel dieren kunt zien. Apen, wilde herten, yaks, enorme valken en kleurrijke hagedissen. Er wordt gezegd dat je ook rode panda in de Langtang-vallei kunt spotten, maar dan moet je wel erg veel geluk hebben.

Warme douches

Na de aardbeving moesten veel guesthouses worden herbouwd. Velen hebben nu douches op zonnewarmte met echt warm water. In de bergen is dit een echte vreugde!

Trekking in de Langtang Vallei

Verse koffie

In Kyanjin Gompa zijn een aantal koffiehuizen waar een echte Italiaanse koffiemachine per helikopter is ingevlogen. Daar kun je genieten van een heerlijke koffie omringd door een prachtig landschap op 3.800 meter hoogte!

Onze trekkingen in de Langtang

  • Helambu-trekking (8 dagen)
  • Langtang-Gosaikunda-trekking (13 dagen)
  • Langtang-trekking (7 dagen)
  • Tamang Village trekking (7 dagen)